Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Povećana prodaja sigurnosnih vrata u proleće

Došla je sezona građevinskih radova. U proleće se renoviraju i grade stanovi i kuće, a to podrazumeva i ugradnju ulaznih vrata. Danas se gotovo podrazumeva da to budu upravo sigurnosna vrata. Zašto njihova prodaja raste tokom prolećne sezone i da li ona upravo sada dostiže maksimum?

Građevinski preduzimači, ali i pojedinci koji sprovode u delo manje projekte koji podrazumevanju renoviranje starih objekata, neizostavno u priču uvode i stolariju. Deo novca se investira da se i ona zameni namenjen da se kupe i nova sigurnosna vrata koja se biraju shodno nameni. Ako su to ulazna vrata u spoljnu jedinicu, odnosno ako nisu u unutrašnjosti objekta, onda ona treba da budu od posebnih materijala koji su otporni na vlagu, vetar, kao i na sve moguće vremenske prilike. Ako, pak, treba postaviti nova sigurnosna vrata kao ulaz u stan koji nije izložen uticajima spolja i koji je unutar stambene zgrade, onda izbor pada na tu vrstu modela i tada nam nije presudno da obloge sigurnosnih vrata budu od vodootpornih materijala. Bilo kako bilo, važno je napraviti dobar i pametan izbor. U tome nam uvek pomažu i stoje na raspolaganju prodavci. Firme koje vrše prodaju sigurnosnih vrata često su i same proizvođači istih. Većina njih se opredelila da pored modela sigurnosnih vrata sopstvene izrade, u ponudu uvrste i uvozna ili vrata od drugih proizvođača. Neki su, premda, odlučili da vrše prodaju isključivo onih vrata koja su sami konstruisali i proizveli u svojim radionicama ili fabrikama. Logično je da je samim tim obezbeđen i najkvalitetniji servis, jer ko bi bolje poznavao proizvod od samog proizvođača. Tako da ako dođe do zaglavljivanja brava ili sličnih kvarova, znate kome treba da se obratite i ko će izaći na teren tokom dvadeset četiri sata.

Blog ilustracija: Povećana prodaja sigurnosnih vrata u proleće


Foto: Pixabay

Iz aspekta prodaje sigurnosnih vrata treba imati na umu da je to ipak proizvod koji se sezonski traži prodaje. Razlika između letnje i zimske sezone što se tiče broja prodatih komada vrata nije toliko drastična kao što je to slučaj neke druge proizvode. Evidentno je da prodaja svake godine raste u odnosu na prethodnu, ali je isto tako i pravilo da se sigurnosna vrat više prodaju tokom građevinske sezone a manje u toku zimskog zatišja. Jasno je da svi građevinski radovi, osim onih hitnih ostavljaju za sezonu lepog vremena, koja se u našem podneblju proteže od proleća, pa nekad do kraja jeseni. Tada majstori imaju pune ruke posla i unapred su angažovani. Neki drugi građevinski proizvodi najviše se prodaju tada. Ali, sa vratima nije toliko drastično izražena razlika, zato što se ona ugrađuju u stanove. Ta vrsta ugradnje nema veze i sa godišnjim dobom, a ni sa spoljnom temperaturom. Hodnici stambenih zgrada i stambenih kuća štite ulazna sigurnosna vrata, tako da se ona mogu postavljati i kad napolju pada sneg. Ipak, prodaja je veća u proleće i u jesen jer tada se kupuju i ulazna sigurnosna vrata koja se postavljaju na objekte koji se tek grade, a to su kuće i stambene zgrade. Novogradnja nalaže da vrat moraju biti blindirana. Ako ne bi bilo tako, preduzimači i prodavci bi izazvali sumnju kod kupaca iz a aspekta da bi oni mogli da pomisle da se štedi na kvalitetu i shodno tome, ko zna na čemu su još štedeli. Kako ne bi kupi stanova bili zadovoljni, neki graditelji zgrada u novogradnji nude im mogućnost da unapred izaberu model sigurnosnih vrata. Kako ne bi bilo suviše raznolikih boja i dezena, ipak postoje neka pravila uniformnosti koje treba poštovati.

