Banje i banjski turizam

Registruj se
Prijavi se
Banje i banjski turizam
Umorni ste, bole Vas ledja, ne osećate se dobro...
Iskoristite prednost koju Vam pruža Srbija i posetite neku od banja.
Banjski turizam je sve popularniji, kako u Srbiji tako i u svetu, jer od stresnog posla i provedenog radnog dana za računarom ne možete se odmoriti za par sati.
Banje Srbije Vam pružaju široku ponudu rehabilitacionih centara, lekovitih voda i blata, sve što Vam je potrebno za oporavak i odmor.
Srećom po nas pa u Srbiji možemo naći banje specijalizovane za razna oboljenja, kako reumatska tako i kardiološka ili respiratorna.
Nadjite banju specijalizovanu za lečenje Vaše boljke uz našu pomoć i nemojte čekati da razervišete svoje mesto u njoj.

Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja, Vrnjačka 6/2 036 611106 |
036 611107 |
Vrnjačka Banja se može pohvaliti da u njoj skoro dva veka traje organizovani turizam. Smeštaj u Vrnjačkoj Banji se deli na hotelski smeštaj, privatni smeštaj apartmanskog tipa, vile i kuće za izdavanje, kao i specijalizovani centar za lečenje "Merkur".
LEČENJE I REHABILITACIJA. Lekarski pregledi, fizikalna terapija i rehabilitacija pod nadzorom stručnog osoblja. Lečenje: GINEKOLOŠKA OBOLJENJA, NEUROLOŠKA OBOLJENJA, PRELOMI I ORTOPEDIJA, REUMATSKA OBOLJENJA. WELLNESS PROGRAMI. Široka ponuda različitih Wellness i Spa programa. KUGLANJE. Kuglana sa 8 staza po standardima Svetske Kuglaške federacije. TENIS. 4 otvorena teniska terena (šljaka). BAZENI. Kompleks otvorenih bazena sa vodenim toboganom, skakaonicom i masažerima.
Sokobanjski termo-mineralni izvori spadaju u radioaktivne akvatoterme sa osobinama termo-alkalnih voda. Temperatura vode je od 28 o do 45,5o C sa visokim stepenom radioaktivnosti do 13 MJ. Radioaktivni gas radon, sa radioaktivnošću od 33,7 do 50 MJ, takodje se koristi u lečenju. Klima ima blagotvorno dejstvo na organizam.
NIŠKA BANJA. Klinika za reumatologiju. Klinika za reumatologiju je visoko specijalizovana i moderno opremljena zdravstvena ustanova koja se bavi prevencijom, dijagnostikom i lečenjem reumatskih bolesti (zapaljenjski reumatizam, sistemske bolesti vezivnog tkiva, degenerativni, vanzglobni i metabolički reumatizam) i naučnoistraživačkim radom.
Dobrodošli u Banju Koviljaču, prirodno lečilište sa tradicijom dužom od 150 godina. Priuštite sebi boravak i lečenje po najvišim standardima u prelepom ambijentu i okruženi umirujućom prirodom. Osetite jedinstveni spoj tradicije i modernih tehnologija, pri čemu je kvalitetna usluga za svakog gosta naš prioritet.
Banje u Srbiji su nešto najznčajnije što Srbija ima, zato nepropustite mogućnost da detaljno upoznate neprocenjivo bogatstvo naše Srbije. Dosta banja u Srbiji se nalazi u podnožju planina, okružene su šumom, imaju blagu klimu i zaštićene su od jakih vetrova, tako da predstavljaju destinacije koje su pogodne za odmor turista koji ne vole zimske sportove i niske temperature. U okolini banja nalaze se spomenici kulture, lovna područja i planinski turistički centri. Banje Srbije imaju bogatu istoriju koja datira još iz doba Rimljana. Može se reći da su Rimljani ovu praksu sprovodili u čitavoj Evropi, pa se Srbija po ovakvim lokalitetima ubraja u najbogatije zemlje Evrope. Banje predstavljaju lečilišta i bogate su blatom, lekovitom vodom, vazduhom ili nekim drugim svojstvima koja pomažu ili olakšavaju tegobe, ubrzavaju zarastanje ili lečenje, ili možda na neki drugi način pomažu u procesu lečenja i ozdravljenja. U većini Banja su to izvori geotermalne ili mineralne vode, ali postoje banje koje su bogate i lekovitim blatom, a mesta koja se nalaze u planinskim predelima se zbog jako svežeg i čistog vazduha nazivaju i “vazdušnim banjama”. Banje su poznate kao mesta koja su okružena prirodnim lepotama i kulturno-istorijskim nasledjem. U banjama se može boraviti i leti i zimi, pa se može reći da su jako povoljne za turizam.
Back to Top