Stomatološka ordinacija Tia Dentico

Stomatološka ordinacija Tia Dentico
LOKACIJE

Stomatološke ordinacije

STOMATOLOSKA ORDINACIJA TIA DENTICO Stomatološka ordinacija “TIA DENTICO” nalazi se u Beogradu. Naš tim čine doktori-specijalisti iz svih oblasti stomatologije, sa jednim ciljem – da Vam pruže najkvalitetniju moguću uslugu.
Osim visokoobrazovanog kadra, naša ordinacija garantuje i primenu materijala renomiranih svetskih proizvođača prateći savremene trendove kao i saradnju sa vodećim dental laboratorijama garantujuci najviši kvalitet što predstavlja drugi ključni element našeg uspeha.
Kao treći element ističemo strpljenje i pažnju, jer smatramo da upravo to danas najviše nedostaje u odnosu stomatolog – pacijent.
Naš cilj je da odlazak kod stomatologa ne bude više “neprijatnost koja se mora obaviti”, već stvar kojom ćete rado unaprediti Vaše zdravlje i izgled.
I ne zaboravite – do krajnjeg cilja, a to je svakako osmeh na vašem licu, možemo stići samo uz obostrani trud i zalaganje.
Iz tog razloga vas upućujemo da posetite i edukativne strane naše internet prezentacije na kojima ćemo nastojati da predstavimo sve ono što bi trebalo da znate o zdravlju zuba i usta, a potrudićemo se da vas redovno upoznajemo i sa novostima iz sveta stomatologije i medicine.

Zubna protetika

STOMATOLOSKA ORDINACIJA TIA DENTICO Stomatološka protetika je grana stomatologije koja se, pre svega, bavi nadoknadom izgubljenih zuba pomoću protetskih nadoknada.
Svaki izgubljen zub je neophodno što pre zameniti jer u suprotnom dolazi do razvoja negativnih promena koje zahvataju susedne zube, odgovarajuće zube u suprotnoj vilici, kao i sam vilični zglob.
Drugi, takođe veoma čest razlog izrade protetskih nadoknada jesu estetski nedostaci prisutnih zuba (neodgovarajuća boja, oblik ili položaj zuba).
Sve protetske nadoknade delimo u dve grupe: fiksne i mobilne nadoknade.
Fiksne nadoknade (krunice i mostovi) se cementiraju u ustima i ne postoji potreba da ih pacijent uklanja nakon postavljanja, dok mobilne nadoknade (proteze) pacijent može i treba svakodnevno uklanjati iz usta da bi sproveo odgovarajuće higijenske mere.
Krunice (ili navlake, kako se još često nazivaju) se izrađuju u slučajevima kad je u većoj meri oštećen prirodni zub (najčešće usled karijesa, preloma itd.), ili iz estetskih razloga (nezadovoljavajuća boja ili oblik zuba).
Ukoliko je zub prethodno bio devitalizovan (izvađen živac) poželjno ga je ojačati nadogradnjom, to jest kočićem, koji se postavlja u kanal zuba, a tek nakon toga cementirati veštačku krunicu.
Most je nadoknada koja se sastoji od nekoliko spojenih krunica.
Predstavlja izbor u slučajevima kad nedostaje jedan ili nekoliko zuba, pri čemu je bezubi prostor sa obe strane ograničen prirodnim zubima koji će se upotrebiti kao nosači mosta.

