Bel Medic Opšta bolnica i Dom zdravlja

Bel Medic Opšta bolnica i Dom zdravlja
MAPA

Estetska hirurgija

Estetska hirurgija je istovremeno i deo antiageing medicine, jer zahvaljujući njenim mogućnostima lice i telo dobijaju mlađi i svežiji izgled.
Plastična hirurgija će učiniti da bolje izgledate, da se bolje osećate, uopšte, doprineće poboljšanju kvaliteta vašeg života.
Studije su dokazale postojanje veoma jake veze između plastične hirurgije i pojačanog samopouzdanja.
Renomirani specijalisti estetske i plastične hirurgije opšte bolnice Bel Medic suvereno vladaju sve sofisticiranijim i sve preciznijim tehnikama rekonstrukcije, ulepšavanja i podmlađivanja uz pomoć hirurgije.
Opšta bolnica Bel Medic u svom sastavu ima dve kompletno opremljene operacione sale za izvođenje hirurških intervencija plastične i estetske hirurgije tela (uvećanje, podizanje i smanjenje grudi, zatezanje trbuha, liposukcija, uklanjanje tumora na koži i tretmani lečenja opekotina i ožiljaka i lica), kao i plastične i estetske hirurgije lica i vrata u lokalnoj i opštoj anesteziji, intenzivnu negu i komforne apartmane za postoperativnu hospitalizaciju.
Preoperativna priprema pacijenta takođe se u celini može obaviti u našoj bolnici.
Uz renomiranu hiruršku ekipu, Bel Medic ima veoma iskusne anesteziologe koji i postoperativno prate pacijenta.
Nakon intervencije, pacijent se smešta u intenzivnu negu sa kompletnim monitoringom, ili u apartman u kome je pod stalnim nadzorom lekara i sestre.

Bolnice

Bel Medic Opšta bolnica, već 20 godina posvećena lečenju i dece i odraslih, prva je privatna bolnica u Srbiji akreditovana prema najvišim evropskim standardima kvaliteta (ISQua).
Pruža najkvalitetniju i brzu medicinsku pomoć celoj porodici, 24 sata dnevno, 365 dana u godini.
Na tri lokacije u Beogradu, u svom sastavu ima Opštu bolnicu, ambulantno-poliklinički deo i Dom zdravlja, a među uslugama ima i kućne posete (0 - 24) i sanitetski prevoz pacijenata kompletno opremljenim ambulantnim vozilima, u zemlji i inostranstvu.

Sanitetski prevoz

Sanitetski prevoz.
Transport pacijenata obavlja se kompletno opremljenim, aklimatizovanim vozilima, uz pratnju medicinske ekipe u Beogradu, u zemlji i u inostranstvu

Internističke ordinacije

Ordinacija interne medicine.
Interna medicina je grana medicine koja se bavi problemima i bolestima unutrašnjih organa, u čije grane spadaju endokrinologija, kardiologija, pulmologija, gastroenterologija, reumatologija, alergologija, hematologija, nefrologija, onkologija, kao i higijena ishrane i dijetetika.
Na specijalistički pregled ne morate da čekate.
Specijalisti interne medicne različitih subspecijalnosti na klinici Bel Medic su Vam dostupni u trenutku kad imate zdravstveni problem, u bilo koje doba dana ili noći, sedam dana u nedelji - u našoj ordinaciji, u Vašoj kancelariji, kod kuće.
Pored toga, klinika Bel Medic nudi i mogućnost hospializacije i bolničkog lečenja.
Tim internista klinike Bel Medic čine eksperti različitih internističkih grana koji usko sarađuju i koordinirano leče pacijenta.
Potrebne dijagnostičke procedure (laboratorijske analize, rendgensko snimanje, ultrazvučni pregled) mogućno je obaviti odmah, bez dodatnog zakazivanja i čekanja.
Rezultati potrebne dijagnostike su gotovi veoma brzo, čime se skraćuje vreme do postavljanja dijagnoze i započinjanja lečenja.
Za slučaj postojanja udruženih bolesti, eksperti različitih grana interne medicine će organizovati i lekarski konzilijum, za bilo koje stanje, kao i za maligna oboljenja.

