Mašine za stiropor

Registruj se
Prijavi se
Mašine za stiropor
Mašine za stiropor kao što su mašine za proizvodnju stiropora, mašine za livenje stiropora i mašine za sečenje stiropora predstavljene su na ovoj strani.
Saznajte i uporedite cene mašina za stiropor.
Proizvodnja mašina za stiropor je delatnost kompanija predstavljenih ovde.
Proizvodnja stiropora je proces koje se sastoji od nekoliko segmenata a da bi finalni proizvod bio kvalitetan potrebno je i da mašine za proizvodnju stiropora budu precizne.
Kada je reč o mašinama za livenje stiropora one uglavnom imaju masivne čelične konstrukcije kako bi izdržale pritisak koji stvara odlivak stiropora prilikom ekspanzije.
Mašine za sečenje stirpora su praktično unikati jer se projektutju i konstruišu u zavisnosti od namene i oblika finalnog proizvoda.
Pogledajte fotografije i detaljne specifikacije mašina za proizvodnju stiropora koje Vam predstavljaju proizvođači na ovoj stranici.
Uspostavite saradnju sa njima i zajednički realizujte projekte u vezi sa mašinama za proizvodnju stiropora.
Mašine za stiropor su mašine koje se koriste za proizvodnju, livenje, sečenje stiropora. Stiropor ili ekspandirani polistiren (EPS) je polimer stirena i jedan je od najčešćih plastičnih materijala. Tehnologija livenja stiropora je specifična i za nju su potrebni masivni aluminiumski ili čelični kalupi. Neekspandirani stiropor je u obliku sitnih prozirnih granulica - veličine maka. Takve granulice se ubacuju dvodelni ili višedelni kalup. Količina zavisi od toga koja gustina odlivka je potrebna. Potom se u kalup ubrizgava pregrejana vodena para čija vrelina ekspandira granule, pri čemu se u kalupu stvara veliki pritisak i zato kalup mora da bude masivan. Nakon toga se kalup brzo hladi vodom, i odlivak se vadi iz kalupa. Ceo proces traje nekoliko desetina sekundi. Mašine koje se koriste za rezanje stiropora i stirodura mogu biti izrađene od stabilne čelične konstrukcije u kombinaciji sa lakim aluminijumskim profilima. Ove mašine se konstruišu prema nameni i u skladu sa tim one proizvode unapred definisane oblike od stiropora kao što su na primer lajsne od stiropora. Mašine za proizvodnju i obradu stiropora mogu biti različitog kapaciteta, odnosno mogu proizvoditi različit broj jedinica u jedinici vremena, a sve to zavisi kako su projektovane i koliko je komplikovan oblik koji proizvode. Moderne mašine za stiropor su uglavnom automatizovane i softverski kontrolisane.
Back to Top