Implantologija Dorćol

Implantologija Dorćol
merkur-markom-stomatoloska-ordinacija-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD MERKUR MARKOM STOMATOLOŠKA ORDINACIJA - Ugradnja implantata - Ugradnja mini implantata za retenciju proteze
stomatoloska-ordinacija-dr-cvijetinovic-1-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR CVIJETINOVIĆ Zubni implanti su titanijumski zavrtanji koji predstavlja zamenu za izgubljeni koren zuba.
U narednom periodu integrišu se sa koštanom strukturom i predstavljaju osnov za dalje protetske radove (krunice, mostove, proteze…) Osnov za adekvatnu ugradnju implanata predstavlja postojanje zdrave koštane mase.
Ukoliko je nema određenim hiruškim procedurama možemo nadomestiti postojeće defekte.
Treba napomenuti da je veliki i značajan faktor zdravstveno stanje pacijenta.
Ne postoje apsolutne indikacije za implantaciju.
Upotreba odredjenih lekova kao i neka oboljenja mogu značajno umanjiti ili onemogućiti uspeh ove hiruške procedure.
stomatoloska-ordinacija-dr-sladjana-petrovic-implantologija
IMPLANTOLOGIJA DR SLAĐANA PETROVIĆ. Implantologija je najmlađa grana stomatologije i bavi se ugradnjom implantata na mestu izgubljenih korenova zuba, koji procesom osteointegracije srastaju i postaju jedinstvena celina sa viličnom kosti. Na ovaj način, u praksi se može sanirati svaki problem Koliki je vek trajanja zubnih implanata?
Da li je bolje ugraditi zubne implante ili most i u čemu je razlika. Nedostatak zuba je i estetski i zdravstveni problem. Krezubost i bezubost vilice leči se, između ostalog, ugradnjom implanta ili imlanata. Odgovore na sva pitanja u vezi sa implantologijom i zubnim implantima nađite ovde. Osnova implanta, koja se šrafi u vilicu i kost, izrađuje se od titanijuma koji je hipo alergijski biokompatibilni materijal. Prednost implanata u odnosu na most je što se kod ugradnje implanata susedni zubi ne oštećuju, dok se kod ugradnje mostova susedni zubi moraju brusiti, od nedostatka jednog do nedostatka svih zuba.
stomatoloska-ordinacija-dr-novakov-implantologija
IMPLANTOLOGIJA.
Stomatološka ordinacija Dr Novakov nudi uslugu ugradnje implantata.
Mnogi pacijenti su u dilemi da li da bruse dva zdrava zuba kako bi nadoknadili jedan koji nedostaje ili da ugrade implantat.
Većini pacijenata nošenje proteza predstavlja veliki problem, a neki od njih se nikada ne naviknu na tu vrstu protetske nadoknade, pa ih nakon izrade drže u čašama umesto u ustima.
Za sve njih ugradnja implantata predstavlja pravo rešenje. Implantati su veštačke nadoknade, koje zamenjuju koren zuba koji nedostaje.
Koriste se kao nosači za krunice i mostove. Sam proces ugradnje implantata je bezbolan i kratko traje.
Nakon intervencije, pacijent može da nastavi sa svakodnevnim obavezama, bez ikakvih problema. Zubni implantati danas su sve češća metoda izbora za nadoknadu izgubljenih zuba, jer se ponašaju kao prirodni zubi. Savremena stomatologija uz pomoć implantata nudi rešenje za nadoknadu kako jednog zuba tako i celog zubnog niza. Stoga je naša preporuka svima - svakako ugradite implantat.
dental-plaza-centar-za-savremenu-i-estetsku-stomatologiju-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD DENTAL PLAZA Pojavom zubnih implanta, do sada nezamenljive metalokermičke krunice, mostovi i proteze odlaze u prošlost.
Danas implanti potupno menjaju filozofiju stomatologije, postavši neizbežna metoda rekonstrukcije izgubljenih zuba.
Poslednjih godina broj pacijenata,koji se umesto klasičnih krunica i mostova odlučuju za implante,se drastično povecava.
Pre par godina mostovi su bili u prednosti, zbog toga sto se implanti nisu mogli ugrađivati kod pacijenata čije su vilice ostale bez koštane mase.
Ali, nove tehnologije u oralnoj hirurgiji su omogućile ugradnju veštačke kosti u atrofiranim vilicama, čime su implanti dobili na prednosti u odnosu na mostove.
stomatoloska-ordinacija-dr-trninic-implantologija