Ortodoncija

STOMATOLOSKA ORDINACIJA TIA DENTICO Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi funkcijom i estetikom zuba, vilica i lica.
Ortodontska terapija podrazumeva postavljanje zuba u najbolji mogući položaj i postizanje harmonije usta i vilica, pa je često neophodna, kako kod dece, tako i kod odraslih osoba.
Vrednost i značaj lepog i zdravog osmeha nikako se ne sme potceniti.
Prvi pregled kod specijaliste ortodonta trebalo bi obaviti oko sedme godine života.
Međutim, za ortodontsku terapiju nikada nije kasno – čak ni u odraslom ili u zrelom dobu. Za prvi pregled neophodan je rendgenski snimak gornje i donje vilice, tzv.
ortopantomogram (OPT), kojim se dobija uvid u stanje zuba i vilice.
Potom se, u dogovoru s pacijentom, kao i uz pomoć svih dostupnih dijagnostičkih metoda, pravi plan terapije.
Ortodontski aparati služe za: ispravljanje nepravilnog položaja zuba ili lošeg zagrižaja, postizanje estetski oblikovanih zubnih lukova, uspostavljanje pravilnog odnosa između gornje i donje vilice, rasterećenje zgloba vilice, kao i dobijanje zadovoljavajućeg profila u smislu punoće usana.
U dečijem uzrastu moguće je jednostavnim zahvatima ispraviti manje nepravilnosti, a ukoliko dete ima neku nepoželjnu naviku, kao što je: disanje na usta, sisanje palca, grickanje donje usne ili tiskanje jezika – nužno ju je ukloniti, kao i njene posledice.
U odraslom dobu terapija je potrebna: zbog prevencije parodontalnih bolesti, kao priprema za postavljanje implantata, kao priprema za protetsko lečenje, radi uklanjanja traumatske okluzije – koja dovodi do ubrzanog trošenja zuba i, naravno, iz estetskih razloga.
Kod odraslih se najčešće koriste fiksni aparati, mada se kod nekih lakših slučajeva teskobe ili nepravilnog položaja frontalnih zuba može koristiti mobilni aparat.
Svakom pacijentu, u zavisnosti od ortodontskog aparata, u pisanoj formi dajemo uputstva kojih treba da se pridržava tokom terapije.
Takođe, savetujemo pacijentima da se uključe u program fluorizacije zuba i zaštite se od karijesa tokom trajanja ortodontske terapije, a naročito prilikom nošenja fiksnog aparata.
U našoj poliklinici možemo Vam priuštiti osmeh kakav ste oduvek želeli.
Pravilno namešteni zubi i atraktivan osmeh mogu postati realnost – kako za decu i mlade, tako i za odrasle pacijente!
Nikada nije kasno za formiranje osmeha koji će Vas učiniti zadovoljnim!

Oralna hirurgija

STOMATOLOSKA ORDINACIJA TIA DENTICO Vađenje zuba predstavlja skup postupaka kojima se zub odvaja od zubne čašice i uklanja iz nje.
Obzirom da je zub mnogobrojnim vlaknima čvrsto vezan za viličnu kost, vađenje neminovno podrazumeva, pored pravilne tehnike i primenu sile.
Ono što je bitno jeste da ta sila mora da bude odgovarajuće jačine i pravilno usmerena da bi se sprečilo bilo kakvo oštećenje kosti.
Zbog toga se tokom vađenja, pogotovo višekorenih zuba, primenjuju različite metode kao što su npr, presecanje korenova – separacija.
U toku jedne posete može se izvaditi jedan ili više zuba.
Procena toga je individualna i zavisi od situacije u ustima ali i od spremnosti pacijenta za saradnju.
Nakon vađenja zuba u ustima ostaje otvorena rana koja lagano zarasta.
Samo zarastanje prolazi kroz nekoliko faza, a za pacijenta je veoma značajno da bude upoznat sa onim što može da vidi u rani.
Neposredno posle vađenja, nakon prestanka krvarenja, u rani se formira krvni ugrušak.
On je crvene boje i blago elastičan.
U tom periodu zabranjeno je ispiranje usta jer to može da dovede do ispadanja ugruška što prouzrokuje bolove u rani i ponovno krvarenje.
Nakon 2-3 dana gornja površina ugruška postaje beličasta zbog taloženja fibrina što je normalan proces zarastanja, a ne gnojenje rane što pacijente obično zbunjuje i plaši.
Posle 3-4 dana počinju da se stvaraju novi krvni sudovi da bi posle 2 nedelje rana bila prekrivena novom kožom.
Zarastanje i obnavljanje kosti traje najduže, tako da je potrebno 4-6 meseci da bi se taj proces zavrsio.

