Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Kvalitetni pvc prozori izbor prestižnih ugostiteljskih objekata

U ugostiteljstvu sve treba da štima i da radi kao pod konac. Kada je uređenje prostora u pitanju ni to nije izuzetak. Osnova je ono što treba da bude kvalitetno, funkcionalno i oku privlačno.

Kada se sledeći put nađete u nekom boljem restoranu, obratite pažnju na uređenje. Ne mislimo pri tom na uređenje u smislu dekoracije, već na ono što je osnova svega, a to je kakva je stolarija, kakvi su zidovi itd. Primetićete da se mnogi takmiče u tome da naprave nešto nesvakidašnje i neviđeno. Na koji način se to postiže? Kada se o stolariji reč, ona mora da bude kvalitetna, ali i da se vizuelno dobro uklapa u ostatak prostora. Mnogi će reći da je to dosta izazovan zadatak. Pred dizajnerima unutrašnjeg prostora postavljen je izazov koji oni moraju da reše. Uvek pribegavaju nečemu što je provereno dobro a to je i u ovom slučaju pvc stolarija koja se ugrađuje u većinu boljih ugostiteljskih objekata. Visoki prozori, koji se sastoje iz segmenata različitih oblika, ali prateći simetriju, izgledaju impozantno. Treba ih uz to i redovno prati i održavati jer higijena ne sme da manjka u restoranu, bio bi to ozbiljan propust.

Bašte lokala zatvaraju se zimi, a otvaraju leti. Nije reč o svim baštama, već o onim koje su u sklopu objekta, tako da mogu imati tu mogućnost. S druge strane, veliki izlozi od pvc-a takođe se kliznim sistemima lako mogu otvarati i zatvarati. Nije samo sezona u pitanju već i to kakvo je trenutno vreme. Svaki prozor i vrata su tokom lepih i prijatnih dana širom otvoreni, ali ako dune vetar i počne da pada kiša, brzo se sve zatvara kako gosti ne bi pokisli. Pokretni klizni pvc prozori, tj. panelna vrata od pvc-a su nezamenjivi deo lokala koji imaju ovakvu koncepciju. Mnogi su renovirajući svoje lokale uvideli prednost ovoga, tako da su odlučili da prošire otvore u zidovima i tu postave klizna pvc vrata. Mala investicija koja se isplatila višestruko. Sedenje u ovakvom prostoru daje osećaj slobode. Ako je oko vas staklo i pogled je neometan, imate utisak da je prostor mnogo veći. Prozaičniji i svetliji je sigurno, a što se površine tiče, delovaće mnogo prostranije. Ugodnost stvara osećaj slobode i dovoljno velikog prostora. Sve je to psihologija.

Blog ilustracija: Kvalitetni pvc prozori izbor prestižnih ugostiteljskih objekata


Foto: Mirandre

Istraživanjima je utvrđeno kakav ambijent najviše godi ljudima kada žele da se opuste, kakav kada treba da budu aktivni i produktivni, a kakav kada žele da se zabave u društvu prijatelja tokom dana. U svim ovim situacijama ljudima prija više svetlosti. Pvc pokretna klizna vrata ili harmonika sistem to obezbeđuju u najvećoj mogućoj meri.

Ako nećete da se spolja vidi šta je unutra, za tu priliku postoje posebna stakla koja imaju zatamnjivanje, tako da se iznutra sve vidi, a spolja ne. Ova stakla nisu toliko interesantna za kafiće i restorane, jer oni baš žele da privuku publiku spolja da uđe unutra. Međutim, za kancelarije koje su u prizemlju i imaju velike staklene zidove od pvc-a ova varijanta je veoma zanimljiva.

Dobra ventilacija u ugostiteljskim objektima je važna. Centralno grajanje i klima imaju svrhu kada je termoizolacija zidova i prozora dobra. Opšte je poznato i već bezbroj puta ponovljeno da pvc prozori imaju ubedljivo najbolju termoizolaciju, koja je bolja od onih koju pruža aluminijumska ili drvena. Jednostavno, reč je posebnom plastičnom materijalu koji ima sve idealne karakteristike da se od njega prave kvalitetni prozori i vrata. Pvc vrata od terase u ugostiteljskim objektima su većih dimenzija i često su dvokrilna. Ovako velike površine u staklu, pored svih velikih prozora, treba da budu dobra barijera za toplotu i hladnoću u zavisnosti od godišnjeg doba. Kada se na to doda činjenica da su u ugostiteljskim objektima plafoni visoki, bez dobre termoizolacije bilo bi ih nemoguće zagrejati. Zato sa stolarijom nema šale. Obavezno se ugrađuje kvalitetna pvc stolarija. Utrošak energije za grejanje i hlađenje je mali, a udobnost je maksimalna. Poučeni ličnim iskustvom, mnogi vlasnici koji po prvi put opremaju svoje lokale već znaju šta treba da rade i gde da biraju prozore.

Obraćaju se najboljim proizvođačima kod nas sa posebnim zahtevima. Nestandardne modele moguće je proizvesti u kratkom roku u fabričkim postrojenjima ovih firmi. Pravi se projekat ovih prozora sa tačnim dimenzijama. Naručuju se svi prateći elementi, koji su mahom metalni. Stakla se seku po meri i prave se vakumske celine. Izrada novih modela nije komplikovana, što je dobro znati kada treba da se opremi lokal. Visoki plafoni, posebni zahtevi u smislu estetike, sve to zajedno diktira jednu posebnu liniju koja podrazumeva da se često traže nestandardni proizvodi.

Gde to može da se kupi i naruči? Kada je reč o nestandardnim modelima pvc prozora i o posebnim željama, najsigurnije je da se obratite nekom od najboljih proizvođača kod nas. Oni imaju renome i iskustvo. Odmah će vam reći šta može, a šta ne. Znaćete unapred i koliko je cena, makar okvirno. U posao ćete ući sa jasnim i razrađenim planom gde su svi detalji poznati. Koncepcija ključ u ruke, nešto je što je njima prirodno. Navikli su tako da rade, a njihova stručnost je garancija kvaliteta. Tako da, svakako birajte proverene firme za saradnju jer ulaganja nisu mala. Tu se ne misli samo na novac, već i na vaše vreme i živce. Konačan rezultat mora da bude apsolutno prihvatljiv i više od toga. U protivnom, narušeno je poslovanje i sve se usporava i zaustavlja dok se lokal ne opremi kako treba.

Pročitajte još:

- Pametno uređenje hotelskih soba i apartmana uz pvc stolariju

M. K.
Back to Top