Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Počeo je Beogradski sajam knjiga – 64. po redu

Beogradski sajam knjiga jedan je od najposećenijih sajmova. Da li Srbi vole da čitaju, koje se knjige najviše kupuju na sajmu i šta će od posebnih događaja biti priređeno ove godine u okviru 64. beogradskog sajma knjiga?

Blog ilustracija 64 Beogradski sajam knjiga


Uvek impozantan i dobro posećen. Ove godine prisutno je čak oko 500 izlagača. Na slikama i u prilozima u medijima vide se reke ljudi, gužva među štandovima. Mnogi su godinama pokušali da odgonetnu šta je to što naš narod toliko privlači i da li se zaista toliko čita kod nas. Neko je došao da nabavi stručnu literaturu, neko udžbenike, a pored toga mnogi su naišli na izdanja kojima neplanirano nisu mogli odoleti. Sajamski popusti nisu zanemarljivi, tako da se svakako isplati posetiti beogradski praznik knjige.

Pored mnogobrojnih domaćih izdavača, kao izlagači i ove godine nastupaju i gosti i inostranstva. Biće dodeljene značajne književne nagrade, kao što su: izdavač godine, izdavačka kuća godine, najbolja dečija knjiga, nagrada za izdavača iz dijaspore, nagrada Bogdan Kršić za najlepšu knjigu, specijalna priznanja za doprinos nauci, nagrade za izdavača knjige ili stripa, kao i priznanje za mlade dizajnere.

Blog ilustracija SIGURNOSNA VRATA


Foto: Pixabay

Gost sajma knjiga je egipatski pisac i predsednik međunarodnog sajma knjiga u Kairu, Haitim Alhaj Ali, koji je govorio na otvaranju. Takođe, ugledna gošća iz inostranstva je i egipatska ministarka kulture Ines Abdel Daim.

Blog ilustracija 64 Beogradski sajam knjiga


Foto: Pixabay

Pored gostiju iz Egipta, na Sajam će doći i uvaženi gosti iz SAD, Rusije, Turske i Litvanije.

Bilo da ste pohitali na sajam kako biste dograbili neko od hit izdanja po povoljnijoj ceni, ili idete bez posebnog, unapred razrađenog plana s namerom da razgledate i kupite ono što Vas na licu mesta najviše privuče, svakako želimo Vam da nađete ono što ste tražili . Cena ulaznice je i ove godine povoljna i iznosi 250 dinara za pojedinačne ulaznice, a 150 dinara za grupne posete.

M. K.

Back to Top