Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Minival trepavica u kozmetičkim salonima

Minival trepavica radi u ponudi je u kozmetičkim salonima već izvesno vreme. Svedoci smo da je ova usluga veoma u trendu. Kako se radi minival trepavica i o čemu treba voditi računa?

Ako bismo pravili top listu najtraženijih usluga u kozmetičkim salonima, ulepšavanje izgleda trepavica našlo bi se negde u vrhu. Pored nadogradnje trepavica koja je već postala opštepoznata kozmeticki saloni nude i minival trepavica. Ako vam je prva asocijacija kada se pomene minival kovrdžava kosa, nemojte se brinuti, ovde nije reč o nekim ekstremno dugim trepavicama koje su ovim postupkom postale talasaste. Jednostavno reč je o uvijanju trepavica na gore kako bi se korigovao njihov prirodni oboreni položaj. Naziv minival potiče od toga što nije reč o proceduri koja daje samo trenutne rezultate. Slično kao i minival kose, minival trepavica vidljiv je nakon više nedelja. Ko želi samo trenutne rezultate može da upotrebi uvijač za trepavice, bilo da je reč o onima koji imaju grejač ili klasični mehanički karlaš koji nam je poznat već decenijama. U veštim rukama profesionalnih šminkera i obična maskara može postati alat za uspešno uvijanje trepavica. Ko želi efekat koji traje jedan dan ili jedno veče, može da zalepi veštačke trepavice. Međutim, šta ako neko želi da duže vremena ima izvijene prirodne trepavice bez upotrebe maskare i bez lepljenja veštačkih trepavica? Tada se radi minival trepavica u kozmetičkim salonima.

Blog ilustracija: Minival trepavica u kozmetičkim salonima


Foto: Pixabay

Znamo da se minival na glavi radi tako što se koriste hemikalije, da li je to slučaj i sa minivalom trepavica? Jeste. Da bi efekat uvijanja trajao neophodno je da se upotrebe hemijska sredstva koja su za to namenjena. Hemikalije koje se koriste sadrže keratin i druga sredstva. Kozmetičar koristi i lepak kako bi trepavice zalepio za gornji kapak dok procedura traje. Za njihovo uvijanje koristi se silikonski roler. Treba imati u vidu da ova procedura nije ni malo bezazlena ako se radi nestručno. Zato nikako nije preporučljivo raditi nešto slično na svoju ruku ili na mestima koja nisu proverena. Minival trepavica treba raditi isključivo u najboljim kozmetičkim salonima koji dokazano to dobro rade i koji imaju stručna lica koja znaju kako bezbedno i kvalitetno sprovesti postupak u delo. Inače, pošto se radi o hemijskim sredstvima koja se nanose na najosetljiviju kožu, a to je koža kapaka i oko očiju, može da se desi da je neko preosetljiv ili alergičan na neki od sastojaka. Najbezbedniji način da se to proveri je da se sve hemikalije dan ranije nanesu na kožu sa unutrašnje strane ruke kako bi se uradio test da li je osoba na nešto alergična. Ako se na koži ruke javi crvenilo, svrab ili bilo koja druga nepoželjna reakcija, nikako se ne sme raditi minival trepavica jer to je signal da alergija postoji. Ovaj postupak je mnogima poznat kada proveravaju da li postoji alergija na farbu za kosu ili kolor šampon. Bilo koja kozmetička procedura koja uključuje upotrebu supstanci koje potencijalno mogu da budu opasne, podrazumeva da se unapred proveri osetljivost na njih. Koža na ruci sa unutrašnje strane je dobro mesto jer je osetljivija od deblje kože na drugim delovima tela, ali opet nije na licu ili oko očiju gde bi bilo kakva vidljiva reakcija napravila mnogo veću štetu.

Jedno od čestih pitanja koje dame postavljaju kozmetičarima u salonima jeste da li se uz minival trepavica može raditi i farbanje trepavica. Ovo su dva zasebna postupka i nisu nužno povezana, ali kod osoba koje imaju veoma svetle trepavice postoji potreba da se uradi i farbanje. Tako da, farbanje trepavica nije obavezno u pratnji minivala, ali može da bude kod devojaka koje imaju bele, plave ili riđe trepavice. Braon, tamno braon i crne trepavice deluju mnogo izražajnije i zato osobe koje imaju svetle trepavice više imaju potrebu da nose maskaru od onih koje imaju tamne trepavice. Ali, pošto je minival trepavica postupak koji ima za cilj ulepšavanje prirodnog izgleda trepavica, onda se podrazumeva da pored uvijanja i boja treba da bude efektna. Farbanje trepavica radi se tako što se u tu svrhu koristi specijalna farba isključivo za ovu namenu. Trepavice se leše za gornji kapak i postupak nanošenja farbe radi se pažljivo. Isto važi i za postupak nanošenja supstanci koje imaju ulogu da se pomoću njih trepavice izviju.

Koliko dugo traje minival trepavica? Minival trepavica urađen u nekom od najboljih kozmetičkih salona daje efekat koji je vidljiv do 2 meseca. Sve zavisi koliko brzo trepavice rastu. Jer, kao i nokti, trepavice rastu i nove imaju prirodnu boju i stari oblik. Ko treba da radi minival trepavica? Minival trepavica mogu da rade sve dame koje žele da izviju trepavice i da imaju produžen efekat jednokratnog uvijanja. Za minival se još više odlučuju plave ili riđe osobe koje imaju svetle ili crvene trepavice jer ujedno urade i farbanje trepavica. Ovim postupkom u svako doba dana i noći imaju lepe izvijene trepavice i ne moraju brinuti o tome da li imaju maskaru ili ne.

Koliko traje procedura stavljanja minivala na trepavice u kozmetičkom salonu? Sat do sat i po vremena traje ceo postupak. Dužina neznatno varira u odnosu na to da li se radi farbanje trepavica ili samo minival.

Šta je ono što se nekim devojkama i ženama ne sviđa kada je reč o minivalu trepavica? Naime, nekome je neprijatno to što oči moraju biti sve vreme zatvorene dok traje postupak. Nekim damama ovo ne predstavlja smetnju, ali ima i onih kojima je ovo neprijatno. Inače, nema drugih neprijatnosti i sama procedura je bezbolna. Ne bi trebalo da se javlja nikakvo peckanje i bol. Ako se javi ovako nešto to je znak da nešto nije u redu i da je neka hemikalija iziritirala oči. Zato treba raditi pažljivo a klijentkinja mora biti mirna dok traje postupak. Ali, minival trepavica ima još jednu cenu, a to je da se trepavice ne smeju kvasiti narednih 48 sati, što je slično sa minivalom kose koja se ne sme prati nakon stavljanja. Ovo je nezgodno jer nema umivanja. Isto tako, treba biti pažljiv kasnije sa nekim sredstvima za uklanjanje šminke, ali o tome šta sme, a šta ne sme da se koristi tačne informacije daje kozmetičar u skladu sa tim koje hemikalije se koriste za pravljenje minivala trepavica. Prednosti minivala trepavica su te da osobama koje inače imaju trepavice usmerene na dole ulepšavaju njihov prirodan izgled. To je nešto što se odmah primeti. Osobama koje su uvek bile nezadovoljne svojim trepavicama, ovaj postupak daje novi izgled koji im uliva samopouzdanje. Trepavice izgledaju lepo i prirodno, tako da naredna 2 meseca nema potrebe za stavljanjem maskare, osim ako želite još izraženiji izgled u nekoj večernjoj varijanti šminke.

Pročitajte još:

- Kako se radi nadogradnja noktiju u kozmetičkim salonima

M. K.
Back to Top