Mirandre

Registruj se
Prijavi se

SIGURNOSNA VRATA ISKUSTVA kažu da pažljivo birate

U današnje vreme više se ne postavlja pitanje da li su sigurnosna vrata luksuz ili potreba.

Od kada su se pojavila na našem tržištu, sigurnosna vrata su privlačila pažnju i izazivala interesovanje mnogih. Nekada im je cena bila, u proseku, viša nego danas i smatralo se da su ona privilegija samo nekolicine. Međutim, vremena su se promenila i sada svedočimo pojavi da su se pored domaćih sigurnosnih vrata pojavili i modeli i sa drugih tržišta, što je uticalo i na obaranje cene sigurnosnih vrata koja je niža u odnosu na onu koja je bila aktuelna pre desetak godina.

SIGURNOSNA VRATA ISKUSTVA kažu da pažljivo birate


KINESKA SIGURNOSNA VRATA ISKUSTVA

Kineska sigurnosna vrata sve su traženija i popularnija na tržištu zbog pristupačne cene. Kupci se pitaju da li je niska cena odraz lošijeg kvaliteta, ili je to samo produkt masovne proizvodnje. Velika je zainteresovanost za iskustva sa kineskim sigurnosnim vratima, pošto im je cena veoma pristupačna. U ponudi postoji više modela, koji su namenjeni za spoljnu ili unutrašnju upotrebu. Kao i za sva druga vrata i ovde važi pravilo da je pre svega neophodno da se poštuju pravila montaže i namene nekog određenog modela.

Kupaca sigurnosnih vrata koja su poreklom iz Kine ima mnogo. Neko apriori vezuju nižu cenu za lošiji kvalitet, ali da li je to zaista tako. Prema iskustvima ovih kupaca, postoje mnogi koji su veoma zadovoljni performansama kineskih sigurnosnih vrata. Zanimljivo je da ova vrata često imaju čak više tačaka zaštite, uvidu više ulaznih tačaka za šipke u odnosu na neke skuplje modele. I ovde postoje skuplje i jeftinije varijante sa jednom ili dve brave. Kao i kod bilo koje druge vrste proizvoda, i kod ovih vrata se javljaju reklamacije. One mogu biti različite, kao što je na primer da se mehanizam na bravi zaglavi. Međutim, odnos broja prodatih vrata i procenat reklamacija kod ovih modela ne razlikuje se znatno u poređenju sa drugim skupljim klasama sigurnosnih vrata. Korelacija cene i kvaliteta uvek postoji, ali kada su kineska jeftina sigurnosna vrata u pitanju, ona nije baš srazmerna. Druga dimenzija je estetski momenat, odnosno da li Vam se stil i dizajn ovih modela dopada ili ne. Pošto o okusima ne vredi raspravljati, tako ni ovde nije moguće dati neki konačni sud. Činjenica je da među ovim jeftinijim modelima postoje mnogi koji su dosta neutralnog i klasičnog dizajna, izrađeni u prirodnim bojama, tako da se veoma lako migu uklopiti u svaki prostor i okruženje.

SIGURNOSNA VRATA ISKUSTVA kažu da pažljivo birate


DOMAĆA SIGURNOSNA VRATA SREDNJEG CENOVNOG RANGA - ISKUSTVA

Sigurnosna vrata domaće proizvodnje su jedna od najstarijih grupa ili klasa modela koji se mogu naći na našem tržištu. Prema svedočenjima prodavaca, ona spadaju u najprodavanija i najtraženija sigurnosna vrata na tržištu. Cena im se kreće u rasponu od 300 € do 600€. Proizveli su ih domaći majstori svog zanata u sopstvenim radionicama ili manjim ili većim manufakturama. Po dizajnu ona su kreirana po ugledu na italijanske modele (koji su nadaleko čuveni zbog svoje sofisticiranosti i dopadljivosti) ili ih osmišljavaju domaći dizajneri koji sprovode kreativne ideje i donose elegantan i dopadljiv stil.

SIGURNOSNA VRATA ISKUSTVA kažu da pažljivo birate


LUKSUZNI MODELI SIGURNOSNIH VRATA

Kada je reč o ceni sigurnosnih vrata, nju pored drugih faktora diktira i brava ili brave koje se ugrađuju, kao i vrste ključa koji idu uz njih. Razlikuju se i materijali koji su upotrebljeni za izradu, okovi, ispuna, stepen sigurnosti koju pružaju. Najskuplji modeli sigurnosnih vrata mogu imati posebne delove izrađene od punog drveta koje može, a ne mora imati poseban reljef ili dizajn. Lakoća i praktičnost zaključavanja je isto tako nešto na šta se obraća pažnja. Dodatna sigurnosne tačke koje mogu biti u vidu posebnih sistema bezbednosti kod delimičnog otvaranja vrata, kao što su nekad bili lanci, takođe su nešto u čemu se stalno smišljaju inovacije i dodaju unapređena u cilju praktičnosti. Iskustva kupaca najskupljih modela vrata su veoma pozitivna, štaviše, veoma često svedoče da su sigurnosna vrata prevazišla njihova očekivanja i vrlo rado ih preporučuju svojim prijateljima. Prema njihovim rečima, od vrata su očekivali da se njima lako rukuje i da pružaju maksimalnu bezbednost. Ali, ono na šta u početku možda nisu ni obratili pažnju, a čime budu veoma prijatno iznenađeni bude zvučna izolacija. Na sve se mislilo, tako da je unutrašnji prostor između dve oplate, pored metalnih mehanizama koji vrata čine tim što jesu (sigurnosna), ispunjen posebnim materijalima koji obezbeđuju apsorpciju zvuka. Ako stanujete u zgradi, ne morate ni vi da slušate komšije, a ni one Vas dok prolaze hodnikom.

SVAKAKO KUPITE SIGURNOSNA VRATA

Statistički gledano najprodavaniji modeli su oni iz srednjeg cenovnog ranga. Za njih se čak odlučuju i kupci sa plićim džepom zato što prodavci nude mnoge pogodnosti i kupovinu na više rata bez kamate. Ovi modeli zadovoljavaju veoma visoke standarde sigurnosti, kvalitetni su i dopadljivi. Ako pak spadate u grupu kupaca koja namerava više novca da potroši na vrata, a da uz to želite da dobijete kombinaciju brave, vrata, okova iz kategorije najbolje od najboljeg – samo napred.

Međutim, ako Vam je ipak najvažnije da prođete što jeftinije, priuštite barem sebi jedan od modela iz ovog cenovnog ranga. Svako kupite sigurnosna vrata! Dobićete sigurnost i zaštitu, i sigurno je bolje imati i najjeftinija sigurnosna vrata nižeg kvaliteta, nego starinska obična vrata. Ne bismo želeli da Vas plašimo, ali obična vrata su mačiji kašalj za provalnike, a u današnje vreme ne treba se kockati sa svojom sa bezbednošću svojih bližnjih.

M. K.
Back to Top