Implantologija Žarkovo

Implantologija Žarkovo
stomatoloska-ordinacija-eurodent-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD.
IMPLANTOLOGIJA EURODENT.
Ugradnjom implantata, naš tim sa dugoogdišnjim iskustvom u radu sa Straumann implantatima, može Vam pružiti znatno komfornije protetsko rešenje.
Implantat predstavlja zamenu za koren zuba u kosti pa zbog toga ima oblik i veličinu korena zuba.
Zahvaljujući ugradnji implantata i njihovog vezivanja sa okolnim koštanim tkivom, moguće je zameniti protetskim nadoknadama jedan zub, grupu zuba, ili pak napraviti oslonac za most ili protezu kao zamenu za sve zube u vilici. UGRADNJA IMPLANTATA Implantat je veštačka nadoknada koja zamenjuje koren zuba koji nedostaje.
Ugradnja implantata se smatra jednom od najuspešnijuh procedura u stomatologiji.
Uspešnost ugrađenih implantata je 98%.
Na nasoj klinici ugradjujemo implante svetskih brendova kao sto je Straumann, Nobel, sweden & Martina, Implant Direct... AUGMENTACIJA Nadogradnja kosti ili augmentacija je postupak kojim se presađuje vlastita kost ili se ugrađuje veštačka kost.
Nakon presađivanja ili nadogradnje, treba pričekati par meseci da bi došlo do potpune osteointegracije (srastanje s kosti).
Augmentacija kosti je zahvat kojeg izvodimo kada zbog nedostatka kosti nismo u mogućnosti ugraditi dentalni implantat. SINUS LIFT Sinus lift je relativno uobičajena oralno hirurška procedura kojom se povećava visina kosti u gornjoj vilici da bi mogla uspešno da se izvrši ugradnja implantata.
Maksilarni sinusi se nalaze iza obraza u kosti i prostiru se od oblasti ispod oka do iznad zadnjih zuba. Da li je sinus lift bolan zahvat?
Sinus lift odnosno podizanje dna sinusa potpuno je bezbolan zahvat (lokalna anestezija) koji na našoj klinici radimo svakodnevno, dakle rutinski.
Nisu potrebne nikakve posebne pripreme za pacijenta od uobičajenog zahvata kao što je lečenje, odnosno vađenje zuba
dudental-stomatoloska-ordinacija-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD DUDENTAL STOMATOLOŠKA ORDINACIJA Implantologija predstavlja vrhunac stomatološke prakse.
Podrazumeva ugradnju zubnih implantata u regiju gornje i donje vilice.
„Titanijumski Šraf“ se ugradjuje u viličnu kost i ma koliko god to strašno zvučalo, nije.
Ugradjeni implantati zamenjuju koren zuba a procesom oseointegracije srastaju sa koštanim tkivom.
Nakon srastanja implantata sa koštanim tkivom pristupamo izradi protetske nadoknade.
Primenom implantata moguće je rešiti svaki oblik bezubosti: od nedostatka jednog zuba do potpune bezubosti.
Zapravo biološki najmanja cena se plaća ovakvim rešenjem.
U slučaju da nedostaje jedan zub, nadoknada tog zuba obično zahteva brušenja dva susedna, najčešće zdrava zuba, što nosi odredjene posledice sa sobom.
Stoga u ovakvim situacijama najtoplije preporučujemo ugradnju implantata i izradu krune koja je nošena implantatom a ne susednim zubima.
stomatoloska-ordinacija-dentana-pro-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DENTANA PRO Implanti su najsavremenije rešenje za nedostatak jednog ili više zuba.
Izradjeni od biokompatibilnog materijala nikltitanijuma, tako kad se ugrade u kost ne izazivaju reakciju odbacivanja stranog tela.
Implantat služi da zameni to jest imitira koren zuba koji nedostaje, srasta sa kosti ankilotičnom vezom, što se razlikuje od veze izmedju zuba i kosti, gde postoji prirodna "ugibljivost" to jest kretnja zuba, dok kod veze kosti i implanta to ne postoji.
stomatoloska-ordinacija-sanjadent-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD.
IMPLANTOLOGIJA CERAK FILMSKI GRAD
stomatoloska-ordinacija-dr-bankovic-implantologija
STOMATOLOSKA ORDINACIJA DR BANKOVIĆ Nudimo Vam usluge ugradnje implantata i ugradnje mini implantata, po veoma prihvatljivim cenama.
stomatoloska-ordinacija-moj-stomatolog-implantologija

