Implantologija Kragujevac

Implantologija Kragujevac
stomatoloska-ordinacija-fi-kragujevac-implantologija
STOMATOLOSKA ORDINACIJA FI KRAGUJEVAC Nudimo Vam usluge iz oblasti implantologije, po veoma povoljnim cenama.
stomatoloska-ordinacija-ciric-implantologija

Stomatološka ordinacija Ćirić

Kragujevac, Kraljevačkog bataljona 43 064 0074692
STOMATOLOSKA ORDINACIJA ĆIRIĆ Zubni implanti sa krunicom predstavljaju vernu repliku izgubljenog zuba, kako po izgledu tako i po funkciji.
Nakon gubitka zuba dolazi do neminovnog povlačenja kosti koja ga okružuje usled procesa resorpcije.
Ugradnjom implanata na mesto izgubljenih zuba ne samo da se čuvaju okolni zubi, nego se i sile koje se stvaraju prilikom žvakanja prenose na kost vilice te tako sprečavaju njeno propadanje.
Ugradnja implanta se vrši pod lokalnom anestezijom, pa je postupak apsolutno bezbolan.
Implanti se mogu ugrađivati svim osobama kod kojih je završen rast i razvoj, i kod kojih su, po proceni hirurga imlantologa, zadovoljeni i svi ostali uslovi za ovu intervenciju.
Ranije su mostovi bili u prednosti, zbog toga sto se implanti nisu mogli ugrađivati kod pacijenata čije su vilice ostale bez koštane mase.
Medjutim, nove tehnologije u oralnoj hirurgiji omogućile su ugradnju veštačke kosti u atrofiranim vilicama, čime su implanti dobili na prednosti u odnosu na sve ostale vrste zubnih nadoknada.
stomatoloska-ordinacija-parodont-implantologija

Stomatološka ordinacija Parodont

Kragujevac, Miloja Pavlovića, 10/ II-3 034 333506
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA PARODONT Grana stomatologije koja se bavi ugradnjom zubnih implantata.
To je strano telo (titanijum), koje se ugrađuje u viličnu kost, i nakon određenog vremena stvara čvrstu vezu sa kosti.
Na implantat se stavlja krunica, nosač mosta, ili kao sidrište proteze.
specijalisticka-zubna-ordinacija-milikic-implantologija
IMPLANTOLOGIJA SPECIJALISTIČKA ZUBNA ORDINACIJA MILIKIĆ Ordinacija pokriva sve segmente stomatologije, preventivu, lečenje, konzervativu, protetiku, implantologiju, ortodonciju, a sve uz korišćenje najsavremenijih metoda i najkvalitetnijih materijala u pružanju usluga.
U svakom trenutku nastojimo da pacijenta maksimalno uputimo i objasnimo mu svaki vid intervencije koju vršimo.
stomatoloska-ordinacija-kandic-implantologija

Stomatološka ordinacija Kandić

Kragujevac, Zorana Đinđića 19 034 352296 |
064 2133705 |
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA KANDIĆ Uključuje rutinsko izvodjenje intervencija na mekim tkivima kao što su režanj operacija u slučaju oboljenja desni (parodontopatija) uz ugradnju veštačke kosti, gingivektomija za potrebe preoblikovanja desni, vadjenje neizniklih ili poluizniklih zuba,operacije u koštanom tkivu kao sto su uklanjanje cista i granuloma, hemisekcije zuba i na kraju kao najsavremeniji metod nadoknade nedostajućih zuba ugradnja implantata.
stomatoloska-ordinacija-dr-vucicevic-implantologija
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA DR VUČIĆEVIĆ Potrebno je da znamo da su hirurgija i ugradnja implantata nerazdvojivi termini kada su u pitanju dentalne usluge jer jednostavno rečeno zubni implantant se ne može ugraditi bez hirurške intervencije.
stomatoloska-ordinacija-dr-lukic-veselin-implantologija

Stomatološka ordinacija Dr Lukić Veselin

Kragujevac, Dr Zorana Đinđića 1 034 1305470 |
034 305471 |
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA DR LUKIĆ VESELIN Implantologija je oblast koja privlači veliku pažnju, zato što se na ovaj način zbrinjava veliki broj pacijenata koji su izgubili jedan ili više zuba.
stomatoloska-ordinacija-dental-estetic-centar-implantologija
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA DENTAL ESTETIC CENTAR Ukoliko se nađete u dilemi da li želite da brusite dva zdrava zuba kako biste nadoknadili onaj koji nedostaje, savremena stomatologija Vam nudi pravo REŠENJE – UGRADNJA IMPLANTATA.
Implantati su veštačke nadoknade koje zamenjuju korenzuba koji nedostaje i koriste se kao nosači krunica, mostova ili proteza.
stomatoloska-ordinacija-dr-ivanov-implantologija

