Implantologija Blokovi

Implantologija Blokovi
belville-dental-orto-centar-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD BELVILLE DENTAL ORTO CENTAR Implanti su aloplastični materijali koji se ugrađuju u meko i koštano tkivo gornje i donje vilice u cilju poboljšanja funkcije žvakanja, estetike i fonacije kod delimično ili potpuno bezubih pacijenata.
Za uspeh implantacije od posebnog značaja je prava indikacija, pravilan izbor pacijenta, primena ispravne hirurške tehnike i izrada funkcionalno i estetski zadovoljavajuće suprastrukture.
Ugradnja implanta u vilicu je potpuno bezbolan postupak.
Vreme pravljenja protetskog rada je nakon 6-8 nedelja po ugradnji implanta.
stomatoloska-ordinacija-dental-vision-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD ORDINACIJA ZA ESTETSKU STOMATOLOGIJU DENTAL VISION Loši zubi u današnje vreme nisu ništa strano.
Najbolji mogući način dobijanja lepih zuba danas su dentalni implantati.
Implantat je umetni zub koji zubar stavlja u vilicu kao zamenu za prirodni zub.
Zubni implantati su dobar izbor za ljude koji imaju dobro oralno zdravlje, ali su jednostavno izgubili zub ili zube zbog oralnih problema.
Oni znaju biti skupi i to je razlog zašto mnogi ljudi ne žele ni pomisliti na njih.
Ono što oni ne znaju je to da su oni u današnje vreme pristupačni gotovo svakom čoveku, a isto tako i estetske stomatološke usluge.
stomatoloska-ordinacija-dentina-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DENTINA Implantati su idealan izbor za ljude dobrog opšteg zdravlja, ako im nedostaje jedan zub, više zuba (parcijalna bezubost) ili svi zubi (totalna bezubost).
Dentalni implantat je veštački koren zuba izgradjen od titanijuma koji se postavlja u kost gornje i donje vilice.
Posle perioda oseointegracije na implantat se postavlja krunica ili most.
stomatoloska-ordinacija-dr-predrag-kostic-1-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR PREDRAG KOSTIĆ Vaši zubi nisu neophodni samo u funkciji žvakanja i kvalitetne ishrane.
Njihova nezamenljiva uloga je u estetskom izgledu i harmoniji vašeg lica i osmeha.
Na žalost veliki broj zuba izgubi se previše rano, čime nastaju estetski i funkcionalni poremećaji u ustima. Defekti koji tako nastaju, naročito u predelu prednjih zuba, bitno utiču na izgled, raspoloženje i ne retko dovode do uznemirenja, povlačenja u sebe i smanjenja socijalnih kontakata.
Iz tih razloga izgubljene zube treba što pre nadoknaditi. Izbeći ove probleme zahtev je moderne stomatologije.
To se može učiniti ugradnjom dentalnih implantata koji predstavljaju zamenu za prirodne zube. Implanti su najefikasnija i biološki potpuno opravdana zamena za prirodne zube.
stomatoloska-ordinacija-abdental-implantologija

