Implantologija Medaković

Implantologija Medaković
stomatoloska-ordinacija-dr-djordjevic-implantologija
STOMATOLOSKA ORDINACIJA DR ĐORĐEVIĆ Dentalni implantat je veštački koren koji se ugrađuje u kost.
Najčešće se izrađuje od titanijuma i koristi se u stomatologiji za nošenje nadoknade jednog ili više zuba kako bi se zamenili izgubljeni pojedini zubi ili grupe zuba.
Praktično svi dentalni implantati koji se danas koriste jesu tipa korenskih endeosealnih implantata, to jest veoma su slični pravom korenu zuba, jer poseduju oblik korena i postavljaju se u kost.
Vilična kost prihvata titanijumski implantat i tada dolazi do oseointegracije odnosno koštane integracije koja se odnosi na spajanje površine implantata sa okolnom kosti.
Dentalni implantati se zatim sjedinjuju s kosti i koriste se kao podrška brojnim zubnim nadoknadama, uključujući krunice, mostove na implantima ili proteze.
Takođe se mogu koristiti i kao oslonac za ortodontsko pomeranje zuba.
Upotreba dentalnih implanata omogućava jednosmerno pomeranje zuba bez povratnog dejstva (primenjuje se u ortodonciji).
Implantati su najbolje i najracionalnije rešenje kod gubitka zuba.
Oni su optimalno rešenje u terapeutskom, medicinskom ali i u estetskom smislu.
Implantati pacijentima vraćaju osećaj prirodnih zuba, izgledaju prirodno i u potpunosti se uklapaju u vilicu sa preostalim zubima pacijenta.
Mi koristimo implantate sačinjene od titanijuma, materijala koji ljudski organizam lako prihvata, i oni se hirurški postavljaju na mesto u vilici gde nedostaje zub.
Na postavljene implantate nakon određenog perioda integracije, postavljaju se suprastrukture a preko njih krunice i mostovi.
Zubni implantati su veličine prirodnog korena zuba i garantuju prirodan i suguran osećaj prilikom govora i jela.
stomatoloska-ordinacija-dr-milan-blagojevic-implantologija

Stomatološka ordinacija dr Milan Blagojević

Beograd, Medaković, Radovana Simića Cige 40 062 204711 |
065 2047111 |
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA DR MILAN BLAGOJEVIĆ Vršimo ugradnju implanta.
LOKACIJE
Implantologija-2
Implantologija je grana stomatologije koja se bavi ugradnjom zubnih implanata. Uobičajen naziv za stomatologa ili oralnog hirurga, koji se bavi zubnim implantima je implantolog. Zubni implant je strano telo koje se ugrađuje u vilicu i nakon određenog vremena stvara čvrstu vezu sa kosti. Na implant se zatim postavlja krunica ili može da služi kao nosač mosta ili pak kao sidrište proteze. Ove protetske nadoknade izrađuje zubni tehničar. Zubni implant pruža nekoliko prednosti u odnosu na druge mogućnosti zamene zuba. Osim što izgledaju i funkcionišu poput prirodnog zuba, implanti zamjenjuju zube bez žrtvovanja susednih zuba. Naime, u slučaju zamene jednog zuba mostom, potrebno je izbrusiti susedne zube. Implant će pomoći u očuvanju alveolarnog grebena. Pošto je implant usađen u kost, on stimuliše okolnu kost i u tom slučaju ne dolazi do resorpcije kosti, koja se javlja nakon vađenja zuba. Moderni zubni implanti se prave od čistog titanijuma za razliku od ortopedije gde se koriste legure titanijuma. Poznato je da se titanijum ponaša neutralno i da ne uzrokuje nikakve alergijske reakcije (biokompatibilan materijal). Titanijum gradi sa kiseonikom zaštitni sloj i zato ga organizam dobro prihvata. To se naziva osteointegracija. Prednosti zamene jednog zuba implantom su ti što se zubi oko njega ne moraju brusiti, kao što je slučaj kod mosta. Zubno meso (periodoncijum) se nalazi u dobrom odnosu sa krunicom i vratom zuba pri čemu se stvaraju optimalni uslovi za održivost implantom. Zamena jednog zuba zubnim implantom je uvedena u klasifikaciju po Brinkmanu (Brinkmann) još 1973 god pod klasu I. Zatim je ta klasa prepravljena na konferenciji za implantologe 2002. Tada su uvedena i sledeća pravila: u gornjoj vilici se do četiri nedostajuća sekutića mogu zameniti sa četiri implanta. U donjoj vilici se pri četiri nedostajuća sekutića mogu ugraditi samo dva implanta. Za premolare ili molare se preporučuje zamena jednog zuba jednim implantom.
Back to Top