Orl ordinacije Novi Sad

Orl ordinacije Novi Sad
orl-centar-mitic-orl-ordinacije

ORL centar Mitić

Novi Sad, Branimira Ćosića 1 021 424000
Specijalistička ORL ordinacija za decu i odrasle “ORL CENTAR MITIĆ”.
UVO: bol i svrab u uvu, curenje iz uva, zapušenost uva, zujanje u uvu, vrtoglavica, oslabljen.
GRLO: hrkanje i zastoj u disanju, česte upale grla, pojačana osetljivost grla, hroničan kašalj, problemi sa glasom i gutanjem, prevencija infekta kod respiratornih bolesti (ASTHMA, BRONCHITIS), GERB (gastroezofagusna bolest), strana tela u grlu, upale pljuvačnih žlezda, aftozne promene usne duplje, hiruško lečenje komplikacija akutnih upala usne duplje i grla.
NOS i SINUSI: alergija nosa i sinusa, infekcija nosa i sinusa, neuralgične tegobe, strana tela nosa, krvarenje iz nosa.
ORL CENTAR MITIĆ smo osnovali sa ciljem da naše znanje i ljubav prema medicini udomimo na jedno prelepo i profesionalno dobro opremljeno mesto koje će vam pružiti: Kvalitetnu zdravstvenu uslugu po povoljnim cenama.
Prijatan ambijent koji zrači ljubaznošću osoblja.
Dvadesetogodišnje lekarsko iskustvo dr Mitića obuhvata: višegodišnji bolnički staž na ORL odeljenju - operativa, višegodišnji staž u službi opšte medicine, višegodišnji staž u službi hitne pomoći, sve to omogućava da se uspešno bavimo i zdravstvenim problemima iz domena opšte prakse i pedijatrije.
dom-zdravlja-dr-cvjetkovic-orl-ordinacije

Dom zdravlja Dr Cvjetković

Novi Sad, Balzakova 44 021 6361729
ORL.
pecijalistički pregled.
Ispiranje uha.
Aplikacija leka u uho, kada je to potrebno.
Vađenje stranih tela iz uha, grla i nosa.
Uzimanje brisa uha, grla, nosa i jezika.
Prednja tamponada nosa.
Ispitivanje centra za ravnotežu.
Inhalacije.
Tonalna audiometrija.
Timpanometrija
specijalisticka-lekarska-ordinacija-praksis-orl-ordinacije
ORL ORDINACIJE U našoj ustanovi rade, doktori i konsultanti iz oblasti otorinolaringologije, te Vam u svakom času stoje na raspolaganju.
Orl ordinacije-2
Otorinolaringologija je grana medicine koja se bavi bolestima uva, nosa i grla.Ti organi su među sobom funkcionalno povezani. Važnu vezu čini jedunstvena respiratorna sluznica, koja se prostire kroz nosne organe, paranazalne duplje, nosni deo ždrela, grkljan, dušnik i dušnice. Najčešće bolesti uha, grla i nosa u našoj populaciji su sledeće: zapaljenske bolesti (spoljašnjeg i srednjeg uva, sluzokože nosa i sinusa, krajnika, ždrela, grkljana) koje mogu biti infektivne ili alergijske, začepljenje ušnog kanala (cerumen), zujanje u ušima (Tinitus), vrtoglavice (Vertigo), nagluvost (surditas), polipi, tumori itd. Iako se otorinolaringologija bavi oboljenjima određenih organa, ipak ne smemo da zapadnemo u grešku da obolele organe posmatramo kao deo koji se može odvojiti od celine. Kod lečenja polenske kijavice, npr. ispitujemo i lečimo lokalne znake opšte senzibilizacije tela. Potreba da upozna respiratornu alergiju dovodi lekara specijalistu u usku vezu sa alergologijom kao naukom koja povezuje mnoge medicinske struke. Otorinolaringolozi su lekari specijalisti otorinolaringologije ili skraćeno orl. Bol u ušima, bol u grlu, beličaste naslage na jeziku, devijacija nosne pregrade, bolovi u sinusima i ostali simptomi ove vrste, ukazuju na problem koji dijagnostikuje, prevenira i leči specijalista otorinolaringologije. Osim ovih upalnih problema u domenu otorinolaringologije spada operativno lečenje svih dobroćudnih i zloćudnih tumora koji se javljaju u ovom delu ljudskog organizma. S obzirom na česte probleme pacijenata sa disanjem kroz nos zbog devijacija nosnog septuma kao i čestog problema sa 'klempavim' ušima u orl ordinacijama se bave i plastičnom kao i estetskom hirurgijom.Infekcije nosa, grla i krajnika česte su, naročito kod dece. Ove infekcije obično su bezazlene ukoliko im se pokloni dužna pažnja. Ukoliko se, medjutim, neodgovorno ponašamo, ove infekcije se mogu iskomplikovati i preći u upalu pluća ili uha.U orl ordinacijama će Vam dati sva potrebna uputstva, kako bi Vaš nos bio čist a samim tim i grlo zdravo.
Back to Top