Proizvodnja kartona

Registruj se
Prijavi se
Proizvodnja kartona
Proizvodnja kartona i proizvođači kartona prezentovani su ovde.
Cene karona i ponudu kartona kod prozvođača takođe možete pogledati ovde.
Karton ima veoma raznoliku primenu.
Karton se najviše koristi za proizvodnju ambalaže.
Takva primena kartona zastupljena je u svim granama industrija.
Proizvodnja kartona je značajna jer se pored ove primene, karton koristi i za laminiranje u proizvodnji transportne ambalaže.
Proizvođači karton isporučuju u tabacima ili rolnama u zavisnosti od zahteva naručioca.
Karton se može proizvoditi u više dimenzija.
Postoji više vrsta kartona koje se razlikuju pre svega po broju slojeva papira od kojih se karton pravi, pa samim tim te vrste kartona se razlikuju po debljini.
Proizvedeni karton je važna sirovina koja se koristi za proizvode veoma široke primene u industriji.
Ako želite da vidite ponudu proizvođača kartona na jednom mestu, ako želite da vidite cene, kao i detaljne karakteristike kartona - ne morate tražiti dalje!
3r-&-mns-proizvodnja-kartona

3R & MNS

Beograd, Zvezdara, Pupinova 17/10 011 3425940
cena: Cenovnik
PROIZVODNJA KARTONA BEOGRAD 3R & MNS 3R & MNS bavi se proizvodnjom kvalitetnog i povoljnog kartona.
kartonval-proizvodnja-kartona

Kartonval

Beograd, Stari Grad, Maršala Birjuzova 6 011 3036181
PROIZVODNJA KARTONA KARTONVAL Kartonval d.o.o.
je osnovan početkom 1998.godine i potom su krenule aktivnosti za obezbeđivanje proizvodnog prostora, odnosno montaže opreme.
Prostor je obezbeđen u krugu stare Šećerane Šabac, gde je Kartonval prvih nekoliko godina bio u zakupu, a potom je kupio građevinski objekat u kojem se nalazi proizvodni pogon za proizvodnju ploča od valovitog kartona.
inter-papir-proizvodnja-papira-i-kartona-proizvodnja-kartona
PROIZVODNJA KARTONA BEOGRAD INTER PAPIR INTER PAPIR d.o.o.
je osnovan 1992.godine i tada po prvi put u Srbiji, počinje proizvodnja i dorada specijalnih vrsta papira za kopiranje i projektovanje, svega onoga što se do tada uvozilo.
INTER PAPIR - proizvodi kartone i papire po vrhunskoj tehnologiji. Preduzeće konstantno ulaže u razvoj i savremenu tehnologiju proizvodnje, što dokazuje investicijom u savremeno opremljen poslovno – proizvodni prostor od 2000 m2, na kome je u potpunosti objedinjen proizvodni proces i ostali procesi rada, kao i investicijom u novu i savremenu liniju za proizvodnju kartona i papira sa PoliEtilenom, metodom ektruzije odnosno direktnim premazom kartona ili papira sa rastopljenim PoliEtilenom.
acarton-proizvodnja-kartona

Acarton

Novi Sad, Rade Končara 1 062 543190
PROIZVODNJA KARTONA - ACARTON Preduzeće Acarton d.o.o.
je osnovano 2015.godine.
Osnovna delatnost preduzeća je proizvodnja kartonske transportne ambalaže od talasaste lepenke.
smm-roda-company-proizvodnja-kartona
PROIZVODNJA KARTONA - SMM RODA COMPANY Dvoslojni rebrasti karton u rolni koristi se kao karton za zastitu podova kod gradjevinskih radova i prilikom drugih potreba da se razne vrste podova sačuvaju od oštećenja.
Proizvodnja kartona - Proizvodi/Usluge
Karton je debela vrsta papira. Najvećim delom se koristi za izradu ambalaže, korica za knjige, razglednica, fascikli i sličnih proizvoda. Karton se deli se na jednoslojni i višeslojni. Jednoslojni (još se naziva nelepljeni ili polukarton) je karton izrađen iz jednog sloja, dok je višeslojni karton izrađen od više slojeva papira spojenih lepkom. Kolokvijalni naziv za višeslojne kartone se odnosi na broj slojeva (dvoslojni - dupleks, troslojni - tripleks). Lepenka je posebna vrsta višeslojnog kartona. Najčešće se proizvodi od drvenjače i starog papira slaganjem i lepljenjem više slojeva papira. Koristi se u proizvodnji ambalaže za proizvodnju vreća, vrećica, kutija i sl. (ravna i valovita lepenka), kao i u građevinarstvu kao materijal za izolaciju. Hromo kartoni spadaju u grupu recikliranih kartona koji se izrađuju od otpadne hartije i kao takvi su neadekvatni za dodir sa bilo kojom vrstom hranom jer štetne materije iz otpadnog papira lako migriraju u hranu. Celulozni kartoni su izrađeni od sloja mehaničke i hemijski obrađene celuloze a na strani za štampu je premaz kaolina koji omogućava izuzetno visok kvalitet štampe. Kao takvi mogu se koristiti u proizvodnji ambalaže za pakovanje hrane. Činjenica je da se danas proizvodnja kartona primarno proizvodi od tzv. starog papira, odnosno od korišćenog papira. Ujedno se povećava interes proizvođača za korišćenje kartona. U evropskim udruženjima proizvođača kartona stalno se ističu novi zahtevi za tehničkim odlikama kartona koji se koriste za ambalažu.
Back to Top