Opticarske radnje - Optika Beograd

Registruj se
Prijavi se
Opticarske radnje - Optika Beograd
- SVE OPTICARSKE RADNjE U BEOGRADU i SRBIJI NA JEDNOM MESTU!
- OPTIKA - KONTAKTNA SOČIVA - NAOČARE ZA VID, NAOČARE ZA SUNCE - ŽENSKI i MUŠKI OKVIRI!
- UPOREDITE OPTIČARSKE RADNjE - POGLEDAJTE NjIHOVU PONUDU, CENE i KUPITE NAOČARE!

Optika Soko

Beograd, Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 321 066 242624
cena: Cenovnik
OPTIČARSKE RADNJE OPTIKA SOKO Najbolji izbor originalnih Vogue, Ray Ban i drugih svetskih brendova.
Vrhunski kvalitet dioptrijskih stakala i kontaktnih sočiva.
Videti bolje - jer na to imate pravo!
mam-optika-opticarske-radnje
OPTIČARSKE RADNJE BEOGRAD MAM OPTIKA Pošto je više puta dokazana tvrdnja da optičarski zanat – optičarska radnja počiva na preporuci, MAM optika se osim raznolikim asortimanom naočara i stakala, ugradnjom, i svim vrstama korekcija naočara, može pohvaliti celim porodicama među svojim mušterijama – iz razloga što se dobra usluga prenosi.
Naša Optičarska radnja nudi širok dijapazon naočara za sunce i naočara za vid za decu i odrasle, proizvedenih u vodećim svetskim firmama (Ray Ban, Persol, Vogue, Oakley, Dolce & Gabbana), a takođe i kontaktna sočiva svih tipova, sredstva za održavanje, čine ime MAM optika, a sve to uz povoljne cene i mogućnost odloženog plaćanja.
OPTIČARSKE RADNJE - OČNA KUĆA JEVTIĆ Očna kuća Jevtić je porodična firma koja postoji i uspešno posluje već 22 godine.
U našoj radnji u Beogradu možete pronaći veliki izbor naočara, sve vrste stakala, kontaktna sočiva i tečnosti za sočiva.
Nudimo i pregled oftalmologa.
optika-friends-and-family-opticarske-radnje-690612

Optika Friends and Family

Beograd, Krnjača, Grge Andrijanovića 2 069 715792
cena: Cenovnik
OPTIČARSKE RADNJE FRIENDS AND FAMILY Optičarska radnja “ Friends & Family “ postoji na tri lokacije, u Krnjači, Višnjičkoj Banji i Karaburmi. U našoj optici možete besplatno prekontrolisati svoj vid od strane stručnog oftalmologa koji će vam dati neophodne savete.
Posedujemo širok asortiman dioptrijskih stakala i okvira, sunčanih naočara kao i kontaktnih sočiva i sredstava za njih.

Optika Ofto Optik

Beograd, Altina, Ugrinovački put 16n 062 234907
cena: Cenovnik
OPTIČARSKE RADNJE OFTO OPTIK Kod nas možete kupiti naočare, sočiva i proveriti dioptriju.
Rdimo i popravke naočara.
Naše dugogodišnje iskustvo i konstantno stručno usavršavanje nas je dovelo do toga da Vam nudimo samo najbolje proizvode.

Optika Lepši Pogled

Beograd, Zvezdara, Gvozdićeva 18 069 2401437
cena: Cenovnik
OPTIČARSKE RADNJE - OPTIKA LEPŠI POGLED Optika Lepši Pogled je mesto gde u prijatnom ambijentu brigu o svojim očima prepuštate timu koji će posvećeno i ljubazno, zajedno sa Vama, učiniti sve za zdravlje Vaših očiju.
Zahvaljujući velikom broju autobuskih, trolejbuskih i tramvajskih linija, do nas možete stići brzo i lako iz različitih delova grada.
Dođite i posetite nas, da zajedno uz stručne savete i prijatan razgovor izaberemo najbolje za Vas!
OPTIČARSKE RADNJE VOŽDOVAC - OPTIKA PRŽULJ Veliki izbor naočara za vid, sunčanih naočara i kontaktnih sočiva najprestižnijih brendova.
Kontrola dioptrije za naočare i sočiva.
red-optika-opticarske-radnje-992575

RED Optika

Beograd, Palilula, Mitropolita Petra 17 064 8609455
cena: Cenovnik
OPTIČARSKE RADNJE - RED OPTIKA Pored širokog asortimana dioptrijskih okvira i sunčanih naočara, RED Optiku karakteriše inovativan, avangardan i drugačiji izbor.
U našoj optici možete besplatno obaviti kontrolu dioptrije (kompjuterski) i uz stručan savet odabrati oftalmološko sočivo za Vaš okvir.
RED Optika opremljena je najsavremenijim mašinama za ugradnju stakala (plastike) što omogućava brzu izradu naočara kao i usluge popravke i servisiranja.
Nudimo širok spektar proizvoda od proizvođača oftalmoloskih sočiva kako stranih tako i domaćih (Hoya, Essilor, Zeiss, Pol, Gross) kao i kontaktnih sočiva (Alcon, Bausch and Lomb, Cooper Vision)
optika-amici-opticarske-radnje-768167
OPTIČARSKE RADNJE ŠABAC - OPTIKA AMICI Precizno određivanje dioptrije, savremena oftalmološka pomagala, veliki izbor naočara za vid, kontaktnih sočiva i naočara za sunce.
Optika Šabac, Optika Loznica.

