Opšta bolnica Alfa Medic

Opšta bolnica Alfa Medic
LOKACIJE

Estetska hirurgija

Plastična i rekonstruktivna hirurgija.
Estetska hirurgija bavi se korekcijom estetskih nedostataka i ulepšavanjem ljudskog tela.
Zahvaljujući njenim mogućnostima, lice i telo dobijaju željeni, lepši izgled.
Renomirani specijalisti plastične i rekonstruktivne hirurgije dr Igor Georgijev i dr Lazar Pajević, svojim znanjem i profesionalnim savetima, pomoći će vam da rešite svaki estetski ili zdravstveni problem.
U hirurškom bloku Alfa Medic opšte bolnice nalaze se dve kompletno opremljene operacione sale za izvođenje najsloženijih hirurških intervencija plastične i rekonstruktivne hirurgije tela: uvećanje, podizanje ili smanjenje grudi, zatezanje stomaka, liposukcija, korekcija lica i vrata u lokalnoj ili opštoj anesteziji.

Ortopedija

Ortopedija je grana medicine koja proučava, sprečava i leči bolesti, deformacije i povrede sistema za kretanje.
U okviru najsavremenije medicinske opreme namenjene hirurgiji i ortopediji u Alfa Medic opštoj bolnici koristi se i artroskopija za izvođenje operacija kuka, minimalno invazivnih endoskopskih operacija kolena i ramena u opštoj ili spinalnoj anesteziji, ali i za prethodnu dijagnostičku procenu stanja unutrašnjosti zgloba.
Ortopedsko – traumatološki tim Alfa Medic opšte bolnice.
U slučaju preloma kostiju, Alfa Medic opšta bolnica u najkraćem mogućem roku može da vas prebaci u bolnicu gde vas preuzma stručni tim ortopeda traumatologa, koji će dijagnostikovati tip preloma, i oderditi najbolji način vašeg daljeg lečenja.
Lečenje pacijenta može biti konzervativno i opetartivno hirurško lečenje.
Ortopedsko – traumatološki tim Alfa Medic opšte bolnice pobrinuće se za vas od početka do kraja vašeg lečenja.
U mogućnosti smo da vam pružimo i najsloženije hirurše zahvate u oblasti traumatologije.

Ginekološke ordinacije

U Alfa Medic opštoj bolnici možete obaviti preglede u cilju dijagnostikovanja i lečenja bolesti genitalnog trakta žena: konvencionalni pregledi, bakteriološki i mikološki brisevi kolposkopija grlića materice i PAPA testovi biopsije, kauterizacije, intervencije laserom, radio talasima, termokauterom ultrazvučna dijagnostika vaginalnom sondom, hormonska ispitivanja, poremećaji ciklusa, menopauza bračni sterilitet, ispitivanje oba partnera, stimulacije ovulacije , inseminacije kompletan pregled trudnica, akušerski ultrazvuk sa kolor doplerom, 4D Ultrazvuk, visoko rizične trudnoće, CTG, prenatalna dijagnostika hromozomskih poremećaja (biopsija horiona, amniocinteza i kordocinteza).
Bimanuelnim pregledom stiče se uvid u stanje genitalnih organa žene, naročito, materice, jajnika i okolnog tkiva.
Papa razmaz je bris grlića materice koji služi za rano otkrivanje promena na grliću materice.
Vaginalni sekret (VS) je stepen čistoće vaginalnog sekreta.
Kolposkopija je mikroskopski pregled površine grlića metrice i vulve kojim se, kada je udružen sa PAP razmazom,sa velikom sigurnošću (95%) otkrivaju promene na grliću materice.

Opšta hirurgija

Hirurgija je grana kliničke medicine koja se bavi proučavanjem i hirurškim lečenjem bolesti.
Hirurški blok Alfa Medic opšte bolnice poseduje dve operacione sale, kao i odeljenje intenzivne nege.
U stacionarnom delu nalaze se jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe, opremljene najsavremenijim krevetima i aparatima za praćenje stanja pacijenta.
Osoblje Alfa Medic opšte bolnice lideri su iz oblasti svoje specijalizacije i pacijentima pružaju iskrenu posvećenost.
Doktori, hirurzi, anesteziolozi, medicinski tehničari i medicinske sestre prate najsavremenije trendove i pohađaju stalnu obuku i stručno usavršavanje, kako bi Alfa Medic opšta bolnica svojim klijentima ponudila samo najefikasnije i najnaprednije metode lečenja.
Alfa Medic opšta bolnica, svojim kadrovima i ulaganjem u najnoviju i najbolju opremu, pozicionirala se u sam vrh privatne medicinske prakse u Srbiji.
Hirurški blok Alfa Medic opšte bolnice poseduje dve operacione sale, kao i odeljenje intenzivne nege.

