Klinika Impuls

Klinika Impuls
MAPA

Poliklinike

Poliklinika Impuls osnovana je 2003.godine koja je za kratko vreme postala jedna od vodećih privatnih poliklinika u Srbiji.
Poseduje široku lepezu zdravstvenih usluga i veliki broj pacijenata.
Opremljena je vrhunskom medicinskom opremom i stručnim medicinskim timom.
U mogućnosti je da pacijentima pruži kvalitetnu dijagnostiku i lečenje uz beskrajnu pažnju i brigu o pacijentu.
Poliklinika omogućava preglede kod renomiranih stručnjaka, sanitetski prevoz, mogućnost hirurških zahvata i hospitalizacije odnosno opservacije pacijenata.
Naš odnos prema medicinskoj profesiji i prema pacijentu temelji se na Hipokratovim načelima.

Gastroenterologija

GASTROENTEROLOGIJA.
Gastroenterologija se bavi lečenjem digestivnog trakta (bolesti jednjaka, želuca, dvanaestopalačnog, tankog i debelog creva), kao i bolestima jetre, žučnih puteva, žučne kese i pankreasa.
U dijagnostici bolesti gastrointestinalnog sistema i hepatobilijarnog sistema koristimo najsavremenije metode endoskopiju.
Pregled spec gastroenterologa.
Pregled spec gastroenterologa – hepatologa.
Gastroskopija u lokalnoj ili opštoj anesteziji.
Kolonoskopija u lokalnoj ili opštoj anesteziji.
Ultrazvučni pregled trbuha (abdomena).
RTG abdomena nativni.
Skener abdomena (CT abdomena)

Reumatologija

REUMATOLOGIJA.
Pregled spec reumatologa, Blokade – intraartikularne injekcije, Punkcije kolenog zgloba.
Reumatologija se bavi dijagnostikom, praćenjem i terapijom oboljenja koštano zglobnog sistema, uključujući i sistemske bolesti vezivnog tkiva i osteoporozu..
Ciljano rendgenološko snimanje (kičmenog stuba i perifernih zglobova-kukova, kolena, ramena) kao i CT skener predstavljaju dopunu u dijagnostici reumatoloških oboljenja.
Osim medikamentozne terapije mogu se ordinirati i blokade to jestintraartikularne injekcije kao i različite procedure fizikalne terapije koja je sastavni deo lečenja većine reumatoloških oboljenja.

Endokrinologija

ENDOKRINOLOGIJA.
Endokrinologija se bavi prevencijom i lečenjem endokrinih bolesti.
U najčešća obolenja odraslih i dece se ubrajaju: Šećerna bolest – diabetes mellitus (diabetes mellitus tipI i tipII.
gestacijski dijabetes i drugi specifični oblici dijabetesa), Bolesti tireoidne (štitaste) žlezde (hipotireoza, hipertireoza, strume, tumori tireoideje i razni tireoiditisi zapaljenja), Bolesti paratireoidne žlezde (hipofunkcija paratireoidne žlezde i hiperfunkcija paratireoidne žlezde, odnosno primarni i sekundarni, hiperparatireoidizam), Patološka uhranjenost (gojaznost, pothranjenost), Poremećaji metabolizma lipida (hiperlipoproteinemije), Metabolički poremećaji, Bolesti hipotalamusa, Bolesti hipofize (tumori hipofize, hiperprolaktinemija, hipersekrecija hormona rasta, hipopituitarizam i diabetes insipidus), Bolesti nadbubrežne žlezde (hiperfunkcija kore nadbubrežne žlezde, hipofunkcija kore nadbubrežne žlezde i bolesti srži nadbubrežne žlezde, kao što je feohromocitom), Bolesti polnih žlezdi – gonada (amenoreja, sindrom policističnih jajnika – PCOS, sterilitet, menopauza, hipogonadizam i ginekomastija)

