Mirandre

Registruj se
Prijavi se

EROS RAMACOTI U BEOGRADU

Beogradska Arena ugostila je mnoge svetske zvezde, a sada je došao na red i sjajnog Erosa Ramacotija. Italijanski kant autor održao je prethodni koncert u Srbiji pre 13 godina, 5.juna 2006. godine u Novom Sadu. Beogradska publika ga željno iščekuje, čemu svedoči i činjenica da su karte gotovo rasprodate.

U intervjuu koji je dao za jedne od najčitanijih srpskih novina, Eros je izjavio da je veoma uzbuđen što će nastupiti pred srpskom publikom i da priprema veliki spektakl. Za Srbiju ga vezuju veoma lepe uspomene i kaže da bi želeo da više dana provede u našoj zemlji.

Šta je to što ga čini neodoljivim i zbog čega je muzički opstao na svetskoj sceni više od 3 decenije? Bogata karijera broji čak 22 izdata albuma, od čega 14 studijskih, 3 live i 5 kompilacija. Na ovim brojkama mu mnoge druge svetske zvezde mogu pozavideti. Na hiljade koncerata širom sveta, spakovano je u više turneja, a jedna od njih je sad u toku. Od kada je kao devetnaesto godišnji klinac pobedio na San Remu sa pesmom „Una storia importante“, zapao je za oko mnogima zbog svog šarma, neizmernog muzičko g talenta i pojavom kojom je plenio. Muzički stilovi i pravci su se tokom godina menjali. Eros je uvek bio dosledan pop-rok žanru. Njegove pesme imaju posebnu dinamiku, koja je veoma često obojena energijom gitare koja im daje poseban rok šmek. Ponekad su himnične i pevljive, opčine nas na prvo slušanje. Tu si i veoma emotivne balade. Tekstovi su puni emocija, maštoviti, dovitljivi. Sama melodika italijanskog jezika čini da i oni koji ga ne razumeju uživaju u tome kako pesme na ovom jeziku zvuče, a naročito ako su harmonije u pesmi pažljivo odabrane sa bogatim i kvalitetnim aranžmanima i muzičkom produkcijom. Svojevremeno se Đoka Balašević šalio da je lako Italijanima, oni mogu da uzmu telefonski imenik da pevaju i to će zvučati sjajno. No, šalu na stranu, Erosove pesme pored kvalitetnih aranžmana krase veoma zanimljivi tekstovi koji su kao celina njegovu muziku učinili dugovečnom. Neki njegovi stari hitovi postali su pravi evergrin pop-roka. Vrte se na radio stanicama, postali su njegov zaštitni simbol i prosto je neverovatno da je već prošlo dvadeset, trideset godina od kad su nastali.

Šta publika može da očekuje na koncertu? Eros Ramacoti je zvezda poznata po tome da su mu koncerti i nastupi uživo puni energije, kvalitetnog zvuka i da su toliko dobri da ih kasnije rado preslušavamo i gledamo na YouTube-u. Njegov spektakularni koncert koji je održao u svom rodnom gradu Rimu 2004. godine i danas ima ogroman broj pregleda. To je bio pravi spektakl pred ogromnom rimskom publikom koju je njihov čuveni sugrađanin zapalio! Očekujemo i da Arena gori sutra uveče. Najavljen je pravi audio vizuelni spektakl. Biće to posebno veče za Erosove fanove, od kojih ima i onih koji čekaju decenijama da ga vide uživo. Beogradski koncert je deo svetske turneje u okviru koje će biti održano preko 90 koncerata, a pod nazivom najnovijeg albuma „Vita Ce N'è“. U okviru turneje Eros Ramazzotti promoviše pesme sa svog novog albuma. Među njima su se izdvojile naslovna numera, zatim duet sa Luisom Fonsijem „Per Le Strade Una Canzone“, „Siamo“ … Publika koja Erosa zna po starim mega hitovima kao što su „Cose della vita“, „Una terra promessa“, „Un altra te“, „Fuoco nel fuoco“, „L’ombra del gigante“ takođe će uživati u sutrašnjem koncertu.

