Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Ekskluzivne nekretnine imaju pvc stolariju

Stanovi i kuće koji se vode pod kategorijom ekskluzivnih moraju po svom kvalitetu zadovoljavati veoma visoke standarde. To su objekti za koje se očekuje da budu odmah useljivi bez potrebe da se prethodno renoviraju. Jedan od elemenata koji treba da zadovolji standarde kvaliteta.

Nova pvc stolarija ima toliko pozitivnih karakteristika, te je zahvaljujući njima uvek na prvom mestu kada se vrši izbor materijala u građevinarstvu. Da li ima neke veze to što je neki objekat od početka građen sa težnjom da spada u luksuznu nekretninu. Naravno da ne. Iako je pvc stolarija jeftina, ona je vrhunskog kvaliteta. Njena cena ne čini da ona bude ekonomičan izbor, dok su druge tehnologije i materijali ostavljeni za one sa dubljim džepom, već je ona univerzalna. Izgled joj je takav da u zavisnosti od dizajna može delovati veoma moćno i bogato. Lakoća s kojom se obrađuje upravo ostavlja dizajnerima i arhitektama slobodu u kreativnosti, te se osmišljavaju novi modeli koji su izuzetno moderni, ali i praktični. Prozori i vrata od pvc-a mogu imati više okana, koja su ispresecana na razne načine. Sama debljina okvira i pregradnih lajsni može se korigovati. Završna obrada i postojani zaptivni materijali čine da finalni proizvod deluje skuplje nego što jeste. Kod ekskluzivnih nekretnina sve mora da izgleda tako.

Blog ilustracija: Ekskluzivne nekretnine imaju pvc stolariju


Foto: Mirandre

Izgled je samo izgled, ali pored toga najvažnija je funkcionalnost i trajnost. Dobra pvc stolarija služiće dugi i radiće besprekorno. Koristi od ugradnje su više puta detaljno opisivane. Često se provlači priča o štednji. Kada neko kupuje skup stan ili poslovni prostor u nekoj novoj ekskluzivnoj zgradi, onda štednja energije nije neki poseban adut, ako je novac u pitanju. Međutim, štednja energije treba da se posmatra kroz prizmu ekološke svesti. Niko, čak i oni najbogatiji, ne sme da bude bahat kada je naša planeta u pitanju. Štedimo energiju kako bismo sačuvali prirodu. Svaka kap u ovom okeanu je bitna. Kada se pokrene neka ekološka inicijativa, ona stigne do određenog broja ljudi. Što je više ovakvih akcija, više ljudi će u njih aktivno biti uključeno na globalnom nivou. I tako ćemo spasiti planetu. Svako ko misli da od njega lično to ne zavisi, vara se. Zavisi od svih nas i svaki potez je važan, čak i onaj najmanji. Ako će ugradnja kvalitetne pvc stolarije učiniti da se godišnje uštedi 15 do 30 % energije, onda to ne da nije malo, već je sjajno. Pri tom, nema kompromisa. Ugradnjom nove kvalitetne pvc stolarije ne gubi se ništa, a dobija se mnogo. Neki ekološki pogodni proizvodi nisu toliko efikasni kao njihove neekološke alternative. Na primer, plastične kese su veoma praktične, ali one su najveći zagađivač. Kada ne bi bilo tako, ne bismo nosili cegere u prodavnicu ili kartonske kese, već bi jednostavno sve stavljali u plastiku. Ali, pošto je šteta ogromna, onda ne mislimo na komoditet, već na zaštitu sredine. Međutim, ima proizvoda koji su po svakom pitanju idealni. Pvc stolarija je ekološka, ali ne postoji njena bolja alternativa koja to nije. Ona je praktično idealna.

Komoditet i udobnost u ekskluzivnim nekretninama meri se i time koliko je lako održati konstantnu i željenu temperaturu u svim prostorijama i to tokom cele godine. Kada imate prozore koji odlično dihtuju, to je lako. Uz to, prilikom gradnje korišćeni su kvalitetni materijali, počevši od cigle, pa do svega ostalog, uključujući sloj koji služi za termoizolaciju fasade. Na sve to samo treba dodati dobre prozore i vrata od terasa i balkona. Povrh toga, zidovi od stakla su ekskluziva. Klizni sistemi otvaranja velikih staklenih vrata takođe. Sve to spada u pvc stolariju. Najnovije generacije proizvoda omogućavaju da se sistemi zatvaranja i otvaranja stalno unapređuju. Kvalitetnije šarke i ručke, kao i metalni delovi koji daju dodatnu čvrstinu, iz godine u godinu se samo unapređuju i poboljšavaju.

Sobe sa najlepšim pogledom imaju najbolji stanovi. Jedna varijanta ovakvih stanova su penthaus apartmani. Koncept koji se sa zapada preselio i kod nas. Reč je o ekskluzivnim novogradnjama, tj. o stanovima koji se nalaze na poslednjem spratu i koji zauzimaju ceo sprat. Prednosti su mnoge. Nema komšija sa strane, nema nikog iznad, visoka spratnost često je praćena spektakularnim pogledom. Veliki prozori ili čitavi zidovi u staklu, koji se naslanjaju na terase, koje su i same po sebi često ogromne, čine da ovakvi stanovi zahtevaju dobru stolariju koja omogućava ovako nešto. Pvc zidovi od stakla su drugi naziv za prozore ogromnih dimenzija, koju mogu biti bukvalno od poda do plafona. Pogled puca u daljinu. Može se pružati na grad, ili na okruženje koje je bogato zelenilom ili nekom prirodnom lepotom. Penthaus stanovi karakterišu velike terase. Delimično mogu biti pretvorene u svojevrsne zimske bašte, što se takođe postiže pomoću pvc stolarije i o čemu je već bilo reči. Deo terase koji nije natkriven, veoma je prostran i idealno je mesto da se tu postave baštenski stolovi i stolice, razna ukrasna rasveta, pa čak i pravi bazeni. Terase su povezane sa ogromnim salonima i dnevnim boravcima. Ogromno prozori i vrata od pvc-a koja se klizno otvaraju su nešto što se u ovakvom uređenju gotovo podrazumeva. Bela boja je uvek najaktuelnija. Neutralna je i lako se uklapa u svaku boju zida i dobro ide uz svaki materijal. Napredni dizajn podrazumeva da je enterijer sastavljen od delova koji se prave od materijala koji nisu toliko poznati široj populaciji. Ako ste videli neku vrstu kamenog zida na nekoj fotografiji ili u onlajn časopisu o uređenju doma, zapitali ste se kako se to pravi i da li je tako nešto dostupno i kod nas. Luksuzni stanovi već dolaze sa ovakvim dekorativnim elementima. Stolarija treba da bude što jednostavnija i neutralnija. Takođe, izuzetno laka za održavanje i nezahtevna u svakom pogledu. Treba da funkcioniše perfektno, jer svaki propust bi značio da je onaj ko je bio preduzimač ili kompanija koja je prodala stan ustvari napravila veliki propust zato što nije obezbedila vrhunsku stolariju. Sam izgled može se unaprediti kvakama koje mogu da budu iz neke luksuznije linije. Ako treba i ako je okruženje takvo, pvc prozori i vrata mogu biti presvučeni posebnom folijom sa određenom nijansom kako bi se postigao najbolji estetski efekat.

Pročitajte još:

- Zimska bašta od pvc stolarije

M. K.
Back to Top