Kada se sve sabere, proleće je sezona najintenzivnijih radova, tako da je svake godine statistika nepromenjive u smislu procenata prodaje. Međutim, tu postoji jedno iznenađenje. Ono se odnosi na to da se na našem podneblju vremenske prilike ipak iz godine u godinu menjaju. Primetno je da zima, tj. hladno vreme praćeno snegovima nastupa sa zakašnjenjem. Sve češće imamo i veoma blage zime, a jeseni su duge, blage i veoma prijatne. Kada uđemo u seriju ovih prilika koja odskaču od očekivanog, onda se to vreme iskoristiti i za neke neplanirane radove. Renoviranje kuće koje podrazumeva i zamenu kompletne stolarije, nosi sa sobom i zamenu ulaznih vrata. Pogotovo što danas ipak imamo mnogo veći izbor sigurnosnih blindiranih vrata za kuće. Ona se prave i u širim dimenzijama, jer poznato je da mnoge kuće imaju šira ulazna vrata. Postavljanje ovakvih vrata, ne samo da je vizuelno mnogo lepše nego da su ona uža , već su ona neuporedivo praktičnija. Ostavljaju dovoljno prostora za neometano unošenje i iznošenje nameštaja bez bojazni da li će neki komad moći da prođe i da li će se ćoškovi i zidovi grebati ili na drugi način oštetiti što se ponekad dešava na ulazima u stanove kada se unositi kabastiji i gabaritniji nameštaj, a vrata su sama po sebi nedovoljno široka. Premda se zamena vrata ne mora vezivati za bilo koje druge radove, to je često slučaj. Gotovo da je nezamislivo renoviranje kuće, a da pri tom ostavite neka stara dotrajala drvena vrata na kojima se jasno vide tragovi dugogodišnje upotrebe. Ne samo što su oni uočljivi, već takva ulazna vrata najverovatnije zbog svoje starosti ne pružaju toplotnu i zvučnu izolaciju kao sigurnosna vrata koja su ispunjena staklenom vunom. Ali, ako ne planirate ove sezone neke radove na Vašem objektu, to ne znači da ne možete da postavite nova moderna ulazna sigurnosna vrata. Neka drugi poslovi sačekaju, ali sigurnosna vrata su nešto što čuva i Vas i Vašu imovinu. Štiti Vašu porodicu i Vas dok boravite unutra, a kad odete negde onda su ona tu da spreče neželjen upade provalnika. Ona imaju još veći značaj od ovog koji predstavlja njihovu osnovnu namenu i svrhu. Naime, konstrukcija sigurnosnih vrata je takva da su ona debela i da imaju dve drvene oplate ili oplate od medijapana između koga se umeće čelični lim. Tu ima dovoljno prostora i za dodatne ispune koje obezbeđuju da se bolje čuva toplota, ali i da zvuk teže kroz njih prodire. Na svu sreću, cena sigurnosnih vrata, bilo da su modeli koji se postavljaju u stanove ili oni koji su bolji za kuće, već duži niz godina je povoljna i daje mnogo za uloženo. Veći broj proizvođača koji nude vrhunsku robu, kao i prodor sa stranih tržišta obezbedio je konkurentne niske cene sigurnosnih vrata.

Tokom leta blago opada broj prodatih sigurnosnih vrata u odnosu na proleće i jesen, jer je to vreme kada se ide na godišnji odmor. Zimi se najviše kupuju vrata za stanove, a manje ona za kuće. Svakako, preporuka je da bez obzira da li ste u planovima da nešto zidate ili renovirate postojeće ili to odlažete iz nekih razloga, ipak sigurnosna vrata treba da postavite odmah jer ona nisu skupa, a montaža je brza.

Pročitajte još:
- SIGURNOSNA VRATA KAO ULAZNA VRATA U KUĆU

M. K.
Back to Top