Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Njegovo veličanstvo Audi

Od početka dvadesetog veka kada je u Nemačkoj počela proizvodnja sigurnih i kvalitetnih a ipak luksuznih automobila, pa do današnjih dana, potražnja za ovim automobilima ne opada. Naprotiv. Njihov prepoznatljivi logotip u vidu četiri prstena danas možete videti bezmalo na svakoj okuci. I to ne bez razloga. Zajedno sa još nekim nemačkim markama automobila upravo Audi automobili spadaju među najprodavanije luksuzne automobile na svetskom nivou. Impresivno, zar ne?

Audi je proizvođač sportskih, supersportskih i luksuznih automobila. Pažljivo dizajnirani i od kvalitetnih materijala napravljeni auto delovi Audi čine skladne celine ovih neodoljivih mašina. Sedište Audija je u Ingolštatu, Bavarska, Nemačka. Ime kompanije potiče od prezimena njenog osnivača, Augusta Horha. Horh je imao sina koji je baš u trenutku kada je njegov otac muku mučio oko odabira imena novoosnovane kompanije, učio latinski. Student je predložio da se prezime Horh koje znači slušati prevede na latinski i tako je nastao Audi. Kompanija je zvanično ustanovljena 1909. godine, da bi se 1932 godina pregrupisala, integrišući sa još tri proizvođača kompaniju koje za svoj logo uzela četiri spojena prstena koji predstavljaju sva četiri proizvođača ujedinjena u kompaniji koja je do danas zadržala i logo i ime. I sve to uz slogan „ Napredak kroz tehniku“!

Da li ste znali da je 1921 godine Audi bio prvi nemački proizvođač automobila koji je na tržište izbacio serijski automobil koji je imao volan na levoj strani. Tih burnih dvadesetih godina prošlog veka volan na levoj strani se pokazao kao odlično rešenje, jer je omogućavao mnogo bolji pregled nadolazećeg sobraćaja, i na taj način preticanje učinio mnogo sigurnijim i bezbednijim nego do tada, i vožnju desnom stranom puta time proširio i ustanovio kao obaveznu u velikom delu sveta.
Blog ilustracija: Auto delovi Audi Foto: PIRO4D, Pixabay
Istinski zaljubljenici Audijevih automobila lako mogu pronaći obilje podataka kako se razvijao dizajn, rasle performanse ili menjalo ciljno tržište i šta i kada je po tom pitanju urađeno. U novije vreme evidentno je da je Audi prilično modernizovao svoj veoma klasičan, neki bi možda rekli i staromodan dizajn.

Kao i sve velike i svetski poznate ali i priznate proizvođače automobila, ni Audi nije ostao imun na takmičenje sa konkurentskim kompanijama i proizvođačima. Poslednjih dvadesetak godina vrlo snažno je porasla prodaja Audijevih automobila i to ne samo na evropskom, onom uhodanom tržištu, već i u Americi i Kini. Na ovaj način Audi opravdava slogan svoje kompanije.

Kao što je to dobro poznato, Audi vozila su do sada imala naziv svog modela na zadnjem delu vozila koji se uglavnom sastojao od jednog slova A, Q, S ili R i jednocifrenog broja. Na taj način su označeni modeli od najmanjeg A1 do najvećeg SUV vozila Q7, sportskog dvoseda R8 sa izuzecima kao što je Audi TT. Osmišljenog imena modela pozadi je bio i skup slova koji predstavlja vrstu motora kao na primer TFSI, TDI, G_Tron ili E_Tron. Novina je da će se sada pored svega navedenog ispred oznake motora nalaziti dvocifren broj koji se završava nulom ili peticom i to u rasponu od 30 do 0 a koji se neposredno odnosi na snagu pogonskog agregata u vozilu.

Pretpostavka je da vozite neki od brojnih Audijevih modela. U vaše vozilo ugrađene su hiljade delova koji moraju funkcionisati u skladu, besprekorno jer samo na taj način nećete ugroziti i sebe, ni svoje saputnike ali ni ostale učesnike u saobraćaju čiji ste neposredni učesnik. Habanje delova je neminovnost, sa kojom ste računali onog momenta kada ste odlučili da automobil uopšte posedujete. Srećom, naše tržište ne oskudeva originalnim delovima, koje je potrebno nabaviti. Insistira se upravo na nabavci originalnih delova jer je to uslov da vaše vozilo bude optimalno usklađeno i da može da udovolji strogim zahtevima u kvalitetu ali isto tako i visokim standardima sigurnosti kojima se ova vozila odlikuju. Neki od većih servisa i generalnih zastupnika – distributera Audi auto delova nude preko 25.000 delova raspoloživih i lako dostupih kupcima u svim delovima naše zemlje.