Stomatološka ordinacija AbDental

Beograd, Blokovi, Uroša Martinovića 27 011 3180628 |
069 3180628 |
STOMATOLOSKA ORDINACIJA ABDENTAL Zubni implanti su zamena za nedostajuće korenove i služe kao čvrsto uporište za krunicu, most ili protezu.
Da bi se uspešno izvršila ugradnja implanta potrebno je da u regiji nedostajućeg/nedostajućih zuba ima dovoljno koštanog tkiva po širini i po dubini.
Provera količine raspoložive kosti u željenoj regiji vrši se Cone Beam Computed Tomografy(CBCT) snimkom koji je danas dostupan svakom stomatologu.
Na osnovu analize takvog snimka, a u skladu sa principima protetičke rekonstrukcije i poštujući želje pacijenta, maksilofacijalni hirurg i protetičar zajedno prave plan vezano za optimalan broj i raspored implanata kod svakog pacijenta ponaosob.
Ukoliko su koštani grebeni gornje ili donje vilice suviše resorbovani da ne mogu prihvatiti zubne implante, neophodno je dodatnim hirurškim intervencijama nadogradnje kosti, stvoriti uslove za njihovu ugradnju.
Zubni implanti su napravljeni najčešće od 99,9999% titanijuma.
Prvi implanti od titanijuma ugradjeni su u viličnu kost čoveka još 1965.godine u Švedskoj.
Titanijum je biokompatibilan materijal koji u kontaktu sa koštanim tkivom pravi čvrstu vezu, a taj proces se zove osteointegracija.
Proces osteointegracije implanta traje od 3 do 6 meseci nakon čega se implanti mogu opteretiti zubnim nadoknadama.
stomatoloska-ordinacija-maxim-dent-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA MAXIM DENT - Ugradnja implantata - Ugradnja mini implantata za retenciju proteze
stomatoloska-ordinacija-mr-sci.-dr-mirela-cvjetkovic-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD MR.
DR MIRELA CVJETKOVIC Danas na tržištu postoji veliki broj implantnih sistema različitih cena, što bi trebalo da imate u vidu kada birate vrstu implantata koji će biti ugrađen kod Vas.
Što je implant skuplji to je i kvalitetniji, kao i bilo koji drugi industrijski proizvod u svetu.
Na kvalitet implanta najviše utiče njegov oblik i površina koji su direktno odgovorni za srastanje implanta sa kosti i njegovu dugoročnost. Mnoge kompanije samo „kopiraju“ osnovni dizajn implantata od drugih, ne ulažući u istraživanja osteointegracije, klinička ispitivanja, kvalitet i dugovečnost implantata, pa su zato njihovi proizvodi u početku povoljniji, ali ne i kvalitetniji.
stomatoloska-ordinacija-devocija-dent-implantologija

Stomatološka ordinacija Devojica Dent

Beograd, Blokovi, Gandijeva 99a 011 2166217 |
063 681859 |
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA DEVOJICA DENT Stomatološka ordinacija Devocija Dentnalazi se na Novom Beogradu u ulici Gandijeva 99a.
Pružamo kompletnu stomatološku uslugu i trudimo se da udovoljimo svakom pacijentu.
Pružamo usluge fiksne i mobilne protetike, ortodoncije, oralne hirurgije i implantologije, konzervativne stomatologije, dečije stomatologije, parodontologije kao i estetske stomatologije.
stomatoloska-ordinacija-3a-dent-implantologija

Stomatološka ordinacija 3A Dent

Beograd, Blokovi, Jurija Gagarina 155A 011 3181724 |
063 1021722 |
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA 3A DENT Implatologija je oblast koja privlači veliku pažnju, zato što se na ovaj način zbrinjava veliki broj pacijenata koji su izgubili jedan ili više zuba.
stomatoloska-ordinacija-dr-dusica-vujic-tajti-implantologija
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKE ORDINACIJE STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR DUŠICA VUJIĆ - TAJTI Savremeni zubni implant je titanijumski šraf koji se uvrće u kost vilice i srasta sa njom, a služi kao zamena za koren izgubljenog ili nedostajućeg zuba.
Zubni implanti su idealna opcija za pacijente sa dobrom oralnom higijenom kod kojih je došlo do gubitka zuba usled parodontoze, neuspešnog lečenja zuba, traume ili bilo kog drugog razloga.
stomatoloska-ordinacija-apolonija-implantologija