Optika Lentilux

Beograd, Banovo brdo, Požeška 146a 011 2542348
cena: Cenovnik
OPTIČARSKA RADNJA.
Naša optičarska radnja se može pohvaliti tradicijom dugom 23 godine i mi smo jako ponosni na nju.
Tačno toliko se nalazimo na ovom istom mestu, u Vašem komšiluku, brinući o zdravlju Vaših očiju.
Naše iskustvo u optičarskom zanatu duže je od istorije same radnje i obuhvata više od 40 godina.
Iako je učenje i usavršavanje zanata neprekidan proces, danas slobodno možemo reći da u ovom poslu za nas postoji jako malo tajni.
Kako je ovo porodični zanat, trudimo se da to iskustvo i odnos prema Mušteriji prenesemo i na buduću generaciju.
Nadamo se da se naš trud prepoznaje.
UGRADNJA STAKALA.
Možda i najvažniji deo naše optičarske radnje je radionica.
I upravo ta činjenica da sve radimo na licu mesta nas izdvaja od većine optika.
Opremljeni smo najsavremenijim mašinama firme Briot za obradu svih vrsta dioptrijskih stakala.
U saradnji sa svetski priznatim proizvođačima dioptrijskih stakala, kao što su Essilor, Hoya, Ziess i OKM, smo u mogućnosti da ispunimo sve Vaše zahteve.
POPRAVKA RAMOVA.
Mi smo majstori na prvom mestu, pa tek onda prodavci.
Učinićemo sve što je u našoj moći da Vam popravimo ram za naočare pre nego što vam ponudimo novi.
Radimo sve vrste popravki od zavarivanja, bušenja, zamene flexa, promene papučica itd.
U mogućnosti smo da Vam ponudimo sve rezervne delove za dioptrijske i sunčane naočare iz Luxottica grupe (RayBan, Vogue, Emporio Armani, D&G) kao i za Shiluette ramove.
PERSONALIZACIJA PROGRESIVNIH SOČIVA Pored osnovne palete usluga, trudimo se da idemo u korak sa vremenom i uključujemo savremene tehnologije iz oblasti optike.
Zahvaljujući najnovijem Hoya Visureal sistemu za centriranje, nudimo Vam brzo i automatsko određivanje svih neophodnih parametara, koji garantuju precizno centriranje Vaših bifokalnih i multifokalnih stakala.
OPTIČARSKE RADNJE BEOGRAD LENSOPTIC Zahvaljujući dugogodišnjem radu, stečenom iskustvu i stalnoj edukaciji zaposlenih u mogućnosti smo da odgovorimo na sve zahteve i potrebe kako domaćih tako i stranih klijenata.
Očnu kuću LENSOPTIC čine dve specijalizovane optičke prodavnice i savremena oftalmološka ordinacija.
Prodavnice i ordinacija su ekskluzivno uređene i opremljene najsavremenijim oftalmološkim aparatima kao i automatizovanim mašinama (kompjuterizovano određivanje dioptrije, sofisticirana ugradnja stakala, kompjuterizovano vidno polje, lensmetrija,...).
bg-optic-opticarske-radnje

BG Optic

Beograd, Voždovac, Kumodraška 166 011 3971116
cena: Cenovnik
BG OPTIC su optičarske radnje sa pedesetogodišnjom tradicijom porodice Tasić.
Vršimo uslugu izrade dioptrijskih naočara.
Nudimo dioptrijska sočiva u staklu i plastici: monofokalna, bifokalna, multifokalna, progresivna, bela i foto, foto plastiku, polikarbonat (specijalna vrsta nelomljivih sočiva za ramove na bušenje), stanjenih sočiva za velike dioptrije, sočiva sa antirefleksom i zaštitom za rad na računaru - HMC, zaštitnih sunčanih stakala sa i bez dioptrije, specijalnu vrstu sočiva za vozače Nupolar.
OPTIČARSKE RADNJE - DrOptik optičarske radnje se nalaze u Žarkovu i na Novom Beogradu. U našoj velikoj ponudi možete pronaći naočare po Vašem ukusu, razne vrste sočiva i prateće opreme.
optika-brkic-opticarske-radnje

Optika Brkić

Beograd, Žarkovo, Trgovačka 18 065 5469517
cena: Cenovnik
OPTIČARSKE RADNJE - OPTIKA BRKIĆ Kod nas možete proveriti svoju dioptriju, popraviti naočare, a očekuje Vas i veliki asortiman naočara za vid i sunce.
optika-denic-opticarske-radnje-171417
OPTIČARSKE RADNJE BEOGRAD OPTIKA DENIĆ Širok asortiman mekih kontaktnih sočiva, dioptrijskih okvira, naočara za sunce, provera vida, najkvalitetnija stakla...
opticar-mr-blink-opticarske-radnje-672297
OPTIČARSKE RADNJE - OPTIČAR MR BLINK Apsolutno Vaš Optičar „MR BLINK“ je tu da vam pomogne, očuva i poboljša kvalitet vida. Imamo dobar izbor svih vrsta korektivnih sočiva i okvira različitih stranih i domaćih proizvođača, vrhunskog kvaliteta i izrade. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu stručog osoblja pružamo besplatne i korisne savete koji će vam olakšati nošenje korekcionih pomagala.
optika-beovid-opticarske-radnje-128410

Optika Beovid

Beograd, Palilula, Bulevar Kralja Aleksandra 17 011 3242656
cena: Cenovnik
OPTIČARSKE RADNJE - OPTIKA BEOVID Optičarska radnja Beovid u centru Beograda, izbor za sve generacije.
Dioptrijski okviri, naočare za sunce, sočiva i tečnosti, zamena stakala, popravka i servis ramova, ugradnja i zamena stakala na licu mesta, vrlo brzo i profesionalno.
green-eyes-optika-opticarske-radnje

Green Eyes optika

Beograd, Palilula, Bulevar despota Stefana 61 069 3237131
cena: Cenovnik
OPTIČARSKE RADNJE GREEN EYES Optika Green Eyes nalazi se u centru grada i nudi Vam veliki izbor dioptrijskih okvira i sunčanih naočara vodećih svetskih brendova, po pristupačnim cenama.
Uz stručnu pomoć i savet našeg ljubaznog i profesionalnog osoblja, sigurni smo da kod nas uvek možete da pronađete odgovarajući par naočara.Sa željom da Vam ponudimo proizvode visokog kvaliteta, u našoj optičarskoj radnji nudimo Vam proizvode renomiranih svetskih proizvođača: Ray Ban, Vogue, Laura Biagiotti, Versace, Miss Sixty i mnogi drugi brendovi.
optika-fokus-opticarske-radnje
OPTIČARSKE RADNJE OPTIKA FOKUS Optika Fokus je otpočela sa radom 25.05.
2003.
U to vreme bila je jedna od savremenijih Optika u Smederevu.
Posle sedam godina vrednog i napornog rada, otvorena je još jedna optika i oftalmološka ordinacija, po najsavremenijim svetskim kriterijumima, uz najmoderniju opremu i stručnost na najvišem nivou.
U prodajnim objektima Optike Fokus nudimo Vam dioptrijske okvire, sunčane naočare (najpoznatijih brendova, čiji smo generalni zastupnici na ovim prostorima), zaštitne naočare sa dioptrijom od poli-karbonata, dioptrijska sočiva svih vrsta i kvaliteta, kontaktna sočiva kao i tečnosti za održavanje istih.

