Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Kako smršati do leta i osloboditi se celulita

Leto je bliže nego što vam se čini. Trenutno imamo načina da prikrijemo garderobom višak kilograma i nedostatke u vidu manjka zategnutosti kože. Ali, kad dođe toplo leto želim da opušteno mogu da obučem šta god mi padne na pamet, pa makar to bio šortsić i majica na bretele?
Ne znam za vas, ali, meni je zategnuta kože i vitka linija preduslov za nošenje neke vrste odeće. Jednostavno, ne osećam se prijatno, štaviše osećam se loše i nesigurno, ako obučem nešto u čemu bilo šta seva ili kipi. Ne želim da plaćam danak zimskoj opuštenosti! Treba odmah preduzeti nešto. Napravila sam spisak šta sve treba da uradim. To je prolećna rezolucija pošto je onoj novogodišnjoj prošao rok. Pa, da krenemo od najlakšeg. To je ujedno i moja omiljena i najprijatnija stavka – anticelulit masaža.

Na svu sreću mogu da biram gde ću da odem na anticelulit masažu jer kozmeticki saloni većinom nude ovu uslugu. Savet – zakažite masažu kako biste videli da li vam odgovara način rada terapeuta tj. masera. Postarajte se da proverite da li je reč o osobi koja je stručna i obučena za taj posao. Već posle prvog tretmana znaćete da li vam odgovara i da li da nastavite dalje. Tako da ostavite sebi prostora da se predomislite i odlučite za neki drugi kozmetički salon. Bitno je da je prostor u kome se radi masaža prijatan i da se vi boravkom u njemu osećate opušteno. Iako je reč o anticelulit masaži, ona u sebi nosi i komponentu relaks masaže, jer joj je cilj i opuštanje.
Ne moram da vam govorim da su higijena i čistoća prostora nešto sto ne trpi kompromise. Kada bih ušla u salon koji nije cakum-pakum čist, ja prva bih se iste sekunde okrenula i hvala lepo, dovođenja. Mada, mislim da takvih kozmetičkih salona, tj. salona lepote ni nema. Konkurencija je jaka i niko ne može sebi da priušti da nudi nešto ispod težnje ka savršenstvu.
Benefiti anticelulit masaže su višestruki. Ona blagotvorno deluje na opuštanje mišića i samim tim njihov lakši oporavak posle rada i napora, a na taj način se oni brže i pravilnije izgrađuju i jačaju. Podsticanje cirkulacije deluje na ubrzanje procesa eliminacije toksina i viška vode. Time se direktno utiče na obim butina ili nadlaktica. Olakšava se proces razbijanja masnih naslaga pod kožom.

Loša vest je da mi masaža neće biti dovoljna da postignem svoj cilj do leta. Probala sam svašta do sad i jedino što mogu da vam garantujem je da ne postoji čarolija pomoću koje ćete biti fit bez imalo uloženog truda i napora. Nema magičnog gela, napitka ili pilule od koje ćete smršati i zategnuti kožu. Zato se moj spisak ne završava na odlasku u kozmetički salon na moju omiljenu anticelulit masažu. Iako, mislim da je ona veoma važan činilac, kao što rekoh, nije jedini.
Vežbanje, fizička aktivnost i čitava nauka i industrija oko toga. Samo sam jednom tražila ideje za neke vežbe na netu i otad mi non-stop izlaze reklame za aplikacije za vežbanje, planeri ishrane ili sve u jednom. Svi pokušavaju da vas ubede i nametnu vam mišljenje da je to nešto mnooogo komplikovano i da nema šanse sami da se snađete, i da morate da instalirate aplikaciju koja je čudo i koja zna šta baš vi treba da jedete i kako da vežbate i slično. Probala sam, ne sviđa mi se. Suviše je komplikovano. A ne pruža ono osnovno što je ustvari prva prepreka većini koji se bore (ili bar misle da se bore) za bolju figuru. A to je disciplina, motivacija, upornost i doslednost. Znam, to su četiri stvari, ali u stvari jedna. Sve to može da bude milion puta jednostavnije. Potrebna je samo volja, a ne aplikacija. Teretana je sjajno mesto, jer kad odete tamo – nema izgovora u vidu - vežbala bih, al nemam tegove i strunjači i onu rastegljivu traku. Tamo svi vežbaju, pa morate i vi!

Isto je sa ishranom. Keto, hrono, nano, sedamnaest malih obroka dnevno. Ako imate bebu lakše ćete nju nahraniti na svaka 3 sata, nego sebe ukoliko se pridržavate tih planova ishrane. A tek da ne pričam koliko tu zabluda ima oko toga šta treba jesti, a šta ne. Avokado ima više kalorija od čokolade. Izuzetno je zdrav. Jedna kalorija je jedna kalorija bilo da dolazi iz torte, limuna ili avokada. Dve magične reči su kalorijski deficit. Manje kalorija uneti nego što trošite. Tačka. U svemu biti umeren, ne pada u nesvest ni od gladi, ni od vežbanja. Tačka.
Sve može da bude veoma jednostavno. Shvatila sam da je veoma važno sebi ugoditi i pored svih obaveza koje svi mi imamo, naći vremena samo za sebe. To je ono što Amerikanci zovu „me time“. Za mene to podrazumeva mnogo toga što mogu i želim da radim i o tome bih mogla čitav roman da napišem. Ovde mogu da navedem jednu ideju koja je dosta očigledna i nije nikakvo otkrivanje tople vode, ali je tačna. Priuštite sebi ulepšavanje i opuštanje. Idite u vaš omiljeni kozmetički salon i uradite tretman lica i masažu. Prijaće vam i više nego što mislite. Naravno manikir, pedikir i nova frizura se podrazumevaju. Opšte je poznato da poboljšanje izgleda ima veoma jak uticaj na samopouzdanje i kreativnost. što ne biste probali da prepustite profesionalcu da vam oblikuje obrve ili da vidite kako bi vam stajala nadogradnja trepavica. Napravite neki mali make over i zadovoljstvo koje budete osetili preliće se i u druge segmente života. Dobićete još veću motivaciju da budete istrajni u svom pohodu na bikini telo.

Prolećno sunce me moli da izađem. Odoh da vozim rolere, a posle sam zakazala kod frizera. Držim vam pesnice da do leta ispunite zacrtane ciljeve u vezi sa vašim izgledom. Šta god da radite ne zaboravite da ugodite sebi. Ja to neću zaboraviti.
Uživaje!

Veliki pozdrav od vaše drugarice iz komšiluka

K. D.

Foto: The Lazy Artist Gallery from Pexels
Back to Top