Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Profesionalne mašine za čišćenje popravlja Karcher servis

Kada se pomenu profesionalne mašine za čišćenje većina nas pomisli na velike objekte, markete, tržne centre ili industrijska postrojenja. To je samo deo priče, a čišćenje i održavanje objekata velikih površina zahteva posebnu pažnju i opremu. Jedna od najpoznatijih kompanija koja se bavi proizvodnjom profesionalnih mašina za čišćenje je nemačka firma Kärcher.

Nije samo reč o mašinama za čišćenje i održavanje, već o mnogo širem asortimanu i paleti proizvoda. Ali, za početak, da krenemo od onoga što interesuje većinu potencijalnih kupaca. Potražićemo odgovore na najčešće postavljana pitanja u vezi sa Kärcher proizvodima. Što se tiče osnovne podele, kada je asortiman proizvoda u pitanju, oni se grupišu i mašine i opremu za održavanje i čišćenje kuće i bašte, kao i program proizvoda za profesionalnu namenu. Reč je visokokvalitetnim uređajima u koje je ugrađeno znanje, kvalitet i decenije iskustva. Najvažnije je napomenuti da ova firma ima odličnu servisnu podršku, i da Karcher servis održava, popravlja i servisira sve tipove uređaja koji su u ponudi u kompaniji.

Blog ilustracija: Profesionalne mašine za čišćenje popravlja Karcher servis


Foto: Pixels

Jedna od najtraženije kategorije proizvoda koje nudi Kärcher jesu mapine za toplo i hladno pranje pod pritiskom. Međutim, šta je to što je lansiralo ovu kompaniju u svetu i dalo joj internacionalnu dominaciju i prepoznatljivo ime u ovoj branši? Najkraći odgovor na ovo pitanje bila bi raznolikost. Činjenica da su se u ovoj kompaniji odavno odlučili da prave mašine ili uređaje za uskospecifičnu namenu doprinela je izgradnji brenda i njegovom međunarodnom uspehu. Ako bismo hteli da nabrojimo još neke kategorije Kärcher proizvoda tu bi onda bile: profesionalne mašine za pranje podova, paročistači, mašine za poliranje podova, uređaji za metenje, baštenske pumpe … Spisak, naravno nije konačna, ali je dovoljan da za početak nagovesti o tome da kupci ovih kvalitetnih proizvoda dolaze iz raznih branši. Kada nudite profesionalne mašine, od vas, kao proizvođača se očekuje i da obezbedite servisnu mrežu vrhunskog kvaliteta. Sa Karcherom je to slučaj. Mašine koje prodaju nisu ni malo jednostavne i potrebno je stručno lice koje će se baviti njihovom popravkom i zamenom delova kada je to potrebno. Način na koji čuvate i održavate Kärcher uređaje, mašine i opremu utiče na njihov vek trajanja. Inicijalno, kvalitet je na njihovoj strani i stvara preduslova za više godina upotrebe i zadovoljstva klijenata i kupaca. Ali i sami korisnici nose deo odgovornosti koja se ogleda u tome da pravilno rukuju mašinama i da ih servisiraju i održavaju isključivo u skladu sa preporukama proizvođača. To nije samo zbog toga što mašine imaju garanciju i ako bi se njima bavio neko ko nije ovlašćen, ona bi izgubila vrednost, već iz razloga što je zaista potrebno poznavati tehnologiju i način funkcionisanja kako bi se znalo šta se s njima radi kada nešto zakaže. Zato, prestižne kompanije poput Kärchera ništa ne prepuštaju slučaju. Napravile su mrežu svojih ovlašćenih servisa u celom svetu. Tako je i kod nas slučaj.

Da se osvrnemo za trenutak na to koji su to sve proizvodi koji dolaze iz ove kompanije, za koje je obezbeđen servis. Kada je u pitanju program za domaćinstvo koji je predstavljen pod zajedničkim nazivom kuća i bašta, tu su: kompresorski čistači, parni čistači, akumulatorski usisivači za prozore, čistači za tvrde podove, akumulatorske metla, multifunkcionalni usisivači, čistači dvorišta, pumpe, sistemi za zalivanje kao i pribor i oprema brenda Kärcher. To su najvažnije kategorije u segmentu domaćinstva, a tu je i druga branša, ona po kojoj je karcher najpoznatiji, a to je profesionalni program. Deo asortimana koji spada u ovaj program čine: kompresorsko usisivači, parni čistači, akumulatorske perionice, mašine za usisavanje i pranje podova, usisivači za prozore i površine, mašine za čišćenje tepiha, čistači vazduha, komunalna tehnička vozila, mašine za čišćenje suvim ledom, profesionalne mašine za metenje, kao i sva prateća oprema.

Jasno je da je kompanija i njeni proizvodi u žiži interesovanja mnogih, od vlasnika auto perionica, preko tepih servisa, pa sve do kompanije koje se uslužno bave čišćenjem i održavanjem objekata. To je samo mali deo potencijalnih kupca profesionalnog programa. Ne treba zaboraviti industrijsko postrojenja, kao i sve druge privredne objekte u koje spadaju turistički i ugostiteljski objekti. Sportske hale, arene, već pomenuti mega marketi i još mnogo toga, pomislite samo na bilo koji prostor koji zahteva profesionalno čišćenje. Naravno, do politike svake kompanije je da li će samostalno sprovoditi održavanje higijene ili će angažovati treću stranu. Bilo kako bilo, u čijim rukama su profesionalne mašine, taj će biti odgovoran i za njihovo održavanje i servisiranje.

Kada kupujete kvalitetne proizvode koji stoje pod imenom jednog od najprestižnijih svetskih brendova, da ne kažemo lidera u oblasti, onda niste kupili samo kvalitetnu mašinu ili nešto drugo iz asortimana. U paketu ide i briga o kupcima i klijentima. Kompanija Kärcher je obezbedila odličnu podršku kupcima koja je dostupna za sva pitanja i odgovore. To je za očekivati. Inače, ako malo razmislite o tome, to je još jedan od razloga zašto vredi novac ulagati u kvalitetne stvari. Činjenica da je neko postao lider u branši govori puno o toj kompaniji. Nijedan uspeh nije došao ni preko noći, ni slučajno. Iza svega stoje godine istraživanja tržišta, ulaganja u ideje i stručnost, timski duh, inovativnost i hrabrost. Ovo ne bi trebalo da zvuči kao neka reklamna kampanja, već kao puko iznošenje činjenica. U bilo kojoj oblasti, nešto što je dobro i kvalitetno, trajaće dugo i mnogi će za to čuti. Nasuprot tome, kada nešto nije dobro, brzo će otići u zaborav jer će ga prirodno istisnuti konkurencija.

Tako da ako razmišljate da pokrenete sopstveni biznis za koji je potrebno nešto iz proizvodnog asortimana kompanije Kärcher, svakako imajte na umu da ulaganjem u kvalitet možete samo da profitirate. Važno je napomenuti da Karcher servisi ugrađuju isključivo originalne rezervne delove u mašine koje servisiraju i popravljaju. Od njih možete očekivati stručnost, brzinu i profesionalizam. S druge strane, ako ste pojedinac koji je vlasnik ili namerava da kupi nešto iz kućnog programa, znate kome treba da se obratite kada neki uređaj treba da se popravi, ili da se zameni neki deo.

M. K.

Back to Top