Stomatološka ordinacija Moj Stomatolog

Beograd, Žarkovo, Trgovačka 26 011 2396329 |
064 1559229 |
STOMATOLOSKA ORDINACIJA MOJ STOMATOLOG Nedostatak jednog ili više zuba predstavlja ozbiljan problem u stomatološkoj praksi.
Implantologija rešava taj problem i ovom stomatološkom intervencijom je moguće nadomestiti nedostatak manjeg ili većeg broja zuba, čuvajući ostale zube, što je jedini biološki ispravan način.
Primenom zubnih implantata, vraća se funkcija alveolarne kosti, a samim tim spečava atrofija (propadanje) kosti, što je osnov za normalnu funkciju celog stomatognatog sistema.
Zubni implantati su izrađeni od titanijuma i njegovih legura.
Izuzetne su čvrstoće i male težine.
Savremeni zubni implant je titanijumski šraf koji se uvrće u kost vilice i srasta sa njom, a sluzi kao zamena za koren izgubljenog ili nedostajućeg zuba.
Zubni implanti su idealna opcija za pacijente sa dobrom oralnom higijenom kod kojih je došlo do gubitka zuba usled parodontoze, neuspešnog lečenja zuba, traume ili bilo kog drugog razloga.
Ugradnjom zubnih implanata izbegava se brušenje susednih zuba koje je neophodno pri izradi mostova, te je na taj način fiziološki i funkcionalno opravdanije korišćenje ove savremene metode nadoknađivanja izgubljenih zuba.
stomatoloska-ordinacija-dentin-implantologija
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA DENTIN Vađenje zuba, ugradnja implantata i sve hirurške intervencije u usnoj duplji.
specijalisticka-stomatoloska-ordinacija-estetika-implantologija
IMPLANTOLOGIJA SPECIJALISTIČKA STOMATOLOŠKA ORDINACIJA ESTETIKA Dentalni implantat je veštački koren koji se ugrađuje u kost.
Najčešće se izrađuje od titanijuma i koristi se u stomatologiji za nošenje nadoknade jednog ili više zuba kako bi se zamenili izgubljeni pojedini zubi ili grupe zuba.
stomatoloska-ordinacija-caninus-implantologija

Stomatološka ordinacija CANINUS

Beograd, Žarkovo, Vodovodska 67 011 2390945
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA CANINUS - Ugradnja implantata - Implantati cilindrični dvofazni - Implantati jednofazni - Mini implantat jednofazni
stomatoloska-ordinacija-dedentika-implantologija

Stomatološka ordinacija Dedentika

Beograd, Žarkovo, Ratka Mitrovića 75d 011 2380577 |
011 2380578 |
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA DEDENTIKA Dentalni implantat je veštački koren koji se ugrađuje u kost.
Najčešće se izrađuje od titanijuma i koristi se u stomatologiji za nošenje nadoknade jednog ili više zuba kako bi se zamenili izgubljeni pojedini zubi ili grupe zuba.
LOKACIJE
Implantologija-2
Implantologija je grana stomatologije koja se bavi ugradnjom zubnih implanata. Uobičajen naziv za stomatologa ili oralnog hirurga, koji se bavi zubnim implantima je implantolog. Zubni implant je strano telo koje se ugrađuje u vilicu i nakon određenog vremena stvara čvrstu vezu sa kosti. Na implant se zatim postavlja krunica ili može da služi kao nosač mosta ili pak kao sidrište proteze. Ove protetske nadoknade izrađuje zubni tehničar. Zubni implant pruža nekoliko prednosti u odnosu na druge mogućnosti zamene zuba. Osim što izgledaju i funkcionišu poput prirodnog zuba, implanti zamjenjuju zube bez žrtvovanja susednih zuba. Naime, u slučaju zamene jednog zuba mostom, potrebno je izbrusiti susedne zube. Implant će pomoći u očuvanju alveolarnog grebena. Pošto je implant usađen u kost, on stimuliše okolnu kost i u tom slučaju ne dolazi do resorpcije kosti, koja se javlja nakon vađenja zuba. Moderni zubni implanti se prave od čistog titanijuma za razliku od ortopedije gde se koriste legure titanijuma. Poznato je da se titanijum ponaša neutralno i da ne uzrokuje nikakve alergijske reakcije (biokompatibilan materijal). Titanijum gradi sa kiseonikom zaštitni sloj i zato ga organizam dobro prihvata. To se naziva osteointegracija. Prednosti zamene jednog zuba implantom su ti što se zubi oko njega ne moraju brusiti, kao što je slučaj kod mosta. Zubno meso (periodoncijum) se nalazi u dobrom odnosu sa krunicom i vratom zuba pri čemu se stvaraju optimalni uslovi za održivost implantom. Zamena jednog zuba zubnim implantom je uvedena u klasifikaciju po Brinkmanu (Brinkmann) još 1973 god pod klasu I. Zatim je ta klasa prepravljena na konferenciji za implantologe 2002. Tada su uvedena i sledeća pravila: u gornjoj vilici se do četiri nedostajuća sekutića mogu zameniti sa četiri implanta. U donjoj vilici se pri četiri nedostajuća sekutića mogu ugraditi samo dva implanta. Za premolare ili molare se preporučuje zamena jednog zuba jednim implantom.
Back to Top