Stomatološka ordinacija MND

Stomatološka ordinacija MND
LOKACIJE

Stomatološke ordinacije

STOMATOLOSKA ORDINACIJA MND Specijalistička ordinacija MND Dental osnovana je 2010.
godine kao naslednik opšte stomatološke ordinacije „Dr Đuric“, inače otvorene još 1992, jedne od prvih privatnih te vrste u Beogradu.
Posebno smo prepoznatljivi u oblasti Ortopedije vilica.
Preko dve hiljade stalnih pacijenata ukazalo nam je i ukazuje poverenje.
U ordinaciji MND Dental pored standardnih usluga lečenja zuba, akcenat je stavljen na estetsku stomatologiju gde se, između ostalog, izdvajaju veneers (ljuspice) bez preparacije.
Takođe, sad vec kao standardnu uslugu, nudimo i implante svetski najpoznatijih proizvođača, kao što su Nobel i Straumann.

Estetska stomatologija

STOMATOLOSKA ORDINACIJA MND Razlika između venira i luminira?
Osnovna razlika je u materijalu od koga su napravljeni.
Luminiri su izliveni od specijalne vrste porcelana koja ih čini jačim i izdržljivijim a ujedno i tanjim od klasično napravljenih venira.
Najveća prednost je što luminiri ne zahtevaju prethodnu obradu zuba (korekcije su minimalne) i ne zahtevaju pripremu.
Samim tim je skidanje luminira sa zuba reverzibilna procedura dok kod vinira to nije slučaj.
Skidanjem luminira ponovo ostavljamo naše prirodne zube.
Moguće je i stavljati ih preko postojećih krunica kako bi dobili uniforman izgled.

Ortodoncija

STOMATOLOSKA ORDINACIJA MND Ortodoncija predstavlja posebnu granu stomatologije koja dijagnostikuje i vrši prevenciju orofacijalnih nepravilnosti.
Najčešći uzrok ovih nepravilnosti je nasledni poremećaj u rastu i razvoju.
Za lečenje je neophodno stručno poznavanje faza razvoja i rasta kako bi se prepoznalo šta je normalno za određenu fazu rasta i razvoja, a šta nije.

Implantologija

STOMATOLOSKA ORDINACIJA MND Dentalni implant predstavlja svojevrsni vijak izrađen od titanijuma koji se jednostavno i gotovo potpuno bezbolno ugrađuje u vilicu.
Ako nam situacija u vilici dozvoljava, vrši se ugradnja tehnikom koja se naziva „flapless“ koja je u potpunosti bezbolna.
Tim načinom u potpunosti zamenjujemo nedostajući koren zuba sa odgovarajućim implantom.
Nakog intervencije, potrebno je odgovarajuće vreme kako bi ugrađeni implant srastao sa okolnim koštanim tkivom.
Taj proces nazivamo osteointegracija, a vremenski period za njeno okončanje je u proseku od 3 do 6 meseci.
Nakon tog vremena, implant postaje jak i pouzdan nosač protetske nadoknade.

Parodontologija

STOMATOLOSKA ORDINACIJA MND Parodontopatija označava vrlo ozbiljno oboljenje desni koje može da zahvati, ne samo desni, već i kost oko zuba i da za kratko vreme rezultira gubitkom zuba.
Sam početak bolesti često prođe neprimećeno, bez velikih tegoba i potpuno bezbolno.
Kada se prvi simptomi jave neophodno je istog trenutka zatražiti pomoć stomatologa ili rizikujete da bolest pređe u ozbiljnu uznapredovalu fazu.
Po podacima Američke Akademije za parodontopatiju, ova vrsta oboljenja, kada pređe u hronične tegobe, može biti zaslužna za sledeća stanja: trajni gubitak zuba, rizik od moždanog i srčanog udara, rizik od pojave reumatizma, kao i rizik prevremenog rađanja dece nedovoljne telesne težine.

Zubna protetika

STOMATOLOSKA ORDINACIJA MND Protetika je oblast stomatologije koja se bavi nadoknadom nedostajućih zuba, rekonstrukcijom oštećenih krunica i mekih tkiva.
Zubi mogu da nedostaju iz više razloga.
Nekada je to uznapredovali karijes, a nekada je reč o destrukciji pripojnih tkiva ili trauma.
Urođeni nedostatak zuba je takođe česta pojava i obično pravi veliki problem pacijentu u esteskoj zoni.
Protetika može da nadoknadi deo zuba keramičkim inlejima, a veće destrukcije zuba krunicama.
Ukoliko nedostaje zub, ili više zuba, protetika nudi rešenje implantima, dentalnim mostovima ili protezama.

Oralna hirurgija

STOMATOLOSKA ORDINACIJA MND Uz pomoć savremenih stomatoloških postupaka i dejstva lokalne anestezije danas su moguće oralno-hirurške intervencije sa najminimalnijom traumom tkiva oko obolelog mesta.
Oralna hirurgija predstavlja sve intervencije koje se odrađuju u usnoj duplji i mogu se podeliti na: vađenje zuba, hirurško uklanjanje impaktiranih (neizraslih) očnjaka i umnjaka, uklanjanje periapikalnih procesa na korenu zuba – apikotomija, pripreme koštanih i mekih struktura u ustima za dalje protetske tretmane, ugradnja implantata.
Kada iscrpimo sve mogućnosti lečenja zuba, restaurativne prodedure terapije korena kanala, nekada je potrebno zub izvaditi.
U najvećem broju slučajeva ova intervencija se ubraja u rutinske zahvate dok ponekada, usled specifične morfologije korena zuba, mora se pristupiti hirurškom vađenju zuba.

Dentalni turizam

STOMATOLOSKA ORDINACIJA MND Obzirom da su kvalitetne stomatološke usluge u zemljama zapada preskupe i teško dostupne običnom čoveku, iskoristite priliku da iskombinujete lepo i korisno i u okviru svog odmora, organizujte potreban stomatološki tretman po atraktivnim cenama.
Stomatološka ordinacija MND Dental ni za čime ne zaostaje za vodećim stomatolozima zapada, te svojom stručnošću nudi identične intervencije na vašim zubima po višestruko nižim cenama.
Konstantno usavršavanje i praćenje svetskih trendova u lečenju zuba učiniće da tretmani koje budete dobili imaju kvalitet, kao i u bilo kojoj razvijenoj zemlji.
Lokacije
    Lokacija
  1. Beograd Palilula Draže Pavlovića 25
    +381 11 2767891; +381 62 8950855;

Poruku prima: Stomatološka ordinacija MND

Ime i prezime:*

e-mail:*

telefon:*

Poruka:*

*Obavezno je popuniti sva polja

Back to Top