Opšta hirurgija

Opšta i vaskularna hirurgija.
Opšta bolnica Bel Medic u svom sastavu ima dve kompletno opremljene operacione sale za izvođenje hirurških intervencija u lokalnoj i opštoj anesteziji, intenzivnu negu i komforne apartmane za premedikaciju kao i za postoperativno praćenje.
Pre hirurške intervencije u opštoj anesteziji neophodno je da pacijent uradi pre-opeartivnu pripremu koja podrazumeva laboratorijske analize, pregled interniste sa EKG-om i rendgenski snimak pluća, kao i pregled anesteziologa.
Kompletna preoperatiivna priprema obavlja se u Bel Medic-u.
Uz renomiranu hiruršku ekipu, Bel Medic ima veoma iskusne anesteziologe koji i postoperativno prate pacijenta.
Nakon intervencije, pacijent se smešta u intenzivnu negu sa kompletnim monitoringom ili u apartman u kome je pod stalnim nadzorom lekara i sestre.

Ortopedija

Ortopedija.
Pregled ortopeda.
Dijagnostika Rentgensko snimanje kostiju, zglobova i kičme Ultrazvuk zgloba i mišića.
Terapija.
Terapijske intraartikularne injekcije i lokalna infiltracija leka, Punkcija zgloba, Ortopedska repozicija (kosti ili zgloba).
Ortopedija je grana medicine koja proučava, sprečava i leči bolesti, deformacije i povrede sistema za kretanje.
Danas je ortopedija prevashodno hiruška struka zbog aktivnog, operativnog pristupa u terapiji mnogih stanja, podrazumevajući brigu o deformacijama skeleta sa opštim zadacima brige za invalide, pa tako sarađuje sa ostalim specijalnostima.
Uz pomoć moderne opreme i velikog kliničkog iskustva, ortopedi i traumatolozi klinike Bel Medic, mogu da konzervativno i operativno zbrinu većinu povreda kostiju, zglobova i mišića, leče hronične degenerativne i zapaljenske promene koštano-zglobnog sistema, i obave sve vrste zahvata (operacija kuka, operacija kolena).
U okviru najsavremenije medicinske opreme namenjene hirurgiji i ortopediji u opštoj bolnici Bel Medic, koristi se i artroskopija za izvođenje operacija kuka, minimalno invazivnih endoskopskih operacija kolena i ramena u opštoj ili spinalnoj anesteziji, ali i za prethodnu dijagnostičku procenu stanja unutrašnjosti zgloba.
Davanje preparata hialuronske kiseline intraartikularnim injekcijama u zglob kuka i kolena postižu se odlični rezultati u lečenju artrotičnih promena kod bolesnika (pre ili posle elektroterapija) koji još nisu za operativni zahvat (operacija kuka, operacija kolena), a imaju velike tegobe pri hodu i osloncu.
Zahvaljujući pokretnom rentgenskom aparatu, tim ortopeda i rentgen tehničara Bel Medic opšte bolnice Vam nudi dijagnostička snimanja i neoperativno zbrinjavanje.

Urološke ordinacije

Urologija je specijalistička grana koja se bavi oboljenjima urinarnih organa (bubreg, ureteri, mokraćna bešika i uretra) kao i genitalnih organa muškarca (penis, testisi, epididimi, prostata).
Najčešći razlozi zbog kojih se pacijenti javljaju urologu su infekcije mokraćnih puteva, kamen u bubregu i mokračnim putevima i oboljenja prostate.
Na žalost, čest razlog dolaska urologu su i tegobe iza kojih se krije neko od malignih oboljenja urogenitalnog trakta.
Blagovremeno i tačno postavljena dijagnoza olakšaće izlečenje i sprečiti neželjene posledice i komplikacije kako benignih oboljenja (infekcija, kamen, benigno uvečanje prostate i sl), tako i malignih oboljenja koja su, ako su otkrivena u ranom stadijumu razvoja, najčešće definitivno izlečiva.
Sa svojim timom konsultanata-vrhunskih stručnjaka iz oblasti urologije-Bel medic Vam pruža sigurnost da će Vaš problem biti uspešno rešen.