Ukoliko smatrate da ste dovoljno edukovani i želite da delove za svoj automobil poručite sami, to možete učiniti veoma jednostavno. Postoje specijalizovani Audi programi koji vam omogućuju da dobijete sve potrebne podatke, tačne, precizne o delovima koji su vam potrebni. Ukoliko ne posedujete odgovarajuće programe ili nemate pristup istima, obratite se zastupništvima Audi auto delova. Audi ovlašteni servisi vam takođe mnogo mogu pomoći u potrazi za odgovarajućim delovima. Neki od servisa imaju svoje call centre, kojima se takođe možete obratiti za pomoć.
Blog ilustracija: Auto delovi Audi Foto: Marlene Bitzer, Pixabay
U potrazi za odgovarajućim auto delovima za svoj Audi često možete videti reklame i oglase, mnogobrojne ponude za kupovinu polovnih auto delova. Kupovina polovnih auto delova je kao kada igrate lutriju. Postoji mogućnost da ste dobro odabrali, ali, možete li biti sigurni? Sasvim je razumljivo da će se mnogi od vlasnik kojima je potreban deo za Audi pokušati snaći tako da do dela ili delova dođu što brže i/ili za što manje novca. Pa ipak, samo originalni delovi sa odgovarajućim sertifikatom izdatim od strane proizvođača mogu garantovati sigurno postavljanje i bezbednu dalju vožnju. Ako se, bez obzira na sve ipak odlučite za kupovinu polovnih delova, ne radite to na neviđeno ili se potrudite da kupovinu na neki način odobri serviser ili automehaničar koji je obučen u radu sa Audi automobilima. Ne zaboravite da su polovni delovi već odslužili deo svog radnog veka i nema pouzdanog načina da se dokaže koliko dugo ili dovoljno dobro dati deo / delovi mogu služiti vašem automobilu.

Auto delovi koji se prodaju na našem tržištu bila u pitanju on line prodaja, prodaja putem servisa, direktna prodaja ili prodaja putem distributivnih lanaca prodaje, svi auto delovi mogu se podeliti u nekoliko kategorija. To su

- auto delovi koji su potrebni za rad motora

- auto delovi koji podržavaju rashladni sistem

- auto delovi koji služe sistemu usisavanja vazduha

- auto delovi koji čine sistem za gorivo

- auto delovi koji su u sklopu izduvnog sistema

- auto delovi koji omogućuju rad električnih i elektronskih sklopova u automobilu

- auto delovi koji su u sastavu sistema za filtriranje goriva, ulja i vazduha

- auto delovi svetlosnog sistema

- auto delovi transmisije i menjača

- auto delovi sistema za upravljanje vozilom

- auto delovi koji su u sklopu sistema za grejanje i ventilaciju

- auto delovi u sklopu karoserije

- auto delovi u sklopu sistema za klimatizaciju vozila

- auto delovi kočionog sistema vozila

- auto delovi sistema ogibljenja i vešanja

- auto delovi prenosa sile sajlama

- oprema vozila

Svima nam je dobro poznata činjenica da Audi nudi neka od najnaprednijih tehnoloških rešenja na svetskom tržištu i isto važi i za delove koji vam mogu biti potrebni za vaš automobil. Kako po vrhunskoj tehnologiji, isto tako je Audi kao luksuzni i visoko pozicionirani brend poznat i po stilu i estetski odličnim rešenjima. Vozači se slažu da su vožnja i upravljanje Audijevim automobilima naprosto savršeni a kabina udobna i tiha. Bez obzira na utisak otmenog koji odaju, Audi automobili imaju odlične performanse za svakodnevnu vožnju po svim vremenskim uslovima i različitim kvalitetima puta po kome se kreću.
Blog ilustracija: Auto delovi Audi Foto: dgozgozz, Pixabay
Ukoliko se dobro informišete i pridržavate uputstava proizvođača, vaš omiljeni Audi automobil ne mora biti preterano skup za održavanje. Takođe, izbegavajući bilo koju vrstu pogibeljnog i po sebe ali i po svoj automobil, smanjujete potrebu za delovima na minimum. Redovnim servisiranjem u ovlaštenim Audi servisima ili od strane ovlaštenih Audi mehaničara, a koje u našim automehaničarskim servisima nije teško pronaći takođe ćete rizik smanjiti na minimum.

