Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Bezbroj mogućnosti uz PVC stolariju

PVC stolarija pruža nam zaista bezbroj mogućnosti kada je uređenje prostora u pitanju. Bilo da se bavimo izgradnjom ili renoviranjem PVC stolarija je sredstvo putem kog mnoštvo kreativnih ideja sa lakoćom sprovodimo u delo.

Ako bismo hteli da napravimo neku analogiju ili poređenje, mogli bismo reći da je PVC stolarija poput onih konstruktorskih igračaka od kojih se može svašta napraviti. Granice nema, osim mašte i kreativnosti. Tako je i sa prozorima i vratima od PVC-a. Nisu samo oni u opticaju, tu su i razni pregradni zidovi pomoću kojih ne samo da se zatvaraju terase i balkoni, već se i pregrađuje poslovni prostor. Uz upotrebu PVC stolarije ogromna kancelarija može da se pretvori u nekoliko manjih, te da se na taj način prostor iskoristi na najbolji mogući način. Ujedno se povećava produktivnost zaposlenih i omogućava se da svako ima svoju privatnost i tišinu koja mu je neophodna za koncentraciju dok obavlja poslovne dužnosti. U suprotnom, kada ne bi bilo mogućnosti da se prostor pregradi uz pomoć zastakljenih PVC panela, tada bi bilo neophodno da se traži, novi adekvatniji poslovni prostor koji može imati druge mane. Pregrađivanje prostora po želji i meri veoma je vredna opcija koja je moguća uz upotrebu PVC-a.

Blog ilustracija: Bezbroj mogućnosti uz PVC stolariju


Foto: Mirandre

Naime, zamislite da ste našli kancelarijski prostor na idealnoj lokaciji. Takođe, zamislite da je cena iznajmljivanja veoma pristupačna. Kvadratura je takođe idealna. Sve je onako kako ste želeli i zamislili, osim jedne stvari, a to je podela prostora. Vaš kancelarijski prostor nije pregrađen. Radi se o jednoj velikoj prostoriji u koju može da stane puno stolova i stolica i kancelarijskog nameštaja. Nekim biznisima odgovora ovakva podela prostora, ali ima dosta onih kojima ovo nije ni malo praktično. Posao je takav da zaposleni moraju biti izolovani jedni od drugih kako ne bi ometali jedni druge u radu. Kada je sve u jednoj velikoj prostoriji koja nema nikakve pregrade, onda dolazi do mešanja zvukova i generiše se tolika buka da utiče na neometan rad. Kako se ovo rešava? Naime, ako biste krenuli da tragate dalje kako biste iznajmili neki drugi prostor, teško da biste našli neki koji je pregrađen na idealan način. Čak i ako bi se to nekim čudom desilo, da li je taj prostor na isto tako dobroj lokaciji i da li isto ima povoljnu cenu. Ako je odgovor da, stvarno ste imali sreće. Ali, ako je odgovor ne, što je više verovatno, onda je rešenje da sami pregradite prostor, baš onako kako vama odgovara. Pregrađivanje prostora uz pomoć PVC stolarije može se izvesti tako da se naprave zasebni boksovi, ili čak čitave sobe koje imaju transparentne zidove. Tako je moguće ostaviti otvorene venecijanere ili drugu vrstu zavesa, te je svaka zasebna jedinica poput sobe sa staklenim zidovima. Sve se vidi, ali se ništa ne čuje. Ako nekom treba potpuna privatnost, postoji vrlo jednostavno rešenje, a to je ugradnja već pomenutih venecijanera ili neke druge vrste adekvatnih zavesa, uslovno rečeno. Na ovaj način stvara se i zvučna i svetlosna barijera. Isto tako, ako nije neophodno da zaposleni budu skroz izolovani, već samo da imaju paravane koji im pružaju zvučnu izolaciju samo delimično i stvaraju im bolju atmosferu da se skoncentrišu dok rade, onda je dovoljno da se od PVC stolarije naprave boksovi. Tako da, uvek treba imati na umu da je pregrađivanje kancelarijskog prostora u svrhu bolje iskorišćenosti, veoma praktično rešenje.

Osim kancelarija, PVC stolarija sprovodi u delo i mnoštvo drugih sjajnih ideja. O nekima je već bilo reči, a odnose se na zatvaranje verandi ili terasa uz pomoć PVC stolarije. Kako se to postiže? Veoma jednostavno. PVC se lako seče u dimenzijama koje se traže. Prozori i vrata se brzo i jeftino rpoizvode u fabrikama koje imaju svu neophodnu opremu da očas posla prilagode konačni proizvod potrebama klijenta. To znači da su u opticaju sve dimenzije, čak i one koje se smatraju manje standardnim. Ako ste imali ideju da bolje organizujete prostor u Vašoj kući ili u stanu i ako se u nju uklapa zamisao da bi Vam koristilo da zatvorite terasu ili balkon, onda je PVC kao stvoren za ostvarenje plana. Nije neophodno da ova maštanja odlažete u nedogled, kao da je reč o nekoj skupoj investiciji. Dovoljno je da kontaktirate nekog on najboljih proizvođača PVC stolarije i da izložite Vaše želje. Saznaćete da je cena projekta verovatno niža nego što ste se nadali. To je zato što je PVC jeftin materijal, a uz to veoma kvalitetan. Ovo je redak paradoks, ali on zasigurno stoji. Svako ko je imao iskustva sa kvalitetnom PVC stolarijom može za nju samo da kaže reči hvale.

Ideje koje Vam se rađaju ili koje skupljate u časopisima za uređenje doma ili na internetu, nemojte bacati pod tepih i odlagati za neko drugo vreme. Znajte da investicija nije velika, a da njome možete mnogo toga dobiti što se tiče menjanja prozora i vrata od drveta u Vašem stanu i kući i postavljanja novih od PVC-a, to je nešto što je trebalo odavno da uradite. Nije zgoreg podsetiti da su prozori i vrata od PVC-a besplatni. Kako? Tako što obezbeđuju uštedu energije zbog mnogo bolje izolacije, kao i smanjenje troškova održavanja jer nema više farbanja, tako da za par godina imate takvu uštedu, kao da ste ih dobili za džabe! Treba samo malo volje i malo vremena. Od naručivanja do postavljanja ne protekne puno vremena.

Što se ostalih zamisli tiče, svakako nemojte ni njih odlagati. Pogledajte sjanje ideje kako da iskoristiti prostor na Vašoj verandi u kući ili vikendici, tkao da je ona i zimi u punoj funkciji, a ne samo leti. S druge strane Vi ne zatvarate trajno prostor i ne oduzimate deo dvorišta ako Vas to brine. Vreme brzo prolazi, a na Vama je da sebi stvorite kutak u kome ćete uživati i ugoditi sebi. Negujte svoje ideje i kreativnost jer na kraju profitirate upravo Vi.

Pročitajte još:

- Najlepše verande od PVC stolarije

M. K.
Back to Top