Pero Art Centar

Registruj se
Prijavi se
Pero Art Centar
LOKACIJE

Škola slikanja i crtanja

ŠKOLA SLIKANJA I CRTANJA Pero Art Centar svoj program deli na četiri vrste programskog rada: ikonopis, likovne umetnosti, primenjene umetnosti i rad sa decom.
Ovde se možete informisati o periodičnim popustima za određene kurseve, promocije, besplatan prvi čas za decu.
Na kursu Ikonopisa, profesori Pero Art Centra upoznaće polaznike sa ključnim elementima slikanja ikona.
Na ovom kursu učenik će moći da stekne osnovno znanje o vrstama preparatura, upozna se sa kanonima koji se primenjuju u ikonografiji, simbolici na ikonama, različitim vrstama pozlate i na kraju sa vrstama lakova i načinom zaštite daske.
Cilj rada je upoznavanje sa celokupnim procesom izrade ikone.
Slikanje ikona vrši se isključivo pigmentima uz upotrebu jajčane emulzije.
Polaznici će koristiti predloške originalnih ikona starih majstora.
Program Kursa slikanja u Pero Art Centru podrazumeva slikanje akrilnim bojama na prepariranom kartonu po predlošku (ili fotografiji), mrtvoj prirodi ili živom modelu, a odabir motiva se vrši u dogovoru sa profesorom.
Tokom rada polaznici se postepeno upoznaju sa osnovnim sredstvima likovnog izražavanja kao što su linija, perspektiva, svetlost, senka, boja i kompozicija.
Pristup svakom polazniku je individualan i nevezano za trenutni nivo polaznika, ono čemu težimo u svakom pojedinačnom slučaju je kvalitet i studiozan rad na osnovama i razvijanju sopstvenog likovnog izraza.
Ovaj kurs uključuje predavanja, upoznavanje sa istorijskim kontekstom u slikarstvu, kao i sa različitim tehnologijama slikanja.
Polaznici će imati mogućnost korišćenja stručne literature, umetničkih monografija, kataloga i slično.
Uz stručno vođstvo iskusnih profesora, polaznici će maksimalno razviti svoj talenat i postići najbolje rezultate.
Crtanje i slikanje je umetničko izražavanje ideja i koncepcija, gde se slikar vodi intuicijom i svojim sposobnostima za rešavanjem problema kompozicije sa ciljem postizanja estetskog doživljaja zamišljene ideje.
Lokacije
    Lokacija
  1. Beograd Savski venac Miloja Đaka 6
    +381 11 4128456;
Povezane kategorije:
Back to Top