Potrebno je uzeti u obzir da je Audi jedan od vodećih svetskih proizvođača automobila. Kada se ta činjenica uzme u obzir, razumljivo je da je situacija ista i sa proizvodnjom i distribucijom auto delova za sve proizvedene tipove Audi vozila. Naše tržište nudi sve više mogućnosti kupovine Audi vozila i možemo se pohvaliti da i ponuda auto delova prati taj trend. Veoma je važno da prodavnice ili neki drugi distributivni centri narodski rečeno znaju šta rade i šta prodaju. Kada su u pitanju on line prodavnice, i one moraju pratiti tehnološki rast i napredak i biti u toku svakodnevnih poboljšanja ili promena na svim modelima. Programi koji služe traženju Audi auto delova svakog dana su sve složeniji i naprosto zahtevaju od prodavca da ima dovoljno stručnog znanja i tehničku osposobljenost da bi bio u stanju da odgovori i udovolji potrebama svojih klijenata. Kako bi se sam deo lakše mogao identifikovati ali i pronaći, poručiti, platiti, dostaviti od prodavaca se traži ne samo visoko znanje u korišćenju datih programa već i osposobljenost i tehnološka stručnost u ovom području. Na taj način kupcima se omogućuje lakši izbor uz obilje podataka a samim tim i mogućnost sigurne internet kupovine.
Blog ilustracija: Auto delovi Audi Foto: Mikes-Photography, Pixabay
S obzirom da su Audi auto delovi vrlo specifični možete se naći u situaciji da uz sav uložen trud ne možete da pronađete deo koji vam je potreban. Pre nego što krenete u potragu za prodavcima auto delova preporuka je da zapišete broj šasije svog automobila. Taj podatak je neophodan svakom iole obučenom distributeru ili prodavcu jer na osnovu njega može potražiti i u većini slučajeva, i pronaći baš onaj deo koji vam je potreban. Ovo je najbolji način da se izbegnu greške ili da se njihov broj svede na minimum.

Kao i svaka velika kompanija Audi je tokom svog višedecenijskog postojanja i poslovanja beležio uspone i padove. Pa ipak, poslednjih decenija Audi beleži konstantan rast prodaje. Zabeležen je podatak da je Audi kompanija 2010. godine prodala preko milion svojih vozila i time značajno premašila predviđenu godišnju prodaju. Do danas je prodaja Audi vozila u konstantnom usponu. U Evropi Audi vozila spadaju među prva tri najprodavanija. Ovi podaci potkrepljuju tvrdnju da pri izboru auto delova treba birati samo najkvalitetnije, znači originalne delove. Na taj način ćete svom omiljenom Audi vozilu učiniti ogromnu uslugu – dozvolićete mu da vrši svoju funkciju onako kako su to njegovi kreatori zamislili, vrhunski!

Većina proizvođača auto delova jedan od najvažnijih i najobimnijih segmenata u proizvodnji je upravo proizvodnja Audi auto delova. S obzirom da je Audi kompanija stekla svoju reputaciju i održava je kvalitetom i besprekornim i kontinuiranim tehnološkim usavršavanjem, podrazumeva se da postoje delovi za Audi vozila koje aftermarket proizvođači nikako ne mogu kopirati ni napraviti. Još jedan od razloga da izdvojite veću sumu novca i potražite originalne Audi delove, koji vam stižu sa Audi logom i na taj način vam obezbeđuje sigurnost pri kupovini, jer znate ko je proizvođač u čiji kvalitet ste se uverili. Pa čemu rizikovati? Svako ko zna pravu vrednost i time se ne misli samo na cenu koštanja Audi vozila neće sebi dozvoliti da nedovoljno dobrim ili neproverenim delom ugrozi sistem u koji se deo ugrađuje pa time i rad celog automobila. Ukoliko želite da vrednost svog vozila što duže održite, da što duže uživate u komforu koji vam pruža i sigurno i bezbedno učestvujete u saobraćaju, preporuka je da nabavite isključivo originalne Audi delove za svoj automobil.
J. S.
Back to Top