Ordinacija opšte prakse

Pregledi, konsultacije i ordiniranje terapije.
Infuzije, injekcije.
Previjanje rana.
Previjanje skidanje konaca.
Pregled i ispiranje ušiju.
OPŠTA MEDICINA.
Opšta medicina podrazumeva široku lepezu medicinskih usluga : od smernica o zdravom načinu života, prevencije, ranog otkrivanja i rešavanja najšešćih zdravstvenih problema kao što su povišena temperatura, respiratorne, crevne i urinarane infekcije, gastrične tegobe i praćenja i stalne kontrole uznapredovalih hroničnih oboljenja.
Bez čekanja u redu,svakom pacijentu posvećujemo dovoljno vremena te se bez ikakve žurbe i u miru može porazgovarati, uzeti detaljni podaci o bolesti, uraditi kompletan pregled po sistemima, ordinirati terapija uz objašnjenje i saglasnost pacijenta te savetovati o daljem postupku i toku bolesti.
Ukoliko ste iz bilo kog razloga sprečeni da dođete u ordinaciju Opšta bolnica IMPULS nudi uslugu kućnih poseta.

CT skener

CT Skener (Kompjuterizovana tomografija).
U Opštoj bolnici IMPULS CT skeniranje, savremenu metodu ispitivanja, vršimo spiralnim CT uredjajem (CT Skener).
Snimanje na CT-u se koristi da bi se dobile informacije o organima i sistemima organa: CT temporalne regije, CT glave i vrata, CT sinusa, CT grudnog koša, CT abdomena, CT male karlice, CT kičme (cervikalni,torakalni,lumbo-sakralni deo), CT koštanog sistema.
Ultrazvuk.
Ultrazvuk je neinvazivna dijagnostička metoda koja omogućava direktno i neposredno posmatranje parenhimatoznih organa, mekih tkiva, limfnih žlezda, krvnih sudova kao i protoka krvi (za 4D ultrazvuk u trudnoći klinkite ovde).

Psihijatrijske ordinacije

PSIHIJATRIJA.
Psihijatrija se bavi dijagnostikom i lečenjem psihičkih smetnji i poremećaja, kao i poremećaja funkcije centralnog nervnog sistema, uzrokovanih psihološkim, socijalnim i biološkim (organskim) faktorima.
Pregled spec psihijatra.

Stomatološke ordinacije

Preventivna stomatologija.
Dečija stomatologija.
Pregledi konsultacije i saveti, Parodontologija, Implantologija, Protetika, Ortodoncija, Rekonstruktivna stomatologija.
Stomatologija.
U okviru klinike IMPULS je i savremeno opremljena stomatološka ordinacija u kojoj možete dobiti sve stomatološke usluge na jednom mestu. Tim stručnjaka i konsultanata obezbeđuje da Vaš dolazak stomatologu bude prijatno iskustvo, uz vrhunsku stomatološku uslugu i najbolje terapijsko resenje.

Internističke ordinacije

Interna medicina.
U klinici IMPULS pacijentima je omogućen pregled interniste kao i dijagnostika neophodna za lečenje i sagledavanje celokupnog zdravstvenog stanja. Pregled specijaliste interne medicine je potreban pacijentima koji imaju probleme sa srcem, disajnim organima, organima za varenje, krvi i lifmnim žlezdama ili radi procene zdravstvenog stanja ili otkrivanja uzroka tegoba, a potom i lečenja.
Internistički pregled obuhvata: anamnezu, perkusiju, palpaciju, auskultaciju i EKG.
U okviru internističke ambulante posedujemo savremene ultrazvučne aparate kojima obavljamo preglede, a koji daju važan uvid o stanju srca, krvnih sudova, jetre, bubrega, slezine, mokraćne bešike i žlezda sa unutrašnjim lučenjem kao i limfnih žlezda.
Osim ultrazvučne dijagnostike posedujemo i dodatne dijagnostičke metode: Test opterećenja, Holter EKG-a(24 satno snimanje EKG- a), Holter krvnog pritiska (24 satno snimanje krvnog pritiska), Spirometrija, Endoskopski pregled