M&M Optic

Beograd, Blokovi, Jurija Gagarina 153 064 1285338
cena: Cenovnik
OPTIČARSKE RADNJE - M&M OPTIC Optičarska radnja sa porodičnom tradicijom, pruža veliki broj optičarskih usluga.
bg-ocni-salon-opticarske-radnje

BG očni salon

Beograd, Banovo brdo, Požeška 67a 011 3549674
OPTIČARSKE RADNJE - BG OČNI SALON BG OPTIC su optičarske radnje sa pedesetogodišnjom tradicijom porodice Tasić.
Na postojećim lokacijama smo 27 godina, od 01.04.1990.godine, i održali smo se do danas na dobrobit naših korisnika i nas samih.
Od male optičarske radnje, razvili smo se u velike optike sa savremenom opremom.
look-&-look-optika-opticarske-radnje
OPTIČARSKE RADNJE BEOGRAD LOOK & LOOK OPTIKA Look & Look Vam nudi veliki broj standardnih modela sunčanih naočara, kao i najnovije modele renomiranih svetskih brandova:Vivienne Westwood, Moschino, Missoni, Laura Biagiotti, Guess, Paciotti itd...
Ako su Vaš izbor kontaktna sočiva, mi Vam možemo ponuditi veliki izbor modela najpoznatijih svetskih firmi (Bausch & Lomb, Ciba Vision, Hydron…).
Imamo dnevna, mesečna, tromesečna i godišnja meka sočiva, kao i polutvrda i tvrda sočiva za uspešno rešavanje astigmatizma (cilindra).
Uz to, nudimo i kompletan izbor mekih kontaktnih sočiva u boji sa i bez dioptrije (šestomesečna i godišnja).
opticarska-radnja-multilens-opticarske-radnje

Optičarska radnja Multilens

Beograd, Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 46 011 3239123
OPTIČARSKE RADNJE MULTILENS je proizašao iz kompanije Pol, firme koja je od 1985.godine prisutna na našem tržištu i koja poseduje proizvodnju optičkih stakala.
Cilj nastanka MULTI LENS-a je fokusiranje na distribuciju kvalitetnih proizvoda za brigu o zdravlju očiju: kontaktnih sočiva, rastvora i preparata za negu sočiva i očiju, dioptrijskih okvira i sunčanih naočara.
Naša misija je da domaćem tržištu učinimo dostupnim neke od najkvalitetnijih evropskih i svetskih brendova, kada je u pitanju briga o zdravlju očiju.
Poseban kvalitet koji pruža jedino MULTILENS je izlazak u susret svim specijalnim potrebama, bilo da su u pitanju Torična sočiva, ili bilo koja druga specijala, ili neki drugi artikal koji zahteva čekanje, uz poštovanje rokova.
Samo kod nas možete dobiti Torična sočiva za dve do tri nedelje, prema vašem receptu.
ocna-kuca-vizija-opticarske-radnje

Očna kuća Vizija

Beograd, Vračar, Beogradska 53 011 3234235
cena: Cenovnik
OPTIČARSKE RADNJE.
Optika - proizvodi iz naše ponude: Kontaktna sočiva.
Kontaktna sočiva vrhunskog kvaliteta poznatih svetskih proizvođača (Ciba Vision, Bausch and Lomb, Cooper Vision, Boston, Soleko).
Dioptrijska stakla i plastika.
Najkvalitetnija savremena dioptrijska organska i mineralna sočiva i ugradnja u sve vrste dioptrijskih ramova.
Dioptrijski ramovi.
Kvalitetan odabir od preko 1.000 različitih dioptrijskih ramova koncipiran da istovremeno zadovolji i medicinske i estetske zahteve.
Sredstva za održavanje kontaktnih sočiva.
Savremena sredstva vodećih svetskih proizvođača neophodna za kompletno održavanje svih tipova kontaktnih sočiva.
casa-dell-ottica-opticarske-radnje

Casa Dell-Ottica

Beograd, Voždovac, Zaplanjska 32 011 6305696
OPTIČARSKA RADNJA.
Casa dell` Ottica je novootvorena optičarska radnja u šoping centru Stadion.
Nalazi se na prvom spratu i nudi savremeni koncept maloprodaje u optici u kom su zastupljene sve kategorije proizvoda: Dioptrijske naočare, Naočare za sunce, Kontaktna sočiva, Sredstva za održavanje i galanterija, Ostale usluge uključujući i utvrđivanje dioptrije.
Akcenat je na brendiranim visokokvalitetnim proizvodima.
Specijalnost su multifokalne - progresivne naočare koje eliminišu potrebu za više pari naočara, određivanje najkomplikovanijih dioptrija i prepisivanje adekvatnih stakala kao i meka kontaktna sočiva koja kod nas možete nabaviti uz konsultaciju oftalmologa kontaktologa.
optika-sole-opticarske-radnje

Optika Sole

Beograd, Stari Grad, Nušićeva 6 011 3234187
OPTIČARSKA RADNJA.
Sole Optika je porodična tradicija.
Osnovana 1968 godine sa sedištem u Mekenzijevoj 66 do leta 2008 kada se radnja seli u Nušićevu 6.
Osnivač Ivan Pekas je jedan od prvih optičara u Beogradu, koji je izučio zanat u Vojnoj Akademiji u Beogradu.
ocna-kuca-profilens-opticarske-radnje

Očna kuća Profilens

Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđića 12ž 011 3111196
OPTIČARSKA RADNJA.
Očna kuća Profilens osnovana je 2006 godine.
Ideja osnivanja je pružiti korisnicima kvalitetne usluge iz oblasti oftalmologije, optometrije i optike.
U sklopu očne kuće nalazi se kabinet za refrakciju, kabinet za kontaktna sočiva, savremena automatizovana radionica kao i ekskluzivno uređen i opremljen maloprodajni objekat.
optika-sjaj-opticarske-radnje

Optika SJAJ

Beograd, Vračar, Njegoševa 5 011 3690251
OPTIČARSKA RADNJA.
OPTIKA.
Dioptrijski, sunčani okviri (Ray- Ban,Vogue,Guess).
Dioptrijska stakla (Essilor, Hoya, Zeiss).
Kontaktna sočiva, Rastvori za održavanje sočiva.
opticki-centar-oculus-opticarske-radnje

Optički centar Oculus

Novi Beograd, Palmira Toljatija 5 011 2605407
OPTIČARSKE RADNJE.
Vrhunske usluge korekcije vida naočarima i kontaktnim sočivima.
optika-sveti-vid-opticarske-radnje

Optika Sveti Vid

Beograd, Stari Grad, Dobračina 27 011 3283737
OPTIKA.
Moderne linije dioptrijskih ramova i sunčanih naočara, najpoznatijih svetskih dizajnera: Miu Miu, Prada, Dior, Ray Ban, Vogue, Tiffany, D&G, Guess Marciano, Valentino, Mercedes Benz, Porsche, Oakley i mnogi drugi.
Za pacijente SVETOG VIDA koji su skinuli dioptriju jednom od refraktivnih metoda odobravamo popust od 15% za najnovije ekskluzivne modele sunčanih naočara.
profylens-opticco-opticarske-radnje
OPTIČARSKA RADNJA.
Casa dell Ottica je porodična optika, koju vodi tim vrhunskih stručnjaka sa preko 20 godina iskustva u oftalmologiji i optici.
Prva radnja, Profylens, je otvorena u TC Banjica, a najbolje reference su dvodecenijske zadovoljni kupci, među kojima su i brojne poznate ličnosti iz zemlje i sveta.
ocna-ordinacija-neva-opticarske-radnje

