Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Komedija Loši momci zauvek - zabava za celu porodicu

U glavnim ulogama su Vil Smit i Martin Lorens. Ako niste znali ovo je treći nastavak, a prva dva dela su iz 1995. godine i 2003. Beskrajno simpatični, zabavni likovi koji se nalaze u raznim napetim situacijama. Odličan i inteligentan scenario koji iz minuta u minut drži pažnju publike i izaziva salve smeha. Loši momci zavek – Bad boys for life je prilika da ponovo uživamo u omiljenim likovima iz devedesetih i dvehiljaditih. Žanr krimi komedija veoma je zanimljiv jer je spoj napetog i komičnog a rezultat je odličan film koji može biti razonoda za celu porodicu. Iako nije pogodan za najmlađe, ipak malo starija deca mogu da razumeju i da podjednako uživaju u njemu kao i odrasli.

Blog ilustracija: Komedija Loši momci zauvek - zabava za celu porodicu
Foto: YouTube

Da li je ovo bioskopski film ili više priliči kućnoj atmosferi? Po pravilu, filmove koji obiluju scenskim efektima bolje je gledati na velikom platnu. Ovaj film ima specijalnih efekata, bučnih i bombastičnih scena. Tu su jurnjava kolima i motorima, zatim helikopteri, eksplozije i ogromni požar. Dušu dalo zabioskopsko platno. Međutim, ima još edan razlog zašto je bolje gledati ga u bioskopu, a to je humor koji postaje zarazan. Ima scena koje su veoma duhovito napisane, ali postaju još zanimljivije kad se smeh publike prenosi i naprosto postaje zarazan. U pitanju nije komedija situacije, već komedija dijaloga koja se najbolje slaže uz triler pozadinu. Ako ne bi bilo tako, onda bi film bio parodija, a on to svakako nije.

Foto: YouTube

Publika obožava da komentariše izgled glumaca koji nisu više u cvetu mladosti. Međutim, ono što prvo zapada za oko je da se Vil Smit zamrznuo u vremenu, izgleda sjajno, nema jedne bore na licu i ukratko, kao da je popio eliksir mladosti. Ujedno, izgleda prirodno, odnosno njegova mladolikost nije veštačka i ne vide se tragovi nikakvih zahvata, ako ih je uopšte bilo. Godine se imlicitno ne kriju i od prve scene se raspravlja o odlasku u penziju. Tu su i pošalice Markusa (lik koji tumači Martin Lorens) da Majk (Vil Smit) farba jareću sedu jareću bradicu u boju koja se zove „ponoćni kakao“. Kada Majk na početku filma (spoiler alert!) biva ranjen, njegov najbolji prijatelj bdi nad njim sve vreme dok on leži u bolnici u komi i farba mu bradicu istom tom tamno braon „ponoćni kakao“ bojom. S druge strane Martin Lorens se malo ugojio u odnosu na vreme od pre dve deceije, što je sasvim ok. Beskrajno je simpatičan i publika koja ga je volela još devedesetih, srećna je što se vratio. Na početku filma prva juranjava kolima namenjena je situaciji da se što pre stigne u bolnicu jer je on, Markus, postao deda! Tako da, niko se ne pretvara tu da je mlad, već priča ide svojim tokom.

Malo je reći da su sad u modi nastavci legendarnih filmova i nezamislivi povraci (comeback). To je sada u Holivudu „a must“. Pa, ako su Stalone, nabildovan, kao u najboljim danima juri sa puškom i tamani zlikovce kao golubove i ako se DeNiro provlači kao pedesetineštogodišnjak u Ircu, ili ako je Švarci opet Terminator, zašto ne bi i Vil Smit i Martin Lorens ponovo zasijali.

Radnja akcione krimi komedije mahom se dešava u Majamiju, dok se dva policajaca suočavaju sa jednim od najvećih izazova do tada, u kome su sami postali glavne mete. Kasnije se dešavanja sele u Meksiko gde se i odvija kulminacija i sam rasplet. Na kraju, ostaje ona čuvena scena koja nam govori da li ima nagoveštaja nastavka ili je priča zaključena. Kako je i očekivano od ovog filma, prostor za nastavak je ostavljen. Uspešna trilogija može u nekom trenutku dobiti i svoj četvrti, a kasnije i peti deo. I tako dokle god ima volje, ideja i dogod su glumci raspoloženi da ponovo ovekoveče ove zanimljive likove.

Film se može gledati sa porodicom, društvom, prijateljima, a pošto je pozitivan i zabavan, pogodan je i da bude deo izlaska u dvoje. U bioskopima se prikazuje od 16, januara, tako da požurite da ga odgledate dok je još na repertoaru.

Inače, što se brojki tiče, budžet filma procenjen je na 90 miliona dolara. Podaci od 19.01.2020 kada se završio prvi vikend prikazivanja u Americi, govore da je film već tada zaradio 62.504.105 dolara, a da je do sada širom Amerike film inkasirao oko 184.077.671 $. Procena je da je ukupno u svetu prikazivanje filma donelo prihod od oko $371.934.888 do sad. Film će nastaviti da donosi zaradu i tokom narednih dana prikazivanja, što je potvrda njegovog uspeha i dobre odlike da se snimi treći deo. Poznat je o pod nazivom Loši momci 3. trend je da novi filmovi često traju preko 2 sata, kao što je slučaj i sa ovim. Međutim, kad se dobro zabavljate, vreme jednostavno proleti. Kako ne bi sve bilo rešeno unapred i ovde su smišljeni neki veoma neočekivani i originalni raspleti događaja. Svakako, priča se završava veselo, u duhu filma, a nastavak veoma izraženo lebdi u vazduhu. Sve nas zanima kakve u kakve bi to nove avanture mogli da se upletu najbolji prijatelji Majk i Markus, bez obzira što su na početku ovog nastavka intenzivno pričali o odlasku u penziju. Za policijske detektive iz Majamija sigurno će biti još puno zanimljivih akcija i posla u nekom novom scenario koji se već možda piše. Jedva čekamo da vidimo šta ih još to čeka, još ako bude začinjeno duhovitim humorom kao do sad, onda će to biti pun pogodak. A do tada, požurite u bioskop i pogledajte ovaj zabavni film. Nema veze ako niste gledali prva dva dela, lako ćete se uključiti u priču. Prvi i drugi deo su dostupni na kablovskoj ili u cd klubu, pa njih možete pogledati kasnije.

Pročitajte još:

- Dodela Oskara 2020

M. K.
Back to Top