Škola astrologije Beograd

Registruj se
Prijavi se
Škola astrologije Beograd
skola-baycom-skola-astrologije

Škola BAYcom

Beograd, Stari Grad, Makedonska 21 011 3373794
ŠKOLA ASTROLOGIJE BAYcom.
Astrologija je nauka i umetnost.
Tako je od pamtiveka.
Čovek je oduvek imao uperen pogled prema zvezdama sa nadom u bolje sutra i željom da se predvide događaji koji slede, pa je tako rođena astrologija.
Ona se paralelno razvijala sa astronomijom.
Astrologija je sveobuhvatna nauka.
Njome se možete baviti iz različtih razloga, jer zvezde su oduvek tu i mogu da Vam daju pravi odgovor.
Samo ga treba pročitati.
Astrologija se izučava na mnogo škola, akademija i fakulteta u inostranstvu.
Na Zapadu ima status alternativne metode lečenja i postoje mnoge profesionalne astrološke agencije koje funkcionišu kao i drugi privredni subjekti.
Pored mnoštva škola u Americi, treba napomenuti Londonsku Astrološku Akademiju, kao jednu od najpriznatijih i sa velikom tradicijom.
Takođe, interesantno je da se kaže da je u bivšem SSSR-u postojala posebna grupa na univerzitetu, koja se bavila ne samo astrologijom, već mnogim drugim "zabranjenim" znanjima, iako znamo stav komunizma po pitanju svega što ne može da se objasni materijalističkim metodama, pa su tako Rusi bili veoma napredni u raznim "alternativnim" metodama medicine, metafizičkim istraživanjima i slično.
Što se tiče Istoka, a naročito Dalekog Istoka, tamo je to deo šire genetske kulture, pa tako svako selo u Indiji ima svog astrologa, koji čim se dete rodi sačini njegov horoskop, a u Kini više od 60% stanovništva se leči tradicionalnim metodama, starim više hiljada godina, dok samo manji deo koristi znanja i metode koji su došli sa Zapada.
Astrologija je prožeta kroz sve pore ljudskih aktivnosti i procesa mišljenja, pa je naš cilj da pokažemo da je mnogi danas zloupotrebljavaju usled neznanja širokih masa.
Astrologiju možete proučavati iz raznih ličnih ciljeva, ali i u svrhu zabave i u cilju druženja sa ljudima, kroz učenje širokog dijapazona simbola i značenja, predočenih naučnim metodom.
Sa ciljem da približimo ovu zanimljivu nauku, škola B.A.Y.com je odlučila da organizuje ovaj kurs.
Kurs pokriva deo astronomije, mitologije, astropsihologije, astromedicine, i niz važnih astroloških tehnika.
Njihovo značenje će Vam u potpunosti biti razjašnjeno tokom obuke.
Između ostalog, naučićete sve o horoskopu i horoskopskim znacima.
Tokom kursa bićete u stanju da sami uradite i nacrtate horoskop, da odredite odakle treba da se počne sa tumačenjem horoskopa.
Postaćete vešti u prepoznavanju psiholoških potreba koje horoskop prikazuje, kao i u njihovoj analizi.
Naučićete šta znače znaci, kuće i planete, dobro ćete upoznati elemente vatre, zemlje, vazduha i vode, i moći ćete da tumačite glavne aspekte između sunca, meseca i planeta.
Kada završite kurs, dobićete sertifikat o pohađanju kursa.
Obučavaće Vas iskusni astrolog sa višegodišnjom praksom i vrsni poznavalac moderne astrologije.
skola-astrologije-jovanal27-skola-astrologije
Škola astrologije JovanaL27 se nalazi u ulici Višegradska 6.
Ukoliko ste raspolozeni da učite astrologiju, da gradite nova prijateljstva i da jednostavno život gledate vedrije i konstruktivnije - izvolite, pridružite nam se!
Škola astrologije JovanaL27 nudi: Osnovni nivo - NATALNA ASTROLOGIJA, Srednji Nivo – Prediktivna astrologija, Viši Nivo – Karmička astrologija - astromedicina, Visoki Nivo – AstroPsihologija.
Jovana Lučić Gajić je rođena u Beogradu gde živi i radi.
Uredjivala je astrološku emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
Od 1998.
do 2008.
je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Đuro Salaj".
Od 2008.godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo ili skypeom radi utorkom i četvrtkom.
ultra-nova-skola-astrologije

