Restoran Caruso

Registruj se
Prijavi se
Restoran Caruso
LOKACIJE

Restorani

RESTORAN CARUSO.
Sa zadovoljstovom Vas obaveštavamo da je u Beogradu već izvesno vreme restoran Caruso širom otvorio svoja vrata svim gostima željnim nečeg drugačijeg, sasvim osobenog u odnosu na uobičajenu ugostiteljsku ponudu Grada.
Skromno tvrdimo da je bar u jednoj stvari „na najvišem nivou“; naime, restoran se nalazi na osmom, poslednjem spratu zgrade na Terazijema br.23, odakle se otvara jedinstven pogled na terazijski plato, srce grada, ušće Save u Dunav, sve do Zemuna i sremačkih ravnica.
Dok uživate u svojim omiljenim jelima i pićima, ili onima iz originalne kuhinje i izbora pića Kuće, u ovom prizoru možete uživati i iz samog restorana, kao i sa terase koja se prostire duž cele jugo-zapadne strane.
Delikatan izbor ambijentalne muzike, kao i opuštajuća unutrašnjost restorana, upotpuniće Vaš doživljaj, i verujemo, doprineti da nam ponovo dođete u posetu.
Naš restoran prevashodno nudi jela mediteranske, domaće i kuhinje Balkana.
No, tu je i jedan deo jela spremljenih prema retkim ili originalnim receptima, čija će Vas raznolikost i bogatstvo rafinirano izbalansiranih ukusa, sigurni smo, prijatno iznenaditi.
Pića, raznovrsna, od ovdašnjih i većinom poznatih, preko evropskih i svetskih, do onih spravljenih tradicionalnim postupkom u pecarama i podrumima naših renomiranih proizvodjača, pružiće Vam priliku da izaberete baš ono koje će dati poseban ton Vašem uživanju.
U izboru jela i pića, stoji Vam na usluzi naše pažljivo odabrano osoblje, kelneri i vrhunski kuvari.
Razume se, bogata karta deserta, priuštiće Vam zadovoljstvo i onog poslednjeg, slatkog zalogaja, pre nego što se rastanemo do sledećeg susreta.

Restorani za svadbe

Restoran Caruso organizuje poslovne ručkove, proslave, svadbe i slična okupljanja.
Kada se jedna čitava epoha naziva po jednom čoveku, onda je zacelo reč o sasvim izuzezetnoj ličnosti.
Ko još nije čuo za Karuza?
Milano, Venecija, Sanktpeterzburg, Beč, Pariz, Berlin ugostili su slavnog pevača, ali je, ipak, tokom najvećeg dela svoje karijere nastupao u Metropoliten operi.
Da investitori nisu izneverili našeg Nikolu Teslu, nema sumnje da bi njegov giganski radio toranj na Longajlendu pustio u eter upravo Karuzov besmrtni glas i njime obuhvatio celu planetu - Tesla je lično poznavao Karuza i bio veoma ponosan na to što svoju sliku vidi upravo pored Karuzove u američkom muzeju deseljenika u Statui Slobode.
Još jedan Teslin prijatelj šahovski velemaistor Bora Kostić, drugi po rangu na Američkom kontinentu, držao je šahovske lekcije slavnom tenoru.
Nije mu naplaćivao honorar, ali ima svedočenja da mu je „učenik“ časove isplaćivao u pevanju: Naime Enriko je povremeno morao da odpeva Borinu omiljenu pesmu „Zlatna grana“, narodnu srpsku.
I to nije sve o Karuzu i Srbima: po svršetku Prvog svetskog rata, kao podpredsednik Fondacije dece italijanskih emigranata, učinio je da deo pomoći razorenoj Evropi bude upućen i srpskoj ratnoj siročadi.
Bio je neposredan čovek, rafinirani hedonista, kao i veliki poznavalac klasične starine, pa otud na tavanici našeg kutka slike muza čiji je bio miljenik, baš kao i bogova rata, pobede, atičkih heroja, koji jednako simbilizuju „Karuzovu epohu“.
Rođen 1873, upokojio se 1921, zatvorivši krug u istoj tačci, u Napulju, a u međuvremenu osvojio svet svojim glasom- neponovljivim tenorom.
Vi sada imate mesto koje čuva deo uspomene na nenadmašnog tenora, a koje će Vam, verujemo, priuštiti zadovoljstva u kojima je i El Grande uživao.
„Dobar glas“ о svemu čime ćemo Vas dočekati, ipak prepuštamo isključivo Vama.

Ketering

Usluga keteringa i kućna dostava su takođe deo naše ponude, koje organizuje restoran Caruso.
Lokacije
    Lokacija
  1. Beograd Stari Grad Terazije 23
    +381 11 3248037;
Back to Top