Dečiji vrtić Pčelice

Registruj se
Prijavi se

Dečiji vrtić Pčelice

DEČIJI VRTIĆ PČELICE

Kategorija - Privatni vrtići
Dečiji vrtić Pčelice je verifikovana privatna predškolska ustanova od strane Ministarstva prosvete. Osnivač i direktor privatne predškolske ustanove “Dečiji vrtić Pčelice” je diplomirani psiholog Maja Todorović. Vrtić je počeo sa radom 2005. godine.

Dečiji vrtić Pčelice nalazi se na dve atraktivne lokacije pored Beogradske arene u kombinaciji urbane gradnje i masivnih zelenih površina, u Bulevaru Arsenija Čarnojevića 68 i 64 i u Bulevaru Zorana Đinđića 48a.

Stručni tim vrtića čine licencirani vaspitači, medicinske sestre-vaspitači, dva psihologa, profesor engleskog jezika, logoped.

Koncept vrtića odredjen malim grupama omogućava optimalno bavljenje ovim uzrastom i obezbedjenje individualnog tretmana deteta u kombinaciji sa uvodjenjem u proces socijalizacije boravkom u grupi vršnjaka.Ustanova je opremljena namenski u skladu sa karakteristikama i potrebama dece predškolskog uzrasta. Pri opremanju
prostora poštovan je princip uzrasnog standarda u opremanju, ali i estetski princip u cilju višestruke stimulacije razvojnih potencijala.

Vaspitno-obrazovni proces se ne odvija samo unutar vrtića, već se deca odvode i u kulturne, sportske, proizvodne ustanove da uživo vide kako se dela i stvara.
Pored predškolskog programa vaspitno-obrazovnog rada vrtića verifikovanog od strane Ministarstva prosvete koji svakodnevno realizuju vaspitači, postoje i dodatni programi.
Dečiji vrtić Pčelice - DEČIJI VRTIĆ PČELICE - 1
Dečiji vrtić Pčelice - DEČIJI VRTIĆ PČELICE - 1

PROGRAMI DEČIJI VRTIĆ PČELICE

Kategorija - Privatne predškolske ustanove
Osnovni program rada Privatne predškolske ustanove “Dečijeg vrtića Pčelice” verifikovan od strane Ministarstva prosvete realizuju vaspitači.

Privatna predškolska ustanova “Dečiji vrtić Pčelice” realizuje otvoreni sistem vaspitanja i obrazovanja što znači da postoji plan i program rada koji služi kao okvir i smer u radu sa decom, ali taj plan i program nije rigidan, već u hodu živo prate sposobnosti, potrebe i interesovanja dece. Ovakav koncept rada jevrlokompleksan i zahtevan i moguće ga
je realizovati zahvaljujući malim grupama.

Vaspitno obrazovni proces se ne odvija samo unutar vrtića, već se deca odvode i u kulturne, sportske, proizvodne ustanove da uživo vide kako se dela i stvara.

Oslanjamo se na unutrašnju motivaciju (radoznalost, ljubav prema istraživanju, igra,itd.) kao osnov učenja. Bitno nam je da kod deteta probudimo želju za saznanjem, a ne pamćenje i reprodukovanje. Zadatak naših vaspitača je da
motivišu decu, da osluškuju njihova interesovanja i potrebe, da pruže uslove i podsticaje da razviju svoje sposobnosti, da prošire iskustva, izgrade saznanja o sebi, drugima i svetu koji ih okružuje.

Navedeni programski zadaci predstavljaju osnovu za realizaciju vaspitno obrazovne funkcije ustanove, u pripremnoj predškolskoj grupi su obogaćeni sa 4 proširena programa.

Od septembra 2007. realizujemo:
- program “Putujemo svetom – šarenom planetom” – gde se deca upoznaju sa različitim kulturama, tradicijama, deca se uče kosmopolitizmu,
- program “Zdrava planeta” – centriranje ekološke problematike sa ciljem razvijanja ekološke svesti,
- program “Vremeplov” – uveden na osnovu uočenih interesoivanja dece za specifične načine života (gusari, vitezovi), a sa ciljem poimanja prošlosti kroz upoznavanje dece sa nekada postojećim narodima i kulturama (kauboji i indijanci,
Asteci, faraoni, prvi odlazak u svemir),
- program “Mitologija” – grčki mitovi i mitovi i legende drugih zemalja.
Dečiji vrtić Pčelice - PROGRAMI DEČIJI VRTIĆ PČELICE - 1
Dečiji vrtić Pčelice - PROGRAMI DEČIJI VRTIĆ PČELICE - 1