Internističke ordinacije

INTERNA MEDICINA.
Pregled lekara interniste

Ultrazvučna dijagnostika

ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
Ultrazvučna dijagnostika u Alfa Medic opštoj bolnici spada u metode pregleda koji na potpuno neinvazivan način, bez štetnih efekata na organizam i tkiva, daju veoma lak i tačan uvid u stanje organa koji se nalaze u trbuhu, izgled štitaste žlezde, testisa, promena u potkožnom sloju kože i vrata.
Pregledom se prikazuju organi abdomena: jetra, žučna kesa, žučni kanali, pankreas i slezina.
Kao deo urinarnog sistema vrše se pregledi bubrega, mokraćne bešike i prostate kod muškaraca.
Ultrazvukom se sa lakoćom otkrivaju kamen u žučnoj kesi i žučnim putevima, kamen u bubregu, prati i kontroliše trudnoća, rast i razvoj bebe u stomaku, otkrivaju se tumorske promene, krvarenje ili slobodna tečnost u stomaku.
Kod pojedinih stanja veoma jevazno prikazati eventualno postojanje uvećanih limfnih žlezda u stomaku, prisustvo ascita, odnosno slobodne tečnosti unutar trbušne šupljine ili uvećanje nadbubrežnih žlezda.
Konačno, na veoma lak i precizan način prikazujemo stanje abdominalne aorte i otkrivamo aneurizme ili druge morfološke izmene.
Ultrazvuk dojki, Ultrazvuk je široku primenu dobio u dijagnostici oboljenja dojke, jer je neškodljiv i efikasan.
Preporučuje se svim ženama da nakon 30 godine života redovno kontrolišu dojke, što znači da je minimalno potrebno jednom godišnje uraditi ovaj pregled.
Uz samopregled dojki i eho dojki može se uvek na vreme otkriti eventualno postojanje patoloških promena u dojkama što pojednostavljuje i olakšava lečenje.
Ovaj pregled se kod žena u fertilnom periodu radi 7 dana nakon prestanka krvarenja kod menstrualnog ciklusa.
Primena ultrazvuka u ginekologiji i akušerstvu.
Transabdominalni metod je najstarija i poznata je svim trudnicama.
Nakon stavljanja gela, ginekolog prislanja sondu na trbuh.
Gel se nanosi da bi omogućio lakši prenos zvučnog talasa od sonde do kože.
Ova pretraga se izvodi dok trudnica ima “optimalno punu” mokraćnu bešiku.
Razlog zbog trudnica u ranoj trudnoći mora imati punu bešiku jeste što ultrazvučni talas ne prolazi dobro kroz gasove u crevima.
Transvaginalni ultrazvuk se uglavnom izvodi sa praznom bešikom sa posebno oblikovanom sondom koja se stavlja u vaginu.
Na ovaj način lekar može generalno jasnije videti strukturu i s većom rezolucijom, jer gleda mnogo bliže nego transabdominalnom metodom.
Iz tehničkih razloga, ultrazvučni talasi iz transvaginale sonde ne putuju tako duboko u telo kao ultrazvučni talasi iz transabdominalne sonde.
Zato, dok se materica nije jako uvećala, transvaginalni ultrazvuk je ograničen na prvi trimestar, ali može poslužiti i u kasnijoj trudnoći.
Najčešći razlozi za ultrazvučni pregled u trudnoći: utvrđivanje termina porođaja, otkrivanje da li je bilo krvarenja u početku trudnoće i da li se trudnoća odvija normalno, utvrđivanje višeplodne trudnoće (više od jedne bebe), u kasnijoj trudnoći položaj placente, fizički razvoj bebe i, koliko je moguće, provera da nema abnormalnosti, i dr Ultrazvuk abdomena i male karlice.
Ovim pregledom se dobija uvid u stanje abdominalnih organa: jetre, žučne kese, pankreasa, bubrega, slezine, mokraćne bešike, prostate, materice, jajnika.
Zahvaljujući jednostavnosti izvođenja pregleda i neškodljivosti, ultrazvuk predstavlja pouzdanu i efikasnu metodu u otkrivanju oboljenja abdominalnih organa.
Da bi se obavio ovaj pregled pacijent ne treba da jede i pije 6 – 8 sati pre pregleda.
Za pregled male karlice potrebno je da pacijent na pregled dođe sa punom mokraćnom bešikom.
Ultrazvučni pregled štitne žlezde.
Patološke promene štitne žlezde se jednostavno i efikasno otkrivaju ovom metodom.
Eho štitne žlezde uz laboratorijske nalaze hormona, kao i uz pregled endokrinologa i endokrinog hirurga predstavlja pouzdanu metodu za otkrivanje oboljenja i praćenje dejstva terapije.
Ultrazvučni pregled testisa.
Eho testisa je jednostavan i brz pregled koji sa velikom sigurnošcu otkriva eventualne ciste, tumore i druga oboljenja testisa.
Za ovaj pregled nije potrebna priprema.