Ginekološke ordinacije

Usluge ginekološke ambulante: Ginekološki pregled, GINEKOLOŠKI KOMPLET pregledi, Ginekološki ultrazvuk (vaginalna i abdominalna sonda), Ginekološki ultrazvuk sa kolor doplerom, 4D ultrazvuk, Vaginalni sekret, Papanicolau test, Kolposkopski pregled, Kolposkopija, Ultrazvučni pregled dojki sa kliničkim pregledom, Brisevi (vaginalni, cervikalni, mycoplazma, ureaplazma, chlamydia).
GINEKOLOŠKE INTERVENCIJE: Kiretaža u opštoj anesteziji,Eksplorativna kiretaža u opštoj anesteziji, Uklanjanje kondiloma radiotalasima i hirursko, Aplikacija i uklanjanje spirale, Polipektomija, Biopsija grlića materice, vulve, Amniocenteza i Horiocenteza.
Ginekološka ordinacija, u okviru KLINIKE IMPULS raspolaže ambulantnim odeljenjem ginekologije i akušerstva, za pacijentkinje u svim životnim dobima, od puberteta, menopauze i senijuma.
Ambulanta akušerstva poseduje kompletnu dijagnostiku za praćenje trudnoće.
U okviru ginekološke amulante vršimo kompletne dijagnostičke i terapijske procedure, gde najveći akcenat stavljamo na preventivu to jest sve mere za sprečavanje nastanka oboljenja i redovne godišnje kontrole.

Kardiološke ordinacije

KARDIOLOGIJA.
Pregled spec kardiologa sa EKG-om.
Ultrazvučni pregled srca sa dopplerom.
Test opterećenja srca na pokretnoj traci.
Holter EKGa 24 časovni.
Holter krvnog pritiska 24-časovni.
U klinici IMPULS tim stručnjaka i konsultanata bavi se prevencijom, dijagnostikom i lečenjem povišenog krvnog pritiska (arterijske hipertenzije), ishemijske bolesti srca, raznih oblika kardiomiopatija, oboljenja srčane ovojnice, oboljenja srčanih zalistaka, poremećaja srčanog ritma, urođenih srčanih mana i sl.

Pulmološke ordinacije

PULMOLOGIJA.
Pregled spec pulmologa, Pregled spec pulmologa alergologa, Alergo testovi (alergološke kožne probe na inhalacione i nutritivne alergene), Spirometrija (test plućne funkcije, Rentgen pluća, Skener pluća (CT pluća), Kompletne laboratorijske analize i mikrobiološke analize ( sputum-ispljuvak).
Opšta bolnica IMPULS pruža usluge dijagnostifikovanja i lečenja pacijenata sa bolestima pluća i disanja.
Naši doktori za plućne bolesti uspešno tretiraju respiratorna stanja koja uključuju hroničnu obstruktivnu bolest pluća, astmu, plućnu hipertenziju, virusne i bakterijske infekcije pluća.

Pedijatrijske ordinacije

PEDIJATRIJA.
U okviru pedijatrijske ambulante KLINIKE IMPULS pružamo zdravstvene usluge za decu od rođenja do školskog uzrasta.
Osim pregleda lekara specijaliste Naša ustanova pruža i usluge kompletne laboratorijske i ultrazvučne dijagnostike.
Celodnevno radno vreme bolnice kako radnim danima tako i vikendom je prilagodjeno za zaposlene roditelje.
Usluge naše pedijatrijske ambulante su: Pregled spec pedijatra, Pregled spec dečije urologije, Pregled spec dečije ortopedije, Pregled spec dečije kardiologije, Pregled spec dečije hirurgije

Orl ordinacije

ORL (Otorinolaringologija).
Otorinolaringološka ambulanta KLINIKE IMPULS se bavi bolestima uha, nosa, grla.
Najčešće bolesti uha, grla i nosa u našoj populaciji su sledeće: Zapaljenske bolesti (spoljašnjeg i srednjeg uva, sluzokože nosa i sinusa, krajnika, ždrela, grkljana) koje mogu biti infektivne ili alergijske, Začepljenje ušnog kanala (cerumen), Zujanje u ušima (Tinitus), Vrtoglavice (Vertigo), Nagluvost (Surditas).
Pregled otorinolaringologa je bezbolan i traje između 20 i 30 minuta.
Sastoji se iz anamneze – razgovora sa pacijentom o problemima zbog kojih se javio na pregled i samog pregleda, koji je sistematičan i obavlja se po određenom redosledu.

