Implantologija Karaburma

Implantologija Karaburma
stomatoloska-ordinacija-vladimir-milosavljevic-implantologija

Stomatološka ordinacija Vladimir Milosavljević

Beograd, Karaburma, Dragoslava Srejovića 44 011 2971911 |
063 7726418 |
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA VLADIMIR MILOSAVLJEVIĆ Dijapazon usluga našoj ordnaciji je vrlo širok i obuhvata sve stomatološke intervencije i procedure: popravku, lečenje, vađenje zuba, prevenciju i lečenje parodontopatije, sve protetske radove, oralnu hirurgiju, ortopediju vilica, i poslednjih godina sve atraktivniju, estetsku stomatologiju.
stomatoloska-ordinacija-dr-natasa-djukic-implantologija

Stomatološka ordinacija Dr Nataša Đukić

Beograd, Karaburma, Vojvode Micka Krstića 1B 064 1275974 |
061 6186587 |
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA DR NATAŠA ĐUKIĆ Zubni implanti predstavljaju titanijumske šrafove koji se ugrađuju u viličnu kost i predstavljaju zamenu za koren zuba.
Zubni implanti se u današnje vreme nameću kao najbolje rešenje u slučaju nedostatka jednog ili više zuba, uključujući i nedostatak svih zuba u vilici.
Ukoliko se radi o totalnoj bezubosti, dovoljno je četiri do šest implantata po vilici koji bi nosili mostove čime bi pacijent u potpunosti bio funkcionalno i estetski zbrinut.
Implanti se ugrađuju u viličnu kost i smatraju se veštačkim korenovima koji će nositi buduće zubne krunice, mostove ili ređe proteze.
stomatoloska-ordinacija-ana-ivanovic-implantologija

Stomatološka ordinacija Ana Ivanović

Beograd, Karaburma, Marijane Gregoran 25 011 2782763 |
064 1806628 |
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA ANA IVANOVIĆ Vršimo ugradnju implanta.
stomatoloska-ordinacija-zib-zub-implantologija

Stomatološka ordinacija Zib Zub

Beograd, Karaburma, Garsije Lorke 2b 011 2780944 |
064 9923455 |
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA ZIB ZUB Implanti su najefikasnija i biološki potpuno opravdana zamena za prirodne zube.
Oni se mogu koristiti u cilju nadoknade nepostojećeg zuba.
stomatoloska-ordinacija-dental-protect-implantologija

Stomatološka ordinacija Dental Protect

Beograd, Karaburma, Vojvode Micka Krstića 1j/s3 011 4091604 |
064 4040335 |
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA DENTAL PROTECT U domenu naših usluga su sve vrste hirurških intervencija - ugradnja implanata, uklanjanje cisti (cistektomija), resekcije korenova zuba, hirurške ekstrakcije zuba, hirurška sanacija oroantralnih komunikacija.
LOKACIJE
Implantologija-2
Implantologija je grana stomatologije koja se bavi ugradnjom zubnih implanata. Uobičajen naziv za stomatologa ili oralnog hirurga, koji se bavi zubnim implantima je implantolog. Zubni implant je strano telo koje se ugrađuje u vilicu i nakon određenog vremena stvara čvrstu vezu sa kosti. Na implant se zatim postavlja krunica ili može da služi kao nosač mosta ili pak kao sidrište proteze. Ove protetske nadoknade izrađuje zubni tehničar. Zubni implant pruža nekoliko prednosti u odnosu na druge mogućnosti zamene zuba. Osim što izgledaju i funkcionišu poput prirodnog zuba, implanti zamjenjuju zube bez žrtvovanja susednih zuba. Naime, u slučaju zamene jednog zuba mostom, potrebno je izbrusiti susedne zube. Implant će pomoći u očuvanju alveolarnog grebena. Pošto je implant usađen u kost, on stimuliše okolnu kost i u tom slučaju ne dolazi do resorpcije kosti, koja se javlja nakon vađenja zuba. Moderni zubni implanti se prave od čistog titanijuma za razliku od ortopedije gde se koriste legure titanijuma. Poznato je da se titanijum ponaša neutralno i da ne uzrokuje nikakve alergijske reakcije (biokompatibilan materijal). Titanijum gradi sa kiseonikom zaštitni sloj i zato ga organizam dobro prihvata. To se naziva osteointegracija. Prednosti zamene jednog zuba implantom su ti što se zubi oko njega ne moraju brusiti, kao što je slučaj kod mosta. Zubno meso (periodoncijum) se nalazi u dobrom odnosu sa krunicom i vratom zuba pri čemu se stvaraju optimalni uslovi za održivost implantom. Zamena jednog zuba zubnim implantom je uvedena u klasifikaciju po Brinkmanu (Brinkmann) još 1973 god pod klasu I. Zatim je ta klasa prepravljena na konferenciji za implantologe 2002. Tada su uvedena i sledeća pravila: u gornjoj vilici se do četiri nedostajuća sekutića mogu zameniti sa četiri implanta. U donjoj vilici se pri četiri nedostajuća sekutića mogu ugraditi samo dva implanta. Za premolare ili molare se preporučuje zamena jednog zuba jednim implantom.
Back to Top