Kardiološke ordinacije

KARDIOLOGIJA.
Bolesti srca i krvnih sudova glavni su uzrok oboljevanja i smrtnosti savremenog čoveka.
Život savremenog čoveka obeležava stres, kao jedan od najbitnijih faktora rizika za nastanak bolesti.
Uz stres, kao glavnog okidača, na lestvici štetnih faktora, nalaze se pušenje, statičan život bez mnogo pokretanja, gojaznost uzrokovana nepravilnom ishranom i nasledna komponenta.
Sve ovo dovodi do nastanka koronarne bolesti, povišenog krvnog pritiska, srčanog i moždanog udara, kao i dijabeta.
Da bi na vreme sprečili nastanak kardiovaskularnih oboljenja, moramo da eliminišemo faktore rizika, a najbolji način za ovo je preventivni kardiološki pregled u AlfaMedic opštoj bolnici, koji treba da se uradi svake godine.
Preventivni kardiološki pregled treba uraditi jednom godišnje.
Ovim pregledom dijagnostikuje se eventualno prisutno kardiološko oboljenje (povišen krvni pritisak, angina pektoris, poremećaji srčanog ritma itd.) i procenjuje rizik od njegovog nastanka.
Ovo je naročito važno za sve koji su u svojoj porodici imali nekoga ko je bolovao od srca.
Osim njih, preventivni pregled bi trebalo da urade i sve osobe koje planiraju da započnu rekreaciju ili bavljenje nekim sportom.
U sklopu preventivnog kardiološkog pregleda u AlfaMedic opštoj bolnici obavezan je: EKG, merenje krvnog pritiska, a poželjno je da se uradi ultrazvučni pregled srca, test fizičkim opterećenjem i stres ehokardiografski pregled na pokretnoj traci (trendmilu) ili bicikl ergometru.
Posebne pripreme za pregled i ultrazvučni pregled srca nisu potrebne, ali je zato neophodno pripremiti se za test opterećenja da bi rezultat bio adekvatan.
Ukoliko se nekim od pomenutih pregleda otkriju nepravilnosti u radu srca, potrebno je da se postavi holter EKG, nakon čega će se proceniti potreba za uvođenjem antiarimičnih preparata.
Kod osoba kod kojih postoji sumnja da se radi o povišenom krvnom pritisku, postavlja se holter krvnog pritiska.
Oba ova aparata nose se 24 sata, a nakon očitavanja propisuje odgovarajuća terapija.
Oba aparata mogu da se nose i nakon propisane terapije, jer se na taj način najbolje procenjuje njen efekat.
Nezaobilazan segment preventivnog pregleda su i laboratorijske analize koje treba da se urade ujutro, pre obroka i pre popijene kafe ili čaja.
Na ovaj način može se utvrditi postojanje šećerne bolesti, malokrvnosti, povećanja masnoća u krvi, oštećenje bubrežne funkcije, poremećaj u radu štitne žlezde i druge bolesti.
Nakon svih obavljenih pregleda koji predstavljaju kompletnu neinvazivnu dijagnostiku, koju možete da obavite u Alfa Medic opštoj bolnici, stiče se slika trenutnog stanja vašeg srca, postavlja dijagnoza, pravi plan daljeg lečenja i daje odgovarajuća terapija.
Osobe koje su potpuno zdrave, ovakve preglede treba da obave jednom godišnje, a oni kojima se dijagnostikuje neko oboljenje srca i propiše odgovarajuća terapija dolaze na rutinske kontrole po dogovoru sa svojim kardiologom.
Kardiološki pregledi.
Specijalistički pregled sa EKG-om uključuje: Кompletan pregled specijaliste, EKG nalaz, Inetrpretaciju EKG-a, Ambulantno merenje krvnog pritiska, Pregled takođe uključuje savet za terapiju i ishranu.
Holter EKG 24 časovni – registrovanje srčanog rada tokom 24 časa.
Holter EKG-a će pokazati eventualni poremećaj srčanog ritma u vidu ekstrasistola (VES ili SVES) ili atrijalne fibrilacije ili drugih poremećaja ritma.
Holter pritiska 24 časovni.
Registrovanje krvnog pritiska tokom 24 časa. Holter krvnog pritiska će pokazati eventualne skokove krvnog pritiska tokom dana i noći tako da lekar tokom interpretacije Holtera može da zna kada pacijent i u koje doba dana najčešće ima skok pritiska pa će prema tome prilagoditi iI antihipertenzivnu terapiju.

Endokrinologija

ENDOKRINOLOGIJA.
Endokrinologija je grana medicine koja se bavi endokrinim sistemom, bolestima izazvanim poremećajem sastavnih delova endokrinih sistema – žlezdama i materiji koju one luče – hormonima.
Endokrini sistem je jedan od glavnih sistema ljudskog organizma zadužen za kontrolu, komunikaciju i koordinaciju procesa u organizmu.
Endokrini sistem zajedno radi sa nervnim sistemom, reproduktivnim sistemom, bubrezima, crevima, jetrom, pankreasom i mastima da bi kontrolisali i regulisali: Nivo telesne energije, Preprodukciju, Rast i razvoj, Unutrašnju ravnostežu organizma – homeostazu, Odgovor na okruženje, stres i povrede.
Specijalnost endokrinologije obuhvata proučavanje endokrinih žlezda i hormona koje oni luče. Hormoni kontrolišu veliki broj osnovnih funkcija organizma – rast, regeneraciju tkiva, metabolizam, prilagođavanje stresu, razmnožavanje, gustinu kostiju, razvoj mozga, emocija i brojne druge funkcije.
Pravovremeno otkrivanje poremećaja u radu endokrinih žlezda je važno za koordinisano funkcionisanje organizma.
U Alfa Medic opštoj bolnici možete obaviti dijagnostiku, praćenje i terapijski tretman najčešćih poremećaja u radu žlezda sa unutrašnjim lučenjem: štitaste žlezde, hipofize, paraštitastih žlezda, nadbubrežnih žlezda, gonada, ostrvaca endokrinog pankreasa, kao i poremećaja metabolizma masti i ugljenih hidrata, odnosno dijabetes melitusa i hiperlipoproteinemija kao jednih od najčešćih oboljenja današnjice.
Kao prateće dijagnostičke metode, u AlfaMedic opštoj bolnici možete uraditi kompletne laboratorijske analize hormona, ultrazvučni pregled štitaste žlezde i abdomena na color doppler aparatu, punkciju tankom iglom (FNA) i citološku dijagnostiku štitaste žlezde.

