Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Ponuda muških naočara za vid u optičarskim radnjama

Kada su muške naočare za vid u pitanju, ili bolje rečeno muški okviri za naočare optike nude veliki izbor, ali koji svakako nije ni približno raznovrstan kao kad je reč o ženskim okvirima. Međutim, raznovrsnost modela koje imaju opticarske radnje ipak postoji i prati najnovije modne trendove. To je uvek tako bilo i biće. Postoje i modeli koji bi se mogli podvesti pod kategoriju unisex naočara koje bi mogli da ponesu i žene i muškarci.

Blog ilustracija Ponuda muških naočara za vid u optičarskim radnjama


IZABERITE OKVIR NAOČARA

Na prvi pogled, izbor muških naočara za vid može da deluje kao da ima mnogo veoma sličnih modela po obliku, samo da se razlikuju po boji, materijalu ili po brendu. U poređenju sa ponudom ženskih naočara za vid izgleda da muškarci nemaju toliko različitih stilova između kojih treba da se odluče. Šta je ono o čemu treba da vode računa dok biraju i kako da se odluče za najbolje.

NAOČARE KOJE NOSITE CEO DAN TREBA DA BUDU KOMFORNE I LAKE

U zavisnosti od dioptrije, tipa sočiva (da li su bifokalna, multifokalna, progresiv), da li imate cilindar – pre svega treba napraviti selekciju koji ramovi su pogodni za ono što Vama treba. Materijali od kojih su izrađeni okviri za muške naočare su plastika i metal. Neke naočare rade se isključivo od jednog materijala, dok druge predstavljaju kombinaciju. Metalni okviri mogu izazvati svojevrsnu alergijsku reakciju, ili bolje rečeno, iritaciju kože, te se stoga neko ko je imao ovakva iskustva, ipak odlučuje za plastične okvire. I među okvirima od plastike postoje razlike u težini, elastičnosti i savitljivosti. U odnosu na to kakav oblik lica imate i veličinu nosa, birajte i naočare tako da su dovoljno široke i da Vas u startu nigde ne stežu ili žuljaju. Ako se odlučite za naočare koje imaju metalni okvir sa papučicama, proverite kolika je širina dela koji ide na nos, i da li Vam se papučice usecaju u kožu. Kada probate naočare, zamislite kako biste se osećali da ih nosite ceo dan. Koliko god da Vam neki model lepo stoji ili Vam se vizuelno dopada, ako Vam je neudoban ili Vas steže, odmah odustanite od njega, jer ćete zaboraviti na lepotu kad nelagoda prevlada.

CENE MUŠKIH NAOČARA ZA VID

Cene muških naočara za vid podrazumevaju cenu odabranog okvira na koju se dodaje cena stakala (sočiva). Neke optičarske radnje nude akcijske ponude cena u okviru kojih daju veoma povoljno komplet okviri + stakla. Tako da oni koji žele da uštede, mogu dobiti ceo komplet za cenu od oko 2.500 dinara. Kada je reč o odabiru stakala, pogledajte kako odabrati adekvatna dioptrijska stakla i napravite kalkulaciju cene stakala zajedno sa okvirima. Neki muški okviri za naočare koje nude optike, imaju iza sebe čuvenu dizajnersku kuću, pa je i cena u optičarskoj radnji shodno tome viša u odnosu na neke no name ramove. Optičari će Vam uvek reći da je brend taj koji gradi dobar deo same cene i ukoliko Vam nije Važno ime, preporučiće Vam manje poznate proizvođače koji isto nude odličan kvalitet, ali po pristupačnijoj ceni. Poslovnim ljudima je bitno kakav utisak ostavljaju na svoje saradnike i partnere, tako da pored ostalih modnih činilaca koji upadaju u oči (kao što su dobre cipele), naočare su svakako nešto o čijem estetskom momentu treba voditi računa. Stoga nekog još više privuku skuplje naočare koje s ponosom nose potpis najpoznatijih svetskih modnih kreatora ili modnih kuća.

Blog ilustracija Ponuda muških naočara za vid u optičarskim radnjama


OBLIK I VELIČINA MUŠKIH NAOČARA ZA VID U ODNOSU NA NAMENU

Kada birate muške naočare za vid u optičarskoj radnji, treba da razmišljate i o njihovoj nameni. Ako su to u pitanju naočare koji imaju plus dioptriju, odnosno naočare za čitanje (za dalekovidost – prezbiopiju) onda ih nećete nositi stalno, već samo kad čitate ili radite nešto gledajući u blizinu. Dok ih koristite, dešava se često da treba da pogledate nešto u daljini. Tada bi trebalo da ih skinete i, zapravo, da ne gledate kroz njih dok posmatrate predmete ili osobe koje se nalaze daleko. Ali, ovo je nekad nepraktično iz raznih razloga. Tako da bismo mogli da Vam posavetujemo da se odlučite za male naočare, odnosno za manja, tj. uža stakla. Zašto? Zato što na taj način možete samo da ih spustite na vrh nosa i da u daljinu gledate preko njih, a dok čitate, da gledate kroz njih. Ako pak nosite naočare za vid sa minus dioptriju za korekciju kratkovidosti (miopija), ili posebne naočare za zaštitu od kompjuterskog zračenja, onda je više verovatno da ih nećete skidati više sati u kontinuitetu. S tim u vezi, izbor veličine stakla je proizvoljniji. Možete se odlučiti i za one veće, ili za stakla srednje veličine.

OBLIK I VELIČINA MUŠKIH NAOČARA ZA VID U ODNOSU NA OBLIK LICA

Prema najnovijoj ponudi u optičarskim radnjama i u skladu sa aktuelnim modnim trendovima, najzastupljenije su četvrtaste muške naočare za vid. Uglavnom, imaju oštre ivice i pravougaonog su oblika. Neke su uokvirene sa svih strana, dok druge imaju samo ram na gornjoj ivici. Postoje i one koje čine samo stakla koja se buše kako bi se u njih direktno ušrafile drške. Četvrtasti okviri ne stoje lepo svim muškarcima. Ako imate ovalni oblik lica i ako Vam je lice blago duguljasto, onda je verovatno da ćete imati veći izbor jer Vam većina naočara dobro stoji, a tu spadaju i četvrtaste. Četvrtaste naočare dobro pristaju i muškarcima koji imaju izražene vilične kosti trougaonog oblika. Osobama sa izrazitom okruglim licem, ipak bolje pristaju zaobljenije naočare za čitanje. Kada isprobavate razne modele, pre svega se rukovodite onim osećajem koji Vam kaže da ste to Vi i da ćete se osećati lepo noseći baš te naočare. Ako je neki model malo smelijeg dizajna, a vi ste po prirodi stidljiviji, koliko god Vam neko sa strane sugerisao da Vam dobro stoje, ako Vam je neprijatno da ih nosite, nemojte ih uzimati na silu. Isto tako, ako želite da se istaknete nekim nesvakidašnjim modelom i osećate se sjajno dok ih nosite, uzmite ih, bez obzira da li Vas neko upućuje u drugu, smireniju priču.

M. K.
Back to Top