Stomatološke ordinacije

Stomatološka služba Bel Medic-a na raspolaganju Vam je 24 sata dnevno, i vikendom i praznikom.
Organizovana je na temelju multidisciplinarnosti, tako da nudi punu zaštitu oralnog zdravlja - od prevencije i različitih rešenja za probleme (patološka stanja i oboljenja), preko estetske stomatologije, fiksne i mobilne protetike, oralne hirurgije, do ortopedije vilica i mogućnosti pružanja hitnih usluga.
Zubnim rendgenom se, takođe u svakom trenutku, može obaviti ciljano snimanje zuba.

Orl ordinacije

Otorinolaringologija.
U kompletno opremljenoj ORL ambulanti Bel Medic-a mogu se dijagnostikovati i lečiti problemi uha, grla, nosa i sinusa, kao i vrtoglavice.

Dermatološke ordinacije

Dermatologija.
Zdrava i lepa koža odraz je dobrog opšteg zdravlja, ali i rezultat nege i blagovremenog tretmana svake promene.
Bilo da je reč o medicinsko-kozmetološkim potrebama Vaše kože, ili o simptomima koji bi mogli da ukazuju na kožno oboljenje, dermatolozi Bel Medica su vam na raspolaganju 24 sata dnevno, i vikendom i praznikom.
Uz paletu programa medicinske nege kože, koja je nerazdvojni deo dermatološke terapije, stručnjaci naše kuće Vam pre svega obezbeđuju zaokružen dermatološki pregled i dece i odraslih, i rano otkrivanje promena sumnjivih na melanom.

Fizikalna terapija

Fizikalna terapija.
Pregled specijaliste fizikalne medicine i rehabilitacije.
Rentgenska snimanja kostiju i zglobova, MDCT- 64 slajsni skener, EMNG (elektromioneurografija), Merenje periferne gustine koštane srži.
Fizikalna medicina i rehabilitacija.
Fizijatri su danas ravnopravni deo tima medicinskih stručnjaka za prevenciju, dijagnostiku, lečenje i rehabilitaciju u slučajevima raznih stečenih oboljenja i kongenitalnih deformiteta odraslih i dece.
To se odnosi na sve osobe sa neurološkim, neurohirurškim, reumatološkim, ortopedskim i traumatološkim obolenjima, sportskim i drugim povredama dece i odraslih.
Za svakog pacijenta se pravi individualni plan lečenja i rehabilitacije koji se svakodnevno prilagođava trenutnom subjektivnom i objektivnom stanju.
Lekari različitih specijalnosti i viši fizioterapeuti su u stalnom međusobnom kontaktu jer se pokazalo da se najbolji odabir terapije postiže samo timskim radom.
Nova standardna usluga hospitalizovanih bolesnika u Opštoj bolnici Bel Medic je svakodnevna (često i više puta na dan) rana rehabilitacija nepokretnih ili otežano pokretnih bolesnika od strane viših fizioterapeuta, uz prethodnu svakodnevnu fizijatrijsku evaluaciju trenutnog stanja.
Pravilan i stručan oporavak koji se postiže ovakvim multidisciplinarnim pristupom omogućava bolesnicima uspešno vraćanje svakodnevnim aktivnostima.
Zahvaljujući savremenoj dijagnostičkoj i terapijskoj opremi, Bel Medic-ov tim fizijatara i viših fizioterapeuta Vam nudi kompletnu uslugu 24 sata dnevno.

Radiologija

Radiologija.
Radiološka služba Bel Medic-a radi 24h, 7 dana u nedelji.
U zavisnosti od potreba pacijenta, u mogućnosti smo da obavimo svu potrebnu radiološku dijagnostičku.
Standardnim rendgen aparatom mogu se uraditi: nativni snimci kostiju, zglobova, pluća, trbuha, kao i različite vrste kontrastnih snimanja.
Na raspolaganju stoje ultrazvuk, mamograf i najsavremeniji 64-slajsni CT skener za pregled svih delova tela.