Očna ordinacija Neva

Beograd, Savski venac, Deligradska 20 011 2641592
OPTIČARSKE RADNJE NEVA Osnovna delatnost je udruženje zdravstvenih usluga oftamološkog smera.
U cilju obavljanja navedenih delatnosti, ordinacija raspolaže kompletnom oftalmološkom opremom.
Kako bi usluga bila kompletna, kod nas možete naći i naočare i kontaktna sočiva vrhunskog kvaliteta.
sani-optik-opticarske-radnje

Sani Optik

Beograd, Zvezdara, Živka Davidovića 86 011 6309420
OPTIČARSKE RADNJE SANI OPTIK Pod sloganom “Zdravlje sa stilom” kompanija “SANI OPTIK” posluje u 34 grada Srbije kroz mrežu od 43 specijalizovane prodavnice za promet medicinskim sredstvima na malo. Kao sinonim kvalitetnih proizvoda i usluga, kompanija svojim potrošačima nudi dioptrijske i naočare za sunce renomiranih brendova, savremenu tehnologiju slušnih pomagala, pouzdane usluge provere dioptrije, ugradnju svih vrsta dioptrijskih sočiva u okvire, ugradnju dioptrijskih sočiva u naočare za sunce, izrade individulanih oliva za slušne aparate i slično.
SANI OPTIK je sinonim za svet u kome svako uživa u gledanju i slušanju života, bez ograničenja, uz stilizovan i moderan izgled.
ocna-ordinacija-mitrovic-opticarske-radnje
OPTIKA MITROVIĆ Očna ordinacija Mitrović je porodična ordinacija osnovana 1997.
Osnivač ordinacije je dr Jevra Mitrović.
Ordinaciju čini tim oftalmologa: prof dr Miodrag Mitrović, dr mr sci Mirjana Mitrović, dr Predrag Mitrović.
U ordinaciji se može obaviti opšti oftalmološki pregled i posebna snimanja oka sa kontrastom.
Uz to kod nas možete izabrati okvir po Vašoj meri kao i sunčane naočare renomiranih svetskih proizvođača.
optika-pejton-opticarske-radnje

Optika Pejton

Beograd, Vračar, Makenzijeva bb 011 2443848
OPTIČARSKE RADNJE OPTIKA PEJTON Našim predanim radom već više od 40 godina stekli smo ime od poverenja.
Osim što možete izabrati okvir po izuzetno povoljnoj ceni a vrhunskog kvaliteta, kod nas možete doći i da Vam besplatno utvrdimo dioptriju.
Primamo recepte Zavoda za socijalno.
iris-optik-opticarske-radnje

Iris optik

Beograd, Surčin, Vojvođanska 231 011 8442710
OPTIČARSKE RADNJE IRIS OPTIK Rešavamo sve probleme u vezi sa Vašim vidom.
Pozovite nas i zakažite pregled, a mi ćemo vam pomoći da izaberete okvir prema Vašem licu.
optiplaza-opticarske-radnje

Optiplaza

Novi Beograd, Jurija Gagarina 16 011 2203833
OPTIČARSKE RADNJE OPTIPLAZA OPTIPLAZA nudi novi koncept i savremeni pristup optici.
U našoj radnji možete dobiti: Dobrodošlicu nasmejanih lica, profesionalca koji vole svoj posao, Uslugu oftamoloških pregleda, dijagnostike i određivanja dioptrije, Strpljenje i ljubaznost osoblja koje će Vam pomoći da izaberete dioptrijske ili sunčane naočare koje će zadovoljiti sve Vaše potrebe, Prijatnu atmosferu, originalni enterijer i savete kojima uvek možete verovati.
lila-optika-opticarske-radnje

Lila Optika

Beograd, Voždovac, Zaplanjska 32 011 6305479
OPTIČARSKE RADNJE OPTIKA LILA Najpoznatije svetske zvezde poput Džulije Roberts, Džeka Nikolsona, Ričarda Gira, Toma Kruza I mnogih drugih nose Persol naočare koje možete naći u LILA OPTICI.
Visok kvalitet, tradicija I ručna izrada opisuju ovaj brend.
One su prve italijanske naočare za sunce, najpoznatiji model ovog brenda je Steve McQueen.
braca-mircic-optika-opticarske-radnje

Braća Mirčić optika

Beograd, Mladenovac, Kralja Petra I 186 011 8232755
OPTIČARSKE RADNJE BRAĆA MIRČIĆ Porodica Mirčić se uspešno bavi poslovima vezanim za satove, nakit i optiku duže od jednog veka.
Prvu časovničarsku radnju u Mladenovcu je osnovao Đorđe Mirčić, 1898.godine.
Danas III generacija potomaka Đorđa Mirčića vodi firmu "Braća Mirčić".
Na taj način u kontinuitetu više od jednog veka svojom porodičnom tradicijom ponosno grade vreme sa stilom.
Ističemo dioptrijske okvire i naočare za sunce svetski poznatih brendova.
optomedik-opticarske-radnje

Optomedik

Beograd, Bežanijska Kosa, Nedeljka Gvozdenovića 5 011 2271848
OPTIČARSKE RADNJE - OPTOMEDIK Optomedik je relativno mlada kompanija, 2010.godine osnovao ga je tim sa višegodišnjim iskustvom u oblastima optike i oftalmologije.Naša osnovna ideja je da kroz stručnost, kvalitet i ljubaznost svih zaposlenih trajemo sa Vama još dugo.
optika-roma-opticarske-radnje

Optika Roma

Novi Beograd, Nehruova 51 064 0028282
OPTIČARSKE RADNJE - OPTIKA ROMA Nudimo veliki izbor naočara za vid i sunce, kao i kontaktnih sočiva.

MEDIOPTIK Exclusive

Beograd, Vračar, Bulevar kralja Aleksandra 87/9 011 2403992
OPTIČARSKA RADNJA, OPTIKA - MEDIOPTIK EXCLUSIVE

