Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Tehničke karakteristike najtraženijih sigurnosnih vrata

Kupci sigurnosnih vrata opredelili su se u najvećoj meri za modele srednje – visoke klase. Odnos kvaliteta i cene naveo je najveći broj njih da preskoče najjeftinija sigurnosna vrata kao i ona najskuplja i da se odluče za zlatnu sredinu. Naravno, ovo ne znači da jeftinija i skuplja sigurnosna vrata nisu itekako tražena!

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE MODELA SIGURNOSNIH VRATA

Primer sigurnosnih vrata koja su među najprodavanijim je model kompanije Talaris koji nosi naziv Klasik 40. Ovo je model koji predstavlja model više klase i nudi odlučan balans između cene i kvaliteta. Izrađena su od čeličnog lima debljine 1,2mm. Njihova drvena obloga ima debljinu 8mm. Dimenzije ovog modela vrata su 90 cm x 202 cm ili 100 cm x 205 cm. Ovo su dimenzije standardnih vrata. Postoji mogućnost i naručivanja nestandardnih dimenzija sigurnosnih vrata, ukoliko nekome ne odgovaraju standardne dimenzije. Materijal od kog su izrađene spoljne obloge je oplemenjena iverica. Konkretno, ovaj model se kod ove kompanije izrađuje u dve suprotne boje – svetla boja drveta i tamna venge nijansa. Kako u ponudi postoje i obloge od farbanog MDF-a, koji se boji poliuretanskim bojama, koji je presvučen PVC folijom. Druga varijanta je furnirani MDF koji je bajcovan u boji po želji. Jedan od najvažnijih delova svakih sigurnosnih vrata je sigurnosna brava. Sigurnosna brava je veoma kvalitetna italijanska CR sa kasa sef ključem. Obezbeđena je montaža koju obavlja stručni tim koji će odgovoriti na sva Vaša pitanja i zahteve. Broj pozicija, tj. tačaka u kojima se zaključavaju je 6 od kojih je 4 u pravcu same brave, a 2 gore i dole. Pored glavne brave, postoji mogućnost ugradnje dodatne dnevne brave. Ova dodatna brava ima cilindar sa kodiranim ključem i spolja se zaključava uz pomoć ključa, dok se unutra zaključava pomoću sistema leptira koji je veoma praktičan za svakodnevnu upotrebu. Sve ove navedene karakteristike čine ovaj model veoma traženim i popularnim. Nastao je kao rezultat dugogodišnjeg rada i iskustva stručnog tima inženjera koji su ga projektovali.

 Tehničke karakteristike najtraženijih sigurnosnih vrata


SLIČNI MODELI SIGURNOSNIH VRATA

Kako je na našem tržištu prisutno više proizvođača i prodavaca sigurnosnih vrata, prirodno je da svaki od njih ima model koji ostvaruje najveću prodaju. Interesantno je da je gotovo kod svih njih to neki od modela iz srednje ili srednje – više klase. Statistike pokazuju da je mnogo veća prodaja modela sigurnosnih vrata za stanove nego spoljašnjih sigurnosnih vrata za kuće. Ovo nije ni malo iznenađujući podatak. Model sigurnosnih vrata čije smo tehničke karakteristike već pokazali upravo je namenjen ugradnji u stanove, odnosno to su ulazna sigurnosna vrata za prostor koji ima hodnik, nalazi se u unutrašnjosti zgrade i nije direktno izložen atmosferskim prilikama. Slično njemu drugi prodavci nude razne varijacije na temu. Kako je ovde prvenstveno reč o domaćim sigurnosnim vratima koje projektuje i izrađuje tim stručnjaka u kompanijama koje imaju sopstvene radionice i proizvodne pogone, svako od njih je nastojao da osvoji kvalitet i da time pridobije poverenje potrošača. Neki elementi sigurnosnih vrata različitih proizvođača su slični, ako ne i isti kod mnogih. Tu ubrajamo, pre svega kostur vrata od čeličnog lima. Takođe, drvene obloge mogu biti slične, a razlika može nastupiti kada je reč o njihovoj debljini i u broju nijansi koje su u ponudi. Odlična stvar kod sigurnosnih vrata domaće izrade je velika sloboda i mogućnost kastomizacije. Naime, većina otvora za ulazna vrata u stanove bi trebalo da ima standardne dimenzije, ali ipak postoje i zahtevi za naručivanje vrata nestandardnih dimenzija. Kada si i standardne i nestandardne dimenzije u pitanju važno je napomenuti da uz vrata može da se naruči i drveni štok u boji vrata, koji veoma lepo izgleda i upotpunjava izgled i utisak koji vizuelno ostavljaju.

 Kada je pravo vreme za ugradnju sigurnosnih vrata


SUŠTINSKE RAZLIKE IZMEĐU MODELA RAZNIH PROIZVOĐAČA

Napravili smo neke paralele i sličnosti, ali u čemu su razlike kada su u pitanju vrata raznih proizvođača, koja pripadaju najtraženijoj kategoriji koju ovde opisujemo. One potiču u broju tačaka zaključavanja, izgledu kvaka, postojanje eventualne ispune , ali najevidentnije razlike potiču od tipa i vrste sigurnosnih brava koje su ugrađene. Ključevi, takođe mogu biti različita, ali, nevezano od toga, pružaju adekvatnu sigurnost i zaštitu. Uz to treba da izaberete odgovarajuće kvake koje se lepo slažu sa ostatkom dizajna. Negde je mogućnost izbora kvaka veća, a negde manja. Bilo kako bilo, odaberite u skladu sa sopstvenim željama i afinitetima i nećete pogrešiti!

ZAKLJUČAK I KOMPLETAN UTISAK

Ako čitate o sigurnosnim vratima svesni ste da je njihovo posedovanje u današnje vreme neophodno. Svi oni koji se dvoume treba da pročitaju tekst ko ne treba da kupuje sigurnosna vrata. Ako ste otklonili svaku nedoumicu, i počeli ste da birate sigurnosna vrata, verovatno Vas intrigira zašto je neki model najprodavaniji. Klasik 40 koji je ovde opisan svojim modernim dizajnom i kvalitetom izrade svakako treba da zavredi Vašu pažnju.

M. K.
Back to Top