Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Najlepše verande od PVC stolarije

Imate kuću ili vikendicu i potrebne su Vam sveže ideje kako da ke učinite jo lepšom ili udobnijom. Najzanimljivije su one u koje ne treba puno investirati, a s druge strane donose veliko poboljšanje.

Ima puno primera prelepih verandi na koje je ugrađena nova, kvalitetna PVC stolarija čime je prostor učinjen multifunkcionalnim. Trem ili veranda je prateći element mnogih objekata, ali način na koji ćete ih osmisliti i urediti može da učini da ih transformiše tako da postanu najomiljeniji deo prostora u kome provodite najviše vremena.

Ako uzmemo za primer vikendicu koja se nalazi van grada, okružena prirodom i divljinom, jedan od ciljeva boravka u njoj je odmor i opuštanje. Takođe, ako ste došli iz grada, svakako želite da se nadište svežeg i čistog vazduha. Moguće je i da ste došli da u vikendici na miru radite, naročito ako se bavite nekim kreativnim poslom. Isto tako, ako ste u mogućnosti da radite na daljinu, i ako nije važno gde se nalazite, samo dok imate kompjuter i internet, onda vikendica može biti Vaša nova kancelarija, barem tokom nekih perioda u godini. Sigurno ste primetili da najviše volite da budete napolju, tačnije u bašti. Priroda, njene boje i smirujući zvuci, miris cveća, šuštanje lišća na vetru, deluju opijajuće i hipnotišuće. Opuštate se svakim udahom svežeg vazduha. Koliko god da ste lepo uredili unutrašnjost vikendice, ipak, koristite svaku priliku da budete napolju. Ali, kada je hladno, ili kada pada kiša, morate da se preselite unutra. Ipak, više Vam prija da gledate kroz prozor kakvo god da je vreme napolju. Zato su Vam potrebni veliki prozori. Još kad biste mogli stalno da budete na verandi, to bi bilo sjajno. Sprečava Vas hladnoća, vetar ili kiša. Rešenje koje se samo od sebe nameće je da napravite zimsku baštu od Vaše verande. To je praktično zatvorena veranda koja se po želji otvara i postaje prostor na otvorenom. Sve ovo moguće je uz pomoć PVC stolarije. Zatvaranje verande vrši se pomoću velikih PVC prozora, kao i elemenata od stakla koji su fiksirani i ne mogu se otvarati. Ovaj mozaik čini da se osećate kao da ste napolju jer je pogled istovetan, a opet kad god nije dovoljno prijatno da se zaista sedi napolju, dovoljno je samo da zatvorite velike prozore od PVC i da uživate u Vašoj savršenoj verandi posmatrajući prelepo dvorište i prirodu koja okružuje Vašu vikendicu. Ne zaboravite da se ničega niste zapravo lišili i da niste zatvorili terasu koja to više nije. Kao što neki zatvore terase u svojim stanovima, pa posle nemaju taj deo otvorenog prostora, već dobijaju neko nedefinisano mesto koje nije ni tamo ni tamo. Veranda zatvorena uz pomoć PVC-a nešto je sasvim drugo jer dobijate prostor u kome ste i unutra i napolju, po potrebi i želji.

Blog ilustracija: Najlepše verande od PVC stolarije


Foto: Mirandre

Na koji način da uredite Vašu prelepu verandu? To može biti prava oaza na kojoj će Vam svako pozavideti. Ako je u pitanju manji prostor u vikendici, možete u nju postaviti par udobnih lejzibegova ili baštensku garnituru. Ne zaboravite da više niste ograničeni samo na nameštaj za dvorište. Vaša veranda je sada zaštićena i od padavina, ali i od vetra i jakog sunca. Umesto da birate samo među garniturama od bambusa ili drveta, kao i među specijalnim nameštajem od jake plastike koji je namenjen da stoji napolju i koji je otporan na razne atmosferske prilike, Vi na Vašu verandu možete da postavite pravi udobni kauč, fotelju ili stolicu na ljuljanje sa udobnim jastučićima. Kada je o nameštaju reč, jedna od prvih asocijacija za uživanje na terasi ili verandi je ljuljaška. Možete da postavite specijalnu metalnu ljuljašku kao dvosed ili trosed, ali originalan dušek koji može biti od vodootpornog materijala možete da zamenite sa nekim debljim i udobnijim koji uopšte ne mora da bude za napolje. Jer, ne zaboravite, ako počne da pada kiša ili počne oluja, vi jednostavno zatvorite prozore od PVC-a i potpuno ste zaštitili sav nameštaj. Pod od pločica ne mora biti hladan. Postavite na njega krparu, itison ili pravi vuneni tepih. Varijanta veštačke trave ili itisona koji na nju podseća može biti veoma efektna. Nameštaj možete menjati sezonski. Na primer, tokom zime kada je veranda uglavnom zatvorena možete postaviti tepih ili mekanu prostirku na pod, a na mesto ljuljaške stavite udoban kauč, sa jastučićima i ćebetom, gde ćete se udobno ušuškati i čitati knjigu. S druge strane, leti Vam moguće ipak više prija nameštaj koji je više baštenski, na kom možete da se sunčate ili ako imate neki bazenčić ili bazen onda nameštaj koji slobodno može da se kvasi. Isto tako, ako nastupi letnji pljusak, a vi nećete da veranda kisne, zatvorićete velike PVC prozore i zaštiti prostor od padavina.

Na prozore je idealno postaviti i neku vrstu roletni kako biste ipak bili u mogućnosti da kontrolišete količinu svetlosti koja unutra prodire. Direktno sunce može da zasmeta. Sa trakastim zavesama, roletnama, asurama ili nečim sličnim Vi imate kontrolu da li želite da delimično zamračite prostoriju. Možete i jednostavno da spustite roletne samo na delu gde direktno bije sunce, a ostatak da ostavite izložen lepom pogledu.

Ako ipak imate veliku verandu bilo da je ona deo kuće u kojoj stalno živite ili vikendice u kojoj samo povremeno boravite, onda Vam ona može poslužiti da u njoj dočekujete goste. Bilo da slavite krsnu slavu, pravite roštilj za prijatelje, slavite rođendane ili jednostavno volite da okupljate goste i da se družite, Vaša velika veranda može postati idealna trpezarija. Ustvari, to je prostor u kom ima dovoljno mesta da se postavi veliki trpezarijski sto za koji staje puno osoba. Sa strane može biti i garnitura za sedenje za sve one koji hoće da se odmore posle obroka. Ovo mesto je idealno jer ne morate gledati u nebo i analizirati oblake. Jednostavno, ako je sunčano i lepo otvorite verandu i pretvorite je u pravu terasu. Ali, ako pada kiša ili je vetrovito, zatvorite neke ili sve prozore i niko neće pokisnuti. Za sve one koji vole da okupljaju društvo s povodom ili bez njega, zatvorena veranda je savršeno mesto jer nikada više nećete morati da skupljate stolove, tanjire i čaše iz dvorišta ako iznenada jurne kiša. Sve je na jednom mestu, najvažnije je veselje i dobra zabava, a vremenske prilike su sekundarne.

Pročitajte još:

- Prednost zastakljivanja ugostiteljskih bašta PVC stolarijom

M. K.
Back to Top