Orl ordinacije Senjak

Orl ordinacije Senjak
bel-medic-opsta-bolnica-i-dom-zdravlja-1-orl-ordinacije

Bel Medic Opšta bolnica i Dom zdravlja

Beograd, Senjak, Viktora Igoa 1 011 3091011
ORL ORDINACIJE BEOGRAD BEL MEDIC OPŠTA BOLNICA I DOM ZDRAVLJA Otorinolaringologija. U kompletno opremljenoj ORL ambulanti Bel Medic-a mogu se dijagnostikovati i lečiti problemi uha, grla, nosa i sinusa, kao i vrtoglavice.
orl-ordinacija-prof-dr-ranko-dergenc-orl-ordinacije

ORL ordinacija Prof Dr Ranko Dergenc

Beograd, Senjak, Vrnjačka 8 011 7183353
OTORINOLARINGOLOGIJA ZA DECU i ODRASLE.
Dijagnostika i lečenje oboljenja uva, akutna i hronična zapaljenja uva, sekretorni otitis, zapaljenja spoljašnjeg ušnog kanala: otomikroskopija, timpanometrija, audiometrija (ispitivanje sluha), toaleta uva (aspiracija - ispiranje).
ORL ordinacija DergencDijagnostika i lečenje oboljenja nosa i paranazalnih šupljinma: (alergijski rinitis, devijacija nosne pregrade, polipi nosa).
ORL ordinacija Dergencždrela i krajnika.
ORL ordinacija Dergencgrkljana i glasnih žica.
Orl ordinacije-2
Otorinolaringologija je grana medicine koja se bavi bolestima uva, nosa i grla.Ti organi su među sobom funkcionalno povezani. Važnu vezu čini jedunstvena respiratorna sluznica, koja se prostire kroz nosne organe, paranazalne duplje, nosni deo ždrela, grkljan, dušnik i dušnice. Najčešće bolesti uha, grla i nosa u našoj populaciji su sledeće: zapaljenske bolesti (spoljašnjeg i srednjeg uva, sluzokože nosa i sinusa, krajnika, ždrela, grkljana) koje mogu biti infektivne ili alergijske, začepljenje ušnog kanala (cerumen), zujanje u ušima (Tinitus), vrtoglavice (Vertigo), nagluvost (surditas), polipi, tumori itd. Iako se otorinolaringologija bavi oboljenjima određenih organa, ipak ne smemo da zapadnemo u grešku da obolele organe posmatramo kao deo koji se može odvojiti od celine. Kod lečenja polenske kijavice, npr. ispitujemo i lečimo lokalne znake opšte senzibilizacije tela. Potreba da upozna respiratornu alergiju dovodi lekara specijalistu u usku vezu sa alergologijom kao naukom koja povezuje mnoge medicinske struke. Otorinolaringolozi su lekari specijalisti otorinolaringologije ili skraćeno orl. Bol u ušima, bol u grlu, beličaste naslage na jeziku, devijacija nosne pregrade, bolovi u sinusima i ostali simptomi ove vrste, ukazuju na problem koji dijagnostikuje, prevenira i leči specijalista otorinolaringologije. Osim ovih upalnih problema u domenu otorinolaringologije spada operativno lečenje svih dobroćudnih i zloćudnih tumora koji se javljaju u ovom delu ljudskog organizma. S obzirom na česte probleme pacijenata sa disanjem kroz nos zbog devijacija nosnog septuma kao i čestog problema sa 'klempavim' ušima u orl ordinacijama se bave i plastičnom kao i estetskom hirurgijom.Infekcije nosa, grla i krajnika česte su, naročito kod dece. Ove infekcije obično su bezazlene ukoliko im se pokloni dužna pažnja. Ukoliko se, medjutim, neodgovorno ponašamo, ove infekcije se mogu iskomplikovati i preći u upalu pluća ili uha.U orl ordinacijama će Vam dati sva potrebna uputstva, kako bi Vaš nos bio čist a samim tim i grlo zdravo.
Back to Top