Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Kako se radi nadogradnja noktiju u kozmetičkim salonima

Izlivanje noktiju u kozmetičkim salonima jedna je od najtraženijih usluga. Ali to nije jedina usluga u vezi sa noktima za kojom već godinama postoji pomama. Kako se rade nokti u kozmetičkim salonima i koje tehnike su sad posebno tražene?

Već godinama mnoge devojke i žene odlaze u kozmeticki saloni kako bi uradile nokte. Veoma je praktično imati uvek lepo sređene nokte. Kada nisu postojale ove tehnike koje se godinama već praktikuju, svakodnevna briga u vezi sa noktima istkivala je dosta vremena. Mnoge žene i devojke preopterećene su gomilom obaveza što poslovnih, što poslovnih, što privatnih. Nije uvek jednostavno imati negovane nokte u svakoj prilici. Kako bi bili uredni trebalo bi ih svakodnevno sređivati i lakirati. Ništa gore od laka za nokte koji je do pola izguljen. Žene su nekad maštale o tome kako bi bilo da mogu stalno da imaju nalakirane i sređene nokte. Trajni lak za nokte nešto je što bi sve dame oberučke prihvatile pre nekoliko decenija, kada tako nešto nije postojalo. Zato danas postoje kozmetički saloni u kojima je standardna usluga manikir, ali i mnoge prateće usluge koje podrazumevaju nadogradnju noktiju, trajni gel lak i slično.

Blog ilustracija: Kako se radi nadogradnja noktiju u kozmetičkim salonima


Foto: Pixabay

Kako se radi nadogradnja noktiju? Nekada je jedini način da žena ima duge nokte bio ili da pusti svoje prirodne nokte da porastu ili da zalepi veštačke. Kako mnoge devojke i žene imaju lošiji kvalitet noktiju, te oni ne mogu da porastu jer se stalno krzaju i lome, jedini preostali način bio je lepljenje veštačkih noktiju pomoću lepka za nokte. Ovako zalepljeni nokti trajali su par dana, posle čega bi sami otpali. Bili su veoma krhki i praktično su bili rešenje za neki večernji izlazak posle čega bi najlakše bilo, jednostavno ih odlepiti. Sa njima se nije moglo ništa raditi – misli se na kućne poslove. Stoga su bili veoma nepraktični. Pored toga, trebalo je vremena da se oni zalepe, oblikuju lakiraju i srede. Nasuprot tome, danas se u kozmetičkim salonima radi nadogradnja noktiju na nekoliko načina koji su veoma postojani. Nokti se u kozmetičkom salonu nadograđuju tako što se na postojeće kratke nokte koji su prethodno sređeni i urađena je priprema, lepe gotove plastične nadogradnje koje se potom zalivaju gelom i fiksiraju uz pomoć UV lampe. Ove specijalne UV lampe već dugo su u upotrebi i ima ih svaki kozmetički salon. Nakon lepljenja i sušenja dobija se jak i postojan nokat s kojim dame ne moraju da budu toliko pažljive. UV lampe se koriste da bi fiksirale gel u nekoliko slojeva, one praktično zapeku nokat tako da on čvrst stoji na svom mestu.

Oprema za kozmetičke salone danas se lakše nabavlja nego što je to nekad bio slučaj. S vremenom ona postaje sve kvalitetnija, a cena joj pada. Zato je i kozmetičkim salonima lakše da nabave veoma kvalitetnu opremu koja im omogućava uslugu vrhunskog kvaliteta.

Još popularniji način nadogradnje noktiju radi se takozvanim izlivanjem. Ova metoda postala je naročito popularna pre više od decenije. Nokti se izlivaju tako što se postavljaju kalupi ili graničnici na prirodne nokte koji su prethodno istanjeni i pripremljeni za nadogradnju. Potom se nanosi nekoliko slojeva gela koji se peče u UV lampi. Gel može biti bezbojan i onda se na kraju dobijaju veštački nokti koji su praktično providni i spremni da se na njih nanese lak za nokte. Lak može biti jednobojan ili se može raditi iscrtavanje noktiju. Inače, veoma popularna varijanta je da se umesto providnog gela na kraju nanosi gel u boji. Tada nema lakiranja noktiju. Ovakva nadogradnja noktiju veoma je tražena jer dok ne dođe vreme za korekciju, osoba ima stalno nalakirane nokte kojima ne mora da posvećuje nikakvu dodatnu pažnju.

Izliveni nokti gelom u boji predstavljaju najtraženiju uslugu kada je reč o noktima u kozmetičkim salonima. Ako se pažljivo uradi izlivanje, na korekciju treba ići nakon par nedelja. Nokti rastu i pojavljuje se sloj koji nije pokriven gelom, tako da vremenom to mora da se koriguje. Što je boja gela neutralnija to se manje primećuje da je nokat izrastao. Nokti koju su u kozmetičkom salonu izliveni uz pomoć gela ne mogu se lako skinuti. Ako nekome dosade treba da ode u salon kako bi ih skinula stručna osoba da ne bi došlo do kidanja prirodnih noktiju i povređivanja. To može da bude dosta bolno. Neke devojke i žene odlučuju se za neutralnije nijanse gelova u boji, ali ima i onih koje vole da eksperimentišu sa raznim tehnikama dezeniranja noktiju. Sve zavisi od posla kojim se osoba bavi i mogućnosti da bude manje ili više ekstravagantna.

Ako neko ima takav posao da treba stalno da kuca po tastaturi, onda je moguće da takvoj ženi ne odgovara da ima predugačke nokte. Štaviše, kratki i uredni nokti su ono što se traži. I tada se radi izlivanje, odnosno lakiranje trajnim gelom. Ovo je kao izlivanje noktiju ali bez povećavanja njegove prirodne dužine u trenutku kada se radilo livenje. Kao nadogradnja bez nadogradnje. postoji mnoštvo boja i ukrasa koji se mogu postaviti na nokte. Kada je lakiranje noktiju u pitanju i tu postoje neki trendovi. Nekada je bilo interesantno samo iscrtavanje, ali vremenom su se pojavile mnoge druge tehnika kojima nema kraja. Na klijentkinjama je samo da smisle i izaberu. Boju treba uskladiti tako da se lako prilagodi uz razne izglede. Ali, kada su nokti u pitanju, praktično nema granica. Svakako boja i dezen mogla bi da se lako iskombinuje sa nekim novim imidžom.

Leti su naročito u modi drečave i svetle boje. Tako preplanuli ten dolazi više do izražaja. Kada dođe jesen i same boje postaju zagasitije, a zimi imamo razna praznična izdanja na noktima, bilo da su boje, crteži ili ukrasi u pitanju. Nokti su poput umetničkog platna malih površina na kojima se može izraziti neka misao ili osećanje. Svakako treba ih uvek držati negovanim, a u tome su nam najbolji saveznici kozmetički saloni.

Pročitajte još:

- Da li je i dalje u trendu iscrtavanje obrva u kozmetičkim salonima

M. K.
Back to Top