Kardiološke ordinacije

Kardiologija.
Pregled interniste kardiologa, EKG, Ultrazvuk srca sa color dopplerom, Ergometrija (test opterećenja srca), Stres EHO - test, 24 satni monitoring EKG-a po Holteru (Holter EKG), 24-satni monitoring krvnog pritiska po Holteru (Holter krvnog pritiska), MSCT koronarografija.
Kao specijalista, kardiolog se bavi lečenjem bolesti srca i krvnih sudova, koje su najučestalije bolesti modernog doba, a verovatno jedna od najpoznatijih bolesti je hipertenzija.
Tim kardiologa klinike Bel Medic bavi se prevencijom, dijagnostikom koja uključuje test opterećenja, skenersku koronarografiju, ultrazvuk srca sa Color dopplerom i lečenjem kardiovaskularnih poremećaja.
Na raspolaganju smo vam i u trenutku kad imate akutan problem koji zahteva hitno rešavanje.

Pulmološke ordinacije

Pulmologija, Pulmološka ordinacija.
Pregled ambulantnih i hospitalizovanih pacijenata, kožne alergološke probe, spirometriju, bronhoprovokativni i bronhodilatacioni test, tumačenje radiografskih snimaka

Gastroenterologija

Gastroenterologija.
Internisti - gastroenterolozi specijalisti su za funkcionalne i organske poremećaje sistema organa za varenje.
Uz kompletnu laboratorijsku dijagnostiku, timu naših gastroenterologa na raspolaganju su i ultrazvučna i endoskopska dijagnostika (gastroskopija, MSCT kolonografija).
Pregled interniste gastroenterologa, Ultrazvuk abdomena, Gastroskopija u lokalnoj i opštoj anesteziji, Kolonoskopija bez i u opštoj anesteziji, MSCT kolonografija, Biopsija jetre - Biopsija jetre se izvodi u lokalnoj anesteziji, pod kontrolom ultrazvuka, tako što se uz pomoć igle uzmima uzorak jetrinog tkiva.
Uzorak tkiva se analizira u histopatološkoj laboratoriji i po prispeću dijagnoze, lekar sugeriše dalji postupak.

Reumatologija

Reumatologija.
Uzrok bolova u kostima i mišićima, otoka i jutarnje ukočenosti zglobova, može biti i neko od oko 100 oboljenja, među kojima su različite forme artritisa, osteoporoza, fibromijalgija i mnoge sistemske bolesti.
Da li je reč o prolaznim tegobama ili oboljenju koje zahteva lečenje, odgovoriće Vam naši specijalisti.
Pregled interniste reumatologa, Rendgensko snimanje kostiju, zglobova i kičme, Ultrazvuk zgloba, Kapilaroskopija, Test salivacije

Hematologija

Hematologija.
Poremećaji broja i oblika krvnih ćelija, poremećaji zgrušavanja krvi, kao i bolesti limfnog tkiva (slezine i limfnih čvorova) u domenu su specijalista za bolesti krvi.
Zahvaljujući sveobuhvatnoj laboratorijskoj dijagnostici, i dijagnostičkim metodama kao što su punkcija koštane srži i biopsija kosti, hematolozi Bel Medic-a veoma brzo mogu da otkriju uzrok problema i brzo započnu terapiju.
Pregled interniste hematologa, Punkcija koštane srži, Punkcija koštane srži i citološka analiza, Bipsija kosti.