Oko i Oko

Beograd, Vračar, Njegoševa 46 011 3836820 |
011 3836821 |
OPTIČARSKE RADNJE

Optika No1

Beograd, Stari Grad, Knez Mihailova 21 011 3342425
OPTIČARSKE RADNJE Beograd

Egzakta optik

Beograd, Zemun, Avijatičarski trg 1 011 2109490
OPTIČARSKE RADNJE
Optičarske radnje
Optičarske radnje u svojoj ponudi imaju veliki izbor okvira, dioptrijskih stakala, naočara za sunce, kontaktnih sočiva, kao i sve prateće opreme koja služi za čuvanje i održavanje optičkih pomagala. U našem glavnom gradu, ali i u drugim gradovima ima više optika koje svojim kupcima nude veoma kvalitetne proizvode i imaju izuzetno velik izbor. Važno je znati da svako može da nađe ono što želi i što mu najbolje pristaje. Takođe, optičarska radnja u vašoj blizini ili negde malo dalje ima širi cenovni raspon, tako da tu možete kupiti povoljnije naočare i okvire, kao i one skuplje, sa potpisom najpoznatijih dizajnera. U prijatnoj atmosferi, gde ima dovoljno prostora i ogledala, možete natenane birati svoje nove naočare za vid ili za sunce. Ljubazni prodavci u optičarskoj radnji biće vam na usluzi, da vam daju savet ili sugestiju.
Opticarske radnje
Foto: limorcohen, Pixabay
Ponuda u optičarskim radnjama
Tražite naočare za sunce koje vam odlično pristaju, kvalitetne su, a ujedno i prate najnoviji trend? Imate dioptriju i potrebne su vam naočare ili sočiva za vid? Potrebno vam je da proverite dioptriju jer ste primetili da sa starim naočarima ne vidite dobro ili ste po prvi put od očnog lekara dobili recept za naočare za vid zbog kratkovidosti ili dalekovidosti? Optičarska radnja je pravo mesto za vas. Kupovinom sunčanih naočara, okvira i dioptrijskih stakala u nekoj od najboljih optika, sigurni ste da dobijate provereni kvalitet. Izreka da nešto treba da čuvamo kao oči u glavi naširoko je poznata od davnih dana. Označava nešto što ima neizmernu vrednost. Možemo je shvatiti bukvalno i tada je itekako tačna. S tim u vezi, treba da budemo svesni toga koliko treba da brinemo o zdravlju naših očiju. Ni zaštitu od sunca ni dioptriju ne treba da zanemarujemo. Ako nosimo nekvalitetne naočare kupljene na ulici ili drugim neproverenim mestima, možemo našteti svom vidu i očima. Zato sve ovo treba da kupujemo isključivo u najboljim optičarskim radnjama. Lako ćete ih pronaći na gornjem spisku, ili klikom na linkove ka različitim lokacijama naći ćete optiku u vašoj blizini. Uvek kupujte na proverenim mestima jer tako ste sigurno u kvalitet proizvoda i njihovu dugotrajnost.
Opticarske radnje
Foto: StockSnap, Pixabay
Naočare za vid u optičarskim radnjama
Bez obzira na to da li po prvi put kupujete naočare za vid ili ih već godinama nosite i treba vam korekcija dioptrije vreme je da posetite optičarsku radnju. Oftalmolozi rade preglede, a u nekim optičarskim radnjama oftalmološki pregledi su dostupni besplatno kupcima njihovih proizvoda. U većini optika na raspolaganju vam je besplatna kompjuterska provera dioptrije, koja nije sama po sebi lekarski pregled. Pomoću posebne moderne mašine meri se dioptrija na oba oka i utvrđuje se s velikom preciznošću. Pored dioptrije, postoje i druga stanja koja se koriguju naočarima za vid, a jedno od njih je astigmatizam. Tada stakla imaju cilindar pod određenim uglom koji se mora precizno utvrditi. Zašto je važno da naročito naočare za vid, tj. dioptrijska stakla kupujete isključivo kod optičara? Pre svega, mnogi ljudi imaju različite dioptrije na levom i desnom oku. Nasuprot kupovini naočara za čitanje ili daljinu, u prodavnicama ili apotekama gde su one takve da je dioptrija ista na oba oka, u optičarskoj radnji za vas će biti urađena stakla koja su po vašoj meri, precizno za oba oka. Čak i male razlike u dioptrijama oba oka ne smemo zanemarivati jer tako će se vid samo pogoršavati i napraviće se još veća šteta. Neko ko ima minus dioptriju možda ima potpuno različite vrednosti na oba oka, štaviše ima osoba koje na jednom oku imaju nula dioptriju a na drugom ona postoji i ponekad nije zanemarljivo mala. Minus dioptrija je ona koju imaju kratkovide osobe. To je bolest modernog doba i prisutna je ne samo kod starijih, već kod sve mlađe populacije. Krivac je sve više vremena koje se provodi pred raznim ekranima i to na maloj udaljenosti, što zamara oči i doprinosi da se pojavi dioptrija. Minus dioptrija je ona kada neko ne vidi dovoljno oštro i jasno objekte na daljinu. Veoma male dioptrije mogu da prođu neprimećeno, ali ako je ona veća ili ako je različita na oba oka, primetićete da ipak ne vidite savršeno i da vam treba optičko pomagalo. Nekada je praćena astigmatizmom, što je veoma individualna stvar, tako da osoba koja ima ovu kombinaciju nikako ne sme kupovati naočare bez prethodne provere. Uvek se obratite stručnjacima, kako biste pre kupovine dioptrijskih stakala i okvira naočara bili sigurni da vam je utvrđena tačna dioptrija i ugao cilindra. Dešava se da se na nekom pregledu utvrdi dioptrija i da lekar prepiše naočare, ali da kada ih klijent dobije utvrdi da mu ne odgovaraju, da ga boli glava kada ih nosi itd. Može da bude da je na jednom ili oba oka dioptrija prevelika. Čak i da naočare imaju za nijansu jaču dioptriju nego što bi trebalo, to može izuzetno da smeta. Problem je što ste već platili dioptrijska stakla i njihova zamena košta. Okvir možete zadržati, ali sama stakla koja ne odgovaraju, treba da zamenite. Ako ste se odlučili za skuplja dioptrijska stakla koja još dodatno imaju zaštitu od plave svetlosti i poseban filter koji pomaže da se oko odmara dok gledate u ekran, onda je to još veći trošak. Zato, kada idete na oftalmološki pregled, zahtevajte da se više puta proveri na oba oka kako vidite sa nekim staklima koje vam lekar stavlja tokom pregleda. Nemojte žuriti i ako osetite i malu nelagodnost dok gledate kroz neko staklo prijavite to. Uvek idite na mesta gde će vam biti posvećeno dovoljno vremena. Imajte na umu da je bolje da imate dioptrijska stakla koja granično imaju manju dioptriju od one koja je izmerena, nego da je ta dioptrija na gornjoj granici te vrednosti. Vaš subjektivni osećaj zavisi nekad i od toga koliko