Drvena burad

Registruj se
Prijavi se
Drvena burad
Drvena burad, izrada drvenih buradi - stari zanat ali i dalje tražen!
Drvena burad za rakiju i drvena burad za vino, koje su cene drvene buradi i gde mogu da se kupe?
Sve Vas ovo zanima ako proizvodite vino ili rakiju i potrebna su Vam kvalitetna burad od drveta za najbolji način čuvanja.
Poznato je da su drvena burad od davnina korišćena za čuvanje vina i rakije i da se u tu svrhu i dalje koriste, upravo zbog činjenice da vino i rakija u drvenim buradima dobija posebnu notu i da sam proces utiče na konačni proizvod.
Drvena burad mogu se koristiti i za kupus, ali i za cveće kada im je uloga dekorativna.
Upotreba drvenih buradi je raznolika ali zajedničko je da ona moraju biti kvalitetne izrade.
Burad od drveta različite litraže, od manjih buradi do buradi od drveta velikih dimenzija i velike zapremine, nude Vam proizvođači drvenih buradi, a na Vama je da prosudite šta je najbolji izbor za Vas.
zlatno-bure-drvena-burad

Zlatno bure

Jagodina, Nikolićka 16 035 261372
PROIZVODNJA DRVENIH BURADI.
DRVENA BURAD.
Proizvodimo drvenu burad različitih oblika i veličina.
Zapremine drvenih buradi veće od 500l postoje u ponudi, ali se izrađuju samo po narudzbini.
Moguća je i izrada drvenih burića od divlje kruške, divlje trešnje i kestena.
barrique-djordjevic-drvena-burad
PROIZVODNJA DRVENIH BURADI.
DRVENA BURAD.
Tokom proizvodnje buradi pratimo put hrastovine od šume pa sve do gotovog bureta.
Nabavku sirovine i preradu vršimo mi sami.
Drbena burad bačvarske radnje "BARRIQUE" - zahvaljujući gustoj vlaknenoj konstrukciji-tokom procesa sazrevanja doprinose razvoju vina i rakije.
Srpski hrast naglašava arome badema, oraha i vanilije, otkriva vocne arome, a pored toga što daje jak karakter vinu i rakiji, uspostavlja ravnotežu izmedju raznih aroma, pojačava ugodne duge slatke glicerinske, elegantne a istovremeno blage naknadne arome.
Poslednje dve decenije ponovo su otkrivene mnogobrojne prednosti sazrevanja vina u drvenim sudovima, a upotreba buradi postaje najižrazeniji trend u vinarskom svetu. Uticaj drveta na vino ima viseštruki značaj, te se drvo trenutno smatra neizostavnom komponentom u sazrevanju vrhunskih vina. Pošto je prilično skupa, ova metoda ne dopušta osrednjost i zato nije pogodna za primenu kod svih vrsta vina. rvi tragovi upotrebe drvenih sudova za čuvanje vina pronadeni su u Italiji, a potiču sa kraja V veka. Burad su tada bila čvršća i jednostavnija za rukovanje u odnosu na posude načinjene od zemlje. Takođe, burad su imala i veći kapacitet, te su vrlo brzo zamenila amfore. U početku, bure je korišćeno samo kao skladišni sud – za čuvanje i transport više različitih sirovina, ali tokom narednih vekova burad su se mahom upotrebljavala za čuvanje i sazrevanje vina i jakih alkoholnih pića. Drvena burad se takodje koriste i za čuvanje rakije. Prednost drvenih bačvi i buradi je da pore grubog drveta omogućuju prodor kiseonika i tako destilat “diše”. Vinski destilat upija ekstrakte iz drveta i tako piće dobija svoju boju.
Back to Top