Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Najbolji Nissan servis za omiljenog Japanca

Nije tajna da Srbi vole Japance. Pored nemačkih automobila, možemo sa sigurnošću da tvrdimo da su omiljeni četvorotočkaši na našim prostorima pristigli upravo iz zemlje izlazećeg sunca. Među njima ne bismo mogli da se odlučimo ko nosi primat, ali svakako da su modeli potekli od japanskog proizvođača Nissan veoma cenjeni i traženi.

Nije ni čudo zašto je popularnost japanskih automobila uvek bila velika. Odlikuje ih precizna izrada, kvalitetni materijal i inženjerska pedantnost i perfekcionizam u svakom detalju. Svaki dobar proizvod mora da ima i dobar servis. Iako svaki nissan servis nudi usluge redovnog održavanja i popravljanja kvarova na nissan vozilima, novopečeni ponosni vlasnici ovih automobila pitaju se koji servis je najbolji.

Blog ilustracija: Najbolji Nissan servis za omiljenog Japanca


Foto: Pixabay

Kriterijuma za izbor dobrog majstora i servisera vašeg vozila je više. Kada je Nissan u pitanju, servisi koji su ovlašćeni za ovu prestižnu japanski marku nude kvalitetnu i stručnu uslugu, a na raspolaganju su im samo originalni zamenski delovi kada treba obaviti popravku, mali ili veliki servis. Japanci su poznati po tome da su veoma pedantni i precizni. Tačnost je nešto čemu se uče i treniraju od malih nogu, tako da je gotovo upisana u njihov genetski kod. Ovde ne mislimo samo na tačnost u vremenskom, već u svakom drugom smislu. Ovu filozofiju preneli su i na automobilsku industriju. Nissan je drugi po veličini japanski proizvođač automobila, odmah iza Tojote. Širom sveta ima veoma veliku servisnu mrežu, koja obuhvata i partnerske kompanije koje posluju u vidu ovlašćenih servisa. Da bi neko mogao da ponese ovo, slobodno možemo da kažemo, zvanje, mora dosta da se potrudi.

Blog ilustracija: Najbolji Nissan servis za omiljenog Japanca


Foto: Pixabay

Auto servisi koji su se opredelili za servisiranje nissan vozila moraju zadovoljavati stroge standarde kvaliteta koji podrazumevaju više stvari. Ljudstvo i zaposleni kadar mora biti dobro stručno obučeni i mora do tančina poznavati sve aktuelne modele nisan automobila ili vozila. Način rada podrazumeva unapred strogo propisane procedure koje se poštuju. Čast, vrednoća i poštenje – sve su to odlike po kojima su Japanci kao narod poznati. Od ovih postulata se ne odustaje i nema izuzetaka ni kada je bilo koji radnik u pitanju, koji stoji ispred njihove kompanije.

Blog ilustracija: Najbolji Nissan servis za omiljenog Japanca


Foto: Pixabay

Oprema koja se u nissan servisu koristi u dijagnostičke svrhe mora biti vrhunska. Nissan automobili poznati su po tome da imaju dosta elektronike i da su veoma delikatni kada su popravke i redovno servisiranje u pitanju. Napredne tehnologije koje se već decenijama koriste u proizvodnji nissan vozila moraju se pratiti i kontrolisati pomoću drugih naprednih tehnologija koje su prisutan u auto servisima za nissan vozila. Polazi se od neizbežne kompjuterske dijagnostike koja će tokom svako g redovnog servisa proveriti opšte stanje automobila. Prilikom malog servisa zameniće se ulje i filteri za gorivo i vazduh, i ukoliko je potrebno još nešto. Kada je reč o opremljenosti samih servisa, pored napredne dijagnostike i modernih uređaja iz domena elektronike, kompjutera i softvera koji zna kako da komunicira sa računarom automobila i ostala oprema prisutna u servisu mora biti iz najviše klase. Dizalice za automobile, kompleti alata koje čine ključevi, šrafcigeri, klješta i sve što uz to organizovano je s japanskom preciznošću.