ste umorni i da li su vam oči umorne. Stoga mnogi koji imaju manju minus dioptriju, ne nose naočare tokom dana, već samo uveče, dok gledaju televiziju na primer, jer su im oči tad najumornije. Bilo kako bilo, reč stručnjaka je najvažnija. Optičarske radnje sarađuju sa oftalmolozima i mogu vam preporučiti kod koga da odete, ako već nemate svog lekara. Takođe, nije na odmet da prilikom kupovine naočara za vid proverite na licu mesta dioptriju još jednom ako je to već dostupno. Isto je i sa plus dioptrijom, tj. sa naočarima za čitanje ili blizinu. Plus dioptrija je za dalekovide osobe. Dalekovidost je normalna u nekim godinama i javlja se kod većine ljudi u nekom periodu posle četrdesete. Prvi simptomi su da oči suze nakon čitanja nakon nekog vremena. Od naprezanja se može javiti glavobolja. Dešava se da osoba kod koje se pojavila dalekovidost udaljava tekst od sebe kad čita, jer drugačije ne može da fokusira slova. To je znak da je došlo vreme za naočare za čitanje. Postoji šala koja kaže - niste vi dalekovidi nego su vam kratke ruke. Sa izborom dioptrije treba biti pažljiv. Trebalo bi da ona ima minimalnu vrednost u nekom rasponu koji bi vama u tom trenutku odgovarao. Oči treba odmarati, naročito ako puno vremena provodite pred ekranom na poslu ili ste đak ili student i puno čitate i učite. Dodatna smetnja su mobilni telefoni i drugi uređaji pred kojima mladi provode previše vremena. Prilikom izbora dioptrijskih stakala, imajte u vidu da postoje različita i da imaju različite cene. Raspitajte se u optičarskoj radnji koje prednosti nude ona skuplja u poređenju sa nekim od jeftinijih i koji je najbolji odnos cene i kvaliteta. U zavisnosti od dioptrije saznajte i kolika je težina stakala i na koji način možete da smanjite ukupnu težinu naočara. Jedno od rešenja je da odaberete lakši okvir, ako se on slaže sa staklima, tj. ako je dovoljno čvrst da ih ponese. Okvir birajte polako i pažljivo. Trudite se da izaberete što kvalitetniji i neki koji vam neće skoro dosaditi, jer iako vam se dioptrija vremenom poveća, okvir možete zadržati, a promeniti stakla. Svaki okvir ima prednosti i mane. Pogledajte koje su slabe tačke onog koji vam se najviše dopada. Imajte u vidu da okviri zbog kojih stakla moraju da se probuše kako bi se oni pričvrstili, ne mogu da se koriste s novim staklima, tj. ako menjate stakla u nekom trenutku, moraćete da promenite i okvir. Na sve ove cake će vam ukazati iskusni radnici u optičarskom radnjama. Takođe, stakla se ne menjaju samo kada dioptrija nije više odgovarajuća, već se može desiti da se ona polome ili izgrebu vremenom. Tada treba da uzmete nova stakla, a to je i prilika da proverite dioptriju kako ne biste kupili naočare koje vam ustvari više ne odgovaraju. Prethodna iskustva prenesite na budućnost. Sve ono što vam je smetalo kod vaših prethodnih naočara, sada ispravite. Ako ste imali prevelik okvir, koji je možda težak ili vam je jednostavno dosadio taj oblik, uzmite nešto novo. Uvek budite praktični. Kada birate boju, razmislite da li vam se slaže uz sve i ako je previše šareno, da li će vam brzo dosaditi. Neko ne voli neutralne boje i preferira vesele, neobične, ukrašene okvire, koji imaju i neki detalj poput cirkona. Sve je stvar ukusa i izbora. Uzmite onaj s kojim se najbolje osećate. Naočare za vid su i pomagalo i modni detalj. Ako želite da ih s lakoćom čuvate a da imate i još jedan lep detalj na njima, uzmite i lančić za naočare. Izbor je zaista velik. Lančići deluju elegantno i otmeno. Na taj način, naočare će uvek biti na sigurnom i nećete se brinuti da li su vam spale. Ili su na licu ili oko vrata. Naročito ako nosite naočare i za blizinu i za daljinu i morate često njima da žonglirate. Nošenje naočara za vid u kosi, kad ih ne koristite, nije baš dobro. Mogu se umastiti od kose, pa posle morate da ih brišete posebnim sredstvom, koje se takođe prodaje u optičarskoj radnji, i krpicama koje dobijate uz kupljene naočare. Takođe, sa glave vam naočare mogu spasti i polomiti se. Stoga, kada kupujete okvir i stakla, pogledajte kakve sve lančiće za okvir nudi optika u kojoj se nalazite. Ima zlatnih, srebrnih, plastičnih u raznim bojama itd. Kada je o okvirima reč, treba znati da i oni mogu da se polome i oštete. Optičarske radnje nude usluge popravke kada je to moguće. Nekada je reč samo o nečem bezazlenom, na primer da ispadne šraf i da ga izgubite. Optičarski alat je precizan i napravljen tako da se pomoću njega barata najsitnijim šrafovima. Kada vam se okvir odšrafi, otpadne drška ili slično, idite do optičarske radnje radi popravke. Tu će vam na licu mesta reći da li okvir može da se popravi ili se polomio neki deo koji ne može da se popravi. Ukoliko se ništa nije polomilo nego je samo ispao šrafčić, optičar će ga zameniti i odmah vam popraviti naočare. Međutim, ako je pukao metalni deo oko šrafa ponudiće vam da se on zavari ili da promenite okvir. Zavarivanje napuklog metalnog dela nije baš najbolja opcija, jer okvir neće posle biti elastičan kao pre. Var može da pukne na istom mestu. Iako je ovo jeftinije od novog okvira, pitanje da li je bolje, pošto na mestu vara, okvir je krt, to je nova slaba tačka i može da se desi da brzo opet pukne. Druga opcija je da pazarite isti okvir kao vaš, ako ga i dalje imaju na stanju. Može da bude u drugoj boji, ali samo da je potpuno isti model. U tom slučaj nećete morati ponovo da dolazite u optiku da podignete svoje naočare, jer vam okvir može biti zamenjen na licu mesta. Ovo ne važi uvek, ali je često primenjivo u praksi optičarskih radnji. Treća opcija je kupite potpuno nov okvir a da zadržite stakla. U tom slučaju, novi okvir mora biti manji od prethodnog, ne može biti veći. Razlog je što stakla mogu da se iseku tj. da se smanje kako bi stala u manji okvir, a ne mogu da se povećaju za veći okvir. Ako želite veći okvir moraćete da kupite i nova stakla. Od ove tri najbolja je druga opcija, ako je moguća. Na taj način stakla koja su već isečena za identičan okvir ne treba prepravljati. Izmeren je razmak između zenica i tu se ništa ne remeti. Ako niste skoro bili na kontroli dioptrije i na oftalmološkom pregledu,