Endokrinologija

Endokrinologija.
Hormoni regulišu gotovo sve telesne funkcije, od reprodukcije, preko rasta i razvoja, do odgovora na stres.
Bel Medic ima vrhunske interniste endokrinologe, stručnjake za poremećaje u radu žlezda sa unutrašnjim lučenjem, i za oboljenja koja nastaju kao posledica tih poremećaja - dijabetes, povećanu ili smanjenju funkciju štitne žlezde, neplodnost, metaboličke poremećaje, srčana oboljenja, osteoporozu, gojaznost.
Pregled interniste endokrinologa.
Merenje telesnog sastava - Merenje telesnog sastava na Tanita vagi omogućava, izuzev merenja telesne težine, i izračunavanja indeksa telesne mase, odnosno procenu stanja uhranjenosti, i određivanje procenta masnog tkiva, vode i suve supstance tela.
Ultrazvuk abdomena, Ultrazvuk štitaste žlezde

Ultrazvučna dijagnostika

Ultrazvučna dijagnostika.
Ultrazvučni pregledi: srca, abdomena, štitne žlezde, dojke, testisa mekih tkiva, zglobova, vrata, ultrazvuk centralnog nervnog sistema (mozga) - bezbolna, neinvazivna dijagnostika koja radiologu omogućava vizuelizaciju, moždanog tkiva i komora i registrovanje urođenih i stečenih anomalija mozga, Dopler ultrazvučna dijagnostika svih krvnih sudova i transkranijalni dopler.
Ultrazvuk srca (ehokardiografija) sa Color Doplerom.
Ultrazvuk srca (ehokardiografija) je dijagnostička metoda koja koristi ultrazvučni talas za vizuelizaciju srčanih struktura.
Izvodi se posebnom sondom koja se prislanja i pokreće preko prednjeg zida grudnog koša, te se ova metoda stručno zove transtorakalni ultrazvuk srca.

Zubna protetika

Zubna protetika.
Jednodnevna protetika - Stomatološka ordinacija Bel Medic-a sve stomatološke usluge može da prži u rekordnom roku, bilo da je reč o konzervativnoj stomatologiji, endodonciji, protetici.
Za samo jedan dan, pacijent može da dobije uslugu estetske rehabilitacije zuba vinirima ili bezmetalnim keramičkim krunicama.
Svakoj intervenciji prethodi podroban pregled i dijagnostika, radi procene šta se može i šta je potrebno učiniti, kao i potpuno informisanje pacijenta o raspoloživim mogućnostima, odnosno preporuka stomatologa.
Sledi jednoiposatna-dvosatna seansa tokom koje se uzimaju otisci i zubi u lokalnoj anesteziji pripremaju za protetske radove, a već sutradan se obavlja proba i predaja bezmetalnih krunica ili vinira.

Oralna hirurgija

Oralna hirurgija.
Stomatološke usluge i u opštoj anesteziji - Sve stomatološke intervencije, a posebno dugotrajne procedure (obimni oralno-hirurški zahvati i brušenje većeg broja zuba za fiksne protetske radove), mogu se izvesti u opštoj kratkotrajnoj intravenskoj ili endotrahealnoj anesteziji.
U tom slučaju, pored stomatološkog pregleda i plana terapije, sprovode se i sva klinička ispitivanja neophodna za uvođenje pacijenta u anesteziju.

Mamografija

Mamografija je neinvazivna radiološka metoda za otkrivanje problema u ranoj dijagnostici, kao što je karcinom dojke (rak dojke), kod koje se koristi specijalni rendgenski aparat (mamograf).
Vrste mamografije: Klinička mamografija: otkrivanje nejasnih kliničkih nalaza kod pacijenata koji imaju simptome.
Mamografija za rano otkrivanje raka dojke: otkrivanje klinički okultnog (skrivenog) karcinoma.
Screening mamografija: metoda izbora kod pacijenata koji nemaju simptome.
Generalno se radi nativna mamografija koja podrazumeva snimanje dojki bez upotrebe dodatnih pomoćnih sredstava ili kontrasta.
Prilikom snimanja je važno pravilno namestiti dojke, a obavezno se snimaju dva položaja - profilni i prednje - zadnji.
Dijagnostička tačnost memografije je 85- 90%.
Količina zračenja koju dojke prime u toku ove procedure je mala i jednaka je količini prirodnog zračenja (iz svemira) koje organizam primi u toku sedam nedelja ili količini zračenja koja se apsorbuje za vreme leta avionom od Beograda do Njujorka i nazad.
Mamografija se izvodi od strane dr Marije Karabašević, specijaliste radiologije, a sama intervencija traje oko 30 minuta.

