Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Da li je i dalje u trendu iscrtavanje obrva u kozmetičkim salonima

Kako oblikujete svoje obrve? Da li više volite deblje ili tanje i koje Vam bolje stoje? Ovo su pitanja upućena svim damama koje vode računa o svom izgledu. Ako ste jedna od njih onda će Vas sigurno zanimati priča o japanskom iscrtavanju obrva u kozmetičkim salonima.

Saloni lepote ili kozmeticki saloni oduvek se trude da isu u korak sa svetom. Kod nas se prenose svi važni trendovi iz svetske kozmetologije. Paleta usluga se stalno širi. Cilj je da se na jednom mestu obezbede kompletne usluge u vezi sa negom lepote lica i tela. Mnoge usluge su diktirane aktuelnim trendovima. Neke nisu ni postojale pre nekoliko godina, jer jednostavno, ni u čijem fikusu nije bilo obraćanje posebne pažnje obrvama, na primer. Da se podsetimo. Pre nekoliko godina niko nije toliko obraćao pažnju na trepavice. Ustvari, da budemo precizniji, veštačke i nadograđene trepavice nisu bile jedna od opcija koju je svaka dama želela da isproba. Jednostavno, tada su trepavice bile prirodne, a na maskarama je bilo da iz njih izvuku maksimum. Tako je tržište bilo preplavljeno reklamama za maskare koje dodaju volumen ili onima koje vizuelno produžavaju trepavice. Došlo se do toga da su pomoću novih formula i četkica proizvođači obećavali dramatičan izgled. Svaka dama koja ima kraće, ili ne tako guste trepavice, želela je da ih ulepša i za to je koristila maskaru po izboru u kombinaciji sa uvijačem trepavica. Ali, to u jednom trenutku, kao da više nije bilo dovoljno. Iako su već decenijama postojale veštačke trepavice, tada su nekako došle u fokus. To je vreme kada je smišljena i nadogradnja trepavica koja se radi u kozmetičkim salonima. Ovo je samo primer kako se trendovi menjaju, a kako naši saloni moraju da ih prate. Ali, šta je sa negom obrva koja je tema ovog teksta? Isto tako, može se napraviti vremensko poređenje. Pre malo više od nekoliko godina, a manje od decenije, obrve nisu bile u posebnom centru pažnje kada je nega i šminka u pitanju. Svaka devojka ih je oblikovala pincetom u kućnoj režiji. Oblik i debljina su se menjali tokom godina. Nekada su više u modi bile tanje obrve, koje su pre dve decenije jedno vreme bile čak suviše tanke. Jednostavno, takav je bio trend. Ugledajući se na svetske zvezde i trend-setere dame su menjale debljinu i oblik svojih obrva.

Blog ilustracija: Da li je i dalje u trendu iscrtavanje obrva u kozmetičkim salonima


Foto: Pixabay

Ali, tada su mnoge od njih poželele da im profesionalni kozmetičar ili šminker – osoba koja ima osećaj za estetiku i lepo preoblikuje obrve kako bi pratile konture lica i kako bi bile simetrične. Dobro znamo da kada samostalno čupamo obrve, one nikad nisu jednake ili simetrične. Uvek je jedna za nijansu deblja, ima drugačiji luk ili je duža. Međutim, ako odemo u kozmetički salon i prepustimo profesionalcu da nam uradi oblikovanje obrva pincetom, onda je to mnogo bolje i lakše. Izazov se javlja jer većini nas negde fali deo obrva, a ima devojaka i žena kojima su obrve toliko slabe i nedefinisane da jednostavno, ili moraju da ih docrtaju ili da nađu neko rešenje u kozmetičkom salonu.