Gastroenterologija

GASTROENTEROLOGIJA.
U Alfa Medic opštoj bolnici možete obaviti i gastroenterološke preglede.
Gastroenterologija je grana interne medicine koja se bavi lečenjem digestivnog trakta.
Specijalistički gastroenterološki pregled je pregled koji na temelju anamneze, kliničkog pregleda, laboratorijskih i drugih (ultrazvučnih, endoskopskih …) pretraga postavlja dijagnozu bolesti i propisuje terapiju, a odnosi se prvenstveno na bolesti trbušnih organa.
Najčešće bolesti i tegobe koje zahtevaju gastronterološki pregled: Nespecifične smetnje: bol i nelagoda u trbuhu, osećaj težine, nadutost, podrigivanje, gorušica, prolivi, opstipacija, krvarenje iz probavnog sastava.
Bolesti jednjaka: gastroezofagealna refluksna bolest (GERB), hijatalna hernija, ahalazija.
Bolesti želuca i dvanestopalačnog creva: gastritis, duodenitis, erozije želuca i dvanestopalačnog creva, polipi želuca.
Bolesti tankog i debelog creva: upalne bolesti creva (ulcerozni kolitis, Crohnova bolest), divertikulozna bolest, sindrom iritabilnog creva, celijakija, polipi, malapsorpcija.
Bolesti jetre i žučnih puteva: virusni hepatitisi (B,C,D), alkoholna bolest jetre, masna jetra, ciroza i komplikacije, Mb.Gilbert, žučni kamenci, upala žuči, polipi žuči.
Bolesti gušterače: akutna i kronična upala.
Maligne bolesti probavnog sastava: jednjaka, želuca, tankog i debelog creva, jetre i žučnih puteva, žuči, gušterače.
Ultrazvuk abdomena uključuje pregled jetre i žučnih puteva, žučnog mehura, gušterače, slezine, bubrega, mokraćnog mehura, prostate, krvnih žila i limfnih čvorova, abdomena.
GASTROSKOPIJA, ZAŠTO RADITI GASTROSKOPIJU?
Gastroskopija je izvrsna dijagnostička metoda u otkrivanju, lečenju i praćenju bolesti gornjeg dela digestivnog trakta (JEDNjAK, ŽELUDAC, DVANAESTOPALAČNO CREVO).
Kratkotrajna je i bezbolna, pa je strah od pregleda nepotreban.
Za sada nema drugih metoda koje bi je mogle zameniti na odgovarajući način. Ovo nije samo dijagnostička već i terapijska metoda jer se njome mogu obaviti manji terapijski zahvati.
Dijagnostika u Alfa Medic opštoj bolnici: Dijagnostička obrada pacijenata zasniva se na principima savremenih dijagnostičkih protokola i obuhvata: pregled lekara subspecijalista – gastroenterohepatologa, ultrazvučnu dijagnostiku – ehosonografski pregled gornjeg i donjeg abdomena i dopler ehosonografija, endoskopsku dijagnostiku – uključujući gornju i donju endoskopiju.
Gornja endoskopija („Gastroskopija“, „Peroralna fiberpanendoskopija“, „Ezofago-gastro- duodenoskopija“) predstavlja pregled kojim se ostvaruje direktna vizuelizacija gornjeg segmenta digestivnog trakta – jednjaka, želuca i dvanaestopalačnog creva.
Time se na najadekvatniji način dijagnostikuju zapaljenske bolesti i erozije, ulkusna bolest (čir) i tumori.
Tokom pregleda uzimaju se biopsije („isečci“) sluznice ili tumoroznih promena i pato- histološki se analiziraju, kao i uzorci za brzi Ureaza test za detekciju Helicobacter pylori infekcije.
Ovakva precizna i brza dijagnostika je preduslov uspešnog lečenja.
Donja endoskopija („Totalna kolonoskopija“, „Fleksibilna peranalna donja endoskopija“) predstavlja pregled završnog dela donjeg segmenta digestivnog trakta – debelog creva i završnog dela tankog creva.
Ovim pregledom ostvaruje se dijagnostika zapaljenskih i imunoloških bolesti debelog creva, defekata u sluznici creva i tumora creva.
Biopsijama izmenjenih i/ili tumoroznih lezija i promena koje se ovom vrstom pregleda na najbolji način vizuelizuju i patohistološkom analizom uzetih uzoraka postavlja se konačna dijagnoza koja potom opredeljuje i način lečenja.