Stomatološka ordinacija Apolonija

Beograd, Blokovi, Gandijeva 59/1 011 2157090 |
065 2157090 |
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA APOLONIJA Ugradnja najsavremenijih sistema implantata.
stomatoloska-ordinacija-dr-srdjan-rosulj-implantologija
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA DR SRĐAN ROŠULJ Dentalni implantat je veštački koren koji se ugrađuje u kost.
Najčešće se izrađuje od titanijuma i koristi se u stomatologiji za nošenje nadoknade jednog ili više zuba kako bi se zamenili izgubljeni pojedini zubi ili grupe zuba.
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSAK ORDINACIJA WISIL M U ordinaciji se ugrađuju najpoznatiji implantološki sistemi, (Straumann, Nobel, Biocare, Imtec).
Ugradnja implantata danas je bezbolna.
U našoj ordinaciji podrazumeva se primena savremenog koncepta ugradnje implantata odnosno korišćenje 3D tomografskih snimaka i izrada hiruških stentova, što obezbeđuje maksimalno preciznu i pouzdanu ugradnju.
stomatoloska-ordinacija-amfora-dent-implantologija

Stomatološka ordinacija Amfora dent

Beograd, Blokovi, Nehruova 51a 063 295963 |
011 3180269 |
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA AMFORA DENT Vršimo ugranju implanta.
stomatoloska-ordinacija-alhena-implantologija

Stomatološka ordinacija Alhena

Beograd, Blokovi, Bulevar Mihajla Pupina 10v 063 241992 |
011 3119617 |
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA ALHENA Implantati su idealan izbor za ljude dobrog opšteg zdravlja, ako im nedostaje jedan zub, više zuba (parcijalna bezubost) ili svi zubi (totalna bezubost).
stomatoloska-ordinacija-helix-dent-implantologija

Stomatološka ordinacija Helix Dent

Beograd, Blokovi, Gandijeva 106v/11 011 2283530 |
065 5055040 |
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA HELIX DENT Vršimo ugradnju implanta.
LOKACIJE
Implantologija-2
Implantologija je grana stomatologije koja se bavi ugradnjom zubnih implanata. Uobičajen naziv za stomatologa ili oralnog hirurga, koji se bavi zubnim implantima je implantolog. Zubni implant je strano telo koje se ugrađuje u vilicu i nakon određenog vremena stvara čvrstu vezu sa kosti. Na implant se zatim postavlja krunica ili može da služi kao nosač mosta ili pak kao sidrište proteze. Ove protetske nadoknade izrađuje zubni tehničar. Zubni implant pruža nekoliko prednosti u odnosu na druge mogućnosti zamene zuba. Osim što izgledaju i funkcionišu poput prirodnog zuba, implanti zamjenjuju zube bez žrtvovanja susednih zuba. Naime, u slučaju zamene jednog zuba mostom, potrebno je izbrusiti susedne zube. Implant će pomoći u očuvanju alveolarnog grebena. Pošto je implant usađen u kost, on stimuliše okolnu kost i u tom slučaju ne dolazi do resorpcije kosti, koja se javlja nakon vađenja zuba. Moderni zubni implanti se prave od čistog titanijuma za razliku od ortopedije gde se koriste legure titanijuma. Poznato je da se titanijum ponaša neutralno i da ne uzrokuje nikakve alergijske reakcije (biokompatibilan materijal). Titanijum gradi sa kiseonikom zaštitni sloj i zato ga organizam dobro prihvata. To se naziva osteointegracija. Prednosti zamene jednog zuba implantom su ti što se zubi oko njega ne moraju brusiti, kao što je slučaj kod mosta. Zubno meso (periodoncijum) se nalazi u dobrom odnosu sa krunicom i vratom zuba pri čemu se stvaraju optimalni uslovi za održivost implantom. Zamena jednog zuba zubnim implantom je uvedena u klasifikaciju po Brinkmanu (Brinkmann) još 1973 god pod klasu I. Zatim je ta klasa prepravljena na konferenciji za implantologe 2002. Tada su uvedena i sledeća pravila: u gornjoj vilici se do četiri nedostajuća sekutića mogu zameniti sa četiri implanta. U donjoj vilici se pri četiri nedostajuća sekutića mogu ugraditi samo dva implanta. Za premolare ili molare se preporučuje zamena jednog zuba jednim implantom.
Back to Top