Implantologija Vranjska Banja

Implantologija Vranjska Banja
stomatoloska-ordinacija-zdravlje-implantologija

Stomatološka ordinacija Zdravlje

Vranjska Banja, Kneza Miloša 13 036 611753 |
036 618230 |
STOMATOLOSKA ORDINACIJA ZDRAVLJE Zubni implanti su najbolji izbor za vas ukoliko želite da nadoknadite jedan ili više izgubljenih zuba.
Zubni implanti mogu služiti i kao nosači zubnih mostova i proteza.
Ukoliko nemate nijedan zub, ugradnjom implanta možete dobiti fiksnu nadoknadu, što je najbolja alternativa prirodnim zubima.
Povratićete Vašu sigurnost, samopouzdanje i estetski izgled.
Implanti predstavljaju protetsku zamenu korena zuba.
Zubni implant je „šraf“ koji se postavlja direktno u kost i osmišljen je da zameni koren nedostajućeg zuba.
Zatim se postavlja abatment (suprastruktura) koji imitira brušeni zub, i preko toga keramička krunica.
Implanti se izrađuju od titanijuma, materijala koji je biokompatibilan, to jest organizam ga apsolutno prihvata.
Pod dejstvom tkivnih tečnosti, krvi i pljuvačke, ne menja svoja fizičko-hemijska svojstva, otporan je na koroziju, snažan i dugotrajan, i dobro se integriše u viličnu kost.
U zavisnosti od tipa, dužine, debljine i gustine vilične kosti, zavisi koja će se vrsta implanata ugraditi.
stomatoloska-ordinacija-lege-artis-dr-dragan-predolac-implantologija

Stomatološka ordinacija Lege Artis Dr Dragan Predolac

Vranjska Banja, Bulevar Srpskih ratnika 26 036 616000 |
064 2118822 |
STOMATOLOSKA ORDINACIJA LEGE ARTIS DR DRAGAN PREDOLAC Nudimo Vam usluge ugradnje implantata i nadogradnje kostiju, po veoma prihvatljivim cenama.
LOKACIJE
Implantologija-2
Implantologija je grana stomatologije koja se bavi ugradnjom zubnih implanata. Uobičajen naziv za stomatologa ili oralnog hirurga, koji se bavi zubnim implantima je implantolog. Zubni implant je strano telo koje se ugrađuje u vilicu i nakon određenog vremena stvara čvrstu vezu sa kosti. Na implant se zatim postavlja krunica ili može da služi kao nosač mosta ili pak kao sidrište proteze. Ove protetske nadoknade izrađuje zubni tehničar. Zubni implant pruža nekoliko prednosti u odnosu na druge mogućnosti zamene zuba. Osim što izgledaju i funkcionišu poput prirodnog zuba, implanti zamjenjuju zube bez žrtvovanja susednih zuba. Naime, u slučaju zamene jednog zuba mostom, potrebno je izbrusiti susedne zube. Implant će pomoći u očuvanju alveolarnog grebena. Pošto je implant usađen u kost, on stimuliše okolnu kost i u tom slučaju ne dolazi do resorpcije kosti, koja se javlja nakon vađenja zuba. Moderni zubni implanti se prave od čistog titanijuma za razliku od ortopedije gde se koriste legure titanijuma. Poznato je da se titanijum ponaša neutralno i da ne uzrokuje nikakve alergijske reakcije (biokompatibilan materijal). Titanijum gradi sa kiseonikom zaštitni sloj i zato ga organizam dobro prihvata. To se naziva osteointegracija. Prednosti zamene jednog zuba implantom su ti što se zubi oko njega ne moraju brusiti, kao što je slučaj kod mosta. Zubno meso (periodoncijum) se nalazi u dobrom odnosu sa krunicom i vratom zuba pri čemu se stvaraju optimalni uslovi za održivost implantom. Zamena jednog zuba zubnim implantom je uvedena u klasifikaciju po Brinkmanu (Brinkmann) još 1973 god pod klasu I. Zatim je ta klasa prepravljena na konferenciji za implantologe 2002. Tada su uvedena i sledeća pravila: u gornjoj vilici se do četiri nedostajuća sekutića mogu zameniti sa četiri implanta. U donjoj vilici se pri četiri nedostajuća sekutića mogu ugraditi samo dva implanta. Za premolare ili molare se preporučuje zamena jednog zuba jednim implantom.
Back to Top