DODATNI PROGRAMI DEČIJI VRTIĆ PČELICA

Kategorija - Privatno predškolsko
ENGLESKI JEZIK – deca se upoznaju sa osnovnim engleskim vokabularom kroz živu reč, slike, audiomaterijal, tako da u kombinovanoj edukativno-dramskoj formi bivaju lako zainteresovana za ovladavanje stranim jezikom; časove drži spoljni saradnik vrtića, profesor engleskog jezika i književnosti.

BALET – deca se upoznaju sa osnovama baleta. Upoznaju se sa osnovnim baletskim vežbama u sedećem stavu, na podu i u stojećem stavu; upoznaju se sa prvom i drugom baletskom pozicijom; rade se baletske koreografije na poznatu dečiju muziku; zastupljena je baletska improvizacija gde deca sama spajaju pokret i muziku.

TAEKWONDO – (Taekwondo klub “Galeb”) – Taekwondo je dinamičan borilački olimpijski sport i drevna veština poreklom sa Dalekog istoka. Krasi ga izuzetna nožna i ručna tehnika, brzina i elegancija. Jača duh, popravlja koordinaciju pokreta i koncentraciju. Utiče na pravilno držanje tela, oblikuje misiće, razvija borbenost, ali i
solidarnost i prijateljstvo, kao i postovanje protivnika.

PLES - Plesni klub "Vračar" - ples poboljšava komunikaciju među decom, stvara osećaj opuštenosti i dobrog raspoloženja, razvija timski duh, jača samopouzdanje, unapređuje fizički, mentalni i emocijonalni razvoj dece,
podstiče razvoj motornih veština, budi osećaj za lepo. Angažovanjem cele muskulature tela postiže se bolji tonus mišića i poboljšava cirkulacija.
Dečiji vrtić Pčelice - DODATNI PROGRAMI DEČIJI VRTIĆ PČELICA - 1
Dečiji vrtić Pčelice - DODATNI PROGRAMI DEČIJI VRTIĆ PČELICA - 1

PROGRAM STRUČNE PODRŠKE PORODICI DEČIJI VRTIĆ PČELICA

Kategorija - Privatni vrtići
PSIHOLOŠKO SAVETOVALIŠTE ZA RODITELJE – pružanje individualne psihološke pomoći roditeljima dece koja pohadjaju vrtić.

PORODIČNA EDUKACIJA – proučava razvoj deteta i podučava roditelje o razvojnim karakteristikama i promenama koje prate dete tokom odrastanja; pruža znanja i veštine koje omogućuju roditeljima da lakše prevazidju razvojne krize kroz koje dete neminovno prolazi tokom odrastanja; pruža pomoć onima koji izraze želju da usvoje nove
načine na koje će brinuti o potrebama dece, svojim potrebama i potrebama drugih ljudi; upućuje roditelje da veruju sebi i uspesima koje ostvaruju. Porodičnu edukaciju realizuje porodični edukator sa licencom.
Dečiji vrtić Pčelice - PROGRAM STRUČNE PODRŠKE PORODICI DEČIJI VRTIĆ PČELICA - 1
Bulevar Zorana Đinđića 48a - Beograd - Novi Beograd
011 3112611; 066 8449219;
PREPORUKE I UTISCI
LOKACIJE
 • Dečiji vrtić Pčelice - 26
 • Dečiji vrtić Pčelice - 31
 • Dečiji vrtić Pčelice - 33
 • Dečiji vrtić Pčelice - 35
 • Dečiji vrtić Pčelice - 27
 • Dečiji vrtić Pčelice - 36
 • Dečiji vrtić Pčelice - 12
 • Dečiji vrtić Pčelice - 15
Dečiji vrtić Pčelice
Napiši komentar
Komentari i Utisci Korisnika:
Lokacije
  Lokacija
 1. Beograd Novi Beograd Bulevar Zorana Đinđića 48a
  +381 11 3112611; +381 66 8449219;
  Lokacija
 2. Beograd Novi Beograd Bulevar Arsenija Čarnojevića 64
  +381 62 474104;
Pitaj VRTIĆ PČELICE
(100)
100% Pozitivne ocene za:
Dečiji vrtić Pčelice
Back to Top