Alergologija

ALERGOLOGIJA.
Iako jedna od najmlađih medicinskih disciplina, alergologija kao nauka sve više dobija na značaju.
Bavi se ispitivanjem preosetljivosti organizma i alergijama.
Izazivači alergija takozvani alergeni mogu biti različite supstance koje kada dođu u kontakt sa organizmom izazivaju njegovu preosetljivost.
Obzirom da je broj ovih alergena ogroman, jasno je da čovek može biti alergičan prakticno na bilo šta.
Ta činjenica nam govori da se današnje moderno doba ne može ni zamisliti bez alergija i alergologije.
U Alfa Medic opštoj bolnici možete obaviti: Pregled lekara subspecijaliste alergologije, Alergološke kožne probe na inhalatorne i nutritivne alergene, Spirometrijsko ispitivanje.
Alergologija je jedna od najmlađih disciplina u medicini.
Alergijska oboljenja (astma, polenska kijavica, urtikarija) su poznate jako dugo, ali ali sam pojam alergije, terminilogija i antialergijski lekovi su otkriveni tek u 20 veku.
Alergologija i pored toga što je mlada nauka, ima sve veći značaj u medicini.
Pre otkrića anafilaksije i alergije mnogi fenomeni u medicini su objašnjavani na drugačiji način.
Tako se sve veći broj oboljenja u raznim oblastima medicine ubraja u alergijske bolesti.
Alergeni su sve supstance koje izazivaju preosetljivost organizma.
Alergijskim reakcijama se smatraju reakcije koje ispunjavaju neki od uslova: organizam reaguje drugačije na uneti alergen nego osobe kojima se ta supstanca prvi put unosi u organizam, alergijske reakcije su strogo specifične, jer do njih dolazi samo u slučajevima ako u organizam prodre ta ista supstanca, alergijske reakcije ne zavise od hemijskog i farmakološkog dejstva supstancija već od njihove antigene moći da stvaraju antitela (npr.
neka osoba uzima aspirin i sa većim dozama ovog leka oseća zujanje u ušima, muku i povraćanje – to se zove intoksikacija, ako se pak ove iste pojave jave i sa malim dozama aspirina to je onda intolerancija prema aspirinu.
Da bi za jednu reakciju mogli pouzdano da kažemo da je alergijske prirode, potrebno je pored ostalog, dokazati postojanje antitela u organizmu (pasivnim prenošenjem kožnim probama i sl).
Početkom 20- og veka otkriveno je postojanje histamina u tkivima.
Alergeni mogu biti sve supstancije iz spoljnog sveta i razni sastojci organizma, koji su promenjeni pod dejstvom degenrativnih, zapaljivih ili nekih drugih procesa.
Po svom sastavu alergeni su najčešće belančevine, mada se mogu i ugljeni hidrati ponašati kao alergeni.
Među najčešće alergene spadaju: kućna prašina, posteljne stvari, plesan, bakterije, polen, dlake nekih životinja, jaja, mleko, čokolada, paradajz, riba, lekovi: penicilin, streptomicin, jod, serum, aspirin, piramidon, sulfonamidi, hloramfenikol.
Posle prodora alergena u organizam on stimuliše retikuloendotelni sistem da stvara antitela, koja zatim dospevaju do dela površine ćelija šoknog tkiva: sluzokože bronhija, nosa, creva ili kože.
Tada je organizam senzibilisan.
Ovaj period traje 2-3 nedelje i pri ponovnom prodoru alergena u već senzibilizan organizam dolazi do antigen-antitelo reakcije, tj do oslobađanja toksičnih supstancija u povećanim količinama: histamina, acetilholina, bradikinina, serotonina itd.
Predispozicija alergije je pre svega nasleđe.
Prema statističkim podacima nekih američkih autora, ako je majka alergičar i deca će to biti u 50% slučajeva, ako je otac onda je verovatnoća da deca budu alergična 25% a ako su oba roditelja onda je verovatnoća čak 75%.
Klinička slika alergisjkih reakcija se sastoji u napadima astme, kijanja, urtikarije itd.
Alergijske bolesti imaju nagli početak i mogu biti praćenje teškim šokovima.