Ultra Nova

Beograd, Savski venac, Durmitorska 11 069 767114
ŠKOLA ASTROLOGIJE ULTRA NOVA.
Kurs Natalne Astrologije-I STEPEN.
Elementarni kurs je kreiran ne samo za potpune početnike u astrologiji, već i za one koji već imaju neke osnovne pojmove o ovoj nauci, ali nisu sigurni u svoje znanje, ili žele da ga utvrde.
Cilj kursa je da steknete znanje i suštinsko razumevanje simboličnog jezika astrologije, i steknete veštine analize i sinteze horoskopa, I ono što se danas zove interpretacija natalne karte, ili karte za trenutak rođenja.
Sem ovoga, dobićete i osnovno znanje o Istoriji i poreklu Astrologije, i istorijskom razvoju njenih tehnika i grana, a bićete i potpuno obučeni da natalnu kartu iscrtate i analitički (tabelarno) i grafički(kosmogram), uz pomoć bazičnog astronomskog i matematičkog znanja.
PRVI NIVO– PRELIMINARNE ANALIZE: Cilj kursa je da postavi solidne osnove o osnovnim pojmovima i principima astrologije, objasni osnovnu statičku i dinamičku strukturu kosmograma (njegova 4 sloja): zodijačke znake, kuće i uglove, planete i fiksne zvezde; i objasni razliku natalne astrologije od njenih ostalih grana i manifestacija to jest utvrdi njenu specifičnost.
Polaznik će biti detaljno upoznat sa osnovnim tehnikama preliminarne analize natala, ili ono što se vidi na prvi pogled, (razna toniranja, ravnoteža elemenata, orijentacija na karti, odsustvo elemenata i kvaliteta, itd.) ali će steći i početne osnove o naprednim tehnikama sinteze, kao što su određivanje koda, prepoznavanje obrazaca, razumevanje konfiguracija i složenih aspekata i oktava, i teorijski i kroz brojne primere.
DRUGI NIVO–ANALIZA NATALNOG HOROSKOPA:Cilj ovog nivoa kursa je da se nauče osnovna znanja o psihološkim aspektima natalnog hooskopa, kao što su Personologija (uticaj Sunčevog znaka, Ascedenta i Meseca), Karakterologija to jest utvrđivanje bazičnih crta ličnosti, talenata i sposobnosti (položaj planeta u znacima i međusobnim aspektima), i daje uvod u Astrologiju Transpersonalnih planeta, to jest mogućnost funkcionisanja planeta (delova svesti) na višim oktavama i energijama i izvlačenje maksimuma iz natalnog horoskopa.
TREĆI NIVO– FINALIZIRANJE NATALNOG HOROSKOPA: Predmet ovog nivoa je odrediti osnovne obrasce sudbine u kojima će se aktivirati esencijalne snage planeta(planete u kućama), i steći uvod u kom pravcu horoskop naginje da ispoljava svoje osnovne energije (signifikatori i dispozitori).
Takođe kroz sintetsku analizu aspekata neke planete(planetarnih promisora i dispozitora kuća) odrediti da li će ostvarenje sudbine i životnih ciljeva biti uspešno ili neuspešno, kao i njihov intenzitet i dinamiku.
Glavni cilj ovog nivoa analize, je osposobiti studente da pokušaju da sami protumače sve delove natalnog horoskopa, ali bez zanemarivanje Celine Natalne Karte.
Studenti se dakle ohrabruju da sintetski finalizuju sve delove horoskopa, ali pre svega na osnovu svog razumevanja i svog stila, koji bi trebalo postupno da razviju uz što veći broj praktičnih primera, i istraživačkih postupaka pa i korišćenjem dodatnih tehnika analize za koje smatraju da bi mogli bolje koristiti u natalu.
Svoju renesansu astrologija je dostigla u srednjem veku. Prvi astrolozi nastojali su da pronađu i utvrde odnos između ljudi i svega onoga sto ih okružuje. Tako je došlo da teorija o postanku sveta i njegovom egzistiranju. Iako te teorije nisu bile potpuno zasnovane na naučnoj osnovi, što nije bilo ni moguće, obzirom na vreme, one ipak predstavljaju začetak nauke astrologije i astronomije. Astrolozi su utvrdili što i danas tvrde, da postoji uticaj nebeskih tela na zemlju, na sve što je na njoj, pa naravno posebno na čoveka, kao najsavršenije živo biće. Astrologija se u praksi najčešće izjednačava sa horoskopom i to sa ličnim horoskopom, što predstavlja jednu od osnovnih zabluda. Astrologija, kao što sama reč govori, je nauka o zvezdama, ili po nekim teoretičarima "pseudonauka", a počiva na verovanju da zvezde i konstelacije medju njima, odnosno celokupna slika neba, imaju odredjeni uticaj na našu planetu i na sve ono što se na njoj nalazi. Moderni današnji astrolozi razvijaju svoju nauku na osnovu svih naučnih dostignuća. Ako se pouzdano zna da tela iz svemira preko svojih elektromagnetnih talasa imaju uticaj na zemlju, a nauka je dokazala da se zemlja nalazi u stalnom gravitacionom sistemu, zajedno sa drugim planetama i telima, onda se može tvrditi da sva tela imaju izvesnog uticaja i na čoveka, i to od trenutka njegovog rođenja do kraja života.
Back to Top