Eros Ramazzotti poznat je i po tome da često snima duete sa drugim velikim svetskim zvezdama. Neka od najčuvenijih imena iz sveta muzike sa kojima je sarađivao su Andrea Bočeli, Lučano Pavaroti, Tina Tarner, Šer, Anastasija, Riki Martin … Spisak dueta i muzičkih kolaboracija veoma je dugačak, a proizvod je veliki broj hitova koji se slušaju godinama i decenijama. Među njima se ističu duet sa Anderom Bočelijem „Musica è“ i duet sa Tinom Tarner u kom je obrađena jedna od najčuvenijih njegovih pesama „Cose della vita“. I spot i pesma su postignli ogroman uspeh i popeli se na vrhove top listi. Što se tiče nekih skorašnjih saradnji, Eros je snimio duet sa novim kraljem YouTub-a portorikanskim muzičarem Luisom Fonsijem, a pesma se nalazi na najnovijem albumu i nosi naziv „Per Le Strade Una Canzone“. Za nju je snimljen i atraktivan spot koji ima skoro 30 miliona pregleda. Ovogodišnji festival u San Remu obeležio je i nastup Erosa i Fonsija i njihovo sjajno izvođenje nove pesme.

Saradnja sa latinoameričkim umetnicima pokazala se kao veoma uspešna u Erosovoj karijeri. Pesma „Non siamo soli“ – duet sa Rikijem Martinom iz 2007. godine napravio je pravi bum zajedno sa svojim spotom snimljenim u Majami Biču. Pesma je snimljena na italijanskom i na španskom jeziku. Inače, Eros je paralelnim snimanje mnogih pesama na italijanskom i na španskom jeziku omogućio prodor na mnogo veće tržište koje uključuje i latinsku Ameriku. Iako, kao što je već spomenuto kada je njegova muzika u pitanju, jezička barijere nikad nije postojala.

Nešto o Erosu privatno

On je svetska zvezda, i najpoznatiji italijanski pevač, muzičar i kant autor. Osobe koje su imale priliku da ga lično upoznaju dele slične utiske o njemu. Kažu da je potpuno opušten, prirodan, zabavan, druželjubiv i da je sjajan tip. Krasi ga titula velikog zavodnika. Njegovom šarmu nisu odolele svetske lepotice i modeli. Njegova prva supruga je Mišel Hunciker, italijanska voditeljka, glumica i pevačica koju je upoznao 1995. godine posle koncerta u Milanu. Ubrzo su počeli da se zabavljaju. 5. decembra 1996. rodila im se ćerka Aurora Sofi, kojoj je Eros posvetio pesmu „L’Aurora“. Na pitanje da li ga neka njegova pesma čini posebno emotivnim, on bez razmišljanja odgovara da je to pesma koju je posvetio svojoj prvoj ćerki. Eros i Mišel su se venčali 1998. godine, međutim, ovaj brak se završio razvodom 2002. godine. I druga Erosova supruga je lepotica – 26 godina mlađa od njega italijanska manekenka Marika Pelegrineli sa kojom se verio 2009. godine. 2011. godine rodila im se ćerka Rafaela Maria. Nakon tri godine, par se zvanično venčao u Milanu, a naredne 2015. godine rodila im se sin Gabrio Tulio. Međutim, par se nedavno razveo u julu 2019. godine.

Za ovog poznatog italijanskog pevača vezivane su još neke poznate lepotice, a među njima i naša manekenka i voditeljka Nina Seničar, sa kojom je navodno bio u vezi 2006. godine.

Ne propustite spektakl u Areni

Za sutrašnji koncert u Areni karte su gotovo rasprodate. Ostalo je još malo, zato požurite. Ovo je spektakl koji ne treba propustiti. Kao deo svetske turneje beogradski koncert biće veče za pamćenje kome se svi radujemo. Uigrani tim koji prati velikog umetnika pobrinuo se da sve funkcioniše tačno kao sat kako bismo uživali u svakom trenutku koncerta koji neki d nas decenijama iščekuju. Ponesite dobro raspoloženje, a sve brige ostavite kod kuće. Prepustite se atmosferi i uživanju u dobro poznatim, ali i u novim pesmama koje već možete preslušati na Erosovom kanalu, kao i kupiti posredstvom zvaničnog sajta. Manje ili više spremni, dovoljno je da dođete i uživate.

Vidimo se sutra u Areni!



M. K.

Back to Top