Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Kozmetički saloni: najtraženije usluge za praznike

Da li ste spremni za doček Nove godine? Ostalo je još malo vremena. Bez obzira da li idete na žurku ili je sami priređujete, planirate slavlje u restoranu ili više volite opuštene varijante na Trgu, sigurno ćete se potruditi da u toj posebnoj noći što lepše izgledate. Nadamo se da ste osmislili stajling, pripremili garderobu isplanirali kakvu ćete imati frizuru i šminku, jer novogodišnja noć samo što nije stigla.

Blog ilustracija: Kozmetički saloni najtraženije usluge


Foto: Pixabay

Pred praznike, raste interesovanje za usluge koje nude kozmeticki saloni, a ovom prilikom saznajemo šta je među njima novo i aktuelno. Kao što je to bio slučaj godinama unazad, i ove godine je najveća potražnja za uslugama manikira i pedikira kao i za frizerskim uslugama. Podjednako se traže šišanje, feniranje, farbanje i izvlačenje pramenova, kao i pravljenje svečanih frizura. Ukoliko ste se nekad dosad odlučili da sami sebi pravite frizuru za doček, ili neko drugo slavlje, vrlo dobro znate da to može da bude dosta stresno. Moguće je da ste na internetu pronašli tutorijal za svečanu frizuru koja vam se dopada, ali ste ubrzo shvatili da nije to baš tako jednostavno kao što vam se na prvi pogled učinilo. Kosa vas ne sluša, frustracija raste, kao i žaljenje što na vreme niste zakazali kod frizera. Slično je i sa šminkom. Pomislili ste da je bolje da ne trošite novac bespotrebno i da se sami našminkate. Međutim, u skladu sa neumoljivim Marfijevim zakonom, koliko god puta da ste dotad isprobali neki način šminkanja, baš tada kad treba da zasijate, nešto vam ne polazi od ruke. Promašili ste nijansu pudera, preterali ste sa senkom i nikako da postignete efekat koji ste očekivali. Još ako nemate dovoljno vremena, žurba samo stvara dodatnu frustraciju.

Jednostavno rešenje je da se obratite profesionalcima kada su u pitanju pripreme i ulepšavanje za neki važan događaj ili svečanost. To može biti doček Nove godine, matura, venčanje ili nešto drugo. Kozmetički saloni nude širok spektar usluga. Na jednom mestu naći ćete sve što vam je potrebno. Takođe, bićete opušteni jer ćete znati da o vašem izgledu brinu profesionalci s iskustvom i da ne morate da brinete kako ćete se sami snaći. Tada to postaje dan za uživanje, jer vi samo opušteno sednete i ni o čemu ne mislite. Ne mora to da bude pošto-poto neki događaj u kom ste vi glavna zvezda. Zašto ne biste zasjali i kao „običan“ gost na nekom venčanju.

Što se tiče već pomenutih novina u kozmetičkim salonima, one se odnose na tretmane kože lica najsavremenijim preparatima, kao i na poboljšanja u oblasti postizanja zategnutog i ujednačenog izgleda kože. Kada je lice u pitanju, tu je bb glow metoda u vidu posebne inovacije. To je vrste trajne šminke, a njen efekat je ujednačena boja i mat izgled kože lica. Praktično, kao da imate puder koji ne može da se razmaže, zgrudva ili rastopi i postojan je na vašem licu 24/7. Od krucijalnog je značaja da se ovaj tretman sprovodi u dobrom kozmetičkom salonu u kom radi obučeno o stručno osoblje. Higijena mora ad bude besprekorna. Kozmetičar mora imati oštro oko i odabrati nijansu koja je za vas idealna, jer nema ništa gore od pudera koji poput tamnije maske stoji na licu, ili presvetle nijanse s kojom izgledate kao da ste duh, ili ne daj Bože bolesni. Zato je veoma važno kome poveravate ovaj zadatak. Pored ovog sve trženijeg tretmana u kozmetičkim salonima popularni su i drugi oblici trajnog šminkanja. Neke osobe zaziru od ovoga plašeći se da im se ne dopadne kako izgledaju sa nekom šminkom, pa zato ovo izbegavaju. Međutim, ine bi trebalo prvo da urade probu sa običnom šminkom kako bi uvidele kakve efekte će dobiti i tada su sigurna da mogu da se odvaže i na trajnu šminku.

Depilacija u kozmetičkim salonima je usluga koja je stara koliko i pojam kozmetičkih salona. Nekada se ona sprovodila isključivo pomoću toplog i hladnog voska, a danas se broj metoda povećao. Pridodata im je depilacija šećernom pastom, kao i čupanje obrva koncem. Ove veštine došle su iz nekih egzotičnih krajeva, veoma su efikasne. Depilacija šećerom spada u domen „ne probajte to kod kuće“. Slično je i sa voskom, iako su neke žene (uglavnom žene) postale vešte vremenom i same sebe depiliraju. Verovatno je svaka u nekom trenutku u mladosti bar jednom pokušala sama da se depilira. Kod većine se ovi pokušaju neslavno završavaju i sledi čuvena rečenica „nikad više“. Od tada ili kupuju žilet ili idu u salon na depilaciju. Međutim, depilacija nije samo vezana za noge i prepone, iako je to prva asocijacija. Takođe na depilaciju u kozmetičkim salonima ne dolaze samo žene već i muškarci, koji najčešće depiliraju leđa, grudi i ruke, a poneki celo telo.

Još jedna u nizu popularnih usluga koja je naročito tražena pred praznike je nadogradnja trepavica. Sve više se može čuti da neki salon u ponudi ima nadogradnju svilenih trepavica. One su dug i uvijene i mogu biti gušće ili ređe. Dužinu i gustinu bira mušterija. Važno je da je higijena na najvišem mogućem nivou (ovo ne moramo više da ponavljamo), da se ne bi zaradila neka infekcija oka ili nešto gore. Kozmetičar mora da nosi rukavice, a svi instrumenti moraju biti sterilni. Ova procedura traje malo duže, a radi se veoma pažljivo. Lepi se trepavica na trepavicu. Posle par nedelja treba doći na korekciju. Slično kao i kod nadogradnje noktiju i izlivanja noktiju gelom, rok trajanja je do par nedelja. S tim što kada su nokti u pitanju ukoliko se koristi gel u boji, a ne frenč manikir, korekcija mora da bude nekad i češća, u zavisnosti koliko brzo nekome rastu nokti. Gel lak neke jarke boje upadljivo se razlikuje od prirodne boje nokta tako da kad nokat krene da raste, ukoliko se odlaže korekcija, to izgleda veoma ružno. Ako imate urađen frenč manikir, onda možete malo duže da se provučete bez korekcije, naročito ako je izliveni nokat tanak, pa se granica slabo vidi.

Ako ste na vreme pozvale omiljeni kozmetički salon i zakazale frizuru, šminku, sređivanje noktiju, obrva i trepavica pred novogodišnju noć, onda nemate o čemu da brinete, već da se prepustite veštim rukama u salonu i da uživate. Ako ove godine niste još ništa zakazali, malo ste zakasnili, ali sledeće se setite na vreme. U svakom slučaju želimo vam da lepi i srećni dočekate Novu godinu i da se sjajno provedete!

Pročitajte još:

- Kako smršati do leta i osloboditi se celulita

M. K.
Back to Top