Stomatološka ordinacija dr Trninić

Beograd, Dorćol, Strahinjića Bana 52B 011 2635499
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA DR TRNINIĆ Predstavljaju idealnu nadoknadu jednog ili više zuba.
Radi se o uslovno rečeno srafovima, najčesce od titanijuma, koji se planski, hiruskim putem postavljaju u kost bezubog prostora, čime se obezbeđuju preduslovi za kasniju protetsku nadoknadu u vidu krune na imlpantatu.
stomatoloska-ordinacija-dr-jovanovic-miroslav-implantologija
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA DR JOVANOVIĆ MIROSLAV Više od dve decenije postojanja privatne ordinacije Jovanović posvećene su vrhunskoj stomatološkoj usluzi sa posebnim naglaskom na estetsku stomatologiju i protetiku.
Stojimo Vam na raspolaganju za sve usluge protetike,ortopedijevilice,oralne hirurgije, bolesti zuba i usta, dečije i preventivne stomatologije,kao i estetske stomatologije.
stomatoloska-ordinacija-beo-white-dent-implantologija

Stomatološka ordinacija Beo White Dent

Beograd, Dorćol, Skender Begova 61A 063 8414484 |
011 3284657 |
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA BEO WHITE DENT U poslednjih nekoliko godina, implantologija u stomatologiji je veoma napredovala u odnosu na predhodni period.
Korišćenjem modernih sredstava ( implantata) omogućava se nadoknada jednog ili više izgubljenih zuba i time se uspostavlja njihova ponovna funkcija i poboljšava opšte blagostanje organizma.
Neuspeh u implantologiji je relativno nizak.
LOKACIJE
Implantologija-2
Implantologija je grana stomatologije koja se bavi ugradnjom zubnih implanata. Uobičajen naziv za stomatologa ili oralnog hirurga, koji se bavi zubnim implantima je implantolog. Zubni implant je strano telo koje se ugrađuje u vilicu i nakon određenog vremena stvara čvrstu vezu sa kosti. Na implant se zatim postavlja krunica ili može da služi kao nosač mosta ili pak kao sidrište proteze. Ove protetske nadoknade izrađuje zubni tehničar. Zubni implant pruža nekoliko prednosti u odnosu na druge mogućnosti zamene zuba. Osim što izgledaju i funkcionišu poput prirodnog zuba, implanti zamjenjuju zube bez žrtvovanja susednih zuba. Naime, u slučaju zamene jednog zuba mostom, potrebno je izbrusiti susedne zube. Implant će pomoći u očuvanju alveolarnog grebena. Pošto je implant usađen u kost, on stimuliše okolnu kost i u tom slučaju ne dolazi do resorpcije kosti, koja se javlja nakon vađenja zuba. Moderni zubni implanti se prave od čistog titanijuma za razliku od ortopedije gde se koriste legure titanijuma. Poznato je da se titanijum ponaša neutralno i da ne uzrokuje nikakve alergijske reakcije (biokompatibilan materijal). Titanijum gradi sa kiseonikom zaštitni sloj i zato ga organizam dobro prihvata. To se naziva osteointegracija. Prednosti zamene jednog zuba implantom su ti što se zubi oko njega ne moraju brusiti, kao što je slučaj kod mosta. Zubno meso (periodoncijum) se nalazi u dobrom odnosu sa krunicom i vratom zuba pri čemu se stvaraju optimalni uslovi za održivost implantom. Zamena jednog zuba zubnim implantom je uvedena u klasifikaciju po Brinkmanu (Brinkmann) još 1973 god pod klasu I. Zatim je ta klasa prepravljena na konferenciji za implantologe 2002. Tada su uvedena i sledeća pravila: u gornjoj vilici se do četiri nedostajuća sekutića mogu zameniti sa četiri implanta. U donjoj vilici se pri četiri nedostajuća sekutića mogu ugraditi samo dva implanta. Za premolare ili molare se preporučuje zamena jednog zuba jednim implantom.
Back to Top