Najčešće usluge koje se u servisima traže upravo su redovan godišnji mali servis, kao i periodični veliki servis. Vanredna servisiranja podrazumevaju usluge dijagnostikovanja kvarova, popravku i zamenu dotrajalih ili pokvarenih delova. Nositi ime ili prefiks nissan servis veoma je zahtevno. Jer to podrazumeva da se ugrađuju samo originalni delovi i da se pruža najbolja usluga.

Blog ilustracija: Najbolji Nissan servis za omiljenog Japanca


Foto: Pixabay

Da li su cene visko u nissan servisima, pitanje je koje mnoge muči. Svako pitanje u vezi sa cenom koju nissan servis nudi ili bilo koji drugi servis automobila, nosi sa sobom neka objašnjenja. Jedno od najkraćih i najjednostavnijih je da je najskuplji servis onaj koji nije kvalitetno urađen ili onaj prilikom kog su ugrađeni delovi koji su sumnjivog kvaliteta. Bilo kakva ušteda ove vrste nikome se ne isplati i na kraju se obija o glavu. Stara izreka „nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari“ apsolutno stoji kad je o servisima reč. To ne znači da su cene u nissan servisu visoke u odnosu na druge, već samo hoćemo d naglasimo da je svako upoređivanje cena na slepo pogrešno gledanje.

Blog ilustracija: Najbolji Nissan servis za omiljenog Japanca


Foto: Pixabay

Najvažnije je da se briga o automobilu poveri pravoj kući od poverenja. Tako ste sigurni da je servis urađen kako treba, da ste platili originalne delove koji vas neće izneveriti iza prve krivine. Isto tako, znaćete da je sve na vašem nissan ljubimcu urađeno kako valja. Ako ima kvarova, da su pravilno dijagnostikivani, kao i da nema izmišljenih i nepotrebnih stavki. Što se manje razumete u automobile to je mogućnost da vas u servisu koji nije dobar i proveren neko prevari. To nekom može da se desi jedanput, ali, na žalost, nekome se može dešavati nebrojeno puta dok ne uđe u seriju kvarova. Tada, taj vlasnik vozila ili posumnja da nešto debelo nije u redu sa njegovim autom i pokušava što pre da ga se otarasi ili posumnja u kvalitet servisiranja i znanje i poštenje osoblja koje radi u tom servisu. Ako krene drugim putem i ode u dobar i provereni servis odmah će shvatiti šta do tad nije bilo u redu i gde je trošio i vreme i novac. Zato se uvek treba obratiti samo proverenim serviserima koje možete pronaći kod nas na sajtu.

Svako ko ima dobrog majstora svestan je koliko je važno imati nekog od poverenja u čiju stručnost ne sumnjate. Još ako radi u servisu koji je opremljen najboljom opremom, onda nema zime.

Svako servisiranje u nissan servisu za koji ste se odlučili prati i detaljno upisivanje svega što je urađenu u servisnu knjižicu. Serviser će vam prilikom prijema vozila ukazati da li se dijagnostika naplaćuje ako je o popravci reč. Potom, nakon utvrđivanja kvara na vašem nissanu, serviser će vam predočiti cenu i dogovoriti se sa vama o daljim postupcima. Uz svaku popravku ide i garancija. Ukoliko postoje nedostaci koje bi trebalo dodatno otkloniti, ali da to nije hitno, serviser će vam objasniti o čemu je reč i do kad bi to trebalo uraditi.

Sve to dobijate ako sarađujete sa najboljim serviserima koji će u nissan servisu svoju punu pažnju posvetiti vašem automobilu. Japanska preciznost, pedantnost i težnja ka perfekcionizmu preslikana koda nas – to je slika i prilika nissan servisa za primer kakvih ima i kod nas.

M. K.

Back to Top