Granit i mermer Železnik

Granit i mermer Železnik
mg-kamen-granit-i-mermer

MG Kamen

Beograd, Železnik, Stevana Filipovića 24j 063 8531249 |
063 381351 |
GRANIT i MERMER.
Mozaik (lomljeni mermer).
Mozaik je površina, koja je svoju primenu našla i u uređenju enterijera i eksterijera, poznat od davnina.
Ukratko se može definisati kao umeće harmoničnog slaganja i uklapanja komada lomljenog mermera.
I danas postoje relativno očuvani primerci mozaika od pre 5000 godina, što je fascinantno i što govori o njegovoj dugotrajnosti. Mozaik (lomljeni mermer) je sve više počeo da se koristi i za uređenje individualnih, stambenih prostora, gde je takođe, primereno prostoru, došla do izražaja njegova jedinstvena lepota i funkcionalnost.
PRANI KULIR je završni sloj na vertikalnim i podnim površinama od prirodnog mlevenog mermera i kamena.
Prani kulir je čvrst i otporan a daje pri to vrlo lep estetski izgled.
Stavlja se na spoljne i unutrasnje površine a takodje se postavlja i na stepeništa zato što ima veliku otpornost na klizanje
Granit i mermer-2
Lepota kamena je zapisana u raznim vremenima, opisana u mnogim ljudskim civilizacijama, zastupljena u svim istorijskim periodima jer prirodni kamen je materijal koji traje večno. Upotreba prirodnih materijala u građevinarstvu je sve rasprosranjenija, a posebno granita i mermera. Granit će svakoj građevini dati neodoljivu prefinjenost, dok mermer pruža neopisivu lepotu. Izbor između mermera i granita zavisi od estetskih efekata koje želite da postignete i koliko će kamen biti podvrgnut upotrebi. Iako su oboje prirodni lomljen kamen iz zemlje, granit i mermer su veoma različiti jedan od drugog. Najveća razlika između granita i mermera leži u njihovoj poroznosti, mekoći i trajnosti. Mermer je najluksuzniji kamen među kamenjem. Njegova lepota traje generacijama i dovoljna je za upotrebu na mestima poput ognjišta, ukrasnog namještaja, zidova, podova i kupatila. Može se primeniti na gotovo svakoj površini, uključujući zidove tuš kade i poda. Granit je nastao od istopljene magme i mnogo je trajniji i funkcionalniji kamen nego mermer. Kristalna struktura granita je daleko otpornija na ogrebotine, mrlje i promene boje. Gušći i jači od svih prirodnih kamenja, granit je odličan izbor za tranzitne površine gde se traži klasa i stil.
Back to Top