Mirandre

Registruj se
Prijavi se

OPTIČARSKE RADNJE: Ray Ban naočare za sunce za sva vremena

Naočare za sunce koje su deo istorije

Proizvođača i brendova sunčanih naočara ima mnogo. Neki su više poznati od drugih, ali ako biste napravili anketu i postavili pitanje koji je najpoznatiji brend naočara za sunce, najverovatnije da biste veoma često čuli odgovor Ray-Ban …

Zašto opticarske radnje kao neizostavni deo ponude imaju ovu robnu marku? Razlog njihove popularnosti i svevremenosti može se pronaći u neospornom kvalitetu, ali i u dizajnu koji je klasičan, uvek aktuelan i koje je osvojio milione.

OPTIČARSKE RADNJE: Ray Ban naočare za sunce za sva vremena


KAKO SU NASTALE RAY-BAN NAOČARE …

Možda niste znali da su prve Ray-Ban naočare nastale iz potrebe koja se javila u američkoj vojsci da se naprave naočare koje će omogućiti pilotima da jasnije vide u uslovima jake sunčeve svetlosti. Iz saradnje pukovnika Džona Mekredija i kompanije Bausch & Lomb daleke 1929. godine, nastale su prve naočare koje su predstavljale, pre svega medicinsko pomagalo. Trebalo je rešiti više izazova u vezi sa poteškoćama s kojima su se suočavali piloti na velikim visinama. Ne samo jaka svetlost, odsjaj već, izloženost očiju jakim plavim i belim tonovima i zamagljenije stakala mogao je da pretstavlja potencijalnu opasnost. Stoga su se modeli tokom narednih godina unapređivali, modifikovali na način da se postigne optimalan rezultat.

Prototip koji je nastao 1936. godine imao je plastični okvir i zvao se Anti-glare (prim. Prev. Protiv odjsaja), pošto su stakla dizajnirana tako da štite od odsjaja a ne zamračuju vid. Potom je plastični okvir zamenjen metalnim. Nakon dve godine, model je dodatno unapređen pošto su kreirana stakla koja su otporna na udarce. Naočare su imale Kalichrome stakla koja su izoštravale detalje zahvaljujući maksimalnom filtriranju plave svetlosti što ih je činilo idealnim za maglovite uslove.

OPTIKE NUDE RAZNE MODELE RAY-BAN NAOČARA ZA SUNCE

Modeli po kojima su prepoznatljivi su svojstveni po tome što nikad ne izlaze iz mode. Čuvene linije Aviator i Ray-Ban Wayfarer su nadaleko poznati i prihvaćeni. Oni su se proslavili delimično i zhvaljujući filmovima i čuvenim holivudskim zvezdama koje su ih nosile.

OPTIČARSKE RADNJE: Ray Ban naočare za sunce za sva vremena


AVIATOR

Pilotske sunčane naočare ili avijatičarske – jedan su od sinonima Ray-Ban brenda. Imaju ovalni jajoliki oblik, metalni ram, a stakla su izrađena od posebnih najkvalitetnijih mineralnih materijala. Zbog njihove popularnosti, ovo je jedan od najkopiranijih modela na svetu, od strane no-name proizvođača. u optičarskim radnjama kod nas možete kupiti ili poručiti neki od velikog izbora modela Aviator Ray-Ban naočara za sunce. Današnji modeli pored stakala koja su izrađena u klasičnim bojama kao što su zelena, braon i crna, imaju mnogo veći izbor boja stakala. Podjednako ih vole i muškarci ižene. Kada pogledate ženske naočare za sunce videćete da postoje razne kombinacije u bojama stakala i okvira. Neki modeli su uniseks, podjednako dobro pristaju i damama i gospodi. Mogli bismo možda smelo da tvrdimo da su Ray-ban muške naočare za sunce možda čak i najpopularnije i najzastupljenije na svetu. Aviator model toliko je prepoznatljiv, a s druge strane, zahvaljujući specifičnom obliku, dobro stoje mnogima, bez obzira na oblik lica.

OPTIČARSKE RADNJE: Ray Ban naočare za sunce za sva vremena


MISTERIJA RAY-BAN WAYFARER NAOČARA

Ray-Ban Wayfarer naočare za sunce bile su izuzetno popularne osamdesetih i devedesetih godina dvadesetog veka, ali su se u novom milenijumu vratile na velika vrata. pored nostalgične note koju nose u sebi, one su odraz stila i dobrog ukusa. Nenametljive i prepoznatljive, kvalitetne i zavodljive. To su epiteti koji ih oduvek krase i zbog kojih nove generacije ne mogu da im odole.

SVI IH VOLE

One nisu izbor samo trend setera, već su svoju slavu stekle i na velikom platnu. Veliki je broj slavnih glumaca i muzičara koji su ih nosili i zahvaljujući kojima su armije fanova prihvatile ovaj trend. Među prvima ih je proslavio Piter Fonda, a kasnije Kevin Kostner. Setite se Toma Kruza u legendarnom filmu „Top Gun“. Ni da me im nisu odolele. Demi Mur i Džej Lo su samo neke od mnogih slavnih ličnosti koje su uvrstile u svoj stil. Zato nemojte časiti časa. Ukoliko do sad niste imali nijedan par ovih fantastičnih naočara zasunce, uputite se u optiku i odaberite model za sva vremena! Ne brinite za cenu, optike nude mnoge povoljnosti i plaćanje na rate, a zaštita Vaših očiju nema cenu!

M. K.
Back to Top