Opticarske radnje
Foto: Ri Butov, Pixabay
Optičarske radnje nude velik izbor naočara za sunce
Optičarske radnje imaju veliki izbor odabranih, kvalitetnih sunčanih naočara. Zašto ih treba kupovati baš tu, a ne po tezgama i prodavnicama? Pre svega, one koje se prodaju u optičarskim radnjama su došle iz proverenih izvora i imaju garantovan kvalitet. Naočare za sunce su modni detalj, ali i mnogo više od toga. One su pre svega sredstvo koje štiti naše oči od štetnih uticaja UV zračenja, kojima smo izloženi tokom sunčanih dana cele godine, a naročito leti. Uvek kada je UV indeks visok, treba da zaštitimo i kožu i oči. Zaštita od UV zračenja koju pružaju kvalitetne naočare za sunce je najbolja. Nasuprot tome, loše naočare za sunce mogu pružati nepotpunu zaštitu i time nam nanositi više štete nego koristi. Kada je jako sunce, mi žmirkamo ako nemamo naočare za sunce. Tako instiktivno štitimo svoje rožnjače. Međutim, ako nosimo tamne naočare, oči će nam biti širom otvorene, a može da se desi da stakla nemaju zaštitni sloj. Na taj način oči su nam još više izložene štetnim zracima. Stoga je bolje nemati sunčane naočare nego nositi neke loše. Međutim, kada je jako sunce ne možemo da se krećemo bez naočara. Teško nam je da vozimo kola, a može biti i opasno jer ne možemo da se fokusiramo na put. Optičarske radnje imaju u ponudi veoma veliki izbor kvalitetnih sunčanih naočara. Da ne bude zabune – kvalitetne naočare ne moraju nužno da budu skupe. Dizajnerske, markirane, naočare su skuplje jer nose ime brenda, ali postoje manje poznate veoma kvalitetne a jeftine naočare, koje možete kupiti u optičarskoj radnji. U vezi sa izborom konsultujte se sa prodavcima ili povedite nekog sa vama da vam kaže koji vam model najbolje stoji. Ima osoba kojima većina modela dobro pristaje uz lice. Maltene, da ne mogu da pronađu model naočara za sunce koji im loše stoji. Ima i onih koji malo teže nađu odgovarajuće, ali zato u optikama postoji ogroman izbor, pa svako na kraju može da pronađe savršen par naočara za sunce.
Opticarske radnje
Foto: StockSnap,Pixabay
Kontaktna sočiva u optičarskim radnjama
Svako ko ima dioptriju i potrebno mu je optičko pomagalo suočio se bar jednom sa dilemom naočare ili sočiva. Sve ima svoje prednosti. Mnogi kombinuju ova dva u zavisnosti od situacije. Ukoliko se odlučite za kontaktna sočiva, u optičarskim radnjama postoji veliki izbor. Na raspolaganju su vam sve vrste kontaktnih sočiva. Savremena nauka i tehnologija stalno unapređuju ovu vrstu proizvoda, tako da je nošenje kontaktnih sočiva danas komfornije u odnosu na to kako je bilo nekada. Postoje i ona koja su za jednokratnu upotrebu i nakon nošenja ih bacate. Ne morate brinuti o njihovom čuvanju i higijeni jer su samo za jedno nošenje. Ovakva kontaktna sočiva su pogodna za putovanja, godišnje odmore, jer ne morate da mislite o tome da li ste pravilno odložili svoja sočiva, gde su i da ih slučajno negde ne izgubite. Daleko ste od kuće i možda ne možete lako da dođete do novih koja vam odgovaraju. Pored kontaktnih sočiva za korekciju dioptrije postoje i ona estetska pomoću kojih menjate boju očiju. Sigurno ste se bar jednom zapitali kako biste izgledali sa drugačijom bojom očiju od vaše prirodne. Isprobavali ste filtere na vašem telefonu i postali ste znatiželjni. Videli ste koliko boja očiju može da transformiše nečiji izgled i zanimalo vas kako bi vama stajala sočiva u boji. Ako je to slučaj, treba da znate da optičarske radnje nude kvalitetna kontaktna sočiva u raznim bojama. Pored prirodnih boja tu su i one neobične koje se koriste za filmski i pozorišnu šminku, umetničke performanse ili iz zabave povodom nekog maskenbala, festivala i slično. Neke od boja koje su u ponudi u optičarskim radnjama su: plava, zelena, boja kestena, tamno smeđa – crna … Nije u pitanju po jedna nijansa, već često nekoliko njih. Na primer plava sočiva mogu biti izrazito svetla ali i nešto tamnije intenzivnije boje. Ali, tu su i ljubičasta, crvena, šarena itd. Kontaktna sočiva u boji se lako stavljaju i skidaju, potrebno je samo malo vežbe dok se ne savlada tehnika. Kod njih ali i kod drugih vrsta kontaktnih sočiva važno je voditi računa o njihovom čuvanju i besprekornoj higijeni jer preko oka se mogu preneti infekcije koje mogu da budu ozbiljne. Za sva vaša pitanja u vezi sa čuvanjem i održavanjem tu su zaposleni u optikama koji će vam sve objasniti i uputiti vas na to kako da njima rukujete. Pored samih sočiva u optičarskoj radnji se kupuje i tečnost u kojoj se ona čuvaju kao i sve ostalo što vam može zatrebati za održavanje svih vrsta optičkih pomagala.
Opticarske radnje
Foto: Martin Slavoljubovski, Pixabay
Sve što vam treba za održavanje sočiva i naočara nude optičarske radnje
Naočare za vid i sunce treba održavati čistim. Nečistoće poput masnoće nam zamagljuju vidno polje i veoma su iritantne kad ih primetimo. Verovatno vam se nekad desilo da musave naočare za sunce obrišete majicom ili nekom tkaninom i da stvar bude još gora. Umesto da ih očistite još više ste razbrljali po njima fleke. Leti, kada smo na suncu, koristimo kreme i faktore za zaštitu, naočare nam se lako umažu i ulepe. Nije dovoljno da ih obrišemo peškirom na plaži ili pamučnom majicom. Najbolje je da u optičarskoj radnji kupimo tečnost za čišćenje stakala na naočarima, koja se koristi i za naočare za vid i za naočare za sunce. Bočica je mala, ali sporo se troši i dugo će nam trajati. Jeftina je i zahvaljujući maloj dimenziji, uvek je možemo imati sa sobom pri ruci, nositi je u tašni. Tečnost je u spreju i dovoljno je da prsnemo oba stakla sa svake strane i papirnim ubrusom očistimo i uglancamo naočare sve dok ne odstranim sve mrlje i ne upijemo svu tečnost. Pogled kroz ovako očišćena stakla biće kristalno jasan. Pored tečnosti, važne su i nežne flanelske tkanine koje se dobijaju uz naočare, ali mogu se i posebno kupiti ako vam je stara dotrajala ili ste je izgubili. Krpice za stakla su praktične kad ona nisu jako umazana ili masna, već kada samo imaju po sebi packe od prstiju, što je najčešće slučaj. Uvek ih je zgodno imati pri ruci i treba imati jedu u svakoj futroli. Naočare za sunce ili vid treba čuvati kako bi vam duže trajale. Zato, uvek kada ih ne nosite, stvorite naviku da ih stavite u futrolu. Na taj način ih štitite od lomljenja i grebanja. Uz svaki par kupljenih naočara u optičarskoj radnji dobijate i prateću futrolu. Ipak, u optičarskim radnjama možete i zasebno kupiti futrole, manje, veće u drugoj boji. Stara futrola vam je negde zaturena, ne možete da je nađete, treba vam neka manja ili veća – svega ima u optikama. Uvek nosite futrolu sa sobom, tako da kad želite da skinete svoje sunčane naočare ili naočare za vid, one ne završe u vašem džepu ili u neredu vaše tašne i izgrebu se i oštete. Dok ste kod kuće, futrola štiti vaše naočare od prašine, naročito ako su to naočare za sunce, kojih imate više i ne nosite ih svaki dan.
