Forenzika Beograd

Registruj se
Prijavi se
Forenzika Beograd
dnk-centar-za-genetiku-1-forenzika

DNK Centar za genetiku

Beograd, Palilula, Svetozara Ćorovića 10 011 2182111
cena: Cenovnik
FORENZIKA BEOGRAD DNK CENTAR ZA GENETIKU DNK analiza je nezamenljiva metoda za identifikaciju bioloških tragova u forenzičke svrhe.
DNK centar svoje usluge pruža sudovima, detektivskim agencijama, advokatskim kancelarijama i fizičkim licima.
Laboratorija i stručnjaci koji u njoj rade redovno učestvuju u međunarodnom testiranju forenzičkih laboratorija koje se sprovodi od strane Instituta za forenzičku genetiku iz Minstera u Nemačkoj i poseduju GEDNAP sertifikate koji potvrđuju kvalitet rada. Forenzičkom DNK analizom moguće je nedvosmisleno utvrditi kome pripada biološki trag od značaja.
Ova metoda je visoko specifična i osetljiva, a DNK profil je moguće dobiti iz vrlo male količine biološkog materijala.
Bilo koja vrsta biološkog materijala ljudskog porekla može poslužiti za analizu DNK. Tragovi koji se najčešće analiziraju jesu: Krvne mrlje, Pljuvačka (opušci, korišćene čaše, flaše, konzerve, žvake, četkice za zube i sl.), Sperma (vaginalni bris, veš, odbačeni kondom, posteljina i sl.),Ćelije kože koje se mogu naći na svim predmetima koje je neka osoba koristila, Iščupane dlake. Forenzička DNK analiza se zasniva na utvrđivanju forenzičkih DNK profila (dobijenih iz bioloških tragova) i njihovim poređenjem sa identifikacionim DNK profilima lica za koje se sumnja da su ostavila taj trag.
Back to Top