CT skener

Skenerska dijagnostika (64-slajsni CT skener).
Multidetektorska (ili multi-slajsna) kompjuterizovana tomografija (MDCT, MSCT) daje veoma detaljne i precizne prikaze mekih tkiva, krvnih sudova i kostiju pregledanog dela tela (glave, vrata, grudnog koša, abdomena, karlice, gornjih ekstremiteta, donjih ekstremiteta).
Kompjuterizovana tomografija je neinvazivna dijagnostička metoda, a skener abdomena i CT pregledi su jednostavni, brzi i bezbolni.
Mogu se uraditi odmah kad je potrebno, u nekim slučajevima i bez posebne pripreme.
Da bi se postigla bolja vizuelizacija tkiva i organa, kod određenih CT snimanja je neophodno pacijentu dati kontrastno sredstvo.
64-slajsna kompjuterizovana tomografija (CT skener) je najčešće indikovana kod: Sumnje na tumor ili lokalizovanu infekciju (apsces), Sumnje na trombozu krvnog suda, aneurizmu, krvarenje, Traume i sumnje na unutrašnje krvarenje, Oštećenja mišića i preloma kosti.
MSCT - skener u kardiovaskularnoj dijagnostici: Kompjuterizovana 64-slajsna tomografija omogućava i kompletan i neinvazivan pregled krvnih sudova (CT angiografiju), u trajanju od samo nekoliko sekundi, kao i CT koronarografiju.
MSCT koronarografija je vrlo korisna u dijagnostici srčanih oboljenja - pre svega bolesti koronarnih krvnih sudova - pa u nekim slučajevima može adekvatno da zameni invazivnu koronarografiju.

Rendgen

RENDGEN.
Rendgen dijagnostika.
Nativni snimci kostiju, zglobova, kičme, trbuha, uro-trakta i skopija.

Pedijatrijske ordinacije

Pedijatrija je grana medicine koja se bavi lečenjem dece, od rođenja do kraja adolescencije.
Pomoć naših vrhunskih pedijatara i stomatologa možete dobiti upravo onda kad Vam je najpotrebnija - u bilo koje noći i dana, nedeljom ili praznikom - odmah nakon što nas pozovete.
Dete možete dovesti na pregled na jednu od naše tri lokacije, ili će lekar doći kod Vas.
Pedijatrija je medicina razvojnog doba.
Naša kuća okuplja cenjene beogradske stručnjake, lekare i psihologe, koji Vaše dete mogu da prate kroz sve faze psihofizičkog odrastanja, od rođenja do punoletstva.
Osim pregleda i lečenja bolesne dece, u okviru službe pedijatrije se sprovode redovni pregledi zdrave dece koji podrazumevaju praćenje rasta i razvoja deteta, kao i vakcinaciju u skladu sa kalendarom.

Ginekološke ordinacije

Kao grana medicine, ginekologija se bavi proučavanjem ženskog reproduktivnog sistema.
Moderna ginekologija je usko povezana sa akušerstvom, te proučava i prati promene u ženskom telu vezane za trudnoću i porođaj, od momenta začeća do kraja postpartalnog perioda.
Tim stručnjaka klinike Bel Medic vam pruža sve vrste pregleda kod ginekologa, kako godišnjih, tako i Papanicolaou testa, pomoć i savete pri izboru kontraceptivnih sredstva i minimalno invanzivne ginekološke hirurgije.