Implantologija

STOMATOLOSKA ORDINACIJA TIA DENTICO Savremeni zubni implant je titanijumski šraf koji se učvršćuje u kost vilice i srasta sa njom, a služi kao zamena za koren izgubljenog ili nedostajućeg zuba.
Zubni implanti su idealna opcija za pacijente sa dobrom oralnom higijenom kod kojih je došlo do gubitka zuba usled parodontoze, neuspešnog lečenja zuba, traume ili bilo kog drugog razloga.
Ugradnjom zubnih implanata izbegava se brušenje susednih zuba koje je neophodno pri izradi mostova, te je na taj način fiziološki i funkcionalno opravdanije korišćenje ove savremene metode nadoknadivanja izgubljenih zuba, a kod terminalne bezubosti, predstavlja jedinu mogucnost za dobijanje fiksne nadoknade.
U svakom mogućem pogledu zubni implanti predstavljaju bolje rešenje za nadoknadu zuba koji nedostaju.
Estetika: izgled i osećaj koji ima pacijent sa ugradenim implantom je identičan onom kod prirodnih zuba.
Pošto implant čvrsto srasta sa viličnom kosti sprečeni su gubitak kosti i povlačenje desni koji se često javljaju kod zubnih mostova i ispod proteza.
Niko neće moći da primeti da imate veštačku zubnu nadoknadu u ustima.
Čuvanje preostalih zuba: zubni implanti ni na koji način ne narušavaju kvalitet preostalih zuba što se desava pri izradi zubnih mostova.
Što više zdravih i intaktnih zuba imate, veća je dugoročna korist za zdravlje vaših usta. Komfor i samopouzdanje: pomoću zubnih implanata ćete ponovo moći normalno da pričate, jedete sa komforom i većim samopouzdanjem.
Oni vam omogućuju da kažete zbogom protezama koje su vas žuljale, ispadale i stvarale neprijatan osećaj stranog tela u ustima.
Pouzdanost: u našoj poliklinici terapijski uspeh se može dugoročno garantovati jer je garantni rok najsavremenijih zubnih implanata firme nobel Biocare 10 godina.

Estetska stomatologija

STOMATOLOSKA ORDINACIJA TIA DENTICO Celokupna savremena stomatologija može se bez dileme nazvati – estetskom.
Svaka intervencija koja se sprovodi, svaki novi materijal koji se uvodi, osim podrazumevane funkcionalne vrednosti, mora imati i visoku estetsku vrednost.
Više nije dovoljno nadoknaditi deo zuba, zub ili više zuba, samo da bi pacijent mogao žvakati, već je neophodno i da ta nadoknada pozitivno doprinese izgledu pacijenta.
U užem smislu, estetska stomatologija podrazumeva intervencije koje su pre svega kozmetičke prirode.
One dakle nisu neophodne, ali su svakako – poželjne.
Skoro je sprovedeno jedno istraživanje koje je pokazalo da se osobe koje su uradile tretman izbeljivanja zuba osećaju zadovoljnijim i uspešnijim od kolega koje to nisu radile.

Dentalni turizam

STOMATOLOSKA ORDINACIJA TIA DENTICO Ukoliko ne živite u Beogradu, a želeli biste da imate blistav osmeh, mozemo vam pomoći.
Mnogi naši klijenti dolaze iz Evrope, SAD, Kanade, Australije, Novog Zelanda.
Kod nas dobijate vrhunsku uslugu uz korišcenje najsavremenijih materijala i opreme na evropskom nivou, ali po znatno pristupačnijim cenama.
Stomatološke usluge u našoj ordinaciji su i do deset puta niže od evropskog proseka.

Estetska hirurgija

STOMATOLOSKA ORDINACIJA TIA DENTICO Podizemo nivo kozmetičke stomatološke prakse korišćenjem injektabilnih implantatfacijalna estetikaa za lice, sto predstavlja logični razvojni put svakog stomatologa koji brine o estetici orofacijalne regije.
Poboljšanje izgleda osmeha pacijenta podrazumeva mnogo više od izrade porcelanskih faseta.
Kada pogledate osmeh sredovečne žene kojoj su izrađene prelepe porcelanske fasete i uočite tanku, bezbojnu gornju usnu, sa brojnim pušačkim brazdama, postaje očigledno da usne u značajnoj meri umanjuju estetski efekat čitavog stomatološkog protetskog rada.
Lokacije
    Lokacija
  1. Beograd Voždovac Danila Bojovića 30a
    +381 11 3975197; +381 61 6313159;

Poruku prima: Stomatološka ordinacija Tia Dentico

Ime i prezime:*

e-mail:*

telefon:*

Poruka:*

*Obavezno je popuniti sva polja

Back to Top