Pulmološke ordinacije

PULMOLOGIJA.
Pulmologija je grana interne medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem pacijenata koji imaju problema sa disanjem i plućima.
U Alfa Medic opštoj bolnici možete obaviti dijagnostikovanje i lečenje: astme, plućne hipertenzije, hronične opstruktivne bolesti pluća, virusne i bakterijske infekcije donjeg dela respiratornog sistema.
Najčešća oboljenja pluća.
Karcinom (rak) pluća.
Početak u većini slučajeva zavara pacijenta jer su simtomi podmukli i atipični.
Jedino rano otkrivanje je – blagovremeno snimanje pluća i BRONHOSKOPIJA.
Tuberkuloza pluća.
Rano otkrivanje – snimak pluća i davanje ispljuvka – sputuma – BK I LOW/kultura.
Pneumonija – zapaljenje pluća.
Teška i ozbiljna bolest.
Javlja se tokom cele godine, češće u hladnim mesecima.
Postoji tzv tipična i atipična upala pluća.
Uzročnici su mnogobrojni i različiti.
Danas se bolest uspešno leči.
Neophodno je postaviti dijagnozu i što pre početi lečenje.
Simtomi liče kao na prehladu ili grip i variraju zavisno od uzročnika,pa je neophodno uraditi RTG pluća koje odredjuje lekar kome se pacijent obrati.
Sarkoidoza.
Hronična zapaljenska bolest.
Zahvata veći broj organa, a skoro uvek pluća i limfne čvorove grudnog koša.
Bolest se otkriva slučajno – rentgenskim snimanjem pluća.
Početak i tok bolesi je različit.
Funkcionalna dijagnostika pluća.
Spirometrija.
SPIROMETAR je aparat koji se koristi u dijagnostici bolesti disajnih puteva kao što je hronični bronhitis, astma, emfizem, obstruktivne plućne bolesti ili stanja nakon preležanih obstruktivnih plućnih bolesti ili operativnih zahvata na plućima.
Ovom metodom se dobija rezultat plućnog kapaciteta,količina vazduha u plućima i ispituju se brojne druge plućne funkcije.Ovim aparatom se otkrivaju novooboleli plućni bolesnici ili se kontrolišu bolesnici na terapiji.Pregled je bezbolan i jednostavan.
Inhalacije, Tečni lekoviti preparati koji se pomoću pare unose u disajne puteve.

Hematologija

HEMATOLOGIJA.
Poremećaji broja i oblika krvnih ćelija, poremećaji zgrušavanja krvi, kao i bolesti limfnog tkiva (slezine i limfnih čvorova) u domenu su specijalista za bolesti krvi.
Zahvaljujući sveobuhvatnoj laboratorijskoj dijagnostici, i dijagnostičkim metodama kao što su punkcija koštane srži i biopsija kosti, hematolozi Alfa Medic opšte bolnice veoma brzo mogu da otkriju uzrok problema i brzo započnu terapiju.
Najčešći simptomi zbog kojih se pacijenti javljaju su: slabost, malaksalost, zujanje u ušima, vrtoglavica, lupanje srca, noćni grčevi u mišićima ruku i nogu, gubitak apetita, muka, gađenje, glavobolja, poremećaj vida, povišena temperatura, promene na koži u vidu modrica, pad imuniteta i sklonost ka infekcijama, bolovi u kostima, tromboze dubokih vena i otoci ekstremiteta, produženo krvarenje nakon povrede.
Usluge: Pregled interniste hematologa, Ispitivanje kostne srži – punkcija koštane srži i citološka analiza, Citološka analiza punktata limfne žlezde, Citološki pregled razmaza periferne krvi

Reumatologija

REUMATOLOGIJA.
Reumatološka oboljenja nose sa sobom svakodnevne probleme za pacijente, ograničenu pokretljivost, bol, potrebu za povećanom pažnjom a u teškim slučajevima i za stalnim nadzorom profesionalaca.
Reumatska oboljenja dovode do privremene, delimične ili trajne onesposobljenosti.
Stoga je od velikog značaja rano dijagnostikovanje i lečenje reumatskih oboljenja, od kojih nisu pošteđeni ni mladi ljudi.
Uzrok bolova u kostima i mišićima, otoka i jutarnje ukočenosti zglobova, može biti i neko od oko 100 oboljenja, među kojima su različite forme artritisa, osteoporoza, fibromijalgija i mnoge sistemske bolesti.
Alfa Medic opšta bolnica sa svojim lekarima specijalistima stoji Vam na raspolaganju za: Pregled interniste reumatologa, Rendgensko snimanje kostiju, zglobova i kičme, Ultrazvuk zgloba, Test salivacije.
Terapija: Intravenska terapija, Intramuskularna terapija, Punkcija zgloba, Intraartikularne injekcije, Lokalna infiltracija leka

Nefrologija

NEFROLOGIJA.
Bubrežna slabost je vrlo česta, simptomi ne koje se pacijenti najčešće žale su bolovi u slabinskom predelu, povišena temperatura, umor i malaksalost, gubitak apetita, svrab, poremećaji mokrenja, muka, gadjenje i povraćanje, pospanost, razdražljivost.
Osim detaljnog razgovora i kliničkog pregleda, nefrološko ispitivanje obuhvata kompletnu laboratorijsku pretragu.
Na osnovu laboratorijskih analiza, kliničkog pregleda, kolor dopler ultrazvučne dijagnostike bubrega, nadbubrega i renalnih arterija i po potrebi dopunskih dijagnostičkih procedura radi se procena bubrežne funcije.
U Alfa Medic opštoj bolnici ste u mogućnosti da obavite: Pregled interniste nefrologa, Ultrazvuk urogenitalnih organa