Oftalmološke ordinacije

Oftalmološka ordinacija.
Korekcija vida i lečenje bolesti oka osiguravaju zdravlje jednog od najvažnijih ljudskih čula, koje obezbeđuje najveći deo informacija iz okoline, i na poseban način doprinosi kvalitetu života.
Na krvnim sudovima i strukturama očnog dna mogu se uočiti prve promene koje ukazuju na razvoj ili postojanje drugih organskih oboljenja, pa je očni pregled, takođe, deo protokola ispitivanja internističkog ili neurološkog pacijenta.
Iz tog razloga, oftalmolog je član lekarskog tima uključen u lečenje i praćenje pacijenata sa komplikacijama hroničnih bolesti (šećerna bolest, hipertenzija) i pacijenata sa sistemskim bolestima (reumatska oboljenja, Sjogrenov sindrom).
Zahvaljujući savremenoj dijagnostičkoj opremi, Bel Medic-ov tim oftalmologa može da Vam ponudi, uz standardni pregled, i praćenje glaukoma i malu hirurgiju kapaka.
Očni lekari Bel Medic-a dostupni su 24 sata dnevno, i nedeljom i praznikom.

Biohemijske laboratorije

Biohemijska laboratorija.
LABORATORIJSKA DIJAGNOSTIKA.
Savremena medicina danas ne može da se zamisli bez laboratorijske dijagnostike koja je veoma važna za brzo otkrivanje bolesti i za što uspešnije lečenje, praćenje toka bolesti i izlečenje.
Brzina određivanja i tačnost analiza su veoma uznapredovali zadnjih godina sa razvojem novih tehnologija, robotike i on-line obaveštavanja.
Moderno opremljena laboratorija je osnovni faktor za brzo i tačno postavljanje dijagnoze.
U našoj laboratoriji možete brzo i pouzdano uraditi kompletne analize krvi i urina: hematološke, biohemijske, virusološke, imunološke, hormone, tumor markere, mikrobiološke.
SAVETI PACIJENTIMA.
Krv za laboratorijske analize se vadi "našte" (na prazan stomak), 12 sati apsolutno gladovanje i izbegavati intenzivnu fizičku aktivnost.
Pacijentima koji uzimaju lekove prepororučuje se da jutarnju dozu leka ponesu u laboratoriju i popiju posle vađenja krvi.
Za kvalitativnu analizu urina potrebno je u sterilnu bočicu, posle pranja i brisanja, uzeti srednji mlaz prvog jutarnjeg urina i u što kraćem roku doneti u laboratoriju.
Za kvantitativnu analizu 24h urina potrebno je prvog dana prvi jutarnji urin baciti, zatim sakupljati urin u čistu bocu tokom dana, večeri i noći; i prvu porciju urina drugog dana.
Sav sakupljeni urin što pre doneti u laboratoriju.
Tokom sakupljanja urina treba popiti od 1,5 - 2L tečnosti.

Psihijatrijske ordinacije

Psihijatrijska ordinacija.
Pomoć psihijatra nije namenjena samo pacijentima sa mentalnim oboljenjima ili bolestima zavisnosti, jer svako od nas u nekom teškom životnom trenutku ili kriznoj situaciji može da ima psihičke tegobe.
Psiholozi, takođe, kao oblik pomoći pacijentu primenjuju psihoterapiju, ali treba znati da samo psihijatri imaju ovlašćenje da prepisuju i lekove.

Sistematski pregledi

Sistematski pregledi.
Briga o zdravlju, koja uključuje i redovne sistematske preglede, dobra je navika kojom se, vremenom, za budućnost obezbeđuje veliki zdravstveni kapital.
Sistematski pregled se savetuje pre svega radi prevencije bolesti, ali i blagovremenog otkrivanja zdravstvenih problema i rizika, i rane dijagnostike bolesti, čime se obezbeđuje pravovremeno i uspešno lečenje.
Bel Medic Vam omogućava uvid u trenutno zdravstveno stanje u jednom danu.
Najčešće je dovoljno obaviti jedan sistematski pregled godišnje, osim ako lekar ne savetuje drugačije.
Program sistematskog pregleda može biti i širi, u zavisnosti od pola, zdravstvenog stanja, porodične zdravstvene istorije, vrste posla koji radite kao i od životnog stila i navika (pušenje, konzumiranje alkohola, nedovoljna fizička aktivnost).
Sistematski pregledi za pojedince: Za žene, Za muškarce, Individualizovani pregledi, Menadžerski program.
Sistematski pregledi za kompanije: Prethodni pregledi zaposlenih, Periodični pregledi zaposlenih.