Tada se pojavilo japansko iscrtavanje obrva. To je faktički neki vid polu-trajne šminke. Obrve se tetoviraju, ali ovde nije reč o trajnoj tetovaži. Posle nekoliko meseci one se brišu i treba ih korigovati. Ako se proces ne uradi profesionalno posledice mogu biti loše. A to je, pre svega opasnost po zdravlje. Pošto je reč o vrsti tetoviranja, kozmetičari koji su obučeni za japansko iscrtavanje obrva u salonu, vrlo dobro znaju da moraju koristiti sterilnu opremu i zaštitne rukavice svaki put kad rade. Tu nema kompromisa. Zato za ovu uslugu treba odabrati samo proverene kozmetičke salone u kojima rade isključivo obučeni i odgovorni profesionalci.

S druge strane, iscrtane obrve mogu izgledati sjajno, ako se urade kako treba, ali isto tako mogu biti veoma ružne. Konačni rezultat zavisi od dosta toga. Mušterija bira boju, debljinu i oblik konsultujući se sa kozmetičarkom, ali važno je da osoba koja to radi ima osećaj za estetiku i oštro oko. Ako se odabere pogrešna boja, obrve mogu izgledati neprirodno. Pošto je reč o imitaciji tj. o crtežu dlaka koje rastu u viš pravaca, kozmetičar u salonu mora biti i umetnik. Zato ovaj posao nije za svakoga. Osoba koja završi obuku mora puno da vežba na nekim površinama koje su po svojoj strukturi slične koži dok se ne odvaži da radi iscrtavanje obrva u kozmetičkom salonu. Nekada je bolje da odustane i da angažuje koleginicu ili kolegu koji su veštiji i imaju više smisla za to, ako primeti da joj ne ide. Važno je kombinovati znanje, veštinu i osećaj za lepo. Svoje rezultate kozmetički saloni predstavljaju na slikama pre i posle. Na osnovu toga može se steći utisak da li je neko vešt ili nije i da li su nove obrve ulepšale osobu koja je na slici. Na osnovu toga možete imati neku predstavu o tome kako će Vama stajati iscrtane obrve.

Prednost ove metode je što su Vam obrve uvek sređene i lepe. Kada se šminkate ne morate posebnu pažnju posvećivati njima. Ako koristite specijalnu olovku ili gle za obrve koji se nanosi posebnom četkicom, sami znate da ukoliko preterate, to izgleda ružno. Kada žurite, ne ide Vam u prilog da zabrljate tokom šminkanja. Naročito ako imate podlogu i puder, nije Vam lako da brišete i ponovo crtate tamo gde ste pogrešili.

Što se tiče trendova, da se još jednom osvrnemo na njih. Pre godinu dana popularne su bile debele obrve. Mnoge dame su zahtevale u kozmetičkim salonima da im se iscrtaju deblje obrve. Ipak, one ne stoje lepo svakome. Štaviše, neke devojke deluju veoma grubo sa njima. Na svu sreću, ovom trendu došao je kraj. To ne znači da osoba kojoj one zaista dobro stoje ne treba i da lje da ih nosi. S druge strane suviše tanke obrve nisu već decenijama u modi. Na svu sreću. Trenutno je na snazi neki umereniji trend zahvaljujući kome svako može imati obrve koje mu najbolje stoje. Većini osoba najlepše stoje obrve koje imaju prirodnu boju i oblik, a što se debljine tiče, one je nešto između.

Na tržištu postoje posebne četkice kojima se iscrtavaju obrve koje su vodootporne. Iako na reklami deluju savršeno, ipak, budite svesni činjenice da niste profesionalac i da je mnogo bolji rezultat koji dobijate u kozmetičkom salonu. Zato odaberite svog kozmetičara od poverenja i idite na japansko iscrtavanje obrva, pa ćete same najbolje zaključiti koliko Vas je to ulepšalo, i koliko Vam je pojednostavilo život u narednim mesecima kada je šminkanje u pitanju.

Pročitajte još:

- Depilacija toplim ili hladnim voskom u kozmetičkom salonu

M. K.
Back to Top