Opticarske radnje
Foto: Med Ahabchane, Pixabay
Uvek u trendu - opticarske radnje
Okviri za naočare sa dioptrijom kao i naočare za sunce su deo modnih trendova koji se menjaju. Naročito je to izraženo kod sunčanih naočara. Ako volite da pratite trend, ili ga ne pratite bespogovorno, ali vam se dopada nešto što je sad aktuelno, uputite se do optičarske radnje po svoj novi par sunčanih naočara. Ako neko misli da je leto jedino vreme kada ih treba nositi, vara se. Naočare za sune nose se tokom cele godine, čak i tokom oblačnih dana kada je svetlost jaka. Tada nam pomažu jer prave veći kontrast i naročite su one sa polarizovanim staklima pogodne za vožnju. Štitite svoje oči od štetnog UV zračenja tokom svih meseci u godini. Naočare za sunce nam nisu potrebne samo kad je veoma tmurno i kišno vreme. U mnogim drugim prilikama bez njih ni ne možemo da izađemo napolje, naročito pošto smo naviknuti na mrak, tj. na manje svetlosti koju imamo u zatvorenom prostoru svog doma.
Opticarske radnje
Foto: Laura Smith, Pixabay
Merenje dioptrije u optičarskoj radnji
U većini optičarskih radnji možete besplatno proveriti svoju dioptriju. Kada odete da se raspitate za nove okvire i stakla ili da biste kupili sunčane naočare, proverite svoju dioptriju kompjuterski i vidite da li se nešto promenilo u odnosu na pre. Nemojte kupovati naočare pre nego što uradite kompletan oftalmološki pregled kod vašeg lekara. To je važno zato što poteškoće sa vidom ne nastaju samo od dioptrije već od više faktora, a to jedino lekar može da dijagnostikuje.
Opticarske radnje
Foto: Paul Diaconu, Pixabay
LOKACIJE
Optičarske radnje Beograd i optika u Beogradu su ako Vas zanima cena naočara sa dioptrijom u Beogradu, cene naočara za sunce sa UV zaštitom, cena naočara sa okvirom u optičarskim radnjama u Beogradu i mnogo više od toga. Naočare sa dioptrijom u optičarskim radnjama u Beogradu su napravljene od stakla ili plastike, postoje fotogrej i fotobraun naočare, naočare sa bifokalnim staklima i naočare sa multifokalnim staklima, a sve su u ponudi beogradskih optičarskih radnji sa ove strane. Adrese i telefone optičarskih radnji u svim delovima Beograda saznajte ovde, pogledajte fotografije optičarskih radnji i detaljne opise načina rada, usluga i proizvode koje nude. Mnoge optike u Beograd nude i besplatano utvrđivanje dioptrije, a ovde saznajte gde možete besplatno proveriti dioptriju i na jednom mestu uradite i pregled i kupite odgovarajuće naočare. Zaštita očiju od UV zračenja veoma je važna, zato naočare za sunce kupujte u nekoj od ovde predstavljenih optika, kako biste bili sigurni u njihov kvalitet i kako biste sačuvali zdravlje svojih očiju. Optičarske radnje u Beogradu nude Vam veliki izbor okvira. Pogledajte ponudu i birajte! - Optičarske radnje ili optike u svojoj ponudi imaju veliki broj modela naočara za vid i naočara za sunce. U optičarski radnjama pored kupovine odgovarajućih naočara, u novije vreme sve češće je praksa da dobijate i besplatno utvrđivanje dioptrije koje obavlja lekar oftalmolog. Na taj način na jednom mestu možete i obaviti kontrolu dioptrije a i kupiti odgovarajuće naočare. Optike nude kvalitetna stakla napravljena po najvišim standardima. Zaštita očiju od UV zraka veoma je važna. Zato naočare za sunce nisu samo modni detalj, nego i potreba. Naočare za sunce obavezno kupujte u optičarskim radnjama jer na taj način imate garanciju da su naočare koje ste kupili kvalitetne, tj. da pružaju stoprocentnu zaštitu od UV zraka. Naočare za sunce ne moraju biti najskuplje, samo je bitno da ih kupite u optici. Nikad naočare za sunce nemojte kupovati na ulici jer na taj način možete naneti veću štetu svojim očima nego da ih uopšte ne nosite. Ukoliko idete po sunčanom danu, bez naočara za sunce, prirodno je da ćete imati potrebu da žmirkate i na taj način ćete bar malo zaštiti svoje oči, međutim, kad nosite nekvalitetne naočare kupljene na ulici, zbog tamnije boje stakla nećete imati potrebu da žmirkate, a vaše oči će upijati štetna UV zrake.Naočare za vid predstavljaju medicinsko pomagalo za korekciju vida. Pored toga imaju i ulogu modnog detalja i izražaj individualnosti osobe koja ih nosi. Naočare za vid treba veoma pažljivo birati i to uz pomoć stručne osobe. Odabir samih stakala je veoma važan postupak jer upravo stakla su ta koja koriguju vid i od izuzetnog je značaja da budu vrhunskog kvaliteta i izrade. Živimo u doba raznih elektronskih uredjaja koji su svakodnevnica savremenog čoveka, mnogi od njih su malih dimenzija pa se ljudsko oko prilikom njihovog korišćenja napreže više nego obično. Iz tog razloga broj ljudi koji koriste naočare za vid raste konstantno. Naravno nije to jedini razlog, tu su i genetika kao i mnogi drugi biološki faktori. Kontaktna sočiva imaju dosta prednosti u odnosu na naočare i to je razlog zašto su kontaktna sočiva sve popularnija i sve više su u upotrebi. Sočiva omogućavaju bolju oštrinu vida, cak do 30% u odnosu na naočare. Medjutim, kod kontaktnih sočiva se mora obratiti pažnja na higijenu, odnosno na održavanje sočiva. Ona zahtevaju posebnu brigu i redovno čišćenje. Postoje informacije da oko 125 miliona ljudi širom sveta koristi kontaktna sočiva.
Back to Top