Domovi zdravlja

DOM ZDRAVLjA.
Bel Medic već 20 godina posvećena lečenju i dece i odraslih, prva je privatna ustanova u Srbiji akreditovana prema najvišim evropskim standardima kvaliteta (ISQua).
Pruža najkvalitetniju i brzu medicinsku pomoć celoj porodici, 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Poliklinike

POLIKLINIKA.
Bel Medic već 20 godina posvećena lečenju i dece i odraslih, prva je privatna ustanova u Srbiji akreditovana prema najvišim evropskim standardima kvaliteta (ISQua).
Pruža najkvalitetniju i brzu medicinsku pomoć celoj porodici, 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Medicina rada

MEDICINA RADA.
Posle obavljenog predhodnog ili periodičnog lekarskog pregleda, specijalista medicine rada popunjava Izveštaj o predhodnom ili periodičnom pregledu sa ocenom radne sposobnosti zaposlenog za konkretno radno mesto koji Dom zdravlja Bel Medic dostavlja poslodavcu i zaposlenom.

Neurologija

Neurologija.
Neurolozi Bel Medic-a dijagnostikuju, prate, kontrolišu i leče niz stanja i bolesti, počevši od glavobolja (migrena), vrtoglavica i epilepsije, poremećaja pamćenja (Alchajmerova bolest i druge demencije, multiple skleroze, Parkinsonove i bolesti nevoljnih pokreta (tremor, distonija i dr).
U okviru lečenja glavobolja i drugih hroničnih (neuropatskih) bolnih stanja, u Bel Medic-u se mogu dijagnostikovati i lečiti sve vrste glavobolja, ali i različita hronična bolna stanja (glave, lica, vrata i kičmenog stuba) koja nisu jasno uzrokovana reumatskim, vaskularnim ili hirurškim bolestima.
U lečenju bolesti nevoljnih pokreta u Bel Medic-u se primenjuje botulinski toksin, čija je primena u medicini poznata više decenija.

Alergologija

Alergologija.
U Bel Medic-u može obavljati: Preglede ambulantnih i hospitalizovanih pacijenata, alergološke kožne probe, spirometriju

Proktologija

PROKTOLOGIJA.
Lečenje bolesti završnog dela debelog creva, Hemoroidi, Analne fisure, Perianalni apsces, Analne fistule, Analni kondilomi, Divertikuloza, Polipi (dobroćudni tumori debelog creva), Tumori.
Hemoroidi su vrlo česti kod oba pola.
Polovina populacije starosti iznad 50 godina ima hemoroide, a učestalost ove bolesti je 2 na 1000 ljudi.
Prvi simptomi su uglavnom bol i promene u stolici, a najčešći uzrok nastanka hemoroida je naprezanje prilikom defekacije, a mogu biti i trudnoća, genetički faktori, starenje, hronični zatvor, dijareja, nepravilna ishrana (preterano začinjena, ljuta slana ili kisela), zloupotreba alkohola, dugotrajno sedenje i infekcije anusa.
Lečenje hemoroida u Bel Medic Opštoj bolnici je moguće sledećim metodama: THD, Laserski, Ligasure
Lokacije
  Lokacija
 1. Beograd Voždovac Koste Jovanovića 87
  OPŠTA BOLNICA +381 11 3091000; +381 63 309; +381 64 309;
  Lokacija
 2. Beograd Novi Beograd Palmira Toljatija 1
  DOM ZDRAVLjA +381 11 3091000; +381 63 309; +381 64 309;
  Lokacija
 3. Beograd Senjak Viktora Igoa 1
  POLIKLINIKA +381 11 3091000; +381 63 309; +381 64 309;

Poruku prima: Bel Medic Opšta bolnica i Dom zdravlja

Ime i prezime:*

e-mail:*

telefon:*

Poruka:*

*Obavezno je popuniti sva polja

Back to Top