Oftalmološke ordinacije

OFTALMOLOGIJA.
Specijalisti ofalmologije Opšte bolnice IMPULS se bave prevencijom, dijagnostikom i lečenjem očnih stanja i bolesti - kratkovidost i dalekovidost, upale vežnjače (konjunktivitisi - virusnog, bakterijskog ili alergijskog porekla), upale očnih kapaka (blepharitisi), katarakta – zamućenje očnog sočiva, glaukom, povrede oka, bolesti mrežnjače (retinopatije), bolesti mišića pokretača oka, bolesti očnog živca.
Oftamološki pregled je potrebno obaviti u okviru praćenja hroničnih i sistemskih bolesti koje ne potiču primarno od oka, ali mogu dovesti do oštećenja vidne funkcije kao što su arterijska hipertenzija, šećerna bolest, bolesti štitaste žlezde, sistemski lupus, reumatoidni artritis, sarkoidoza.
Oftalmološki pregled obuhvata pregled prednjeg i zadnjeg segmenta oka, pregled očnog dna, krvnih sudova, očnog pritiska, vidne oštrine.

Fizikalna terapija

FIZIKALNA TERAPIJA.
Terapija laserom.
Magnetna terapija.
Ultrazvučna masaža i krio masaža.
Kineziterapija.
Elektroterapija (tens, interferentne struje,dijadinamične struje (dijadinamik).
Elektrostimulacija mišića, elektroforeza lekova.
Fizikalna terapija ima značajnu ulogu u prevenciji, lečenju i osposobljavanju pacijenata sa težim i lakšim povredama koje su posledica fizičke traume, u periodu postoperativnog oporavka, nakon dužeg mirovanja, kod stanja koja nastaju kao posledica moždanog udara, kod poremećaja motornog razvoja kod dece.
Fizikalna terapija koristi razne oblike fizičke energije (svetlost, zvuk, magnetizam, elektricitet, toplotnu energiju, mehaničku) u cilju lečenja oboljenja, povreda i njihovih posledica.

Dermatološke ordinacije

Dermatovenerologija.
Dermatološki pregled obuhvata pregled kože i sluzokože kao i pregled nokatnih ploča i kose.
Pregled je bezbolan, ne zahteva pripremu pacijenta ,obavlja se preledom golim okom, lupom i načešće dermatoskopom.
Pregled prosečno traje oko 20-30 minuta, zavisno od stanja bolesnika i težine bolesti.
Pregled spec dermatovenerologije, Dijagnostika oboljenja kože, dlake i nokta, polnih (seksualno prenosivih) bolesti, Bris kože i vidljivih sluznica Mikološka analiza gljivičnih oboljenja kože, dlake i nokta, Identifikacija uzročnika polno prenosivih bolesti (Chlamydia, Ureaplasma, Mycoplasma, Gonococcus, Trichomonas, HPV tipizacija, herpes virusi), Epikutano (patch) testiranje na kontaktne alergene, Biopsija kože, Radiotalasima uklanjanje benignih promena sa kože (virusne bradavice, keratoze, moluski, fibromi, polne bradavice – kondilomi)

Ultrazvučna dijagnostika

ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
Ultrazvuk je neinvazivna dijagnostička metoda koja omogućava direktno i neposredno posmatranje parenhimatoznih organa, mekih tkiva, limfnih žlezda, krvnih sudova kao i protoka krvi.
U današnje vreme je nemoguće zamisliti pregled bez ultrazvuka kao dopunske dijagnostičke metode koja nam pokazuje određena stanja i bolesti, a nekada služi kao smernica u kom pravcu treba tragati za dijagnozom.
Ultrazvuk abdomena (stomaka) sa kolor doplerom: Urološki ultrazvuk, Ultrazvuk štitaste žlezde.

Radiologija

RADIOLOGIJA.
Sve vrste pregleda kod lekara specijaliste radiologije.
Opis snimaka od svih radioloških metoda.

