Mašine za papir

Registruj se
Prijavi se
Mašine za papir
Mašine za papir, mašine za proizvodnju papira je kategorija namenjenima svima onima koji žele da se informišu o mašinama za proizvodnju papira kako bi nabavili i opremili svoju proizvodnu liniju.
Interesuju Vas mašine za proizvodnju toalet papira, papirnih salveta, mašine za papirnu galanteriju, mašine za papirne kese?
Ova kategorija namenjena je takođe svima koji razmatraju mogućnost pokretanja proizvodnje papira i žele da na jednom mestu dobiju sve neophodne informacije u vezi sa mašinama za proizvodnju papirne galanterije i svim sastavnim delovima proizvodne linije za proizvodnju papira.
Moderne mašine za proizvodnju papira dosta se razlikuju od starih mašina za proizvodnju papira.
Moderna postrojenja za proizvodnju papira su u velikoj meri kompjuterizovna i automatizovana.
Proizvodni proces sastoji se od više delova i mašine za proizvodnju papira sačinjavaju proizvodnu liniju odgovornu za svaki segment proizvodnje.
Savremene mašine za proizvodnju papira, odnosno savremena postrojenja za proizvodnju papira koriste se za proizvodnju papira svih vrsta. Sve pojedinačne komponente ovih mašina savršeno su usklađene, tako da njihovo zajedničko delovanje dovodi do odličnih rezultata. Postrojenje, odnosno proizvodna linija za proizvodnju papira sastoji se od nekoliko komponenata kao što su presa, sušara i drugi segmenti koji čine da se od sirovine dobije finalni proizvod - papir. Veoma su popularne i tražene mašine za proizvodnju papirne galanterije, kao što su mašine za proizvodnju papirnih kesa ili mašine za proizvodnju toalet papira, papirnih salveta i papirnih ubrusa. Interesovanje mnogih koji razmišljaju o pokretanju sopstvene proizvodnje usmeren je u ovom pravcu. Ukoliko Vas interesuje kako proces funkcioniše, potrebno je i da se upoznate sa sastavnim komponentama, odnosno mašinama koje čine ove proizvodne linije. Hartiju je izmislio Kaj Lun, dvorjanin kineskog cara Vu Dija. Proizvodili su ga od bambusa, lubja i krpa razmočenih u vodi. Oni su tokom 700 godina držali u tajnosti način proizvodnje hartije, sve dok muslimani za nju nisu saznali od jednog od zarobljenih Kineza nakon bitke kod Talasa 751. Potom se ovo saznanje proširilo i na Evropu i radionice za izradu papira pojavile su se svuda gde je bilo dovoljno vode za proizvodnju papira. Oko 800-te godine u Bagdadu se pravi prva fabrika papira. Proizvodnja se širila preko Sirije i Egipta na Siciliju i u Andaluziju. Tako se u 13. veku papir proširio Evropom i zamenio skupocjeni i retki papirus i pergament. Kao sirovinu, Kinezi su koristili koru duda ili bambus, Evropljani su koristili stare krpe od pamuka i lana, dok se danas koristi drvo tačnije celuloza. Papir je izrazito značajno doprineo prosveti i nauci. Pronalazak papira smatra se jednim od pokazatelja početka novog veka. Koristi se u razne svrhe i može se naći u raznim oblicima. Danas je proizvodnja papira naravno, mnogo drugačija. Mašine za proizvodnju papira koriste najsavremenija tehnološka dostignuća i saznanja. Proces proizvodnje papira je gotovo u potpunosti automatizovan i komjuterizovan. Kontrolišu se i najsitniji detalji i kao finalni proizvod dobija se papir, odnosno razne vrste papira.
Back to Top