Implantologija Kraljevo

Implantologija Kraljevo
stomatoloska-ordinacija-i-ortopan-centar-dr-milosavljevic-implantologija
STOMATOLOSKA ORDINACIJA I ORTOPAN CENTAR DR MILOSAVLJEVIĆ Implantologija je sadašnjost i budućnost u stomatološkoj praksi.
Omogućava treću generaciju zuba, te pacijentima sa bezubim vilicama dozvoljava potpunu funkcionalnu, fizionomnu i estetsku rehabilitaciju.
Implantati su danas kvalitetna alternativa za izgubljene zube sa velikim procentom uspešnosti.
stomatoloska-ordinacija-dent-in-plus-implantologija
STOMATOLOSKA ORDINACIJA DENT IN PLUS Savremeni zubni implant je titanijumski šraf koji se ugrađuje u kost vilice i srasta sa njom, a služi kao zamena za koren izgubljenog ili nedostajućeg zuba.
Zubni implanti su idealna opcija za pacijente sa dobrom oralnom higijenom kod kojih je došlo do gubitka zuba usled parodontopatije, neuspešnog lečenja zuba, traume ili bilo kog drugog razloga.
Ugradnjom zubnih implanata izbegava se brušenje susednih zuba koje je neophodno pri izradi mostova , te je na taj način fiziološki i funkcionalno opravdanije korišćenje ove savremene metode nadoknađivanja izgubljenih zuba, a dok kod terminalne bezubosti predstavlja jedinu mogućnost za dobijanje fiksne nadoknade.
stomatoloska-ordinacija-alfadent-implantologija

Stomatološka ordinacija Alfadent

Kraljevo, Hajduk Veljkova 79 064 2418723 |
036 334250 |
STOMATOLOSKA ORDINACIJA ALFADENT Zubni implantati su najbolji izbor za vas ako želite da nadoknadite jedan ili više izgubljenih zuba.
Vratite prirodnu funkciju i izgled izgubljenih zuba.
stomatoloska-ordinacija-radosavljevic-implantologija
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA RADOSAVLJEVIĆ Stomatološka ordinacija Radosavljević nalazi se u Kraljevu, u ulici Hajduk Veljkova 99.Pružamo stomatološke usluge iz oblasti konzervativne stomatologije, oralne hirurgije i i implantologije, parodontologije, zubne protetike, estetske stomatologije i ortodoncije.
stomatoloska-ordinacija-t&d-dent-implantologija

Stomatološka ordinacija T&D Dent

Kraljevo, Miloša Velikog 17/2 064 1444770
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOŠKA ORDINACIJA T&D DENT Implantat je titanijumski veštački zubni koren koji se postavlja i integriše u vašoj viličnoj kosti i formira snažnu vezu putem osteointegracuje ( srastanje).
On predstavlja čvrst i trajni temelj za protetsku nadoknadu (krunicu).
stomatoloska-ordinacija-djusic-implantologija

Stomatološka ordinacija Đusić

Kraljevo, Vojvode Putnika bb 036 311507
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA ĐUSIĆ Dijapazon usluga u ordinaciji Đusić je vrlo širok i obuhvata sve stomatološke intervencije i procedure: popravku, lečenje, vađenje zuba, prevenciju i lečenje parodontopatije, sve protetske radove, oralnu hirurgiju, ortopediju vilica, i poslednjih godina sve atraktivniju, estetsku stomatologiju.
LOKACIJE
Implantologija-2
Implantologija je grana stomatologije koja se bavi ugradnjom zubnih implanata. Uobičajen naziv za stomatologa ili oralnog hirurga, koji se bavi zubnim implantima je implantolog. Zubni implant je strano telo koje se ugrađuje u vilicu i nakon određenog vremena stvara čvrstu vezu sa kosti. Na implant se zatim postavlja krunica ili može da služi kao nosač mosta ili pak kao sidrište proteze. Ove protetske nadoknade izrađuje zubni tehničar. Zubni implant pruža nekoliko prednosti u odnosu na druge mogućnosti zamene zuba. Osim što izgledaju i funkcionišu poput prirodnog zuba, implanti zamjenjuju zube bez žrtvovanja susednih zuba. Naime, u slučaju zamene jednog zuba mostom, potrebno je izbrusiti susedne zube. Implant će pomoći u očuvanju alveolarnog grebena. Pošto je implant usađen u kost, on stimuliše okolnu kost i u tom slučaju ne dolazi do resorpcije kosti, koja se javlja nakon vađenja zuba. Moderni zubni implanti se prave od čistog titanijuma za razliku od ortopedije gde se koriste legure titanijuma. Poznato je da se titanijum ponaša neutralno i da ne uzrokuje nikakve alergijske reakcije (biokompatibilan materijal). Titanijum gradi sa kiseonikom zaštitni sloj i zato ga organizam dobro prihvata. To se naziva osteointegracija. Prednosti zamene jednog zuba implantom su ti što se zubi oko njega ne moraju brusiti, kao što je slučaj kod mosta. Zubno meso (periodoncijum) se nalazi u dobrom odnosu sa krunicom i vratom zuba pri čemu se stvaraju optimalni uslovi za održivost implantom. Zamena jednog zuba zubnim implantom je uvedena u klasifikaciju po Brinkmanu (Brinkmann) još 1973 god pod klasu I. Zatim je ta klasa prepravljena na konferenciji za implantologe 2002. Tada su uvedena i sledeća pravila: u gornjoj vilici se do četiri nedostajuća sekutića mogu zameniti sa četiri implanta. U donjoj vilici se pri četiri nedostajuća sekutića mogu ugraditi samo dva implanta. Za premolare ili molare se preporučuje zamena jednog zuba jednim implantom.
Back to Top