Mirandre

Registruj se
Prijavi se

HIT NAOČARE ZA SUNCE ZA LETO 2019

Modni trendovi za sezonu proleće leto 2019. godine kada su u pitanju naočare za sunce, možda će vas iznenaditi, možda oduševiti, ali svakako vas neće ostaviti ravnodušnim!

Najnoviji modeli naočara za sunce već su stigli u opticarske radnje. Jedva sam čekala da zavirim i otkrijem šta se tu krije. Prvo što sam primetila je da u modi ne postoji više trend za jednu sezonu, nego – množina – trendovi. Isto važi i za garderobu, cipele i aksesoar. Nekada je bilo normalno da ako su u trenutni modni krik recimo male naočare, da se tu priča završava. To je to i tačka. A šta je sa nama koji ne volimo male naočare, ili nam loše stoje? Nije bilo alternativa. 2019. godina donosi više raznorodnih trendova, tako da se u njima mogu svi pronaći. Nekom bolje stoje okrugle ili ovalne, nekom četvrtaste naočare i tako dalje – nema problema, u trendu ima od svega po nešto.

*ŠTIT ILI ŠILT NAOČARE

One će biti možda trend broj jedan ove sezone. Ima manjih i većih modela, a ima i onih koje pokrivaju nos! Sočivo može biti transparentno, ogledalo, multikolor ili crno. Neke više imaju sportski prizvuk, druge elegantni. Moćne su, odvažne i veoma seksi. Meni su apsolutno omiljene! Jedva čekam da ih nabavim i da me neko pita da li sam krenula na kurs za varioce (ha, ha). Eto, toliko su lude! Fendi ima model sa ogledalo staklima na kojima je „odštampan“ Fendi logo u vidu transparentnog stakla.

*VELIKE OKRUGLE

U ovu kategoriju spadaju naočare koje su neka modifikacija lenonki. Razlika u odnosu na klasične lenonke je što su veće od njih i imaju masivniji okvir. Okvir može imati poseban print, a poseban hit su one na kojim je slovima ispisana poruka (ljubavnog tipa).

*LEPTIRASTE I SRCOLIKE

U prošloj godini najavljen je ovaj trend koji su prihvatili mnogi dizajneri. Reč je veoma sofisticiranim, velikim naočarima klasičnih boja, ali sa retro – leptirastim oblikom. Veoma su specifične i zato ih morate probati u optičarskoj radnji da biste znali kako vam stoje. Ako dobro stoje manekenki u katalogu, ne znači da pašu uz vaše lice. Drugo - ne morate biti osmogodišnja devojčica da biste nosili naočare za sunce u obliku srca, jer ova godina donosi ovaj luckasti trend i za odrasle.

*MAČKASTE

I dalje su u trendu. Veće ili manje – nije važno – uzmite one koje vam bolje stoje. Par kvalitetnih mačkastih naočara stopostotno uzdiže kompletan utisak o vašoj pojavi.

*CRVENI OKVIR

Crvena je moćna boja, a par naočara sa crvenim okvirom obojiće vaš izgled notom elegancije i nostalgije. Fali vam još samo kadilak kabriolet i marama da budete diva s polovine prošlog veka, kada su elegancija i seksipil bili sinonimi.

*CRNA/ŽUTA/OGLEDALO I DVOBOJNA SOČIVA

Žuta stakla i stakla boje ćilibara veoma su prijatna za oči i stvaraju dobar kontrast. Ogledalo je uvek odličan izbor, a novina su stakla u dve vertikalne boje koje se prelivaju na sredini. Ovde bih dodala i neizostavna crna stakla. Ako nemate bar jedan par naočara sa crnim staklima za jako sunce, šta čekate, pravac optika!

*AVIJATIČARSKE

Ako spadate u stidljivije, konzervativnije tipove ili ako je ekstravagancija i eksperimentisanje suviše daleko od vaše zone komfora – sa parom avijatičarskih Ray-Ban naočara – sigurno nećete pogrešiti. Ove naočare svima dobro stoje. Možda nikad neće izaći iz mode (kao UGG čizme). Ima ih u milion boja. Čak ne morate više ni da brinete ako imate sitno lice i uzmete prevelike – pošto su tzv. oversized i dalje, apsolutni hit!

*EKSTRAVAGANTNE

Budite hrabre i dobro se zabavite! U ponudi ima toliko neobičnih modela, koji su na samoj ivici i izazivaju vas, da li imate dovoljno smelosti da ih prošetate po keju. Ako vas brine da poskakujući po granici kiča, ne skliznete na pogrešnu stranu – neka o tome brinu svetski dizajneri koji su zahvaljujući svom nepogrešivom osećaju stekli svetsku slavu (i bogatstvo). Ako odete u optičarsku radnju i kupite biserima optočene naočare koje su za vas kreirali gospoda Domeniko Dolče i Stefano Gabana – bezbedni ste! Svako ko misli da je to previše, ustvari nema pojma, dok se vi slobodno šetate centrom grada uzdignute glave. Neka 2019. bude godina u kojoj ste postali odvažni, a jedan par ludih, potpisanih, ekstravagantnih naočara – može vas učiniti modnom ikonom!

*MUŠKE NAOČARE

Da ne zaboravim muške naočare. Optičarske radnje snabdele su se najnovijim modelima. Imam utisak da modela i oblika ima više neko ikada do sada. Dragoj gospodi preporučujem takođe da budu smeli i da veruju čuvenim dizajnerima. Izdvojila bih modifikovane avijatičarske modele koji deluju prefinjeno i moćno.

Iskreno Vaša,

drugarica iz komšiluka

Foto: ilustracija: Mirandre.com
Back to Top