Stomatološka ordinacija Dr Ivanov

Kragujevac, Kralja Aleksandra I Karadjordjevica 37/1-1 062 624235
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA DR IVANOV Ugradnja zubnih implantata.
stomatoloska-ordinacija-dr-rakic-implantologija

Stomatološka ordinacija dr Rakić

Kragujevac, Branka Radičevića 18/4 034 366831
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA DR RAKIĆ Mogućnost nadoknade zuba koji nedostaje bez oštećenja preostalih zuba danas svakako predstavlja cilj kome težimo u stomatologiji.
Implantologija čini deo savremene kliničke stomatologije.
stomatoloska-ordinacija-stanisic-&-team-implantologija

Stomatološka ordinacija Stanišić & team

Kragujevac, Kralja Aleksandra I Karađorđevića 132 034 320333 |
063 7789189 |
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOŠKA ORDINACIJA STANIŠIĆ & TEAM Implantologija je oblast koja privlači veliku pažnju, zato što se na ovaj način zbrinjava veliki broj pacijenata koji su izgubili jedan ili više zuba.
Prednosti implanta su kod gubitka manjeg broja zuba je očuvanje oklnih struktura pre svega IZBEGAVANJE BRUŠENJA SUSEDNIH ZUBA.
Kod pacijenata koji su do sada nosili PROTEZE, ugradnjom implatata i izradom adekvatnog protetskog rada pacijenti mogu uspesno nosit FIKSNE NADOKNADE (KRUNICE I MOSTOVE).
stomatoloska-ordinacija-akord-dental-implantologija
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOŠKA ORDINACIJA AKORD DENTAL Implant je ubedljivo NAJBOLJE terapeutsko, medicinsko i estetsko rešenje usled gubitka zuba.
LOKACIJE
Implantologija-2
Implantologija je grana stomatologije koja se bavi ugradnjom zubnih implanata. Uobičajen naziv za stomatologa ili oralnog hirurga, koji se bavi zubnim implantima je implantolog. Zubni implant je strano telo koje se ugrađuje u vilicu i nakon određenog vremena stvara čvrstu vezu sa kosti. Na implant se zatim postavlja krunica ili može da služi kao nosač mosta ili pak kao sidrište proteze. Ove protetske nadoknade izrađuje zubni tehničar. Zubni implant pruža nekoliko prednosti u odnosu na druge mogućnosti zamene zuba. Osim što izgledaju i funkcionišu poput prirodnog zuba, implanti zamjenjuju zube bez žrtvovanja susednih zuba. Naime, u slučaju zamene jednog zuba mostom, potrebno je izbrusiti susedne zube. Implant će pomoći u očuvanju alveolarnog grebena. Pošto je implant usađen u kost, on stimuliše okolnu kost i u tom slučaju ne dolazi do resorpcije kosti, koja se javlja nakon vađenja zuba. Moderni zubni implanti se prave od čistog titanijuma za razliku od ortopedije gde se koriste legure titanijuma. Poznato je da se titanijum ponaša neutralno i da ne uzrokuje nikakve alergijske reakcije (biokompatibilan materijal). Titanijum gradi sa kiseonikom zaštitni sloj i zato ga organizam dobro prihvata. To se naziva osteointegracija. Prednosti zamene jednog zuba implantom su ti što se zubi oko njega ne moraju brusiti, kao što je slučaj kod mosta. Zubno meso (periodoncijum) se nalazi u dobrom odnosu sa krunicom i vratom zuba pri čemu se stvaraju optimalni uslovi za održivost implantom. Zamena jednog zuba zubnim implantom je uvedena u klasifikaciju po Brinkmanu (Brinkmann) još 1973 god pod klasu I. Zatim je ta klasa prepravljena na konferenciji za implantologe 2002. Tada su uvedena i sledeća pravila: u gornjoj vilici se do četiri nedostajuća sekutića mogu zameniti sa četiri implanta. U donjoj vilici se pri četiri nedostajuća sekutića mogu ugraditi samo dva implanta. Za premolare ili molare se preporučuje zamena jednog zuba jednim implantom.
Back to Top