Rendgen

Rentgen dijagnostika.
Radiografija je dijagnostička metoda za snimanje različitih delova tela i organa.
Obavlja se kao jedan od osnovnih pregleda pri ispitivanju: Koštano-zglobnog sistema- kad se sumnja na prelome kosti, iščašenje zgloba, istegnuće ligamenata.
Deo je dijagnostike plućnih bolesti – zapaljenja pluća, akutne i hronične opstruktivne bolesti pluća, pneumotoraksa, izliva u grudnoj šupljini, tumora pluća i grudnog koša, tuberkuloze, profesionalnih bolesti.
Dobijaju se i informacije o stanju srca i drugih struktura u sredogruđu.
Nativne radiografije abdomena i urotrakta.

Opšta hirurgija

Opšta hirurgija.
Klinika IMPULS raspolaže odeljenjem za hirurgiju za pacijente čije zdravstveno stanje zahteva bolničko lečenje tj hirurško lečenje.
U okviru hirurškog odeljenja nalazi se operacioni blok sa dve savremeno opremljene operacione sale (sala za laparoskopsku hirurgiju, sala za opštu i ostale grane hirurgije), intenzivnom i poluintenzivnom negom, odeljenje sa preko 20 postelja.
Hirurške intervencije koje se obavljaju u Našoj bolnici su od minimalno invanzivnih do komplesnih operacija kao što su operacije žučne kese i žučnih puteva, operacije hernije (kila) ventralnih i ingvinalnih, operacije slepog creva, analne i perianalne regije, gde se stavlja akcenat na dnevnoj hirurgiji (brz postoperativni oporavak- 24h) do estetsko rekonstruktivnih operacija, maksilofacijalne hirurgije.
Od skoro je uvedena najsavremenija metoda operacije hemoroida THD metoda.
Hirurške intervencije klinike IMPULS: Operacija obostrane i jednostrane ingvinalne (preponske) kile, Operacija umbilikalne (pupčane) kile, Operacija ventralne (prednji trbušni zid) kile, Operacija žučne kese (laparoskopska i klasična metoda), Operacija slepog creva (laparoskopska i klasična metoda), Laparoskopska eksploracija

Neurologija

NEUROLOGIJA.
Neurologija se bavi dijagnostikom i lečenjem oboljenja mozga, kičmene moždine, perifernog nervnog sistema i mišića.
Veliki broj neuroloških i psihijatrijskih poremećaja zahteva integralni neuropsihijatrijski pristup u dijagnostici i lečenju.
Pregled spec neurologa.
Doppler krvnih sudova vrata i glave.
Skener endokranijuma, temporalne regije.

Biohemijske laboratorije

BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Analize koje možete obaviti kod nas su: Kompletna krvna slika sa leukocitarnom formulom, Kompletne biohemijske analize krvi, Pregled urina, Kompletan hormonski status (štitasta žlezda, reproduktivni hormoni), Tumor markeri (prostate, ovarijuma, dojki, debelog creva), Virusološki testovi, Mikrobiološki brisevi (nosa, ždrela, uha, rane), Spermogram.
Laboratorija KLINIKE IMPULS i njen stručni tim pruža kvalitetnu i kompletnu uslugu, kao i konsultacije u vezi laboratorijskih analiza.
Stalno zaposleni doktori medicine Opšte bolnice IMPULS Vam stoje na raspolaganju za konsultacije i tumačenje rezultata.
Terenska služba – ukoliko niste u mogućnosti da dođete do nas uzimanje uzoraka obavićemo u Vašem domu.
Rezultati za većinu analiza gotovi su istog dana, a možete ih podići lično na pultu klinike ili ih dobiti putem maila.
Na zahtev pacijenata, rezultati se izdaju kao hitni, u najkraćem mogućem roku.
Radno vreme laboratorije je od 7 do 14 časova svakog dana izuzev nedelje.
Priprema za odlazak u laboratoriju.
Da bi rezultati laboratorijskih analiza bili sto pouzdaniji, neophodna je priprema pre odlaska u laboratoriju, čime se eliminiše uticaj svih faktora okoline i socijalnih navika koje mogu uticati na metabolizam, pa samim tim i na vrednost rezultata.
Lokacije
    Lokacija
  1. Beograd Karaburma Višnjička 91a
    +381 11 2970702;

Poruku prima: Klinika Impuls

Ime i prezime:*

e-mail:*

telefon:*

Poruka:*

*Obavezno je popuniti sva polja

Back to Top