Orl ordinacije

ORL centar Alfa Medic opšte bolnice, poziva Vas da probleme sa sluhom i oboljenja sinusa rešite uz pomoć naših stručnjaka i savremene kompjuterske dijagnostike.
U našoj specijalističkoj ordinaciji možete izvršiti: Pregled lekara specijaliste otorinolaringologa, Intervencije (inhalacije, ispiranje uha, i dr), Davanje terapije (intravenska i infuozna terapija), Audiometriju i timpanometriju, Ispitivanje vrtoglavica.
Otorinolaringologija je oblast koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti uha, grla i nosa kod dece i odraslih.
Pregled otorinolaringologa u Alfa Medic opštoj bolnici obuhvata: anamnezu, uvid u zdravstveno stanje pacijenata kroz razgovor, klinički pregled, timpanometriju, ispiranje uha, stavljanje štrajfne, postavljanje dijagnoze i određivanje terapije, predlaganje dopunskih ispitivanja, laringoskopija.
Ukoliko lekar zaključi da je potrebno, uzeće bris ili krv na mikrobiološku, odnosno biohemijsku analizu.
U Alfa Medic opštoj bolnici obuhvaćen je celokupan dijapazon ovih usluga.
Osim standardnih ORL problema kao što su bakterijske i gljivične infekcija spoljnjeg uha, oboljenja srednjeg uha i Eustahijeve tube dece i odraslih, oboljenja usne šupljine i ždrela, oblast otorinolaringologije se bavi i problematikom oboljenja glasnih žica, ispitivanjem sluha dece i odraslih, kao i ispitivanjem i lečenjem vrtoglavice.
AlfaMedic opšta bolnica poseduje različite dijagnostičke aparate i testove koji omogućavaju dijagnostiku: timpanometrije, audiometrije, vestibulometrije, mikroskopski pregled uha, aspiracija sekreta i cerumena iz uha.
Osim ambulantnih pregleda, u operacionoj sali Alfa Medic opšte bolnice se mogu obaviti i ORL intervencije kao što su: presecanje frenuluma, operacija trećeg krajnika, operacija trećeg krajnika sa ugradnjom ventilacionih cevčica, operacija krajnika, operacija krajnika sa ugradnjom ventilacionih cevčica, operacija krive nosne pregrade, rinoseptoplastika, operacija nosne polipoze, skidanje polipa sa klasnica (LMS), sinusoskopija, repozicija nosa, mucotomia

Bolnice

BOLNICA u Beogradu.
Alfa Medic opšta bolnica osnovana je 2012 godine.
Nastala je iz specijalne bolnice za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Komnenus koja je započela sa radom 2004 godine.
Posle osam godina uspešnog rada, osnivanjem Alfa Medic opšte bolnice, akcenat se osim na plastičnu hirurgiju, daje i na ostale hirurške grane, prevashodno na opštu – abdominalnu i onkološku hirurgiju, ortopedsku, hirurgiju kičme, ginekološku, urološku i vaskularnu hirurgiju.

Stomatološke ordinacije

STOMATOLOŠKA ORDINACIJA.
U Alfa Medic opštoj bolnici, dostupna Vam je kompletna stomatološka usluga.
KONZERVATIVNA STOMATOLOGIJA.
Dečija i preventivna stomatologija (nega najmlađih pacijenata i njihovih zubića).
Ortopedija vilica (fiksni i mobilni aparati za korekciju položaja zuba i vilica).
Parodontologija (konzervativna i hirurška terapija parodontopatije i drugih oboljenje potpornog aparata zuba).
Sve stomatološke intervencije, posebno one dugotrajnije mogu se biti izvedene u opštoj anesteziji.

Estetska stomatologija

ESTETSKA STOMATOLOGIJA.
Osmeh govori mnogo, prvi se primećuje i dugotrajno pamti kao opšti utisak o osobi koju upoznamo.
Ako želite da Vaš osmeh govori dobro o vama, posvetite mu neophodnu pažnju, poboljšajte zdravlje vaših zuba i radujte se Vašem osmehu.
Primenom najsavremenijih tehnologija i bezbolnih procedura, Estetska Stomatologija Alfa Medic opšte bolnice Vaš osmeh učiniće savršeno lepim, a vaši zubi napokon će biti kvalitetno i trajno zdravi.
Alfa Medic Estetska Stomatologija posvećena je obnovi i jačanju prirodne lepote vašeg osmeha, čija su garancija visoko obučeni i kvalifikovani lekarski tim kao i tehnologije poslednje generacije iz oblasti estetske stomatologije.
Odeljenje Estetske stomatologije u AlfaMedic opštoj bolnici fokusirano je ne samo na estetiku, već i na brigu o vašem celokupnom zdravlju.
Kod nas, zahvaljujući primeni materijala i tehnika poslednje generacije, Vaše zube možete ulepšati visoko estetskim bezmetalnim keramičkim krunicama i fasetama koje mogu biti izrađene za SAMO JEDAN DAN, jer Vaš osmeh je naš prioritet!

Oralna hirurgija

Oralna hirurgija.
Vađenje zuba, ugradnja implantata, sve ostale oralno-hirurške intervencije

Zubna protetika

ZUBNA PROTETIKA.
Stomatološka protetika.
Sve vrste krunica, mostova i proteza od različitih materijala.

