Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Pametno uređenje hotelskih soba i apartmana uz pvc stolariju

Opremanje turističkih objekata zahteva puno pažnje. U fazama izgradnje novih ili renoviranja postojeći, trebalo bi dobro povesti računa o svakom detalju. Jedan od bitnih je kakva stolarija se ugrađuje.

Iz naslova se već vidi da nije tajna da je najbolja pvc stolarija ustvari idealna za sve vrste hotelskih soba ili apartmana. Ne samo kada su hoteli u pitanju, već i sve druge jedinice koje su namenjene za kraći boravak gostiju, trebalo bi da imaju novu pvc stolariju. Upoznaćemo vam sa svim očiglednim i manje očiglednim razlozima zbog čega je to baš tako.

Naime, pvc stolarija je najtraženija u građevinarstvu kad se zida nešto novo, ali i u svim ostalim prilikama u kojima se adaptira već postojeći objekat ili se radi renoviranje stana, kuće, lokala ili nekog drugog poslovnog prostora. Nije na odmet pomenuti opet da je cena pvc stolarije veoma pristupačna. Ali, to nije jedini razlog zašto je ona postala popularna. Kada neki artikal ima povoljnu cenu, kupci će ga rado testirati, ali ako se ispostavi da cenu ne prati kvalitet, odustaće od njega, bez obzira što je lako prijemčiv. Ako je proizvod o kome je reč, nešto što se ne kupuje svaki dan, već ima svrhu da služi još decenijama, onda kvalitet i pouzdanost uvek stoje ispred cene. Pošto pvc stolarija ima sve, ona je uspela da se nametne kao prvi izbor mnogima. Da li postoji neka razlika u tome kada prostor uređuju i osmišljavaju profesionalci i oni koji to nisu? Svako se vodi preporukom stručnjaka kada bira za sebe, a kada se uređuju ugostiteljski ili turistički objekti onda su stručnjaci ti koji biraju i daju konačnu reč. Pvc stolarija je dobra iz više razloga, a u turizmu, neki od njih se direktno odražavaju na uspeh biznisa.

Blog ilustracija: Pametno uređenje hotelskih soba i apartmana uz pvc stolariju


Foto: Mirandre

Pre svega, cena najama apartmana ili sobe u hotelu zavisi od mnogo faktora: lokacija, blizina centra i bitnih sadržaja, ali i opremljenost. S tim u vezi je i prvi utisak koji neki prostor ostavlja na nas. Kvalitetna pvc stolarija koja besprekorno radi, nešto je što uzdiže svaki prostor. Nasuprot tome, stara i dotrajala drvena stolarija ne bi ostala nezapažena i pobrojala bi negativne kritike. Dobra stolarija, ne samo da pruža komfor, već odaje utisak da se u objekat ulaže. Sobe koje se ne renoviraju redovno, odnosno kad treba, na goste utiču tako da imaju osećaj da je objekat nije na nivou na kom bi trebalo da bude. Dobra pvc stolarija je u ovom smislu osnova bez koje se ne može.

Lep izgled novih belih pvc prozora i vrata od terase, upotpunjeni sa kvalitetnim roletnama ili bar teškim zavesama, utiče na to da nam čitav prostor deluje čisto, uredno i udobno. Ne treba tome dodati mnogo toga da bi se na kraju stvorila slika veoma lepe sobe u kojoj je boravak prijatan. To nije mala stvar u današnje vreme. Svako ko ima goste koji se vraćaju na isto mesto, veoma je uspešan i treba da neguje dobru praksu koja ga je do toga dovela. Isto je i sa privatnim smeštajem. Na taj način ulaganje u pvc stolariju donosi nove prihode. Ulaganje je malo, a prihodi su dugoročni i višestruko veći.

Što se tiče štednje i zarade, svaki hotel ili in teži da pruži što veći komfor sa što manjim troškovima. Tako dovoljno novca ostaje u kasi. Ostaje zarada, ali i prostor za dalja ulaganja i unapređenja. Pvc stolarija aktivno štedi novac i to non-stop. Zimi smanjuje potrošnju grejanja, a leti utrošak energije za hlađenje. Hoteli su naročito interesantni, jer većina njih prelazi na sistem individualne kontrole temperature po sobama. Centralno grejanje i hlađenje su dobra rešenja, ali sve dok sami gosti imaju kontrolu nad temperaturom u svojoj sobi. U suprotnom, retko ko bi bio zadovoljan, tj. većina bi bila nezadovoljna. Nekom bi bilo suviše toplo dok se neko drugi smrzava. Ljudi su toliko različiti, da za istu temperaturu u sobi od trojice njih možete lako dobiti potpuno različite odgovore. Prvi bi odmah zvao recepciju žaleći se da mu je (idealna temperatura od npr. 22 stepena) suviše niska i tražio bi da se pojača grejanje. Pitao bi gde je termostat u sobi kako bi sam podesio temperaturu. Drugi bi rekao da mu je dobro i prijatno. Treći bi se žalio na vrućinu i pitao bi da li grejanje može da smanji. Tako je zimi. A tek leto što je komplikovano. Neko ne podnosi klima uređaj, a neko ne može bez njega da živi. Osim štete koju poslovanju nanosi loša kritika gostiju, tu su i dalje troškovi. Kada svako ima kontrolu nad termostatom, idealno je da toplotna izolacija bude što bolja jer se tako ugrejan prostor neće brzo ohladiti i temperatura na termostatu će sporije padati, samim tim grejanje će se ređe uključivati. Isto je i sa klimom leti. Dobra termoizolacija sprečava prodor vrućeg vazduha spolja. Klima manje radi i manje troši struju. Troškovi su znatno umanjeni. Gosti su zadovoljni jer sami kontrolišu temperaturu u sobi, a računi su umereni, tj. najmanji mogući.

Dobra toplotna izolacija ide u paru i sa zvučnom izolacijom. Ekstremno je važna u hotelima, apartmanima i privatnom smeštaju koji se izdaje turistima. Sobe među sobom treba da imaju deblje zidove koji su dobro izolovani, ali ni spolja ne bi smela da prodire buka. Gostima treba mir kada su u sobi, bilo da su tu na odmoru ili poslovno. Ko želi buku i gužvu ide u centar zbivanja, ali svako voli tišinu kad se vrati u svoju sobu, kako bi se odmorio i spremio za dalje avanture ili poslovne uspehe. Istini za volju, hotelske sobe i apartmani su češće mesta koja nam služe da samo prespavamo i eventualno napravimo neku pauzu tokom dana, a svo preostalo vreme posvećeno je svrsi putovanja: letovanje, zimovanje, poslovni put, obilazak grada … S tim u vezi je i jasna težnja da u sobi bude uvek što tiše jer treba se naspavati i odmoriti za novi dan. Naročito ako je položaj hotelske sobe takav da gleda na prometnu ulicu ili da je u blizini neki lokal. Pritužbe na buku su često među negativnim ocenama hotela, a pvc stolarija je jeftin i efikasan način da se ove pritužbe eliminišu. Mane ne treba skrivati, i ako je neka soba bučnija zbog okoline, treba je maksimalno zvučno izolovati i ponuditi je po nižoj ceni. Preporučiti je mladima koji ne obraćaju pažnju na buku, a možda je čak i traže. Na taj način svako dobija ono šta je platio i svi su zadovoljni. Kritike su pozitivne jer su gosti zadovoljni.

Pročitajte još:

- Zimska bašta od pvc stolarije

M. K.
Back to Top