Implantologija Filmski grad

Implantologija Filmski grad
dudental-stomatoloska-ordinacija-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD DUDENTAL STOMATOLOŠKA ORDINACIJA Implantologija predstavlja vrhunac stomatološke prakse.
Podrazumeva ugradnju zubnih implantata u regiju gornje i donje vilice.
„Titanijumski Šraf“ se ugradjuje u viličnu kost i ma koliko god to strašno zvučalo, nije.
Ugradjeni implantati zamenjuju koren zuba a procesom oseointegracije srastaju sa koštanim tkivom.
Nakon srastanja implantata sa koštanim tkivom pristupamo izradi protetske nadoknade.
Primenom implantata moguće je rešiti svaki oblik bezubosti: od nedostatka jednog zuba do potpune bezubosti.
Zapravo biološki najmanja cena se plaća ovakvim rešenjem.
U slučaju da nedostaje jedan zub, nadoknada tog zuba obično zahteva brušenja dva susedna, najčešće zdrava zuba, što nosi odredjene posledice sa sobom.
Stoga u ovakvim situacijama najtoplije preporučujemo ugradnju implantata i izradu krune koja je nošena implantatom a ne susednim zubima.
stomatoloska-ordinacija-dentana-pro-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DENTANA PRO Implanti su najsavremenije rešenje za nedostatak jednog ili više zuba.
Izradjeni od biokompatibilnog materijala nikltitanijuma, tako kad se ugrade u kost ne izazivaju reakciju odbacivanja stranog tela.
Implantat služi da zameni to jest imitira koren zuba koji nedostaje, srasta sa kosti ankilotičnom vezom, što se razlikuje od veze izmedju zuba i kosti, gde postoji prirodna "ugibljivost" to jest kretnja zuba, dok kod veze kosti i implanta to ne postoji.
stomatoloska-ordinacija-sanjadent-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD.
IMPLANTOLOGIJA CERAK FILMSKI GRAD
stomatoloska-ordinacija-dentin-implantologija

Stomatološka ordinacija DENTIN

Beograd, Filmski grad, Arhimandrita Gerasima Zelića 8 011 2318464 |
069 2318464 |
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA DENTIN Vađenje zuba, ugradnja implantata i sve hirurške intervencije u usnoj duplji.
stomatoloska-ordinacija-ada-dent-implantologija

Stomatološka ordinacija ADA DENT

Beograd, Filmski grad, Ratka Mitrovića 185 063 625962
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA ADA DENT Usluge koje pruža ordinacija ADA DENT obuhvata sve oblasti stomatologije: - Estetska stomatologija - Parodontologija - Protetika - Oralna hirurgija - Ortodoncija - Dečija stomatologija - Lečenje bolesti usta i zuba
LOKACIJE
Implantologija-2
Implantologija je grana stomatologije koja se bavi ugradnjom zubnih implanata. Uobičajen naziv za stomatologa ili oralnog hirurga, koji se bavi zubnim implantima je implantolog. Zubni implant je strano telo koje se ugrađuje u vilicu i nakon određenog vremena stvara čvrstu vezu sa kosti. Na implant se zatim postavlja krunica ili može da služi kao nosač mosta ili pak kao sidrište proteze. Ove protetske nadoknade izrađuje zubni tehničar. Zubni implant pruža nekoliko prednosti u odnosu na druge mogućnosti zamene zuba. Osim što izgledaju i funkcionišu poput prirodnog zuba, implanti zamjenjuju zube bez žrtvovanja susednih zuba. Naime, u slučaju zamene jednog zuba mostom, potrebno je izbrusiti susedne zube. Implant će pomoći u očuvanju alveolarnog grebena. Pošto je implant usađen u kost, on stimuliše okolnu kost i u tom slučaju ne dolazi do resorpcije kosti, koja se javlja nakon vađenja zuba. Moderni zubni implanti se prave od čistog titanijuma za razliku od ortopedije gde se koriste legure titanijuma. Poznato je da se titanijum ponaša neutralno i da ne uzrokuje nikakve alergijske reakcije (biokompatibilan materijal). Titanijum gradi sa kiseonikom zaštitni sloj i zato ga organizam dobro prihvata. To se naziva osteointegracija. Prednosti zamene jednog zuba implantom su ti što se zubi oko njega ne moraju brusiti, kao što je slučaj kod mosta. Zubno meso (periodoncijum) se nalazi u dobrom odnosu sa krunicom i vratom zuba pri čemu se stvaraju optimalni uslovi za održivost implantom. Zamena jednog zuba zubnim implantom je uvedena u klasifikaciju po Brinkmanu (Brinkmann) još 1973 god pod klasu I. Zatim je ta klasa prepravljena na konferenciji za implantologe 2002. Tada su uvedena i sledeća pravila: u gornjoj vilici se do četiri nedostajuća sekutića mogu zameniti sa četiri implanta. U donjoj vilici se pri četiri nedostajuća sekutića mogu ugraditi samo dva implanta. Za premolare ili molare se preporučuje zamena jednog zuba jednim implantom.
Back to Top