Urološke ordinacije

Urologija je specijalistička grana koja se bavi oboljenjima urinarnih organa (bubreg, ureteri, mokraćna bešika i uretra) kao i genitalnih organa muškarca (penis, testisi, epididimi, prostata).
Najčešći razlozi zbog kojih se pacijenti javljaju urologu su infekcije mokraćnih puteva, kamenje u bubregu i mokračnim putevima, strers inkontinencija kao i oboljenja prostate (BHP – benigna hiperplazija prostate).
Na žalost, čest razlog dolaska urologu su i tegobe iza kojih se krije neko od malignih oboljenja urogenitalnog trakta.
Blagovremeno i tačno postavljena dijagnoza olakšaće izlečenje i sprečiti neželjene posledice i komplikacije kako benignih oboljenja (infekcija, kamen, benigno uvečanje prostate i sl.), tako i malignih oboljenja koja su, ako su otkrivena u ranom stadijumu razvoja, najčešće definitivno izlečiva.
U okviru Alfa Medic opšte bolnice, možete obaviti: Pregled lekara specijaliste urologije, Urološki ultrazvučni pregled, Urološka ispitivanja, Urološke intervencije u lokalnoj anesteziji, Urološke operacije.
Za postavljanje dijagnoze, trebalo bi pre svega uraditi: kompletan urološki pregled (anamneza, rektalni pregled prostate, ultrazvučni pregled, laboratorijske analize – PSA (prostata specifični antigen), fPSA, f/t,a po potrebi urin, urinokultura, krvna slika i biohemijske analize).
Sve ovo je neophodno da bi se isključilo postojanje karcinoma prostate kod koga je Green laser kontraindikovan.
U slučaju sumnje na karcinom prostate potrebno je uraditi i TRUS biopsija prostate (ultrazvučno vodjena biopsija prostate).
OBOLjENjA: Kalkuloza bubrega, Urođene bolesti bubrega, Ciste bubrega, Tumorska oboljenja bubrega i uretera, Kalkuloza mokraćne bešike, Infekcije mokraćne bešike, Divertikuloza mokraćne bešike, Tumorska oboljenja mokraćne bešike, Benigno uvećanje prostate, Maligne bolesti prostate, Nevoljni gubitak mokraće, Spad bešike i materice, Stenoze mokraćnog kanala, Urođene bolesti testisa i semevoda, Tumori testisa i semevoda, Oboljenja penisa, Tumori penisa, Infekcije urotrakta.
DIJAGNOSTIKA: Specijalisticki urološki pregled (objektivan nalaz, lokalani status, rektalni pregled), Ultrazvučni pregled bubrega, mokraćne bešike i prostate, Ultrazvučni pregled testisa i semevoda, Transrektalni ultrazvučni pregled male karlice, Cistoskopija, Transrektalna biopsija prostate, Biopsija mokraćne bešike klješticama, Biopsija kožnih promena urogenitalne regije

Sanitetski prevoz

SANITETSKI PREVOZ, TRANSPORT PACIJENATA.
Alfa Medic transport obezbeđuje medicinski stručan i bezbedan transport pacijenata kako na području Beograda i Srbije, tako i širom sveta.
Posete zdravstvenim ustanovama za dijalizu, hemioterapiju i druge medicinske tretmane, transport od jedne do druge medicinske ustanove ili helikopterski i avio medicinski domaći i međunarodni transport, brzo i efikasno možete organizovati pozivom naše dežurne službe na telefon 011 785 88 88.
Visoko kvalifikovani lekari i medicinsko osoblje specijalizirani iz oblasti urgentne medicine, traume i kardiologije, pedijatrijske i neonatalne medicinske sestre u svakom trenutku su na raspolaganju u zavisnosti od potreba za svakog pojedinačnog pacijenta.
Najsavremenija medicinska oprema za monitoring pacijenta uključujući EKG, defibrilator, kiseonik, aspirator, infuzione pumpe, respiratorna i intubaciona oprema, garantuju sveobuhvatnu, profesionalnu i bezbednu negu.
Alfa Medic transport posvećen je obezbeđivanju najvišeg kvaliteta, pa je zato briga o udobnosti podjednako važna kao i adekvatna medicinska nega koju obezbeđujemo.
Kreiranje udobnog okruženja i ljubaznost medicinskog osoblja pomaže pacijentu da se oslobodi od stresa koji prirodno proživljava u ovakvim situacijama.
Zbog toga Alfa Medic opšta bolnica u svoj tim angažuje samo najbolje kvalifikovane profesionalace koji su posvećeni svom poslu i svesni da je brižan odnos prema pacijentu podjednako važan kao i profesionalno znanje.
Upravo vodeći računa o svim aspektima usluge koji su neophodni za bezbedan, udoban i profesionalan transport, Alfa Medic opšta bolnica pruža viši nivo zaštite u sistemu zasnovanom na visoko kvalifikovanom medicinskom timu, najsavremenijim tehnologijama, brzi o fizičkim i emocionalnim potrebama pacijenata i njihove porodice.
Naša želja je da naši klijenti budu zadovoljni i sigurni da su izabrali najpouzdaniji, stučan i brižan medicinski prevoz.
Gde god da ste, Alfa Medic transport može doći do Vas.
Lokacije
    Lokacija
  1. Beograd Palilula Osmana Đikića 3
    +381 11 7858888;

Poruku prima: Opšta bolnica Alfa Medic

Ime i prezime:*

e-mail:*

telefon:*

Poruka:*

*Obavezno je popuniti sva polja

Back to Top